Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Rekyyli bufferit.

S.A.45

Olen harkinnut käytänkö 9.mm Pb. "Hi power" pistoolissa rekyyli bufferia,
mutta en tiedä onko siitä todella hyötyä. Ammun kaupasta löytyviä normi
latauksia, (123-124 gr. painoisella luodilla, siis peruspatruunoita).
Kiinnostaisi kuulla käyttökokemuksia, erityisesti 9.mm pistoolissa.

8

165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ammuskelija

      Ei siitä ole mitään hyötyä. Luistin palautinjousi pitäisi vaihtaa oikeaoppisesti parin tuhannen laukauksen välein. Jousen kuoleentuessa luisti lyö taaksepäin iian pitkälle , jolloin ase hakkaantuu hiljalleen rikki. Vaihda jousi tuoreeseen, niin bufferille ei ole juuri tarvetta.
      Jousia esim. https://www.gunsprings.com/

    • siiswatavak

      jos nyt puhutaan oikean asevalmistajan highpowerista tai kloonista, ei asetta rikki saa vaikka olisi miten kuoleentunut jousi. Ase on alunperinkin suunniteltu sotilas käyttöön ja vaikkakin vanhemmissa alkuperäisissä browningeissa oli taipumusta ylikovilla ammuttaessa luistin murtumiseen ohennuksen kohdalta, ei näitä saa hajalle vaikka ampuisi ilman joustakin. Ei sellaista ohjetta löydy keltään valmistajalta että jousi pitäisi vaihtaa????? Joo, kuulapyssyissä näin olisi varmaan tehtävä....hahahaaa

      • ammuskelija

        Olen muutaman vuosikymmenen ampunut ja sotilaspistooleita loppuun käyttänyt, joten jonkin verran on asiasta kokemusta. Sama asia koskee puoliautomaattisia kivääreitä. Kannattaisi ehkä selvittää asioita ennen kuin rikkoo aseensa.
        Kuulapyssyistä ei ole kokemusta, joten niihin en ota kantaa.


      • minkälaisen käytön jälkeen sotilaspistooli on loppuun käytetty(!)


      • jeehova
        centipityy kirjoitti:

        minkälaisen käytön jälkeen sotilaspistooli on loppuun käytetty(!)

        Mitä näitä lajeja on, SRA:ssa nakellaan vehkeitä syvälle santaan ja ammutaan taktisesti paskasilla vehkeillä. Äkkiä siinä pyssy menee käyttökelvottomaksi.


      • ammuskelija
        centipityy kirjoitti:

        minkälaisen käytön jälkeen sotilaspistooli on loppuun käytetty(!)

        Itse ammun pistolilla noin 4000 paukkua vuodessa. Palautinjousi menee vaihtoon vuoden välen, piippu muutaman vuoden kuluttua runko on loppu viimeistään kymmenessä vuodessa. Luistin salpoja, iskurin piikkejä, satunnaisia jousia vaihdetaan silloin kun ne alkavat oireilla tai näyttävät huonokuntoisilta. Ase puretaan kerran kaudessa atomeiksi ja tarkastetaan. Harvoin on kisa aserikkoon kaatunut. Olen yhden kisa-aseen aina loppuun ampunut ja vasta sitten hankkinut uuden. Pysyy tuntuma parempana.
        Tuosta sra meningistä sen verran, että en muista koskaan kenenkään asetta sannassa pyöritelleen. Aseen hallinnan menetys johtaa kisasta hylkäämiseen välittömästi. Jotkut expertit nakkelee lippaita kiireessään, mutta lipaskulun kautta aseeseen ei paljoa yhden päivän aikana hiekkaa kulkeudu.
        Vanhempia sotapyssyjä ei tehty tuollaisille laukausmäärille. Metallurgia oli kehittymätöntä ja rakenteet tehtiin kokeilemalla. Lisäksi kestävästä aseesta olisi tullut liian kallis hyötyyn nähden, sillä tosikäytössä laukausmäärät jäävät varsin vaatimattomiksi harrastuspuoleen nähden.


    • ehkäharrasteissaero

      outo juttu, jo kohta 40 vuotta ampunut pistooleilla. Hp klooni fegilläkin usea kymmenen tuhatta ammuttu...en tiedä että mitä kuulia käytätte jos saatte aseenne hajalle jo muutaman tuhannen patin jälkeen. Normaalilatauksin aseeni kestää vielä pojanpojallekkin, mukaanlukien jouset. Olen kyllä ladannut koviakin mutta ei niitä ole kiva ampua, aseisiin en laita blingiä, eli suujarruja tai rekyylinvaimentajia no en muutakaan amurica moskaa. Onhan tuo practicali ihan kiva laji, mutta aseen pitäisi olla oikea ase eikä ylivarusteltu kuularuisku, siinä katsottaisi oikeasti kuka osaa ampua. No tossa kiiltävässä duralumiini pyssyssä on jonkinlainen jälki tullu, mutta tuo nyt on vaan elvistelyyn, ammun sillä nykyisin vaan muutaman kuulan jotta pysyy tyntuma afs92...

      • S.A.45

        Joo, kun tätä FN hi-poweria tarkastelee,niin kyllä se vankalta pyssyltä vaikuttaa.
        Tämä on valmistettu Belgiassa 1985, löysin sarjanumeron perusteella tämän tiedon joltain rapakon takaiselta sivustolta. Mukava tällä on ampua, vaikka
        laukaisu ei aivan kilpatasoa olekkaan. Taidan kuitenkin hommata uuden rekyylijousen, vaikka vain varoiksi(Brownewllsilla taisi olla 11 euroa).
        Kiitos vastanneille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2505
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2183
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1857
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1631
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1585
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 73
      1436
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      95
      1344
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe