Ismo Kumpulainen-yhä kateissako?

Eetsijä

Täällä ei ole vähään aikaan puhuttu tapauksesta Ismo Kumpulainen. Onko hän edelleen kateissa, ainakaan ei ole miehestä mitään tietoa tuolla omaisten pyörittämässä kadonneet sivustolla.(jossa on kuitenkin edelleen mm. Raisa Räisänen).

Kuulin jo v. 2009 alkuvuonna, että Kumpulainen oltaisiin löydetty... Valitettavasti kuolleena. Itsemurha ilmeisesti. Uskoin jutun kunnes nyt vasta keväällä 2016 lukaisin sattumalta, ettei miestä oltaiskaan vielä löydetty... Onko kellään mitään tietoa tästä jutusta? Löydetty vai ei? Miksi löydetyistä ei kauheesti uutisoida muutenkaan?

47

5248

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Lusifer11

   Ei kai ole missään tietoa löytymisestä ...
   Pitkään olen pohtinut tässäkin, että mitenhän on pyritty varmistamaan se, että Kumpulainen saapui oikeasti sieltä rallista takaisin. Vaikka tämä kaveri (Hannula) nyt päällisin puolin luotettavalta vaikuttaakin. Mutta onko ollut havaintoja ns.tueksi, että Kumpulainen todella saapui kaverinsa kanssa, ja jos on havaintoja niin millaisia ...
   (Olisi vaan niin helpoin tapaus tässä lavastaa juttu näin: ei merkkejä mistään ja saunakassi oven pieleen. En siis sano, että tämä kaveri olisi syyllinen, jos näin olisikin. Tätä vaihtoehtoa ei vaan ole pohdittu juurikaan, että kaveri olisikin narrannut eli vaiennut, syystä taikka toisesta.)

   • Hhytrfgp

    Kieltämättä varsin mielenkiintoinrn pointti... tuliko ylipäätään takaisin Suomeen!


  • Lusifer11

   Millainenhan on ympäristö tuossa rakennuksessa, jossa sauna oli?! Tarkoitan että onko paljon metsää ympärillä, tuollaiset paikathan monesti laitakaupungissa ...
   Toinen vaihtoehto olisi silloin jonka esitän, että Kumpulainen olisi saanut jonkinlaisen sairaskohtauksen ja kadottanut ajan ja paikan tajun, ja lähtenyt hoipertelemaan ulos. Silloin selittyisi helposti myös se, että kaveri ei kuullut katoamiseen liittyviä ääniäkään.
   Jos näin olisi käynyt niin hoiperrellut joitakin satoja metrejä ja tuupertunut metsään, eikä olisi helposti löydetty, kun ei joka metsässä polkujakaan kulje. Tämä tietysti vaatisi sen, että välittömässä ympäristössä olisi ollut metsää ...

  • cvn

   Kumpuilevia tyyppejä hukassa, Kumpumäki ja Kumpulainen. Tunnetko Ipen, aloittaja, tai ookko joskus tavannut?

   • Aloit

    Ismo Kumpulainen oli aiemmin Immonen. En ole kaveria koskaan henk. koht. tavannut. Eniten toivon että Ismo olisi elossa.


   • jtyfityii

    Mimmonen on Iimmonen? Oletko täkäläisiä vai sikäläisiä Ikäläisiä?


   • Anonyymi
    Aloit kirjoitti:

    Ismo Kumpulainen oli aiemmin Immonen. En ole kaveria koskaan henk. koht. tavannut. Eniten toivon että Ismo olisi elossa.

    Mä tunsin, koko perhe oli sukulaisia. Missä lie Immosen ismo on.


  • Mystinenkatoaminen

   Mystinen tapaus kyllä tämä Ismon katoaminen.

   • KurrtSsi

    Hmm. Enpä tiedä. Uskoisin että hengissä on. En usko että kaveri joka hänet on jälkeen päin nähnyt Jyväskylässä rallia katselemassa olisi kovin helposti erehtynytkään. Rallipiirit ovat Suomessa sen verran pienet että tuskin on malttanut Ismo niistä ihan kokonaankaan poissa pysyä myöhemminkään. Juttuja oon saanut kuulla... Arvelen myös omaisten aikalailla suojelevan kuitenkin Ismoa. Riihimäen kaverin käytöskin on melko erikoista siinä Kadonneet ohjelmassa. Joko tiesi kaiken ja keksi typerän jutun katoamisesta autotallista tai sitten joutui toteamaan että teki sen taas... tiesi kai itsekin joutuvansa velkojien kynsiin toverinsa ansiosta.

    Tämä kaikki on tietysti pelkkää oletusta. En tiedä etsitäänkö edes Ismoa yhä esim. omaisten taholta. Ismon olinpaikkaa en kuitenkaan kerro vaikka vastaan tulisi jos vaikuttaa siltä että on kadonnut omasta tahdostaan. Käsittääkseni ei ole virkavaltaakaan paossa.


  • miettijä

   Suomi lienee sen verran pieni valtio, että tuskin on voinut näin pitkään täällä piileskellä. Jos on matkustanut Suomesta pois omaehtoisesti, kuvittelisi lentokentältä, satamasta tai vastaavasta saaneen vihiä, että on lähtenyt ulkomaille. On saattanut omaehtoisesti lähteä verstaalta, kun kaverilta ei kerran ole havaintoa väkisin viemisestä. Kenties velkojat ovat saaneet nalkkiin ja hengiltä, jonka jälkeen on ruumis johonkin piilotettu. Ainakin tältä kirjoittamalta tuntuisi loogisimmalta vaihtoehdolta...

  • sarjahukkumiset

   Kuinkahan monen katoamisen sarjahukuttaja aiheuttanut. Eikös se liikkunut ympäri Suomea, houkutellut jotenkin johonkin tapaamiseen, raiskannut ja hävittänyt ruumiin tai töninyt humalaisia veteen.

  • chch9898

   Tuntuisi vaan, että olisi joku ulkopuolinen jo näitten vuosien aikana paljastanut, jos piilottelisi Suomessa. Korttejahan ei katoamisen jälkeen enää käytetty. Millä varoilla hän piilottelisi?!?
   Ilmeisesti Kumpulaisen kuitenkin nähtiin palanneet sieltä Ruotsista Riihimäelle, hänhän kävi ainakin kotonaan sen saunakassin hakemassa, josta meni sitten sinne verstaalle.

   Kun saunominen tapahtui kuitenkin ilmeisen ekstemporee, niin jos joku/jotkut hänet saunalta haki, niin heidän on täytynyt joko oleilla verstaan lähistöllä taikka tietää muuten tarkasti mitä Kumpulainen tekee ja missä oleilee. Tuntuisi myös, että hänet olisi tuolloin voinut hakea jostakin ihan muusta paikasta paljon helpommin, kun hän oli yksin. Verstaalla kai oli yleensä muutakin väkeä ja sikäli sieltä hakemisen olisi joku helposti huomannut. Ellei sitten ollut tosiaan joku sellainen, joka verstaalla kävi itsekin, tai muuten tiesin milloin siellä on väkeä.

   Myös sairaskohtausta pidän mahdollisena: tällöin "stressaava" rallirupeama olisi laukaissut jonkin kohtauksen, joka ei ollut vielä kenenkään tiedossa, ja Kumpulainen olisi itse lähtenyt "aikaa ja paikkaa tiedostamatta" harhailemaan ja tuupertunut jonnekin lähimetsiin. Pidän tätä kenties itse jopa todennäköisimpänä vaihtoehtona, mikäli Kumpulainen saunalle tuli. Sillä muutoin se, että Kumpulaisen poistumista ei kukaan nähnyt on kyllä liian hämäävää.

   Ne havainnot rallista ja muualta voi selittyä mielestäni helposti myös sillä, että Kumpulaisen näköisiä ihmisiä on muitakin (eikö takavuosina löytynyt saman niminen henkilö, joka oli myös samaa näköä, mutta kuitenkin eri IK?!?) ja jos Kumpulaisen tuntenut on tuijottanut häntä kuin "aaveen nähnyttä" niin tämä samannäköinen on siitä häiriintynyt ja poistunut siksi äkkiä??!

   Toivossa voi elää, että Kumpulaisenkin katoamisen arvoitus joskus ratkeaisi.

   • Thjbdekluh

    Ohan niitä peräkammarinpoikia Suomesa vaikka kuinka jotka ei ole missään kirjoissa ja kansissa. Mistä sitä tietää jos Ismokin olisi keksinyt paeta vanhempiensa luo. Ei se ole niin vaikeaa elää piilossa Suomessakaan. Aina on suhteita jollakulla johonkin ja pimeän työn suosio senkus kasvaa, etenki tarjonta. Kumpulaine lienee taitava autojen rassaaja, ei niitä hommia verokirjoilla tehdä kuten ei rekkaakaan kortilla ajeta. Itellä vahva epäily et elossa on Kumpulaine. Ja toivottavasti saakin rauhassa elelä.


  • chch9898

   Tuo "peräkammarinhomma" olisi varmaankin todennäköisempi kuin ulkomaillekatoaminen, mutta luulisi että olisi jo jostain kautta paljastunut, että elossa on. Lähiomaisiltakin olisi todella kovaa pokkaa jo näinä vuosina vaatinut.
   Joku totesi jollain palstalla, että eihän se ryminää olisi vaatinut, jos miestä olisi (siellä saunan pukutiloissa) tultu aseella uhaten hakemaan. Se on mielestäni ykkösvaihtoehdosta kilpaileva sen kanssa että olisi saanut sairauskohtauksen (piileviä sairauksiahan eri ikäisillä ihmisillä voi olla) ja lähtenyt ajan ja paikan tajun kadottaen harhailemaan, jolloin voisi löytyä pusikosta noin muutaman kilometrin säteellä. Hänhän eli kai (velkojenkin puolesta) stressaavaa elämää.
   Muita vaihtoehtoja on että kaverit valehtelee ja ei tullut koskaan sieltä Ruotsista edes pois (kaverit joko jutun takana tai sitten suojelevat). Olen itse kyllä käsittänyt että Kumpulainen silloin Riihimäellä nähtiin kun kävi ne saunakamppeet hakemassa. En tiedä onko tämä ns.varmaa.
   Sitten loput on nuo ulkomaille katoamiset (epätodennäköistä, miten raha-asiat olisi järjestetty?!) tai että olisi lähtenyt saunalta omaehtoisesti käymään jossakin lähellä ja tapahtunut onnettomuus. Nämä kyllä vähiten todennäköisiä mielestäni.
   Alle 10 % todennäköisyys mielestäni, että on vielä ns.elävien kirjoissa joka tapauksessa ...

  • chch9898

   Ketjuun sinänsä liittymättömänä kysyisin, että mikä se lopulta on sellainen "peräkammari"?!? Jos asuu Helsingissä yksiössä, niin pitääkö mennä komeroon tai WC:n nurkkaan, että termiä voi käyttää?!? Vai riittäkö se, että asuu vaikka ylimmän kerroksen viimeisen oven takana?!
   Jos on monta niitä kammareja, niin jossain sitä aina pitää punkkaa ym., mutta yksin asuminenhan on nykyään hyvin yleistä, ei se niinkään, että aikamiespoika asuu vanhemmillaan, ja niitähän on myöskin monenlaisia (aikamiespoikia siis) ... Sori kun kirjoitin ohi aiheen, mutta tuota termiä käytetään niin usein tarkoittamaan "puoliksi jälkeenjäänyttä" tai muuten vähäosaista aikamiespoikaa, joka on käsittääkseni aika harvinainen (ja harvinaistuva) ilmiö ...

   • SKPcMao

    Peräkammarinpoika määritelmän täyttää helposti semmonen ihminen joka asuu vanhempien nurkissa, oli pää kuinka skarppi tahansa. Asuuhan noita tohtorismiehiäkin vielä muorin luona. Tulee mieleen kuinka aikanaan elelin 3-4 vuotta aikamiehenä lähisukulaisten nurkissa. Aika huomaamatta sai elellä muulta yhteiskunnalta. Ah sitä vapautta... hyvin olisi voinut tehä katoamistempun etenkin kun sitä pimeetä työtäkin olisi ollut tyrkyllä vaikka miten paljon. (Lama)


  • chch9898

   Vielä peräkammarien lisäksi siitä oletuksesta, että olisi kadonnut ulkomaille: Helpoin tapahan olisi varmastikin mennä laivalla jonkun rekan ym.mukana Viroon. Sehän on tullut muittenkin (katoamis)tapauksien kautta tutuksi, että laivoilla kulkevia autoja ei paljon syynätä, eli ei edes kuvata. Tutkitaan ehkä silloin, jos on varmaa tai lähes varmaa epäilyä jostakin.
   Mutta laivalla pääsee, muilla välineillä olisi jäänyt jälkiä, etenkin lentokoneella matkustamisesta. Toisaalta Kumpulaisella kun velkojakin oli, niin ei ehkä lentokonetta käyttänyt. Eli lyhyesti: JOS (pidä tätä itse aika epätodennäköisenä) Kumpulainen olisi mennyt ulkomaille, niin se olisi mitä todennäköisimmin (N.80 - 90 %) tapahtunut laivan kautta, jolloin voisi olla esim.missä tahansa EU - maassa edelleen, ehkä muuallakin ...

  • vinkkarit444

   jutun loppuosa:

   Hannula ei kuitenkaan ollut kuullut saunan lauteille huutoa tai ihmeellisiä ääniä.
   Poliisi haravoi tuloksetta myös Mattilan teollisuusaluetta ja sen ympäristöä. Lähistöllä ei ole vesistöä, johon Kumpulainen olisi voinut hukuttautua tai jonne ruumis olisi voitu piilottaa.
   Läheisten mukaan Kumpulainen ei hautonut itsemurhaa.
   Katoaminen hiljensi Kumpulaisesta kaikki jäljet. Pankkitili säilyi koskemattomana ja kännykkä pysyi mykkänä.
   Kadotessaan hänellä oli mukana ainoastaan lompakko ja kevyt vaatetus.
   ”Kaikki mahdollinen, mihin ihminen jättää jälkeensä, tutkittiin: pankkitili, kännykkä, rajanylityspaikat. Mitään merkkejä Kumpulaisesta ei löytynyt”, rikosylitarkastaja Heikkonen luettelee.
   Kumpulainen tunnettiin taitavana supliikkimiehenä. Hän ei jäänyt sanattomaksi vaikeissakaan tilanteissa.
   Poliisitutkimuksissa löytyi lisää kummallisuuksia. Läheisillekin paljastui yllätyksenä, että Kumpulaisella oli ollut salasuhde.
   Hänellä oli tästä suhteesta myös lapsi.
   MM-rallia seuraamassa?
   Myöhemmin elokuussa Kumpulaisen vanha tuttava hätkähti. Hän tunnisti Kumpulaisen katsojana seuraamassa Jyväskylän MM-rallia Vaherissa.
   Myös Ouninpohjassa Kumpulaisen näköinen mies seisoi rallireitin varrella. Hänellä oli yllään punainen rallipusero ja aurinkolasit.
   Jo edellisiltana Kumpulaisesta oli tehty näköhavainto Tuomiojärven leirintäalueella Jyväskylässä. Todistajana oli Kumpulaisen hyvä ystävä.
   Hänen mukaansa Kumpulainen oli istunut puolen yön aikaan leirintä-alueen kahviossa. Tuttavansa näh-tyään Kumpulainen oli poistunut kiireesti sanomatta sanaakaan. Poliisi piti näköhavaintoa luotettavana.
   Seuraavana kevättalvena Kumpulaisen näköinen mies nähtiin Turengissa. Siellä asuivat hänen vaimonsa ja lapsensa.
   Poliisille heräsikin epäily, että katoa- mista olisi suunniteltu koko perheen voimin. Mitään todisteita vaimon tai muiden sukulaisten yhteyksistä kadonneeseen ei kuitenkaan löytynyt.
   ”Kaikki vihjeet tietysti tarkastettiin, mutta tutkimuksissa ei päästy eteenpäin”, Heikkonen toteaa.
   Lokakuussa 2001 Tallinnasta löytyi osin mätänemistilassa ollut ruumis, jota epäiltiin kadonneeksi Ismo Kumpulaiseksi.
   Vasta runsas vuosi myöhemmin varmistui DNA:n ja hammaskartoituksen perusteella, ettei kyseessä ollut Kumpulaisen ruumis. Myös muita 2000-luvun alussa löytyneitä ruumiita verrattiin Kumpulaiseen.
   Kumpulaisen katoaminen sai liikkeelle myös häiriköitä. Hänen vaimonsa sai vuodenvaihteessa 2006 tekstiviestin, jonka lähettäjäksi mainittiin Ismo Kumpulainen. Hän kertoi viestissä asuvansa Virossa ja palaavansa pian kotiin.
   Toivon kipinä sammui, kun poliisitutkimuksessa viestin lähettäjäksi paljastui häirikkö.
   Etsintäkuulutus voimassa
   Kumpulaisen kohtalo on edelleen avoin. Hän on kadonnut kuin tuhka tuuleen.
   Jos Kumpulainen on elossa, hänestä ei ole saatu näköhavaintoja yli vuosikymmeneen.
   Olisi todella harvinaista, että Kumpulaisen kaltainen kookas ja suulas mies pystyisi välttelemään paljastumista yli 15 vuotta. Varsinkin, jos hän asuisi Suomessa tai Ruotsissa.
   Jos hän taas on kuollut, ruumis on pysynyt harvinaisen pitkään kadoksissa. Sen täytyisi olla hyvässä kätkössä tai hävitetty.
   Kumpulaisen sisar uskoo edelleen vahvasti, ettei veli kadonnut omasta tahdostaan. Television Kadonneet-sarjassa kasvonsa peittänyt sisar kertoi, kuinka veli rakasti lapsiaan yli kaiken, eikä olisi koskaan jättänyt heitä vapaaehtoisesti.
   ”Katoaminen askarruttaa edelleen minuakin. Mitä ihmettä oikein tapahtui?” Heikkonen ihmettelee.
   Poliisin tutkimuksissa ei löytynyt viitteitä rikoksesta. Kumpulaisesta on tehty kansainvälinen etsintäkuulutus, mutta sekään ei ole tuottanut tulosta.
   ”Vahvimmaksi tutkintalinjaksi on jäänyt Kumpulaisen omaehtoinen katoaminen”, vahvistaa Seuralle viime toukokuusta lähtien Kumpulaisen katoamisen tutkintajohtajana työskennellyt, rikoskomisario Jari Kiiskinen.
   Vaikka poliisi ei aktiivisesti tutki Kumpulaisen jälkiä, pidetään poikkeuksellista katoamista edelleen esillä.
   Tapossa rikoksen vanhenemisaika on 20 vuotta. Murha ei vanhene koskaan.

  • vinkkarit4444

   Yksi kysymys, johon ei Kumpulaisen katoamisajalta olla vastauksia on, että missähän vaiheessa tarkalleen esim.Kumpulaisen puhelin mykyistyi?! Luulisi että Hannula ja esim.Kumpulaisen vaimo koettaneet silloin hänelle soittaa, oliko puhelin mykkä jos silloin, vai hälyttikö johonkin asti?!
   Kyllähän tämä on yksi niitä "arvoituksia kerrakseen" tapauksia myöskin ollut ...

  • vinkkarit4444

   Mitähän "sääntöjen vastaista" tuossa Seuran jutun alkuosassa nyt oli, kun loppuosa osa tänne säästetty?! Itse siinä muistaakseni lähinnä mietiskelin, että miten vaikeaa Mattilan teollisuusalueelta on etsiä tarkasti ...

  • bottisälli1

   Arvoituksellinen tapaus oli Ismon katoaminen. Nyt tuli sellainen ajatus mieleen, että kuulekohan tuonne verstaan saunalle (missä katoaminen tapahtui) jos esim.autolla ajetaan sen verstaan pihaan. Jos siellä olisi ollut hälinää, niin nehän silloin peittäisivät äänet, mutta muistini mukaan kerrottiin, että silloin siellä ei muuta porukkaa ollut. Monessa vastaavassa paikassa kyllä auton äänen kuulee kun pihaan ajetaat, mutta se riippunee mm.siitä missä kohtaa rakennusta se sauna on. On tätä joskus varmaan ennenkin kyselty, mutta mikä lienee vastaus?
   JOS auton ääntä ei saunaan kuule, niin se lisää tietysti mahdollisuutta, että hänet sieltä olisi autolla haettu. Jos ei niin yllä joittenkin esittämät eli harhailu läheisen teollisuusalueen tai kauemmaksikin pusikoihin sairaskohtauksen saatuaan on kyllä mielestäni hyvinkin mahdollinen, jopa todennäköinen. Piilotteluun en usko, ainakaan enää 18 vuoden jälkeen, joten toinen (todennäköisin) vaihtoehto on se, että ei olisi Ruotsin matkalta edes saapunutkaan takaisin, mutta sulkeeko tietyt jutut tämän, en ole varma siitä onko "ulkopuolisia" havaintoja että olisi tullut?!

  • Anonyymi

   ... kuollut ja löydetty olikin se Mäenpää joka katosi vähän samanlaisissa olosuhteissa..

   Rallipiireissä liikkuvana koin melkoisen yllätyksen tässä vuosi kaksi sitten. Mutta parempi olla uskomatta silmiään. Onhan noita Ismoa muistuttavia ihmisiä.

   Tunsiko joku teistä Kumpulaista? Mikä mahtoi olla miehiään... lapset käy sääliksi. Niin pieniäkin vielä tuolloin.

  • Anonyymi

   Kiintoisaa jos vielä on hengissä ja ralliharrastuskin vielä olisi muka voimissaan.
   Ei niin mitään koskaan tiedä, mutta kovin yllättävää, jos oikeasti niin olisi.
   Harvasta kadonneesta kuitenkaan vastaavia havaintoja tulee vastaavalla tavalla. Eli kaikki on todellakin aina mahdollista.

   • Anonyymi

    En usko hetkeäkään, että onnistuisi piileskelemän ja silti kävisi ralleja katsomassa.


  • Anonyymi

   Katselin Areenasta Kumpulaisen katoamisjakson pitkästä aikaa, ja jäin miettimään, että mitä se Kumpulaisen kaveri sanoo saunan lämmittämisestä noin 3:05 eteenpäin??
   Onko se "kai se oli jo päällä" vai "tai se oli jo päällä"??
   Nimittäin ensimmäinen kertoisi, että Hannula (sehän tämän kaverin nimi oli??) ei olisi lämmittänyt saunaa, vaan sen olisi tehnytkin joku "kolmas" ja toinen, että Hannula olisi lämmitellyt saunaa jo todellakin pitemmän aikaa ennen Kumpulaisen saapumista (kauanko meni välillä kun saapuivat Ruotsista siihen että saapuivat saunomaan?!), jolloin tietystikin heräisi kysymys, että miksi aikaa oli?!

   Voi olla että tämä arvailu on jokseenkin saivartelua. Mutta koska kyse on yksi eniten arvoituksellisista katoamisista, niin koetan jotain uutta heittää, että tuolla saunan lämmittämisen pituudella olisikin jotain merkitystä. Toki etenkin silloin, jos Hannula esim.ei olisikaan ollut se joka saunan pisti lämpiämään.

   • Anonyymi

    Vastaus jostain syystä poistettiin, mutta tuo kaveri sanoi siinä kohtaa: "Tai se oli jo päällä."


  • Anonyymi

   No, koetan kahta vähemmän ehdotettu teoriaa vielä Kumpulaisen katoamiseen:

   1.Kumpulaisella olisi ollut jonkin piilevä neurologinen, siis hermostoperäinen sairaus. Se olisi yht´äkkiä lauennut silloin 2000 saunaan mennessä, jolloin Kumpulainen olisi välittömästi menettänyt ajan ja paikan tajun (= normimuistinsa) ja lähtenyt päämäärättömästi jonnekin.
   Jotenkin Kumpulainen olisi elänyt useitakin vuosia harhaillen ympäriinsä, ja välillä saanut väläyksiä entisestä elämästä, jolloin käynyt esim.ralleissa kesällä ja vaimon asuinpaikkakunnalla.
   Vastaavan kaltaisia tapauksia (kansankielessä "muistinmenetyksia") on käsitelty esim.Yhdysvaltalaisissa katoamista kertovissa tv-sarjoissa, joten ei ehkä niin kaukaa haettua kuin voisi luulla (harhailun osalta mieleen voisi suomal.katoamisista tulla Marko Ovaska lähimpänä vastaavana, ehkäpä).

   2.Katomiseen ja sen piiloitteluun olisi osallistunut useampi henkilö Kumpulaisen tuttavapiiristä. Silloin homma olisi järjestetty esim.velkojia piiloon. Ja arvoituksellinen saunatapaus olisi ollut täysin tietoinen järjestely.
   Tällöin tietenkin mietityttäisi, että miten perheeltä voisi olla kateissa lopullisesti ja koskaan enää näkemättä. Ja toisaalta ketkä kaverit tietäisi ja ketkä ei (Hannula jos oikeasti tietäisi, niin kovaa pokkaahan tv-esiintyminen olisi vaatinut).
   Tätä vesittää toki se, että kun velat ei isoja olleet, niin halvemmaksi vaikka tuttavien olisi tullut maksaa ne, kuin piilotella Kumpulaista vuosia (kun mm.pankkikortti käyttämätön).

   Kohta 1.on mielestäni erittäinkin miettimisen arvoinen, ja lähinnä mielestäni todennäköinen sen suhteen että Kumpulainen olisi lähtenty saunasta "tietoisesti" jonnekin, tai ainakin vapaaehtoisesti.
   Vaikka jos/kun joku tiesi, että väsyneenä saunalle saapui Ruotsin reissun jälkeen, niin ei ehkä vastaan jaksaisi pannakaan, jos esim.velkoja kyselemään olisi tultu.

   • Anonyymi

    Joillakin se mielikuvitus laukkaa.


  • Anonyymi

   "Joillakin se mielikuvitus laukkaa."

   Aika raflaavasti sanottu. Eikö kaikki pohdita ole tavallaan mielikuvitusta siihen saakka kunnes se voidaan mahdollisesti joskus todistaa oikeaksi/vääräksi??!!

   • Anonyymi

    Toki voi pohtia vaikka ufo-sieppausta, mutta ne on yhtä tyhjän kanssa ellei ole mitään viitteitä siihen suuntaan tai syytä epäillä jotain tiettyä tapahtumaa. Ei ole mitenkään realistista, että olisi kateissa näin kauan ja silti kävisi seuraamassa ralleja.


  • Anonyymi

   Edellinen neropatti vosi varmaankin omalla realismillaan, sitten vaikka koettaa tämä Kumpulaisen tapauksen ratkaista. Ja sitten vasta lähteä sinne ufometsälle ! !

   • Anonyymi

    Tuo 1. oli vähän huvittava, muistisairaana harhailemassa Suomen talvessa ja muutenkin ei uskottava, mutta 2. paljon mahdollisempi.

    https://seura.fi/ilmiot/mysteerit/miksi-ralliharrastaja-ismo-kumpulainen-katosi-saunan-pukuhuoneesta/

    On näköjään piileskellyt aikaisemminkin 3 vuotta Ruotsissa, joten ne alkuajan havainnot voisi sen puoleen ollakin mahdollisia, mutta olisiko jättänyt lapsensa. Velkojatkin muka uhkailleet, mutta onko siitä mitään näyttöä tai hyötyikö vaimo katoamisesta.

    Entä palasiko ollenkaan ruotsinlaivalta, kukaan sukulainen ei tainnut nähdä. Kaveri olisi voinut valehdella jos Ismo halusi itse jäädä Ruotsiin tai pudottivat mereen, tietysti olisi voinut murhata jossain maissakin ja saunominen pelkkää hämäystä. Aika erikoinen olisi katoaminen, vähän kuin Jussi Peltolan tapauksessa.

    Viimeiseksi tekemisissä olleita voi aina epäillä, mutta vaikea päätellä mitään ellei ole näyttöä eikä motiivia. Ainahan voi tulla vaikka riitaa kännätessä. Liekö lähialueitakaan tutkittu ruumiskoirien avulla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuo 1. oli vähän huvittava, muistisairaana harhailemassa Suomen talvessa ja muutenkin ei uskottava, mutta 2. paljon mahdollisempi.

    https://seura.fi/ilmiot/mysteerit/miksi-ralliharrastaja-ismo-kumpulainen-katosi-saunan-pukuhuoneesta/

    On näköjään piileskellyt aikaisemminkin 3 vuotta Ruotsissa, joten ne alkuajan havainnot voisi sen puoleen ollakin mahdollisia, mutta olisiko jättänyt lapsensa. Velkojatkin muka uhkailleet, mutta onko siitä mitään näyttöä tai hyötyikö vaimo katoamisesta.

    Entä palasiko ollenkaan ruotsinlaivalta, kukaan sukulainen ei tainnut nähdä. Kaveri olisi voinut valehdella jos Ismo halusi itse jäädä Ruotsiin tai pudottivat mereen, tietysti olisi voinut murhata jossain maissakin ja saunominen pelkkää hämäystä. Aika erikoinen olisi katoaminen, vähän kuin Jussi Peltolan tapauksessa.

    Viimeiseksi tekemisissä olleita voi aina epäillä, mutta vaikea päätellä mitään ellei ole näyttöä eikä motiivia. Ainahan voi tulla vaikka riitaa kännätessä. Liekö lähialueitakaan tutkittu ruumiskoirien avulla.

    Tulikin mieleen, että siellä saunassahan olisi kätevä pestä vaikka veret pois ja polttaa vaatteet, kuinka tarkkaan sitten poliisit tutkivat, kun eivät mitään rikokseen viittaavaa löytäneet.


   • Anonyymi

    Miestä uhkailtu kuten Ulvilan tapauksessa? Onkohan vaimon osuutta tutkittu tässäkään tapauksessa, jos hyötyi katoamisesta tai halusi vaan päästä eroon. Saunomisreissu voisi olla lavastettu ellei kaveri aiheuttanut katoamista. Onkohan vaimolla ja kaverilla kuinka läheiset välit.


   • Anonyymi

    "Onkohan vaimon osuutta tutkittu tässäkään tapauksessa, jos hyötyi katoamisesta tai halusi vaan päästä eroon."

    Tämähän on Kumpulaisen katoamisesta kertovissa jutuissa moneen otteeseen kerrottu: Poliisi ei saanut kuuntelulupaa Kumpulaisen vaimolle. Sen sijaan vaimo verkotettiin, eli hänen tekemisiä ja menemisiä seurattiin 24h/vrk, ja siinä ei sinä aikana ilmennyt mitään epäilyttävää.
    Eli vaimon osuutta on silloin v2000 paljonkin epäilty, taikka jos ei "osuutta" niin sitä että olisi oletettu tietävän että Kumpulainen olisi tällöin vielä piiloitellu.

    Mietin, että onkohan tuo joka kesällä kirjoittanut yllä, oikeasti vieläkin nähnyt ralleissa samannäköisen hahmon vaiko vaan provoillakseen kirjoitellut ?!


  • Anonyymi

   "Tuo 1. oli vähän huvittava, muistisairaana harhailemassa Suomen talvessa ja muutenkin ei uskottava, mutta 2. paljon mahdollisempi."

   Tuskin enää ainakaan voisi muistin kadottaneena hengissä olla. Ja jos niin olisikin ollut, niin on voinut menehtyä hyvinkin äkkiä, päivissä, tai viikoissa jo. Jolloin rallihavainnot olisi täyttä harhaa olleet.
   Mutta amerikkalaisissa katoamissarjoissa on ollut jaksoja, joissa henkilö on menettänyt useiksi kuukausiksi selittämättömästi muistinsa, jona aikana tallentunut mm.valvotakameroihin yms., ja sitten yht´äkkiä onkin muisti palatunut ja palannut kotiin, muistamatta mitää edeltäneistä viikoista.
   Niin, se on totta että Kumpulaisella ei ollut luultavasti käteistä, eikä kai mihinkään kameroihin ole koskaan kadottuaan tallentunut. Talvet tuolloin 2000luvun alussa ei kovin ankaria olleet, että sattuman kaupalla voisi talven - pari sinnitellä.
   Realistisemmin tosin uskon, että ei monia viikkoja muistin menettänyt voisi henkissä pysyä juuri missään olosuhteissa.

   "Entä palasiko ollenkaan ruotsinlaivalta, kukaan sukulainen ei tainnut nähdä."

   Sellainen muistikuva on, että ne Kumpulaisen saunakamppeet kuitenkin kotoa oli käynyt hakemassa. Ja kaiketi ruotsinreissun kamppeet samalla sinne jättänyt.
   Sellainen mielikuva, että jossain tutkinta olisi kertonut, että joku ulkopuolinen olisi hänet vielä Suomessa nähnyt, en tiedä oliko perheenjäsen, vai muu tuttava. Tai ainakin jossa Kumpulaisesta kertovassa jutussa on tähän suuntaa ilmaistu.
   Olennainen seikka jos kuitenkin voi joku ulkopuolinen todistaa, että yleensä Ruotsista takaisin tuli.

   Itse kyllä kohta 1.pidän ihan mahdollisena, monestakin syystä. Ihme jos ei jälkikoiria nyt saunalla käytetty, ja verijäljet luulisi kyllä silloin löydetyn. Vaikka taisihan siinä olla aikaa katoamisesta katoamisilmoituksen vastaanottoon, ja siitä tutkinnan alkuun. Jote olisihan siinä aikaa ollut jälikisä sikäli siivoilla.
   Mutta lähtökohta katomisessa olisikin ollut sairaskohtaus, niin ei mies hengissä sikäli enää ainakaan varmasti olisi. Ei se ole mitenkään kai enää mahdollista.

  • Anonyymi

   Ismo Kumpulainen on elossa katosi omasta tahdostaan velkojia. Muuttanut omaa nimeään ja ulkonäköä ettei velkojat tunnistaisi.

  • Anonyymi

   Pitkästä aikaa palaan tähänkin tapaukseen, ja ehdotan syiksi mm. :

   -Päihteet : eli Ruotsin ralliin matka olisi ollut vain kehystarina, jonka tarkoituksena olisi ollut aineitten kujetus Suomeen. Millainen lienee (ollut) tämä Kumpulaisen kaverin raha ym.tilanne, tosin eihän hän silloinkaan liittyisi pakosta tarinaan.
   Kumpulaisella sattoi olla vaikka siinä saunakassissaan jotakin, vai haistoko sitä vielä silloin huumekoira?!

   -Ismo ja kaveri riitautuivat, jonka seurauksena (syystä tai ei) kaveri otti itse Ismon hengiltä, ja keksi oudohkon katoamistarinan selitykseksi, ja toki outoa tarinoita voi keksi muutenkin, esim.siihen pakotettuna. Mielestäni "kaverin" kehonkieli (ilmeet) on sillä muinaisella videolla vähän jäykkä (=ei toki pakosta tarkoita mitäään ...)

   -Järjestäytynyt rikollisuus : tuskin paljon tarvitsee sanoa, kun Riihimäelläkin ollaan. Siellä oli jengiläisiä jo tuolloin vankeina, ja Ismo velkojen takia on joutunut johonkin ehkä pakotetuksi. Mitään ei varmaa voi tietenkään sanoa, mutta jos jostakin vastaavasta kieltäytnyt niin voinut siinä henkikin mennä, ja kaveri vaikka samanna uhkailla hiljaiseksi.

   - Miksi ei ole jo Ruotsissa voinut tapahtua jotain, jonka vuoksi kaveri on uhkailut hiljaiseksi. LJengien toiminnan taholta uhkailu väkivallan ym.uhalla on tullut noin tuolta ajoilta liiankin konkreettiseksi, ja voi saada monet hiljaiksiksi pelkäämällä ...

   -Ja muitakin syitä toki on. Koetin tässä lähinnä sanoa, että ei tätäkään IsmoK:n tapauksta ole tarvista unohtaa. Ja sikäli samallla koetin keksi jotain uutta, ja samalla mahdollista jopa (joltain kannalta) todennäköistä ....

  • Anonyymi

   On tämä erikoinen tapaus. Kuin maa olisi niellyt miehen. Onkohan viime vuosina ralleissa ollut havaintoja Kumpulaisesta?

  • Anonyymi

   Mitään tietoa ei kaiketi ole koskaan annettu, että liittyikö ne Ismon velat mihinkään "tiettyyn"?! Lähinnä ei kuitenkaan mihinkään hämärätoimintaan kaiketi?!

   Kyllä tuo järjestäytynyt rikollisuus muutenkin voi tulla esiin, korjattiinkohan "verstaalla" mahdollisesti vaikkapa moottoripyöriä?! Sitä kautta olisi vaikka voinut sekaantua piilottamaan jotakin vaikkapa, tai jotain muuta.

   Selittää voisi myös senkin että aikoinaan kaveri hiukan jäykästi esiintyi. Jengiläiset toki usein voi pelotella väkivallan uhalla hiljaiseksi. Mikä totuus lienee ...

  • Anonyymi

   Kyllä tämä aikaisemminkin katoillut pari henkilöllisyyttäkin omaava patologinen valehtelija lienee ihan itse kadonnut ruotsiin. Hankkinut sieltä kämpän ja työtä jollakin nimellä. Ja kas näin on ulosotoista ym ja ehkä haastavasta vaimostakin päästy eroon. Kun on näin saatu uusi mukava ja kunniallinen elämä ehkä uusi perhekin niin sieltä on ollut mukava käydä joskus lomalla Suomessa...

   • Anonyymi

    Jaa, kiinnostavaa vaan tietää olisi, että oliko (kadotessaan) ulosotossa??! Jos oli, niin varmaan yli 99% katoamisen motiivi. Toisaalta voisi uskoa, että siitä "toisesta elämästä" olisi jotakin kautta jotain tietoon tullut.

    Vai eikö Ruotsissa asuvat suomalaiset/suomea ymmärtävät todella hiisku mitään?!! Miksei ole mitään tietoa missään, että MINNE SEUDUILLE Ismo K:lla oli todistetusti yhteyksiä?! Eiköhän niiltä seuduilta olisi jo jotain kuulunut, jos siellä olisi oleskellut??! ...

    Varmasti joskus/joissain tilanteissa on mukavaa vaihtaa reviriiä. Mutta eikö tuollaiset luoteenpiirteet (esim."patologinen valehtelu??") tulisi JOPA Ruotisssakin esille???! ....


  • Anonyymi

   Uusi naisystävähän on voinut löytyä juuri ruotsin rallireissulla, siksi ajankohta ns katoamiselle... tullut vielä suomeen kun ei ole osannut päättää. Saunoessa päätös kypsynyt.

   • Anonyymi

    Ihan ok päätelmä, siis suhteessa siihen, miten usein ja miten perusteltuna nykyään puolisoita jätetään ... Mutta silloin tällä kaverilla olisi ollut mahdollisuus vinkkaista, jos niin olisi ...


  • Anonyymi

   Yksinkertaisesti on Ruotsissa niin monia "suomalaisalueita" (=alueita, joissa "suomalaisia" asuu), että todella vähän informaatiota kulkenut kyllä sitten sinne, jos ei kukaan puhu/pukahda. Ja tuskimpa Ismo K.sitten niinkään paljon ruotsinkieltä puhui, että ruotsalaisesta olisi mennyt.

   Mitään tosin pitäviä todistuksia/aineistoja ei kai ole nähty, että tosissaan olisi Ruotsin rallista edes maahan tullut. Liikaa on epäselvyyksiä, toisaalta vain yksi mies ollut kumppanina Ruotsista palatessa. Yllättävänkin paljon on "kaverin sanaan" tässä luotettu.

   Jos kaverin sana pitäisi paikkaansa, niin aika läheltä ne kaappaajat kai olisi olleet. Ja varmaan vähintään tuhannennen kerrat epäilen, että olisi väkivallalla uhaten vain voitu saunalta hiljaisesti siirtää. Mikä sitten todella tekee tästä niin vaikean, ei ehkä niin vaikeat ratkaista, vaan niin vaikea, edet tuottaa todennäköisyyksiä ... yms. ... Mahdollisuuksiahan on pohtimattakin jääneitä, niin pirun, pirun, purun monta ...

  • Anonyymi

   Tiedän ainakin missä oli 1999-2000 vaiheilla. Sillä kävi mun luona kylässä. Vähän juotiin ja juteltiin yön aikana. Aamusta palasi asuinpaikkaansa, joka ei todellakaan ole sieltä normaaleimmasta päästä. Mutta liittyi selvästi rakkaaseen harrastukseen. Enempää en tästä kerrokaan, on omasta tahdostaan kateissa.

   • Anonyymi

    Onko kenties erään pienemmän paikkakunnan teollisuusalue..? Siellä jossain missä on niitä asuintiloja hallien perillä.


  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Raivoaako Putin, kun Suomi hyväksytään naton jäseneksi

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000008913259.html "Kommentti: Madridista jysähti sittenkin – Suomi kutsutaan Naton jäseneksi jo keskiviikkona Lähes
   NATO
   573
   5365
  2. Miten olette pärjänneet kuumuuden kanssa?

   Viime yö oli trooppisen lämmin ja kämpässä kuuma. Heräilin vähän väliä kuumuuden takia vaikka nukuin pelkkä lakana päällä. Täkin heitin jo viime viiko
   Maailman menoa
   420
   4455
  3. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   279
   4203
  4. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   19
   3047
  5. JA SIEPIN VALITUS ALKOI TAAS

   Siepin unelma-asunnossa oli hajonnut ilmalämpöpumppu, jonka takia hän joutui lähtemään kuumuutta pakoon ylelliseen hotelliin. mutta voi kauhistus, k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   148
   1881
  6. No aloititko sä jo suhteen

   sen toisen ihailijasi kanssa? Sen jonka kanssa sulla oli jotain vispiläkauppaa? Olenko jo unohdettu ja tarpeeton?
   Ikävä
   152
   1534
  7. Mitä oikein odotat?

   Rehellisiä vastauksia sitten vain.
   Ikävä
   134
   1393
  8. Haluaisin tietää miten sulla menee

   Onko kaikki hyvin? Ja onko sulla yhtään ikävä mua? Itse haluaisin niin kovasti nähdä sut taas :(
   Ikävä
   91
   1295
  9. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   42
   1230
  10. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   272
   1125
  Aihe