Tietoa hiuslisäkkeistä ym.?

heikentynyt_kasvu

Kysyin kauneudenhoidon hiusosion puolelta, mutta siellä kaikki salasivat tietonsa. Eli haluasin kokemuksia erilaisista hiuslisäkkeistä?

Oma tilanteeni on, että olen keski-ikäinen nainen. Mitään hiusten kasvuun vaikuttavaa sairautta minulla tuskin on. Hiukset kasvoivat huonosti jo lapsena. Esimurrosiän tietämillä oli hiukset parhaimmillaan. Parikymppisenä alkoi ohimosaarekkeet näkyä, ja tosi hitaasti siitä ovat laajentuneet. Eli päälaella ja takana hiuksia on kohtuullisesti, mutta otsa on epäesteettinen. Hiusten maksimaalinen kasvu on myös alentunut. Hiukset yltävät maksimissaan niskan alaosaan, mutta moni hius tipahtaa jo keskenkasvuisena. Ohimosaarekkeiden tienoolla hiukset putoavat n. 5 cm pitkinä. Hiukset yltävät pienelle ponnarille, tosin sekä edessä että takana hiusrajassa hiukset ovat paljon lyhyemmät kuin keskellä.

Olen nk. atoopikko, mutta kasvoilla on sekaiho, ja olen kärsinyt hiusten rasvoittumisesta ja ilmeisesti nk. rasvaisesta hilseestä. Olen allergisoitunut monille kemikaaleille, joten pesen hiukseni hyvin luomusti. Kun vihdoin (ehkä osittain iän tuomien hormonimuutosten vuoksi?) hiusten rasvoittuminen on vähentynyt, ja hilseongelmakin on kurissa, koetan pitää kohtuullisen harvat pesuvälit (n. 3 pv välein). Hiukset siis näyttäisivät paremmilta pestyinä, mutta en voi iho-ongelmien vuoksi joka päivä pestä, jolloin ohimoseutu näyttää aika kamalalta.

Itse olisin valmis pitämään siilin, mutta kumppani tykkää, että naisella on hiukset. Haluaisin siis kokemuksen "pitkistä hiuksista" ennenkuin hiukset harvenevat lisää. Eli vaihtoehtoja, joita olen löytänyt, ovat hiusten pidennykset kampaajalla eri menetelmillä, klipseillä kiinnitettävät lisäkkeet, peruukki. Olen pienituloinen, joten en voi kuluttaa kampaajaan satoja euroja lähes kuukausittain. Laadukas peruukkikin on hyvin kallis. Klipsilisäkkeissä pelkään, että ovat hassun näköiset, jos hiusmassa keskittyy takaraivolle. Ohuissa ohimohiuksissa kiinnikkeet lie katkoisivat hiuksia ja näkyisivät hiuksien läpi? Tilasin koemielessä "ponihäntälisäkkeen", mutta otsan tilannettahan se ei muuta, pidentää vain tilapäisesti ponnaria ja mahdollistaa kampauksen.

En pidä otsahiuksista, vaan haluaisin pitää otsan paljaana/hiukset kohotettuna kasvoilta pois. En myöskään halua pitää nk. lyhyttä kampausta, vaikka se olisi varmasti paras ratkaisu. En halua permanenttia, koska se rasittaa hiuksia ja on allergikolle huono. Samasta syystä en halua vaalentaa hiuksia, mikä esteettisesti olisi paras ratkaisu muuten. Mietin myös, miltä rastat näyttäisivät ohuenpuoleisissa hiuksissa? Tarvittaessahan voi ajaa kaljuksi, jos tulee katatastrofi. Eli logiikkani on, että kun rastassa hiukset "huovutetaan", niin hiuksethan eivät irtoa, vaan jäävät rastamassaan. Eri asia sitten, jaksaako muutaman sentin pituiset hiuskohdat kannatella minkäänlaista rastamassaa.

Ideoita ja kokemuksia otetaan vastaan!

7

347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • teippipidennys

      Hei. En tiedä onko tästä yhtään apua, mutta itselläni on tukassa teippipidennykset. Olen todella ohuthiuksinen ja ilman lisäkkeitä hiukseni ovatkin aivan järkyttävän näköiset. Olen aina ollut ohuthiuksinen, mutta nyt vielä vanhemmiten hiukset ovat ohentuneet entisestään. Päälaella on todella vähän tukkaa ja otsista en enää edes voi pitää vähentyneen tukan vuoksi. Pidennykset kuitenkin ovat ja niitä pidän niin kauan kuin vain omaa tukkaa on edes jonkun verran. Olen pitänyt aina pidennykset aika lyhyenä, eli enemmänkin tuuhennuksena kuin pidennyksenä. Käytän teippipidennyksiä, niitä saa netistä tilattua halvimmillaan ulkomailta n. 70e:lla, ne kestävät käytössä noin vuoden. Käyn laittamassa ne uudestaan noin 8vkon välein ja tämä kustantaa mulle 30e (otan itse pois ja ne laitetaan siis uudestaan teipeillä kiinni). Eli omasta mielestäni hinta on kohtuullinen kyllä. Vaikka en hirveästi pidä tukkaa auki juuri tuon oman lirulettini takia, niin ainakin on kivempi, kuin on enmmän tukkaa päässä noiden pidennysten takia.

      • anna_lähde

        Peruukit ovat nykyään todella hyvän näköisiä, varsinkin jos käyttään ns. lace-peruukkeja. Voit tehdä jakauksen ja vaihtaa sen paikkaa, voit kammata hiuksesi otsalta sivuun tai ylös. Kukaan ei huomaa, että sinulla on peuukki! Hinnat vaihtelevat laadusta ja mallista riippuen. Noin 500€ saat jo erinomaiset hiukset päähäsi. Keinokuituiset ovat oikean näköisiä ja helppohoitoisia. Aidot hiukset kalliinpia ja vaativat osaavampaa kunnossapitoa.
        Kannattaa ottaa yhteyttä peruukki-alan ammattilaisiin, google haulla liikkeet löytyvät. Tietysti voi myös tilata peruukkinsa esm. internetin kautta, mutta ainakin ensimmäinen kannattaa ostaa liikkeestä, jossa voi ammattilaisen avulla sovitella eri malleja ja löytää juuri itselle sopiva uusi tukka!


    • dkoere

      Kokeile gluteenitonta-maidotonta ruokavaliota, vähintään puoli vuotta. Ja jos ryhdyt, muista vitamiinit ja hivenaineet, kalsium etenkin.

    • kokemustaminullamyös

      Itselläni samankaltaisia ongelmia. Välillä hiukset ovat paremmat, välillä huonommat. Välillä olivat niinkin huonot, että käytin peruukkeja. Nyt hiukset ovat paranemaan päin. En tiedä, onko syynä pelkästään vuodenaika, vaiko PiimaxC biotiini -valmiste tai Femisoija, joita rupesin syömään keväällä. Myös hilseilyn olen saanut pidettyä aika hyvin kurissa pesemällä hiukset vähintään joka toinen päivä. Peruukit kannattaa ehdottomasti tilata ulkomailta. Itse en maksanut korkealaatuisista keinokuituperuukeistani muutamaa kymppiä enempää.

    • heikentynyt_kasvu

      Hei! Kiitos kaikki asiallisista vastauksista!

      Kesän alussa tein pienet letit luontolomaa varten, ja siinä huomasin, että hiusten kasvussa on alueellisia eroja. Oikealla puolella ja takaraivolla kasvavat hyvin, vasemmalla puolella huonommin ja ohimosaarekekin on sillä puolella pitkä. Päälaella on myös vähemmän hiuksia, vaikken sitä ollut tajunnut. Hiukset kyllä kestävät letityksen ym., eli siinä vaiheessa ei enempää irtoa. Tosin leteillä olleista hiuksista näkee irtoamisen, ja tajuaa, että kuukaudessa niitä on pudonnut järjetön määrä etualalta, normaali takaa. Joka tapauksessa kesän jälkeen aion pyytää kaikki labrat, niin mahdollisen anemian ym. mahdollisuus tulee suljettua pois (vaihdevuodet ovat selvästi jo käynnissä ja vuodot lisääntyneet).

      Nyt sitten kun olen innostunut letityksestä, niin se asettaa lisähaasteet perukeille. Kotimaisten peruukkiliikkeiden hintoihin minulla ei ole varaa. Eli kesän pidän synteettisiä letitettyjä kuitulisäkkeitä omissa hiuksissa, ja peitän oman päänahan huivilla, hatulla tai pannalla. Kieltämättä nautin "pitkähiuksisuudesta", vaikka jokainen näkee, että kyseessä on "muovituote". Myöhemmin haluan löytää ratkaisun, joka mahdollistaa "erikoisemman" kampauksen. Letit tai rastat ovat oikeasti helppo kampaus, josta tykkään. Ja se näyttää hauskaltakin, kun olen hyvin pieni ja siro. Kaikkein paras olisi aidonnäköinen päänmuotoisista leteistä koostuva peruukki - ja sellaisia tuskin löytyy.

      Olisipa olemassa peruukkikursseja, jossa voisi tehdä itselleen peruukkipohjia ja niihin valmiiksi mieleisiä kampauksia... Todennäköisti peruukeissa maksaa eniten käsityö, ja sen voisi tehdä itsekin, kun osaisi.

      Hyvää kesänjatkoa kaikille!

    • jjjjjj7

      Rastoja en missään nimessä suosittele, koska ne ovat jo paksuillekin hiuksille aivan hirveä rasite. Painavat paljon joten hiuksia varmasti irtoilee vaan enemmän. Lisäksi voi aiheuttaa kaljuutta, koska vetää hiusta ja siten voi vaurioittaa. Hiuslisäkkeet nekin tekevät lisäpainoa ja vetävät monesti painollaan hiuksia, joka rasittaa entisestään. Joku peruukki tms. tuntuisi ehkä hellävaraisemmalta?

      Youtubessa on jotain esimerkkejä jossa hiukset letitetään ja hiuksiin laitetaan verkko, johon ommellaan keinohiusta. En tosin tiedä tehdäänkö tämmöisiä suomessa lainkaan.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 122
      2896
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      83
      2652
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2158
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1747
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1499
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1459
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1417
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe