Kurvikas vai ylipainoinen?

kurvejako

Mun bmi:n mukaan oon ylipainonen jonkin verran. Se siis on 28.4, enkä liiku hirveemmin kerran tai kaks viikossa käyn salilla ensin juoksees ja sit teen laitteilla. Oon 175cm ja 87kg, sekä mun mitat on rinnanympärys 97, vyötärö 77 ja lantio 110cm. En koe itteäni mitenkään lihavaksi mut terveystarkastuksessa kehotettiin et pudottaisin viidestä kymmeneen kiloa. Paino on viimeks muuttunut kolme vuotta sitten, kun lihoin 22kiloa lukiossa mut sen jälkeen se on pysynyt tasasena.

2

133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lyhyt_pallero

      Todella naurettavaa yhä edelleen määritellä normaali paino taulukkoon katsomalla. Pitäisi selvittää kehon koostumus, ei painoa. Toiset ovat hennompia, toiset rotevampia. Katso perhekuvista, millaisia teidän suvussa ollaan rakenteelta. Nykyäänhän puhutaan nk. laihoista lihavista, eli on taatusti terveellisempää olla kurvikas ja lihaksikas kuin laiha, mutta mahakas. Laihalla puuttuu elimistön toiminnalle tarpeellinen lihasmassa. Siihen kun lisätään keskivartalon rasvakertymää, on aikuisiän diabeteksen kehitys lähes varmaa.

      En tiedä itse tarkkoja mittojani, mutta olen nk. normaalipainoinen. Eli kukaan ei nalkuta minulle missään tarkastuksissa. Rinnan ympärykseni ja lantionympärykseni ovat paljon vähemmän kuin sinulla, mutta vyötäröä ei ole juurikaan vähemmän. (Mitat ovat ehkä 85/75/93, 156 cm/54 kg). (Lantio on ainoa mitta, jonka muistan oikein, pituutta on lähtenyt nuoruudesta pari senttiä ja painan aina talvella vähän enemmän kuin kesällä). Koetan liikkua, olen keski-iässä, mutta oman logiikan mukaan minun pitäisi olla n. 10 kg kevyempi. En silti aio laihduttaa liian paksusta vyötäröstä huolimatta.

      Pidä oma pääsi. Ei kukaan voi pakottaa sinua laihduttamaan. Laihdutus on lienee useinmiten enemmän haitallista kuin hyödyllistä: siinä menetetään lihaskudosta, jolloin painonhallinta vain heikkenee.

      Joskus luin, että kaikilla aikuisilla ihmisillä reiden ympäryksen pitäisi olla vähintään 60 cm, koska reisilihas on suurin ja tärkein ihmisen lihaksista, ja se vaikuttaa esim. verensokerin säätelyyn. Oma reiteni on 57 cm. Läskiä siinä tosin on paljon, ainakin sisäpinnalla. Hauikseni ympärykset ovat vain 25 cm.

    • vyötärönmitta

      No ylipainoinen olet. Itse myös 175 cm. Parhaimmillani oli 62,5kg 92 cm - 64 cm - 98 cm. Olen hyvin fyysisen työntekijä.
      Ihmisen koko on hämärtynyt maksimalli on kokoa 40-42 kokoja 48-68 myydään mallien päällä esiteltyinä, mallit ovat kokoja 40 ja 38.

      Ja totta aidointa Rasismi on lihavia ja Vanhoja kohtaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      587
      3900
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3338
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2811
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2779
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1997
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1875
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1830
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe