Rahoitus vai laskentatoimi KTM?

rahisvarama

Kaksi kovaa pääainetta mutta kumpi kannattaisi valita? Onko rahoitus parempi palkaltaan ja uramahdollisuuksiltaan?

4

260

  Vastaukset

  • Se, kumpi kiinnostaa enemmän.

   Jos lähdet lukemaan kumpaakaan alaa niin, että kiinnostus on pyöreä 0, saattaa töiden raskaus tulla nopeasti vastaan. Etenkin rahoitusalalla.

  • Palkka ja uramahdollisuudet tuskin ketään motivoivat kovin pitkään. Ne johtavat vain nopeaan loppuun palamiseen. Siksi kannattaa valita se mikä oikeasti itsessään kiinnostaa. Palkka ja ura tulevat sitten kaupan päälle.

  • Suht vanha lanka mutta vastaan nyt kuitenkin.

   Helppo vastaus tähän on, että kumpi sinua enemmän kiinnostaa. On vihoviimeinen teko kuunnella muiden lässytyksiä ja lähteä opiskelemaan jotain niiden perusteella, vain koska se on "kova pääaine", vaikka se ei todellisuudessa oikeasti kiinnostaisi sinua pätkääkään. Tarkastele kiinnostuksen kohteitasi ja vahvuuksiasi ja valitse niiden mukaan äläkä kuuntele liikaa mitä muut sanovat. Itse tajusin tämän kantapään kautta ja en voisi olla onnellisempi. Kaikki pääaineet ovat hyviä, kunhan panostat opintoihin, olet aktiivinen ja opettelet jotain konkreettisia taitoja sivuun. Esim. kielitaito (muukin kuin englanti) on kovaa valuuttaa työmarkkinoilla.

  • Kuten aikaisemmin on sanottu, ei ulkoiset motivaatiotekijät kuten palkka, aina kanna parhaimpiin lopputuloksiin. Toisaalta jos on tyypiltänsä "pyrkyri" – enkä nyt tarkoita, että asia olisi paha – saattaa rahoitus olla juttusi.

   Rahoituksen työtehtävät ovat pääsääntöisesti parhaiten palkattuja, mutta monesti sinulla on suurempi tulosvastuu. Lisäksi rahoituksen työpaikoista on todella kova kilpailu. Lähes jokaisessa työhakemuksessa valmistumisen jälkeen vilisee viittaus, että sinulla on oltava erittäin hyvät arvosanat. Ts, jos et ole valmis panostamaan yli 4 k.a, ei kannata vaivautua, koska matkasta tulee hyvin kivinen.

   Rahoitusta opiskellut tienaa keskimäärin 10% enemmän kuin muut kauppatieteilijät. Ero on vielä suurempi jos vertaa rahoitus vs johtaminen/markkinointi.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   198
   8685
  2. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   292
   7211
  3. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   132
   5721
  4. Putous-Martina

   Eikö kukaan huomannut viime lauantaina sketsiä Putoksessa jossa Malla Malmivaaran esittämän Martinan olisi pitänyt antaa selkään Shirley Karviselle. H
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   623