Aihe

Raitistuminen ja AA

Yksin_eroon

Olen ollut juomatta 7 vuotta.
Alkoholi ja humaltuminen ei yksinkertaisesti kiinnosta ja ole mielessä.
Elämässä paljon muuta tekemistä.
Muistan käyneeni lopettamisen jälkeen AA kokouksessa, joka ei tuntunut hyvältä ratkaisulta. Tunnen joitakin, jotka edelleen käyvät kokouksissa vuosien jälkeen. Minusta tuntuu, että he eivät ole päässeet alkoholismin ylitse.
Tiedän, että alkoholi ei sovi minulle eikä se kiinnosta mutta en pidä selittelystä ja vanhojen muistelemisesta.
Osalle tuttavistani,entisistä alkoholisteista, on vaikea käsittää, että minulla ei ole tarvetta puhua menneistä.
Jokaisella alkoholistilla on tulevaisuus elettävänä vain absolutistina. Se on itsestäänselvyys, jota ei tarvitse kelata ja toistaa joka päivä.

6

173

  Vastaukset

  • Sanovat, että vain aa:ssa säännöllisesti käymällä voi säilyttää raittiuden. Mistä se kertoo?
   Onko pulloon jäänyt juomatonta viinaa, vai onko 12 askeleen ohjelmaan sisällytetty mielen manipulointi tehnyt tehtävänsä?

  • Niin, kukin tyylillään. Hyvä, jos sinä selviät elämänmuutoksestasi ihan yksin ilman muiden tukea. Sinun luulisikin olevan helppoa ymmärtää myös niitä, jotka tarvitsevat sen ympäristön tuen, paikan, jossa käydä tapaamassa "tuttuja", muistelemassa menneitä, jne. Se on se heidän tyylinsä elää sitä uutta arkeaan, joten se heille suotakoon.
   7 raitista vuotta osoittaa kyllä sinun asenteesi muutoksesta, että se toimii hyvin arkipävässäkin, eikä vain puheissa. Se on hieno juttu. Voit olla aidosti ylpeä itsestäsi.

  • Valehtelet. Kukaan ei voi raitistua ilman vertaistukea tai uskonnollista herätystä.

   • Jos raitistuu ilman AA-toimintaa, on mieleltään nyrjähtänyt ja tarvii monivuotisen terapian.


  • On hyvä, että raitistuneet jaksavat pitää yllä AA-kokouksia, niin jotkut uudet alkoholistit raitistuvat sieltä saamallaan tuella. Ihan niin kuin sinäkin sait sieltä alkuun jotain, vaikka se ei tuntunut hyvältä. Taloudellinen tilanne on se, että yhteiskunnan hoitoja vähennetään.

   Kopio terve.fi sivulta:
   Alkoholismia pystytään hoitamaan niin terapioilla kuin lääkehoidoillakin, mutta hoidon onnistumisen kannalta tärkeintä on, että hoidettava on sitoutunut hoitosuunnitelmaan ja kuntoutukseensa. Hoito tapahtuu A-klinikoiden, yksityisten hoitolaitosten ja perusterveydenhuollon kautta yhteistyössä sosiaalitoimen ja erikoissairaanhoidon kanssa. Hoito tarkoittaa niin alkoholin aiheuttamien terveysongelmien kuin myös itse riippuvuuden hoitoa.

   • A-klinikat ja alkoholistien hoitolaitokset ovat tehokkaita. Lääkkeet ja juomattomuus kohottavat kuntoa. Kun hoitojakso on käyty tehokkaasti läpi, niin jopahan taas jaksaa ryypiskellä jonkin aikaa, ennenkuin palaa taas hoitsujen huomaan!


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   411
   21978
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   379
   14542
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   14381
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   10277
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   140
   5837