Äiti ei halua hoitaa lasta

jokunimimerkk

Äiti tuntuu välttelevän reilun vuoden ikäisen lapsemme hoitamista mahdollisimman paljon. Olen pitänyt kaikki mahdolliset vapaat ja teen nyt lyhennettyä työpäivää eikä äiti ilman työtä ja minä vanhempainvapaalla maksa autoa, asuntoa ja elämistä pääkaupunkiseudulla, joten työn vähentäminen tässä tilanteessa lisää ei oikein enää onnistu. Lapsemme on nyt joutunut (oma mielipiteeni) päiväkotiin, mutta edelleen aina kun olen paikalla se olen minä joka vaihtaa vaipat, vie lapsen ulos, leikkii ja nukuttaa. Mielelläni olisin kotona ja kerhoissa lapsen kanssa töiden sijaan, jos vain voisin. Miten saisin äitin hoitamaan ja pitämään lapsen kanssa leikkimisestä ilman asennetta "jos on ihan pakko"?

8

423

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kysyitse

      Miksi hän ei halua hoitaa lasta? Tuskin hän pelkästään laiska on? Eikö hän koe pärjäävänsä äitinä, onko hän masentunut tai ahdistunut? Ota asia puheeksi, ensin vaimosi kanssa, sitten neuvolassa.

      • jokunimimerkk

        Kyllä hän mielestäni osaamiselta pärjää ihan hyvin lapsen kanssa eikä vaikuta epävarmalta. Omat jutut (puhelin, tietokone, opiskelu) tuntuu kiinnostavan vain vähän liikaa. Opiskeleekin ihan hyvin, joten ei hän mitenkään ole elämän raiteilta pudonnut tai vain laiska. Eniten minua vaivaakin se mielessä saako lapsi tarpeeksi huomiota kun en ole paikalla. Sanoo kyllä leikkivänsä ja tekevänsä asioista, mutta ennen tarhaa lapsi harvoin kävi esim ulkona ennen kuin tulin kotiin iltapäivästä. Mielikuva lelua näyttävästä lapsesta ja piittaamattomasta aikuisesta on vain surullinen.

        Asia nostettu esiin vaimon kanssa , mutta no, miehet tietää, että minusta tulee helposti se perheen välinpitämätön paholainen tässä keskustelussa kun en ollut raskaana, synnyttänyt tai imettänyt.


    • mekkk

      Miksi suotut tuollaiseen kun sinä olet töissä niin se kottna olija hoitaa lapsen tai sitten naisellasi on synnytyksen jälkeinen masennus ja pitäähän miehenkin päästä harratuksiin töiden jälkeen eikä mitään lastenhoitoa töiden ohella. Laitappa naisellesi selväksi että kun hän on kototna niin hän hoitaa lapsen ja se siitä. Jos nasiesi ei tee mitään niin lopetappa samalla hänen elättäminen niinsaat naisen töihin tai sitten tekee tuolle hoitamatomuudelle jotain.

      • Lueppauudestaan

        Tuo vaimo on jo töissä, kun lapsi on päiväkodissakin.


      • jokunimimerkk

        Vaimo vielä kotona. Opiskelee ja suunnitelee yrittäjyyttä, pitää hieman kodista huolta, vie ja hakee lasta tarhasta. Voin minä olla se tämän hetkinen tienaaja eikä minulla mikään hinku ole omiin harrastuksiin. Olisi vaan kiva, jos lastenhoitotaakkaa voisi hieman jakaa myös minun "vapaa-ajallani" jo ihan käytännön syistä.


    • Pahakurki

      Ketä tarkoitat äidillä? Omaa äitiäsikö vai lapsen äitiä? Tekstisi on sen verran epämääräistä että tämä kohta ei ole selvä. Miksi sinun äitisi pitäisi hoitaa sinun lastasi? Jos kyse on lapsen äidistä eli vaimostasi niin hän on selvästi sairas ja tarvitsee itse hoitoa ja opastusta.

    • LuulenEttä

      äityis ei vain ole hänen juttunsa. Nyt ainakin olet huomannut asian, joten ainakaan lisää perheenlisäystä ei kannata hänen kanssaan harkita. Tai kohta sinulla on iso taakka harteillasi. On tietysti paljon yksinhuoltajiakin jotka joutuvat suoriutumaan kaikesta yksin.

    • julkoil

      Lopeta passaaminen "vapaa ajallasi" , älä tee kaikkea puolesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      155
      11111
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3103
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      215
      2962
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2167
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1928
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1746
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1739
    8. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      52
      1672
    9. 85
      1648
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1627
    Aihe