Syitä miksi saat sopimattomia tarjouksia

Treppolassg

Sanotaan että työttömät saa paljon sopimattomia työtarjouksia, osoituksia turhille kursseille jne... Näin työttömänä nyt olen huomannut samaa..

Tänään pisti silmään haku te-virkailijaksi ja erityisesti ilmoituksessa mainittu asia palkkauksesta. Palkan lisäksi maksetaan ns " henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuva palkanosa" joka voi olla jopa 45 %

Alkaa hiukan valjeta miksi tulee sutta ja sekundaa...

11

197

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nillittäjät

      Varsinkin kun ko. virkailija voi olla mikä vaan "heitto" merkantti/merkonoomi tietämättä osaamisia, työkokemuksia, koulutuksia ja ammatteja edes kunnolla.

    • dfsgdfdfhsdf

      Eli he lähettelevät bulkkina noita työnhakumääräyksiä tuhansille, ilman paljoakaan pohtimista, toiveena, että tärppää, eli että joku saa työpaikan tai orjatyötä, tai jollekin voi antaa karenssin. Kaikista näistä varmaan virkailija saa lisää palkkaa!

    • Treppolassg

      No mitkä ne bonuksen tarkemmat määräytymisperusteet on, niin olisi kyllä kiva tietää joo. Ehkä ne jossain on julkisestikkin. Jokuhan ne voisi näppäränä jostain kaivaa. Yllättävää oli myös peruspalkan pienuus ( n. 2000 euroa), joka varmaan kannustaa palkanlisään.

      Linkki yhteen hakuun.
      https://duunitori.fi/tyopaikat/tyo/u-asiantuntija-svsal-2373449

      • puolentoistvuodentakaa

        Toisesta keskustelusta löytyi tämä: Mulla palkka n. 2100 bruttona, eikä suoritukseen perustuvaa palkanosaa nosteta, tekipä miten paljon töitä tahansa, koska valtiolla ei ole varaa.
        Toi suoritukseen perustuva palkkaus ei ehkä olekaan ihan sama asia kun bonus?


    • Treppolassg

      Käytetäänkö termiä " henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuva palkanosa", bonus tai joku muu on epäoleellista vaan oleellista olis tietää mikä on peräti 45% tulospalkanlisän määräytymisperusteet.

      Jokatapauksessa sen täytyy olla joku helposti mitattavissa oleva määre..Kun ei ole parempaa tietoa niin näin pessimistinä arvailen että yksi peruste on vain yksinkertaisesti se että asiakas on keinolla tai hyvänsä saatu pois passiivikorvauksen nostajien ryhmästä eli töihin joka on tietysti on hyvä jos kyseessä oikea työpaikka.

      Kun niitä töitä ei vaan ole kaikille niin sitten tulee ne temput eli pilipalikurssit, leimaava kuntouttava, huolimattomasti kohdistetut työtarjoukset yms ja näistä kun menee yhdellä jos toisella sukset ristiin niin saadaan karenssilla säästöjä..

      No arvailla toki voi. Jos joku tosiaan tietää niin kiva olis kuulla.

      • Asiaa_selvittävä

        Mitenkäs se selitetään, että yritetään pullauttaa pois myös ns. aktiivikorvauksen saajia eli esim. omaehtoisesti opiskelevia?

        Tälle on olemassa nimi: Syrjäyttäminen.


      • mielenkiintoista__
        Asiaa_selvittävä kirjoitti:

        Mitenkäs se selitetään, että yritetään pullauttaa pois myös ns. aktiivikorvauksen saajia eli esim. omaehtoisesti opiskelevia?

        Tälle on olemassa nimi: Syrjäyttäminen.

        Tai kenelles tulee bonukset jos työtön on itse hankkinut itsellensä työpaikan te-keskuksen ulkopuolelta eikä te-keskus liity siihen millään tavoin?


    • Treppolassg

      Tämä tuore uutisoitu akavan maisterin kertomus, jossa työpaikkaa oli haettu omintoimin ohi te-toimiston järjestelmien ja siitä saatu palaute "vääränä hakemisena" saattaa viitata myös siihen että te-virkailijalla on ollut vain oma etu mielessä varsinkin kun ollut asiakas, jonka työllistymisennuste on ollut hyvä.

      http://www.akava.fi/akavalainen/arjessa/tyoelamassa/maisterin_kokemus_te-toimistosta_vaaria_valintoja_raskasta_byrokratiaa

      Voisi olla jo pieni journalismin paikka tosiaan selvittää että onko tulospalkkakriteerit kohdallaan vai mahdollistaako ne sen että etusijalle tuleekin joissakin tapauksissa te-virkailijan etu ei asiakkaan.

    • enolemikään

      Akateemiselle ajokortittomalle työtarjouksena rekkakuskin pestejä, sitä tämä "ihana" robotiikka ja tekniikka teettää, kokemuksesta. "Ihanana" lisänä työvoimavirkailijoista ne, joista osalle ei mene kaaliin, että henkilö pystyy tekemään sivistävää ja tuottavaa akateemista toimistotyötä ja tulemaan erittäin hyväksi veronmaksajaksi jos menestyminen sallitaan, mistä syystä ei olisi mielekästä kieltää henkilöä suorittamasta lakisääteisten tukien menettämisen uhkauksilla pääosin itse maksettua ( valtion takaama opintolaina) akateemista tutkintoa loppuun perusteella, että henkilö on riipppuvainen työttömyysturvasta ja että henkilöstä olisi mukavampaa tehdä se (itse pääosin maksettu josta koko ajan henkilö maksaa opintolainaa takaisin) tutkintonsa loppuun kuin pyöritellä peukaloita ja etenkin siksi, että samaan yhteiskunnnan tukeen henkilö olisi oikeutettu joka tapauksessa, paitsi TE- virkailijoiden mielestä kattoon räkivä on arvokkaampi, kuin omilla rahoillaan opintonsa rahoittanut ja työttömyystukea saavat pitäisi tilastojen siistimisen nimissä joidenkin mielestä karsinoida.


      Enkä puhu ansiosidonnaisen saajista, koska ne on työllä ansaittu, vaan siitä, että esimerkiksi työmarkkinatuella olevia vähän elämässään edes työttömyystukia hakeneita kohdellaan kuin eläimiä TE- toimistoissa. Vähäinen kokemus työttömyystukien saamisesta puhuu. Omalla kohdallani olen pahoillani, että mulla nyt vaan on sellainen fyysinen sairaus, että en pystyisi olemaan esimerkiksi kaupan kassalla ja puhelinmyyjän työt tietysti käy vain pelkän lukion käyneille jotka ei muuta viitti laiskaperseille eikä niihin uudelleen korkeakoulun käymisen jälkeen mene koska niillä töillä ei elä, mutta aika hyvä veronmaksaja musta tulee teoreettisen älyn tehtäviin. Jos ei tungeta karsinaan sillä perusteella, että ei tunneta ihmisen osaamista. TE- toimistoissa työmarkkinatukea saa suopeasti, jos EI opiskele. Ahdistavaa. Etenkin, kun sangen mystistä, että osa kuitenkin saa vaikka mitä ja osalle sanotaan, että menes nyt siitä vitun yliopistohippi tonne laitoshuoltajakurssille... Läskiniska- ministeri (anteeksi) vauhdissa, äidinmaidosta tippunut paperimiestason palkat. Ps. Se on täyspäisimpiä se työministeri koko (paska, anteeksi..)hallituksesta. Paska maa, paskat päättäjät, paska pelko tulevaisuudesta, pelon mininisterit, pelon politiikka, yksityistäminen. Se on nastaa hallitukselle syödä ilmaista pullaa. Yhden ilmaisen viinerin hinta on sama ministerien syömänä, mikä yhden viinerin hinta on oikeasti yksi kuudesosa vaikkapa toimeentulotuen saajien päivän koko budjetista kaikkiin elinkustannuksiin.

    • uskoo_ken_tahtoo

      45% henkilökohtaiseen suoritukseen perustuva palkanosa on samanlaista sumutusta kun puhelinmyynnissä 6000 euron tulot?

    • KaalimaanPukki

      Muutama vuosi sitten oli meillä työkkärissä sellainen "täti" jolta melkein toivoin "sopimattomia" ehdotuksia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      607
      4448
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      468
      3489
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      149
      3165
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      168
      2439
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      9
      2275
    6. 246
      1810
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1447
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1339
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1330
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1130
    Aihe