Käppänäneidin rähinät,minkä oppien mukaan toimia

Kimulit

Hei,meillä on ihana vajaa 2 v kääpiösnautseri tyttö ❤️:-) rakas neiti.
Kerrostaloportaikkomme on pieni ja ahdas,kun äsken iltalenkille lähdettiin ja päästiin hissillä alas,aukesi hissinovet samaan aikaan kun edessämme oleva ulko- ovi josta sisään tuli toinen koira,tyttö rähähti samalla sekunnilla ja oli pakko vaan vetää tyttö väkisin porraskaiteen viereen rähisevänä pois tilanteesta että tuleva koira pääsi hissiin..
Tuollaiset tilanteet on hankalia kun ei ole tilaa kiertää vastaantulevaa kauempaa vaan toinen tulee kohtisuoraan tai jäädä katselemaan kaikessa rauhassa tai ei ole tilaa ohittaa reagoimatta vastaantulijaan.
Räyhy loppui kun hissin ovet sulkeutu toisen koiran kadotessa näkymättömiin luonnollisesti.
Sitten sama puolustusreagtiopuhkuminen jatkuu etupihalla kun pääsemme ulos rapun ovesta,ei ehdi tasaantua.
Sillä pihakin on ahdas ja kulman takaa tulee usein joko polkupyörä tai ihminen johon reagoidaan samalla puolustuksella,enkä ehdi ennakoimaan ja etenemään rauhallisesti välittämättä ja palkitsemalla ja silloin en osaa muuta kuin mennä kyykkyyn koirani viereen ja ottaa tiukasti pannasta tai riuhtasta tiukalla eillä.
Mitä tehdä ??!!
Jos reitti ahtaassa rapussa ja ahtaalla pihalla on kulkuvapaa niin naksautan aina suullani jolloin tyttöni heti kääntyy iloisena kohti ja saa namin ja kehut ja päästään iloisesti lenkille. Ja toistan tuota määrätyn matkan kunnes ollaan päästy pihalta pidemmälle ei kenenkään maille,jossa koiria moikkaillaan hyvässä hengessä .
Ollaan pihalla tutustuttu talomme koiriin,mutta kun menevät tai tulevat rappuun,rapusta,herää puolustaja ja vahti,enkä ehdi saada muuta otetta kuin yllä.

Auttaisiko suihkupullo rauhoittamaan ja oppimaan pois tuosta käytöksestä vaikka joissain neuvoissa sitä ei suositella.
Ajatus hyvästä vahtikoirasta ei nyt auta asiaa.

Mitä minun pitää muuttaa omassa toiminnassani?
Olisi muillekin mukavampaa.
En osaa valita oikeaa menettelytapaa.

13

481

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1019

      Ensinnäkään en tajua mitä ihanaa tuossa koirassa on. Kauanko se on saanut mylviä vastaantulijoille? Ja mitä omistaja on tehnyt sillä aikaa kun koira karjuu? Jos on elänyt pellossa koko 2 vuotta ilman, että asiaan on puututtu muulla tavoin kuin kirjoittamalla (2:n vuoden jälkeen keskustelupalstalle), resepti on aivan erilainen kuin tuollainen käytös on alkanut äskettäin

      • Twezem

        Kai nyt koira voi ihana vaikka räksyttääkin, ei se sitä koko koiraa huonoksi tee, oma koirani pistää matalaksi kaikki uroskoirat, mutta silti parempaa koiraa saa hakea.


      • minelan
        Twezem kirjoitti:

        Kai nyt koira voi ihana vaikka räksyttääkin, ei se sitä koko koiraa huonoksi tee, oma koirani pistää matalaksi kaikki uroskoirat, mutta silti parempaa koiraa saa hakea.

        Olen kanssasi samaa mieltä. Oma koira on tärkein, mutta sillä pitää olla myös käytystava. Tuolla kaulapannan kiristyksellä et saa kuin lisää ongelmia. Jos koirsi vain uhittelee, niin anna sen tutustua vastaan tuleviin koiriin. Pannan tai remmin kirisys merkitsee koiralle uhkaa. Mutta jos koirasi on taistotahtoinen, niin ppidä se tiukast kiinni.


    • tavantolla

      heleppoa kuin heinän teko. luottamuksen kun koiraasi saat ja pikkaisen laitat rajoja sekä opiskelet vähän lissää vieteistä yms. niin huomaat kuinka koirastasi onkin tullut "sokea" aiemmin kokemiisi hankaliin tilanteisiin.

    • tänksjuu

      Kerrotko ne keinot tai mistä oikeeta tietoo? Sivustoo tai muuta joka on toimiva. Netti täynnä monenmoista neuvoo kurittamisesta palkintoihin.

    • tuhateuroa

      Mikäli halutaan markkinoiden paras lähestymistapa niin se valitettavasti maksaa.

    • kehittelijä

      Itse olen kehittämässä uutta metodia nimeltään "punishment and reward". Tähän liittyy keksimäni numeraalinen taulukko johon pisteytetään ensin omistaja sitten koira. Nämä kun yhdistää ja jakaa niin saadaan luku apuvälinetaulukkoon josta valitaan oikea väline. Apuvälinetaulukosta pitäisi päästä kokonaan eroon. Tämä tapahtuu siten, että kun omistajan pistemäärä nousee apuvälinetaulukosta otetaan aina laimeammat välineet käyttöön. Sitten kun apuvälinetaulukosta on luovuttu ovat koira ja omistaja samalla viivalla. Nyt sitten omistajan pistemäärä pitäisi nostaa jättämättä koiraa kuitenkaan liian kauksi jotta yhteys säilyy. Tähän sitten sovelletaan intensiivioppimismenetelmää jossa koira kulkee aina omistajan mukana joka paikassa missä pystyy. Näin pistemäärät karttuu molemmilla ja kun ollaan päästy tavoitteeseen on homma kutakuinkin ohi. Tämä siis pähkinänkuoressa kun suht. monimutkainen systeemi ja vielä kehitysvaiheessa siis.

      • tuhateuroa

        Hehheh! Vai, että ihan "PAR" - metodi. Mitäs seuraavaksi ajattelit, golfiako rupeat opettamaan? Tämänkö sitten pitäisi olla se markkinoiden paras metodi? Taidat olla huumorimiehiä.


      • kehittäjä

        Kyllä, ylivoimaisesti markkinoiden paras metodi. Nimeksi aluksi mietin "work and reward". Siitä kuitenkin tulee lyhenne "WAR" joka ei nyt aivan vastaa sitä mitä haen. "PAR" tarkoittaa ihannetulosta golfissa joten se mielestäni sopii paremmin lyhenteeksikin.
        Golf on ihan mukava peli ja onhan tässä vähän yhtäläisyyksiäkin lajiin, kuten hermot pitää kestää, uskoa omaan onnistumiseen sekä rentoutta olla kropassa jotta swingi onnistuu. Huumoriakin pitää olla vähän aina matkassa mukana sehän on selvä.
        Jotta nyt ei mentäisi ihan hakoteille niin ap voisi vaikka ottaa yhteyttä kouluttajaan. Varmasti myös sitkeä kontaktin opettelu haastavammissa tilanteissa ja siitä palkitseminen namein auttaa alkuun.
        Itse jään kehittelemään vielä tätä pöytälaatikko - metodiani.


    • jjjjjjjjdfsadfsdf

      Voisiko muiden koirien kohtaaminen ahtaassa tilassa saada koirasi ahdistumaan, pelkäämään? Voisiko tilanteesta tehdä jotenkin helpomman ja positiivisemman koiralle?

    • Ainakoira

      meillä menossa toinen käppänä. Huippuhienoja koiria kompaktikoossa, rähinät loppuvat, kun annat koirasi rauhassa tutustua vastaantuleviin toisiin koiriin. Virhe on yleensä siinä, että taluttaja vetää talutushihnan kireälle . Tälloin koira ei pääse lainkaan tutustumaan lajitoveriinsa ja sepä harmittaa koiraasi. Tilanne rauhoittuu, kun annat koirallesi mahdollisuuden kanssakäymiseen .

    • touholiini

      nm. Aina koira

      Mielestäni annoit hyvän neuvon edelliselle kirjoittajalle. Yhdyn samaan ajatteluun

    • OiskoApua

      Voi olla hankalaa ruveta tuntemattomien koirien kanssa alkaa tutustumaan. Ei siitä kaikki koiran omistajat tykkää.
      Luultavasti koirasi pelkää tilanteita. Komentsminen tekee siitä vielä epämukavampaa.
      Jos opetat koirallesi uuden sanan, jonka yhdistää nameihin ja opettelee sen tosi hyvin. Sitten rappukäytävässä käyttää sanaa iloisesti mutta rauhallisesti ja paljon nameja.
      Ole tarkkana että tosi tilanteessa sanot sanan ennen kuin koira alkaa räksyttämään. Ensimmäiset viikot varaa paljon syömistä mukaan että koira saa syödä koko tilanteen ajan tauotta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      68
      1723
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1421
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1232
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1204
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1106
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      869
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      835
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      197
      790
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      97
      759
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe