laskeumaleikkaus

llllllllllllllllllllll

Olen menossa peräsuolenlaskeuma leikkauksen arvioon ja haluaisin tietoa leikkauksen läpikäynneiltä . Miten pääsitte leikkaukseen ja oliko teillä vaikeusaste millainen ja miten koitte laskeuman . Millainen leikkaus teille tehtiin ja kuinka paraneminen sujui , luin jostain ettei saa edes istua jonkin aikaa . Nyt kyllä pelottaa leikkaus ja ettei leikatakaan kun hankaluuksia on kuitenkin jonkin verran . Oliko leikkaus onnistunut tai siis olitteko tyytyväinen tulokseen ?

6

673

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Päiskä

   Minulle tehtiin sekä peräsuolen laskeuman että virtsarakon laskeuman leikkaukset yhtäaikaa laparoskooppisesti (mahan peitteiden läpi). Rektoseele oli paha (III-asteen) ja aiheutti ulosteen jumiutumisen sinne pussiin. Minulle pantiin virtsarakon ja peräsuolen tueksi verkot. Toivuin todella nopeasti, mutta varoin nostelua ja ja pidättäytäydyin yhdynnästä 8 viikon ajan. Ei ollut lainkaan kipuja.

  • iiiiiiiiiiiiiii

   Haittasiko nuo laskeumat paljon , itselläni ulostaminen on hankalaa varsinkin jos uloste on kovaa ja peräsuolenlaskeuma peittää koko emättimen suun kun katsoin peilin kanssa niin oli aika järkytys miltä se näytti , rupesin pelkäämään että tipahtaa ulos emättimestä , näkyivätkö sinulla laskeumat ulospäin emättimestä ? Nyt odottelen aikaa leikkauksen arvioon . Tuntuu että tosi vähän kirjoitellaan tuosta asiasta vaikka olen yrittänyt kysellä tälläkin palstalla . Kiitos kun viitsit vastata .

  • päiskä

   Kyllä näkyi ja ulostaminen oli todella vaikeaa. Leikkaus auttoi, mutta hankalaa vieläkin kun maha in usein kovalla. Suosittelen leikkausta. Kannattaa valita kirurgi huolella. Leikkauksia tekevät sekä naistentautien kirurgit että gastroenterologian kirurgit. Minut leikkasi jälkimmäinen.

  • iiiiiiiiiiiiiiiiiiii

   Epäilen voiko keskussairaalassa valita lääkärinsä ? miksihän tuosta aiheesta kirjoitellaan niin vähän , olisi hyvä saada vertaistukea tai edes lukea leikkauksessa olleiden kokemuksia . itselläni lääkäri mainitsi jo 6 vuotta sitten tuosta laskeumasta ja nyt on ruvennut vaivaamaan ja kun katsoin tosiaan miltä näyttää niin järkytyin miten paljon laskeuma oli pahentunut . Saitko tosiaan itse valita lääkärin vai kävitkö yksityisellä johon minulla ei ole kyllä varaa . Tuo ulostaminen on tosiaan hankalaa ja olen yrittänyt pitää vatsa löysänä mikä ei oikein meinaa onnistua .

  • Päiskä

   Meillä Suomessa saa julkisella puolella valita hoitopaikkansa. Lääkäriä ei ole oikeus valita, mutta kyllä sairaalassa otetaan toive huomioon. Minä pyysin lähettävältä lääkäriltä lähetteen siihen sairaalaan, jossa halusin laskeumani leikattavan (eri sairaanhoitopiirin alueella) ja siellä poliklinikalla käydessäni esitin toiveeni, että tietty kirurgi leikkaa minut. Toiveeni toteutui. Halusin nimenomaan tälle kirurgille, koska hän on tehnyt satoja laskeumaleikkauksia ja kouluttaa kirurgiaa erikoistuvia ja on julkaissut tutkimuksia aiheesta.

   • Anonyymi

    Ja leikkaavan lääkärin nimi oli...? Eikä tieto olisi hyvä jakaa eteenpäin?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pilaa sun tunteista

   Sitähän minä vaan teen täällä. Ootko tajunnut?
   Ikävä
   402
   2293
  2. Mies voi kohta mennä uimahallissa naisten saunaan

   Iltalehdessä oli laaja selvitys siitä voiko sukupuolensa miehestä naiseksi vaihtanut mennä naisten saunoihin. --Kyllä saa mennä, mutta vain julkisiin.
   Maailman menoa
   278
   1385
  3. Rakastuin mä kerran

   Rumaan ja läskiin naiseen. Unelmien nainen. 😗
   Ikävä
   56
   1346
  4. Ei se haittaa

   rakkaani. Parempi näin. Silti tiedän, että ammuin nuolen sun sydämeen 💘. Sellaisella tarkkuudella, että muut ei siihen (helpolla) kykene🎯. Taisin ol
   Ikävä
   88
   1196
  5. Eloranta Kiuruveden leuhkin

   Eloranta ökyautoineen ja lakeijoineen Kiuruveden Osapalvelussa, vain Villasen veljekset aikoinaan olivat pollevampia kun kusettivat Kiuruveden kunnanu
   Kiuruvesi
   40
   1115
  6. Sinä nainen

   kerro minun toinen/toiset etunimet, ja jos osuu, soitan sinulle jos niin haluat. Terkuin minä se vaan täältä korpikuusenkannon alta.
   Ikävä
   82
   1034
  7. Ei meistä mies tulis mitään

   oot liian vaikee ja minä en jaksa mennä sun pillin mukaan saamatta mitään takas.
   Ikävä
   63
   897
  8. Kyssäriä pukkaa nyt

   Mikä on kaivattusi nimi?
   Ikävä
   46
   843
  9. Kysyisin sinulta

   Nainen mitkä on meidän vuorosanat? Kun nähdään livenä, tiedustelee mies.
   Ikävä
   44
   827
  Aihe