Aihe

Miten katkolle joutuu, mennään, pääsee

Kukkeoor

Eksä koilotti, että pitää mennä hoitoon ja katkolle. Ei semmonen auta. Mitä sielä tehdään...tapahtuu? Ja mistä hitosta se urkkii kaikki mun asiani. Väittää arvaavan ja näkevänsä tilanteen minusta. Paskat! Käski lukee netistä mitä mulle kuuluu nyt ja jatkossa ja että siellä on tuhat tarinaa ja hän kyllä ymmärtää. Ei se mistään ymmärrä vaikka mitä lukis, kouluttamaton kana. Eikä sielä minusta mitään puhuta jos ei oo se ite kirjottanu. Kaikki asiat penkoo ja naapureitten kanssa juoruilee.
Työterveyslääkärille en mene vaikka käski. Muutenki kyttäävät ja kyselevät koko ajan vaik aina olen ilmottanu jos oon jäämässä pois töistä. Eksäkö sinne on juorunnu vaikka väittä ettei ole kenellekään sanonu mitään. Tuntuu että tätä pitää vaan jatkaa kun ei oo muutakaan rentoutusta.
Kohta menee kämppä. En oo vuokria pystyny maksaamaan kuukausiin. Lainaa otin kun vielä sain, pystyin pikavippejä ja muuta maksamaan. Nyt se laina ja autoremppa on maksamatta ja kait paljon muuta. Eteisen lattia on täynnä avaamatonta postia. Siitä naapurin ukko vittuili. En jaksa mitäääännnn. Kaikki on perseellään. Ei aina jaksa funtsia.

30

507

  Vastaukset

  • Niin. Sitä vaan meinasin oikeestaan kans kysyä että pystyykö vaik tuo mun eksäni pakolla mut johonkin hoitoon pistämään. Sano että mun on ite mentävä ennen ku mut puupääautolla viedään. Siitä ei tiedä mitä se valehtelee. Jos johonkin hoitoon menen tai edes pääsen, menen sitten itse.

   • Sääli on sairaus ja itsesääli pahin niistä. EX ei sinua hoitoon voi toimittaa, se on sinun oma juttusi. Jutustasi päätellen ei taida kiinnostaa - eli jatka niin kuin tähänkin asti ole rypenyt. Joko hoidat hommat tai sitten et, itse päätät.


  • Unohda exät ja toimi itsenäisesti. Tässä faktaa impattuna netistä:

   Terveysasemat, työterveyshuolto tai lähin A-klinikka.
   - Kunnallisen terveysaseman palvelut maksavat useimmissa kunnissa hieman.
   - Jos olet töissä, työnantaja maksaa työterveyshuollon puolestasi. Tarkista, kuuluuko sinun työterveyshuoltoosi päihdehoito.
   - Oman kuntasi A-klinikan palvelut ovat maksuttomia. Päihdehoito toteutetaan yleensä avohoitona. Sinne voit hakeutua oma-aloitteisesti.

   A-klinikat tarjoavat monipuolisia päihdehoitopalveluita päihdeongelmaisille ja heidän perheenjäsenilleen. Aluksi kartoitetaan, millaista hoitoa tarvitset. A-klinikoilla hoitomuotoja on useita, ja hoitoon kuuluu esim. terapiakeskusteluja. Hoidon kannalta on tärkeää, että itse haluat muuttaa päihteidenkäyttöäsi. Lisää tietoa löydät A-klinikkasäätiön sivulta.

   Oman kuntasi A-klinikan avohoitopalvelut ovat ilmaisia. Sinun ei tarvitse pyytää lähetettä lääkäriltä, vaan voit mennä suoraan A-klinikalle. (Laitoshoidon maksuihin tarvitaan maksusitoumus kunnan sosiaalitoimesta tai A-klinikalta.)

   • Just näin. Ei tartte ku kävellä A-klinikan ovesta sisään niin maailman on mahollista muuttua. Se vitutus kun omia asioita aletaan tutkia ja pekoo johtuu vaan siitä kun hävettää niin saatanasti. No viis häpeestä jos kämppä on jo menossa alta! Sulla on sentään duunikin. Kaikki asiat on mahollista selvittää vielä tossa vaiheessa joten ota ittees niskasta ja kävele.


   • "Jos olet töissä, työnantaja maksaa työterveyshuollon puolestasi."

    Kun työnantaja saa vihiä juoppoudesta, olen ensimmäinen joka saa kenkää firmasta.


   • Kukkeoor kirjoitti:

    "Jos olet töissä, työnantaja maksaa työterveyshuollon puolestasi."

    Kun työnantaja saa vihiä juoppoudesta, olen ensimmäinen joka saa kenkää firmasta.

    "Tarkista, kuuluuko sinun työterveyshuoltoosi päihdehoito." Nimittäin jos kuuluu, päihdeongelma ei silloin voi olla irtisanomisperuste, vaan ensin tulee tarjota mahdollisuu raitistumiseen. Perusteettomasta irtisanomisesta voi haastaa työnantajan vaikka oikeuteen, jos muu ei auta.
    Mutta joo, jos et kehtaa pomon juttusille, puhu työterveyslääkärillesi. Lääkäreitä sitoo vaitiolovelvollisuus, ja kun annat ymmärtää, että olet päättänyt raitistua ja haluat tosissasi katkolle, lääkärisi kyllä tukee sinua siinä päätöksessäsi.
    Työpaikalla on oltava työntekijöiden nähtävillä työterveyshuoltosopimus, jonka työnantajasi on solminut työterveyshuollon kanssa. Sopimuksesta näet
    - palvelut, jotka työnantajasi järjestämä työterveyshuolto sisältää
    - työterveyshuollon yhteys- ja osoitetiedot
    - työterveyshuollon käyttämiseen liittyvät käytännön asiat
    - työpaikallesi nimetyt työterveyshuollon asiantuntijoiden tiedot, kuten työterveyshoitajan ja työterveyslääkärin nimet.
    Työnantaja arvostaa nimenomaan sellaista työntekijää, joka päättää oma-aloitteisesti alkaa hoitaa ongelmiaan, koska siitä on hyötyä työnantajallekin: työntekijä voi jatkossa paremmin ja jaksaa enemmän omassa töissään.
    Kun siis olet päättänyt raitistua ja etsiä alkoholin tilalle muita teitä/tapoja stressin, negatiivisten tunteiden ym. purkamiseen, puhu työterveyslääkärillesi. Ei ole mitään järkeä vain peitellä ongelmaa, joka ei peittelemällä miksikään muutu. Sinullakin on paljon menetettävää, joten sen vuoksi kannattaa kyllä taistella.


   • hei tattista tää oli tosihyvä postaus jost on hyötyy mulleki tänks kun viittit hakee tietoo meille laiskoille....,.. :-)


  • Hae itse apua, soita vaikka kunnan terveyshuoltoon ja kysy mikä on oikea osoite tilanteessasi. A-klinikka on hyvä, jos se tarjoaa nuo palvelut omaan kotikuntaasi.
   Omasta kokemuksestani, esim Tampere perusti oman yksikön, jossa on niin sanottu matalan kynnyksen palvelu. Mullakin exä onki potilastietojani tyttäreni nimissä.
   Ensin kärvistele itsesi selväksi, valvo muutama yö ja sit jollekin klinikalle.
   Ne jotka itse hakeutuvat hoitoon ovat motivoituneempia selviämään tilanteesta, kuin tilanne, jossa heidät pakotetaan. On se itsenäisen ihmisen mieli sellainen.

   • Tere Juk333! Jäin miettimään neuvoos. Sanoit että, "Ensin kärvistele itsesi selväksi, valvo muutama yö ja sit jollekin klinikalle."
    Miksi pitää valvoa muutama yö? Tajuun kyl, että selvä pitää olla mut mikä juttu tuon valvomisen takan piilee? Sekopäähän sitä sillon jo olis.
    En tiedä pystynkö olemaan selvä ja valvomaan... siiis selvänä valvomaan.


  • Kovaa ja viisasta tekstiä tulee. Hyviä neuvoja. Mä mietin. Mitään muuta en oikeastaan enää tee, juon ja mietin ja nukun. Töistä tulee lintsattua. En uskalla lopettaa.
   Mietin mietin.

   • Vieläkö mietit, vaikka olisi jo toiminnan aika


   • On myös ns. Avominne, siis minnesotahoitoa niin, että voi asustella kotona ja käydä töissä. Hoito iltaisin. Eikä maksa niin kauheasti, kuin laitoshoito.
    Googleta avominne, niin näet, onko sellainen kotipaikkakunnallasi. Tietysti AA-ryhmäkin auttaa, jos itsellä on vahva tahto raitistua, eikä tarvitse kallonkutistajaa ja lääkkeitä!


   • "On myös ns. Avominne, siis minnesotahoitoa niin, että voi asustella kotona ja käydä töissä."

    Jos kykenee ryyppyjen välissä töissä käymään, niin onko mitään hoitoa vaativaa alkoholiongelmaa edes olemassa?


   • pelkkää_suurkulutustako kirjoitti:

    "On myös ns. Avominne, siis minnesotahoitoa niin, että voi asustella kotona ja käydä töissä."

    Jos kykenee ryyppyjen välissä töissä käymään, niin onko mitään hoitoa vaativaa alkoholiongelmaa edes olemassa?

    "Jos kykenee ryyppyjen välissä töissä käymään, niin onko mitään hoitoa vaativaa alkoholiongelmaa edes olemassa?"

    Alkkis pystyy kyllä käymään vielä viimeisillä voimillaan sinnitellen pitkäänkin töissä koskapa tietää että työttömänä ei ole enää mitään toivoa ja rahat ryyppäämiseenkin vähenevät kummasti vaikka sitten aikaa siihen kyllä olisi enemmän.
    Moni alkoholisti on töissä. Kaikki vapaa-aika, illat ja lomat menee kännätessä ja vasta viimetunnit kankkusessa ja töihin lähtöä valmistellessa, lintsausselitystä laatiessa tai sitten ovat vielä kunnon pierussa kun menevät töihinsä. Voivat olla hyvinkin tunnollisia ja jopa nöyriä töissänsä.
    Se on pirullinen piiritanssi.


  • Katkolla lähinnä tarkkaillaan, että onko potilaalla pakonomainen tarve juoda ja voisiko se toistua. Mikäli epäillään potilaan juomisputken toistuvan hänet yleensä määrätään suljetulle osastolle 6 kk kerrallaan. Monelle tulee yllätyksenä pakkohoito ja jopa 4 vuotta suljetussa laitoksessa juomisputken seurauksena.

   • Täh? " 4 vuotta suljetussa laitoksessa"?
    Mut eiks sitten täydy olla jo muutakin ongelmaa korvien välissä kuin alkoholismi? Joku varsinainen mielisairausko puhjennut? Mut onk se sit tosiaankin tullut juomisputken seurauksena vai oliko se siellä pääkopassa jo muutenkin ennestään kytemässä ja dokaaminen toi homman kunnolla esiin?


  • En mee suljetulle. Aamen sekin sitten.

  • Ei alkkis mene katkolle tai hoitoon kenenkää neuvoista tai käskyistä. Käskemällä, neuvomalla ja kälkättämällä ei valmista synny. Muutenkin kuulemma vain 5% alkoholisteista astuu joskus A-klinikan tai muun vastaavan paikan ovesta sisään. Mikä on ollut heidän lopputuloksensa. En tiedä. Joku luottokaveri voi joskus onnistua ystävänsä semmoiseen saattelemaan, mut väkisin ei tuu mittään. Oma halu ja rohkeus tarvitaan, mutta sitähän ei alkkiksella enää ole. Tahto ja voimat on annettu herra Alkoholille.

   Se on pelottavaa kun pitäis olla ilman alkoholia. On kauhea häpeä hakeutua hoitoon. Mut ei oo kummoinenkaan pelon aihe tai häpeä olla asunnoton ja paskat housuissa tuolla raitilla. Ei kait yhtään hävetä ja pelota joutua viinan takia pois töistä. Yhtään ei pelota mm. ajella kännissä, teloa joku sivullinen ja menettää ajokortti. Yhtään ei pelota alkoholin vaikutuksen alaisena riitelyt, tappelut, hakatuksi ja potkituksi tulemiset ja monet ihmissuhdeongelmat. Ei pelota vilu, onnettomuudet ja kaikkinainen kauhu. Eikä yhtään pelota jäädä yksin, kun kaikki vähänkin järjissään olevat kiertävät sinut jo kaukaa. Ei pelota ne kaikki fyysiset tuskat jotka vain odottavat sitä yhtä pisaraa.

   Aloittajalle sen verran neuvoa kuitenkin, että mene nyt edes velkaneuvojalle! Se on lakisääteinen ja ilmainen palvelu. Sossu tuskin sua auttaa, jos vielä olet pystynyt työsi pitämään. Vaikka voithan sossussakin poiketa. Varaa aika ja mene!
   Kesäloman aikana olisi hyvä hetki katkaista juomakierre tai tänään, heti, NYT!

   Huonoa hetkeä lopettamiseen ei ole olemassakaan, vaikka kyllähän juoppo aina ja kerta kerran jälkeen juomiseensa syitä ja verukkeita löytää! Niin kuin tuo mainitsemasi rentoutus! Pah! Mietis nyt itekkin kuinka rentoa on olla tuossa tilanteessa ja ajattelepa kuinka "rennoksi" elämäsi vielä voikaan mennä, kun jatkat tuota peliäsi.
   Itsepä asiasi päätät.

  • Katkolla saa hyvää ruokaa, lepoa ja lääkkeitä. Mikä tärkeintä uusia ryyppykavereita ja moni löytää hetkeksi heilan sieltä. Sitten viikon jälkeen hyvässä kunnossa baanalle uusien ryyppyveikkojen kanssa. Siinäpä se hoito useimmille...monella alkaa lääkesekoilut katkaisuaseman jälkeen. Ne rauhoittavat lääkkeet vievät alkoholistin nopeasti sekakäyttöön. Yhdessä käytettynä sekoilut sellaisia, että voivat tuhota sosiaaliset ja taloudelliset asiat nopeasti.
   Kuitenkin parempi mennä katkolle kuin jatkaa juomista , lisäksi kotona juomaputken lopetus ilman lääkkeitä vie useilta hengen viinakrampin yllättäessä.

   • Tilanne on siis toivoton. Kotikonstein ei onnistu ja katkolla asia menee aina vaan pahemmaksi.
    Mitäs ne noissa A-klinikoissa sitten tekevät ettei henki mene? Antavat lääkkeitä ja taas ollaan matkalla sekakäyttäjiksikö? :-/


   • NytPelottaa kirjoitti:

    Tilanne on siis toivoton. Kotikonstein ei onnistu ja katkolla asia menee aina vaan pahemmaksi.
    Mitäs ne noissa A-klinikoissa sitten tekevät ettei henki mene? Antavat lääkkeitä ja taas ollaan matkalla sekakäyttäjiksikö? :-/

    Ikävä kyllä sellainen on totuus.
    Tosiasiahan on, että alkoholi tappaa työikäisiä ihmisiä enemmän kuin mikään muu yksittäinen sairaus. Suomessa kuolee laskutavasta riippuen 3000 - 4500 ihmistä alkoholin takia joka vuosi, ja se on toistakymmentä ihmistä joka päivä. (jotkut laskee esim. hankeen sammumisen ja paleltumisen alkoholi-kuolemaksi, ja toiset taas eivät laske)
    A-klinikoilla ei uskota alkoholistin raitistumiseen. (tämä on yli-lääkärin lausunto) He eivät pidä alkoholismia sairautena, eivätkä näin ollen edes pyri hoitamaan alkoholismia. He ainoastaan pistävät alkoholistin viikon aikana kuntoon uutta turneeta varten. A-klinikoilla tehdään puhtaista alkoholisteista sekakäyttäjiä, vaikka he tietenkin kieltävät sen. Kerran klinikalla käytyään alkoholisti kuitenkin hankkii jostain muualta benzonsa, koska huomaa niiden olevan toimivia krapulalääkkeitä.
    Eli jos alkoholisti haluaa tosissaan lopettaa juomisen, ei hänen kannata suunnata A-klinikalle. Sillä kuten tilastot osoittaa, se käynti ei todellakaan jää viimeiseksi käynniksi A-klinikalla. Muualta on apua haettava.   • joonkummaheppu kirjoitti:

    "A-klinikoilla ei uskota alkoholistin raitistumiseen. (tämä on yli-lääkärin lausunto) He eivät pidä alkoholismia sairautena, eivätkä näin ollen edes pyri hoitamaan alkoholismia."

    Taasko se "ex-juoppo" on täällä jauhamassa paskaa!

    http://www.basso.fi/a-klinikkasaation-johtava-ylilaakari-kaarlo-simojoki-vaikka-riippuvuus-olisi-syntia-se-on-sairaus-joka-pitaa-hoitaa/

    Kun on selvinnyt hengissä varmasta kuolemasta, niin siitä aiheesta ei jauha paskaa - ei edes tietämättömyyttään, kuten eräät.

    A-klinikoilla harrastelijat puuhastelevat ja tekevät päihdetyötä pelkältä mutu-pohjalta. He käyvät virka-aikana panemassa juoppoja kuntoon, jotta nämä pääsevät jälleen alkon kautta kotiin jatkamaan entistä menoaan. Heillä ei ole tietoa alkoholismi-sairaudesta tai sen hoitamisesta, eikä heitä edes kiinnosta hoitaa sairautta, vaan pelkästään sen oireita.
    Kun juoppo on juonut itsensä pohjalle, ja kun juoppo sitten hakeutuu A-klinikalle, pistetään juoppo kulkemaan läpi "kunnostuksen" jossa rutiininomaisesti luetaan saarnat ja lyödään kouraan lääkkeet. Klinikan henkilökunta tietää että saarna tai lääkitys ei saa ketään lopettamaan juomista, joten henkilökunnalle riittää kun juoppo saadaan pestynä ja selvänä heiluriovista ulos ja taxin takapenkille. Juopon raitistumiseen heistä ei usko kukaan.

    A-klinikat käyttävät tähän kunnostustoimintaansa vuosittain kymmeniä- ellei jopa satojamiljoonia euroja. Ja nämä eurot palavat savuna ilmaan. Euroilla tosin saadaan ylläpidettyä työpaikkoja lääkäreille ja terapeuteille, mutta juopoille siitä ei ole mitään hyötyä.
    Jos nämäkin rahat kohdennettaisiin oikein todellliseen alkoholismin hoitoon, näillä rahoilla pelastettaisiin kymmeniä ihmishenkiä joka vuosi ja saataisiin satoja juoppoja raitistumaan. Näillä rahoilla saataisiin sadoissa kodeissa "perhehelvetti" loppumaan, ja se vaikuttaisi sitä kautta tuhansien ihmisten elämänlaatuun.

    Mutta kun ei.
    A-klinkat pitävät kiinni oppimastaan käytännöstä ja sadoista turhista työpaikoistaan, jatkaen rahan polttamista ja juoppojen ajamista yhä syvemmälle ahdinkoon uusien pamien myötä.
    "Katkon tarkoitus ei olekaan saada ketään raitistumaan" kerrottiin minulle. Mutta onko tarkoitus sitten antaa harrastelijoiden puuhastella ja tehdä juopoista sekakäyttäjiä pikakunnostuksen avulla.


   • ex-juoppo kirjoitti:

    Kun on selvinnyt hengissä varmasta kuolemasta, niin siitä aiheesta ei jauha paskaa - ei edes tietämättömyyttään, kuten eräät.

    A-klinikoilla harrastelijat puuhastelevat ja tekevät päihdetyötä pelkältä mutu-pohjalta. He käyvät virka-aikana panemassa juoppoja kuntoon, jotta nämä pääsevät jälleen alkon kautta kotiin jatkamaan entistä menoaan. Heillä ei ole tietoa alkoholismi-sairaudesta tai sen hoitamisesta, eikä heitä edes kiinnosta hoitaa sairautta, vaan pelkästään sen oireita.
    Kun juoppo on juonut itsensä pohjalle, ja kun juoppo sitten hakeutuu A-klinikalle, pistetään juoppo kulkemaan läpi "kunnostuksen" jossa rutiininomaisesti luetaan saarnat ja lyödään kouraan lääkkeet. Klinikan henkilökunta tietää että saarna tai lääkitys ei saa ketään lopettamaan juomista, joten henkilökunnalle riittää kun juoppo saadaan pestynä ja selvänä heiluriovista ulos ja taxin takapenkille. Juopon raitistumiseen heistä ei usko kukaan.

    A-klinikat käyttävät tähän kunnostustoimintaansa vuosittain kymmeniä- ellei jopa satojamiljoonia euroja. Ja nämä eurot palavat savuna ilmaan. Euroilla tosin saadaan ylläpidettyä työpaikkoja lääkäreille ja terapeuteille, mutta juopoille siitä ei ole mitään hyötyä.
    Jos nämäkin rahat kohdennettaisiin oikein todellliseen alkoholismin hoitoon, näillä rahoilla pelastettaisiin kymmeniä ihmishenkiä joka vuosi ja saataisiin satoja juoppoja raitistumaan. Näillä rahoilla saataisiin sadoissa kodeissa "perhehelvetti" loppumaan, ja se vaikuttaisi sitä kautta tuhansien ihmisten elämänlaatuun.

    Mutta kun ei.
    A-klinkat pitävät kiinni oppimastaan käytännöstä ja sadoista turhista työpaikoistaan, jatkaen rahan polttamista ja juoppojen ajamista yhä syvemmälle ahdinkoon uusien pamien myötä.
    "Katkon tarkoitus ei olekaan saada ketään raitistumaan" kerrottiin minulle. Mutta onko tarkoitus sitten antaa harrastelijoiden puuhastella ja tehdä juopoista sekakäyttäjiä pikakunnostuksen avulla.

    Voi voi voi, jos juoppo ei itse halua ottaa vastuuta raitistumisestaan niin eipä siihen sitten auta a-klinikat, minnesotat, aa:t eikä mitkään muutkaan hoitoa tarjoavat hihhuli yhteisöt.
    Juoppo pitää itseään viattomana uhrina, jonka mielestä syy kaikkeen on aina jonkun muun, olipa kyse sitten liiallisesta juomisesta tai raitistumisen epäonnistumisesta.


   • halpaan_menette kirjoitti:

    Voi voi voi, jos juoppo ei itse halua ottaa vastuuta raitistumisestaan niin eipä siihen sitten auta a-klinikat, minnesotat, aa:t eikä mitkään muutkaan hoitoa tarjoavat hihhuli yhteisöt.
    Juoppo pitää itseään viattomana uhrina, jonka mielestä syy kaikkeen on aina jonkun muun, olipa kyse sitten liiallisesta juomisesta tai raitistumisen epäonnistumisesta.

    Alkoholismi on sairaus. Sama kuin sanoisit että voivoi jos mielenterveysongelmainen ei itse halua ottaa vastuuta paranemisestaan niin eipä sitten auta sairaala. Vaan kylläpä auttaa.

    En ymmärrä mikä vittu ajaa ihmisen nettiin aukomaan päätä apua tarvitseville ja luomaan sellaista kuvaa ettei apua ole saatavilla!? Mielenterveysongelmat ainoa selitys. Niihinkin saisi apua, jos vaikka menisit lääkäriin niin oma elämäsi paranisi kummasti?

    Alkoholismi on sairaus ja sen voi hoitaa. Moni kuuluisuus on siitä parantunut. Positiivisia tarinoita on tuhansia. Lääkeriippuvuuskin on parempi kuin alkoholiriippuvuus.

    Voi tosin olla parempi kokeilla liikuntaa ennen sairaalaan ja lääkehelvettiin siirtymistä, mutta suunta on jokatapauksessa oikea. Alkoholi on vaarallisin huume mitä on. Alkoholin suurkuluttajat näyttävät narkkareilta mutta lihavemmilta. Monet lääkkeet eivät näy päällepäin ollenkaan joten päättele itse mikä on parempi.

    Mutta ei siinä, vetäkää vielä kerran kännit ja käyttäkää se aika lukien kuuluisien alkoholistien tarinoita. Jos ne edes puoliksi muistaa seuraavana aamuna niin voi olla että tekeekin mieli lenkille ja kahville. Se on jo alku. Kahvi ja pitkä lenkki tuo hyvänolontunteen lisäksi sen tunteen, että perkele tätähän voi tehdä joka aamu. Kun siihen rutiiniin kerran pääsee, ei sitä halua lopettaa koskaan. Kohta huomaa että juominen on jäänyt paljon vähemmälle. Sitten voikin juoda vain kerran viikossa, sitten kerran kahdessa, sitten kerran kuussa, sitten kerran kahdessa kuussa. Sitten ei enää olekaan alkoholisti.


   • "En ymmärrä mikä vittu ajaa ihmisen nettiin aukomaan päätä apua tarvitseville ja luomaan sellaista kuvaa ettei apua ole saatavilla!?"

    Missä kohtaa sanoin ettei apua ole saatavissa? Erilaisia hoitoja on vaikka kuinka, maksullisia ja ei maksullisia, halvin ja monessa tapauksessa se toimivin keino on kun pistää vain korkin kiinni ihan itsekseen.
    Mikään hoito ei poista alkoholistilta vastuuta raittiuden jatkuvuudesta.
    Mitä tulee mielenterveysongelmiin, niin pitkälle edennyttä alkoholismia voi hyvällä syyllä sellaiseksi sanoa. Taustalla on aina monenlaisia tiedostettuja tai tiedostamattomia henkisiä vammoja joita alkoholilla lääkitään.


  • Olen käynyt A-klinikalla kymmeniä kertoja. Olen saanut NLP-terapiaa ja akupuntiohoitoa. Katkaisulääkkeillä pääsin krapulasta ja muista vieroitusoireista eroon. Mutta ei minusta raitista tai kohtuukäyttäjää ole tullut.
   Olen myös käynyt muutaman kerran AA-ryhmissä sekä uskovaisten kokouksissa pyytämässä rukousta raitistumisen puolesta. Ei, en raitistunut sittenkään.
   Vika ei ole missään muussa, kuin itsessäni. En halunnutkaan luopua kaljan kittaamisesta. Halusin vaan saada muutaman päivän kuntoutustukea sieltä ja täältä.
   Näin se menee, kun ei itse välitä raittiudesta tipantippaa!

   • Sama kuvio, lähes kaikki ulkopuoliset avuntarjoajat tuli käytyä läpi, katkollakin toistakymmentä kertaa.
    Joka ainoa katkaisuhoito oli tavallaan henkiin jäämis taistelua, ilman lääkehoitoa vieroitusoireet olisivat voineet olla kuolemaksi.
    Jos jolla kulla on kokemuksia viinakrampeista tai alkoholipsykooseista, niin tietää mistä puhun.
    En kertaakaan edes ajatellut, että katkot olisivat portti raittiuteen, mutta niin vain lopulta kävi. Viimeiseksi jääneen muutaman päivän kestäneen katkon jälkeen tajusin aika selkeästi juoppouran olevan ohi, eikä omin voimin lopettaminen sitten vaikeaa ollutkaan.
    Aika menee kuin siivillä, tuostakin on kulunut jo lähes 10 vuotta.


  • Tätä ja monta muutakin keskustelua ja monta palstaa alkoholismista olen lukenut. Olen seurannut ainoan ystäväni syöksykierrettä. Mitään ei tunnu olevan tavallisen tallaajan tehtävissä. Eikä kannatakkaan sorkkia asiaa jota ei osaa.. Teenpä niin tai näin mistään ei ole hyötyä. Toivottavasti ei ole haittaakaan alkoholistille. Itseni pilaan ja sairastutan.

   Tämänkin keskustelun syvin viesti minulle on ollut, että ei kannata tehdä yhtään mitään kun edes ammatti-ihmiset eivät voi asialle mitään ja itse alkkis ei ole itsekään asialle mitään korjaavaa liikettä tehnyt, vaikka kyllä aikaa ja tietoa on ollut.
   Kun neuvon, se on väärin. Kun kannustan ja rohkaisen, kaikki on turhaa vaikka hän itse joskus vaikertaakin minulle tilannettaan. Mitään ei silti saa sanoa. Tai niin, saan sanoa etten häntä mistään syytä tai tuomitse.

   Ystävä ja kaveri olen hänelle vain jos jaksan jatkuvasti kuunnella hänen juoppoölinöitään, jos jaksan ottaa hänen kiukkunsa vastaan ilman että niihin mitään saa takaisin sanoa vaikka kuinka omituisia möykkäisi jne. Krapulassa ei miehestä kuulu mitään ja selvänä kun hän hetkenkin on, hänelle ei kannata soittaa koska ärtyneisyys on oikeastaan ainut olotila vaikka kuinka mukavia yrittäisin jutella. Omista asioistani en tietenkään saa puhua. Eihän hänellä semmoiseen ole voimavaroja.

   Aloittajan tekstissä kiinnitin huomiota asunnon menettämisuhkaan. Samassa jamassa kaverini on. Vähän tässä olen uumoillut, josko kaverini vaikka kuvittelee voivansa turvautua minun kämppääni sitten kun oma asunto on jätettävä. Niin kovasti on parin viime kuukauden aikana mua kehuskellut kiukuttelujensa lomassa. Mihinkään semmoiseen en tule hetkeksikään suostumaan. Se olisi minun tuhoni. Nyt jo tuntuu, että järkihän tässä menee. Miten ihmeessä kestää alkoholistien perheet. En ymmärrä.
   Pelkään kuollakseni sitä hetkeä kun/jos hän seisoo oveni takana yösijaa kysyen. Ystävän jättäminen, hänen hylkäämisensä on raskas paikka.
   Kun mistään tai kenestäkään ei hänelle apua ole. Luulenpa, että minun on nyt paras tässä vaiheessa luovuttaa hänet ihan hänen oman onnensa nojaan ja lopettettava näiden keskustelun seuraaminen yms.. Täytyisi vaan osata kovettaa itsensä ja ajatella ettei asia kuulu minulle eikä ole minun murheeni. Hoitakoon yhteiskunta, virkavalta ja hautaustoimisto sen mitä miehessä on hoidettavissa.
   Toivon todellakin, että aloittaja "Kukkeoor" ottaa itseään niskasta kiinni ja tekee kaikkensa nyt kun hänellä vielä sentään tuntuu olevan ymmärrystä omasta tilanteestaan.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   411
   21966
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   379
   14541
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   14367
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   10269
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   140
   5837