Miten pääsisin luennoille yliopistoon?

Senappi

Olen 17-vuotias lukiolainen ja olisin kovin kiinnostunut psykologian luennoista, mitä järjestetään yliopistoissa. Pääseekö niitä kuuntelemaan kuka tahansa vai pitääkö olla opiskelija? Missä muualla järjestetään psykologian luentoja, kuin yliopistoissa?

7

302

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • avoimeen

      Psykologiaa voi opiskella myös avoimessa yliopistossa ihan kuka vain, kun ilmoittautuu opiskelijaksi ja maksaa säädetyn maksun. Opetus ja vaatimukset ovat samat kuin yliopistossa.

      Varsinaisessa yliopistossa voi opiskella vain yliopiston kirjoilla läsnäoleva, joka on otettu jonkun tiedekunnan opiskelijaksi. Saako sitten kuka hyvänsä mennä vain kuuntelemaan jotakin luentoa? Kenties saa, mutta saattaa se herättää huomiota. Usein luennoillekin on ilmoittauduttava etukäteen ja se onnistuu vain yliopiston opiskelijoilta, joilla on tähän tarvittavat tunnukset. Hylkäisin ajatuksen luennoille menemisestä.

      Yliopistojen kirjastoja saa käyttää kuka vain. Kirjoja voi lainata samoin ehdoin kuin opiskelijat. Myös muu materiaali on kaikkien käytettävissä. Voit tutustua kirjastojen käyttösääntöihin kirjastojen verkkosivuilla.

    • Virtuaaliyliopisto_rules

      Psykologian videoaineistoa netissä on myöskin saatavilla.
      Yliopistot lisäävät koko ajan virtuaalista ja digitaalista
      aineistoa verkkoon. Syynä avoimuus ja yliopistojen muutospaineet.
      Lisäksi niin, että professorin luentoja voi seurata virtuaalisesti on-line paikasta
      riippumatta. Webinarit yms. Isoimmissa massaluennoissa on ollut samanaikaisesti jopa 200.000 osallistujaa ympäri maailman.
      Digitalisaatio ja virtuaalisuus lisääntyy jatkuvasti. Nyt maailmalla jo olemassa yliopistoja joiden maisteritutkinnot voidaan suorittaa virtuaalisesti käymättä yliopistolla koskaan.

      https://www.youtube.com/playlist?list=PL1D6C5FC9E7B57AF3

    • Kylläkäy

      Yliopiston kaikki tilat ovat julkisia ja luentoja saa kuka tahansa vapaasti mennä seuraamaan. Näin ainakin minulle sanottiin, kun kysyin lupaa tulla tv-ryhmän kanssa paikalle seuraamaan tiettyä luentoa ja muutenkin kuvaamaan yliopiston tiloissa. Ohjelma tuli tehtyä näillä puheilla, eikä jälkeenpäinkään ole tullut mitään sanomista.

      Voithan sinäkin ensin soittaa ja tiedustella asiaa. Ja pitäähän sinun saada tietää myös, että missä milloin niitä luentoja pidetään.

      • suosittelenJosTilaisuus

        Näin on. Muistaisin, että lain mukaan suomalaisten yliopistojen luennot ovat avoimia kaikille. Tutkinnon suorittamiseen taasen tarvitaan opinto-oikeus.


    • pröö

      Kirjoita youtubee enklanniksi Psykologia niin saata löytää jonkun yliopiston luento videon

    • AAVASDFa

      Varmaan helpointa olisi, jos tuntisit jo jonkun yliopistosta, joka voisi tarkastaa, että milloin on noita luentoja. Varsinkaan massaluennoilla ei kukaan kiinnitä huomiota, jos menisit mukaan. Jos taas alkaa olemaan pienempi luokka jossa painotus ryhmätöissä, yms. niin saattaa jo vähän kärähtää.

      • entopisk

        Nyt yliopistoissa on juuri kevään opetus päättynyt tai päättymäisillään.

        Syksyllä sitten voit soluttautua jollekin massaluennolle yliopistoon.

        Avoimissa yliopistoissa on psykologian opetusta, ilmoittaudu mukaan. Saat ihan suorituspisteitä, kun menet tenttiinkin ja/tai teet muut annetut tehtävät. Avoimissa yliopistoissa opetus on enimmäkseen illalla, joten sopii hyvin lukiolaiselle ja työssä käyvälle. Opetus voi olla myös monimuoto-opetusta tai verkko-opetusta.

        Syksyyn asti voisit tyydyttää psykologian opiskelun himoasi lukemalla alan kirjallisuutta. Sitä löytyy yleisistäkin kirjastoista, mutta yliopistomaisuutta halutessasi saat kirjastokortin myös yliopistojen kirjastoihin. Tämä avaa jo valtavat mahdollisuudet.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5055
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1295
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe