Keski-Suomen suot!?!?!

nomife

Tässä männä vuosina höyrysivät että nyt pitää soita Suomessa ennallistaa!! Mättivät suo-ojia umpeen kalliilla konetyöllä ja mitä tehdään taas! Ojia kaivetaan soille minkä kerkiää eli toiset mättää ojia umpeen ja toisesta päästä jotkut kaivaa lisää?!?!

Mikähän järki tuossa hommassa oikein on, eikö ne ole jo nähneet ja kokeneet että suolla ei puu kovin huimaa tahtia kasva, männyt jäävät kitukasvuisiksi vaikka suot ojittaa.

Vahinkoa vaan tulee, lähistön vesistöt pilaantuu, teerien oleskelu-ja ruokailupaikat kärsii, paikalliset marjanpoimijat eivät enää saa lakkaa eivätkä karpaloa ja kaikki tämä rahan takia, luonto-arvoja ei maalaisjuntti metsänomistaja näe eikä tunnista.

Metsäyhtiöissäkin ne henkilöt jotka tekevät suunnitelmia metsälle ja soille ovat syntyisin junttilasta ja näin ollen ovat niitä kirjanoppineita juntteja jotka eivät luontoa arvosta muuten kuin että siellä kasvaa puuta, vaikuttaa siltä että Euroopassa ja jo Etelä-Suomessa osataan arvostaa metsää ja luontoa.

Metsästyslehdissä näkee usein juttuja piirroskuvineen kuinka hakkuita tulisi tehdä että riistalle ja muille luonnoneläimille jäisi suojaisia paikkoja ja aluskasvillisuutta yms. mutta taitaa asia jäädä vain metsästyslehtien kansien sisälle.

Kone kun metsään saadaan niin jumalattomalla kiireellä puut nurin ettei jää jäljelle kuin katkenneita lepän, koivun, pajun ja haavan tynkiä törröttämään, näky on pahempi kuin jatkosodassa muna-ja kiskis-kukkulalla taistelun jälkeen. Sitten puut makaavatkin laanissa tovin eikä ole enää mihinkään kiire, jotkut puukasat, kuten koivupuu, puoliksi lahoavat tien laitaan ja alkaa kasvamaan sieniä. Että tällaista Suomessa. Ei näy metsää kun puut on edessä!!

3

772

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suopeltoa

      Joo täällä Keski-Suomessa ainakin pilataan luonto. Entiselle turvetuotantoalueelle suolle kaivetaan ojia mihin maajussit tekevät peltoa. Kaikki kusivedet ja paskat ajetaan sinne, mistä ne sitten valuvat lähempien talojen tonteille ja likaavat juomavedet ja sitä lähellä olevan vesistön. Tallaista se ihmisten ahneus teettää ei välitetä kylän asukkaista kunhan rahaa itse saavat ja vaan lisää karjaa haalivat. Ei tallaisille saastuttajille pitäisi mitään EU-rahaa maksaa. Sehän on selvää veronmaksajathan ne tuet maksaa näille luonnon pilaajille. Seuraavaksi ehdotan kansanedustajille, että maajussien pitäisi maksaa saastuttaja veroa 50 % valtiolle tuloistaan. Ja hoitamattomista tienvarsi risukoista veroa valtiolle, traktoriveroa ym. koneista, kilometrien mukaan. Johan se ahneus loppus.

    • houfhes

      Kyllä se luonto sekä järvien vedet puhdistuu kun vaaditaan jokaiseen pieneenkin torppaan vähintäänkin 10 000 euron hintainen jätevesijärjestelmä!

      ..ja oikeastaan sitä kalliimpi ja tehokkaampi järjestelmä niihin taloihin jotka ovat peltojen vieressä jonne sitä lietelantaa maajussit keväällä ja syksyllä tonneittain kuskaa, se nääs omakotitalon jätevesi kuormittaa sitä pelto-aluetta ikään kuin ylimääräisesti.

      Fiksua päätöksentekoa 2000 luvun Suomessa, Eläköön maapallo!

      • metsäs

        Enpä siedä noita lantalaisia ollenkaa... Saisitte mennä maatilkkuinenne vielä korvempaan, jotta oppisitte enemmän sivistystä kun ette ole muuta, kuin äitinne helmoissa pyörinyt, eipä maajussilla ole minkäänlaista jätevesijärjestelmää vesistön rannalla jossa on talo. Oikein fiksua toimintaa tältä nääs. Jos se oppis siellä korvemmassa johon sais mennä lehmän kantturoineen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      141
      10295
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2954
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      205
      2794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2107
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1586
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1358
    Aihe