pureminen kuriin.

kädetverillä

hei! eli meillä on nytten vähän päälle 4kk ikäinen sekarotuinen uros-pentu (Jack russellin ja Tiibetin spanielin sekoitus)
Elämä sujuu muuten kaikin puolin meillä hyvin, ja on oppinut paljon ja helposti kaikkea uutta.
Sisäsiisteys onnistui viikon jälkeen, kun hoksasi mistä on kyse, osaa odottaa ruokaa ja istua, maata käskystä ym ym.
On tosi fiksu ja reipas ja täynnä virtaa.
Mutta käsien ja jalkojen pureminen ja näykkiminen on ihan uskomatonta.
Monet on kirjoittanut, että helpottuu kun hampaat vaihtuu, ja varmasti näin onkin..
Mutta mitä jos ei, olen vähän menettämässä jo toivoa kun mikään ei auta.. ei huulesta nipistys, ei toruminen, selän kääntäminen, suihkepullolla suihkaus ym mitä näitä nyt on. Ja ei olla kokeiltu näitä sekaisin, vaan aina tiettyä keinoa jonkun aikaa..
Tarvitsen oikeasti apua tähän ongelmaan, kun muuten on niin mahtava ja ihana tapaus, mutta tottelemattomuus ja riehuminen tässä asiassa on todella paha.
Välillä tuntuu lähinnä innostuvan vaan ja luulevan, että on joku leikki kyseessä kun torutaan. (turhaan)

Kiitos mahdollisista vinkeistä ja avusta! :)

10

361

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2050

      Komenna sitä! Ja unohda kaikki suihkepullot ja selälleen kääntämiset ja muut pelleilyt. Suihkuttaako joku lapsia suihkepullolla jos ei tottele? Jos ei pärjää tuollaisen pienen rääpäleen kanssa, katse peiliin.

      • ihmekäytös

        aika uskomatonta että viittit edes vastata tolla tavalla? täällä pyydetään vinkkejä ja apua, niin sun mielestä on parasta tulla haukkumaan toista? jos ei ole vinkkejä antaa, niin eikö olisi parasta olla vaan hiljaa?


    • Etälamautin

      Älä vielä stressiä kuitenkaan ota, kuten olet kuullut niin melkeinpä aina se helpottaa hampaiden vaihtuessa.
      Mutta jos huomiotta jättäminen ei auta, niin kokeile vaikka siirtää koiran huomio leluun aina kun se rupeaa puremaan, eli lelua naaman eteen vaan. Ja muutenkin anna koiralle paljon puuhaa jossa se pääsee käyttämään hampaita, varsinkin kun ne nyt taitavat olla siinä kutinavaiheessa.

    • Tsemppiä

      Minkä ikäisenä pentu on otettu? Usein pennut luovutetaan 7 viikon iässä, jolloin niiden kehitys on vielä kesken: ne eivät ole saaneet tietoa siitä, miltä pureminen tuntuu, eikä niillä ole ollut mahdollisuutta harjoitella puremisvoimakkuuden säätöä leikkiessä sisarustensa kanssa. Tilanne varmasti helpottuu itsestäänkin ajan myötä. Riippuu niin paljon koiran luonteesta, mikä olisi oikea lähestymistapa. Kannattaa olla yhteydessä kokeneeseen koirakouluttajaan, joka näkee parhaiten paikan päällä, mitä tämän pennun kanssa kannattaa tehdä. Muista kuitenkin, että pentu ei pahuuttaan pure: se käyttäytyy vain niinkuin koiranpennut laumassa käyttäytyvät.

    • gfxhxfhxfg

      Kokeile että kun puree yritä saada joku lelu tms sinne suuhun käden sijaan, jos ei auta niin kokeile seuraavaksi törkkäistä koiran oma tassu sinne

    • asdasdasddd

      Totaalihuomioimattomuus.
      Eli huomiota ei todellakaan tipu ennenkuin koira rauhoittuu. Jos koira puree, suojaa paikat joista se voi näykkiä. Itse saapastelin saappaat jalassa pari päivää, kunnes pentu kasvoi siitä yli, kun kukaan ei reagoinut.

      Toinen on eristys laumasta, eli periaatteessa sama asia, mutta pentu fyysisesti erotetaan laumasta hetkeksi. Kun rauhoittuu (ei huuda oven takana, raavi tmv), niin päästetään taas laumaan mukaan. Kuitenkaan heti ei aloiteta riehumista, ettei taas lähde mopo keulimaan.
      Voit pentua siirtäessäsi ''eristykseen'' toistaa jonkin sanan, esim ''jäähy'', jotta koira oppii sanan merkityksen. Lopulta pelkkä sanan sanominen riittää. Jossei yhdellä varoituksella lopeta, niin eristys kutsuu.

      Älä ole kiukkuinen tätä tehdessäsi, vaan rauhallisen päättäväinen. Älä eristä sitä paikkaan, jossa koiran on tarkoitus olla yksin teidän poissaollessa, jotta paikka ei tule sille negatiiviseksi. Meidän kovalla pennulla tosin ei väliä mihin eristi, ei jäänyt mitään pelkoja ja sen kyllä huomasin jo aikoinaan.
      Näykkimisen jälkeen tuli siis lopulta uhmaikä ja siihen kuului todella ärsyttävä tapa hyppiä päin ja näykkiä ihan kokeillakseen rajoja, että onnistuuko komentelu. Eristys auttoi paremmin kuin mitkään komennukset tai fyysiset pakotteet, koira kun hyvin taistelutahtoinen, joten palkkautui kaikesta ns. retuutuksesta ja äänen korottamisesta.

      • asdasdasddd

        Lisätäkseni vielä, että joillain toimii myös sormien tunkeminen kurkkuun.
        Eli ensin käsketään lopettamaan ja jossei tehoa, niin toistetaan käsky lopettaa ja samaan aikaan tuupataan sormet koiran kurkkuun. Ei ole millään tavalla vaarallista, mutta koiralle se tuntuu toooooodella inhottavalta, koska yökkäysrefleksi niilläkin toimii.
        Tämä ei ole siis yhtä mukavaa, kuin painileikki, koska ellotus harvemmasta koirasta on kivaa. Toki varmaan niinkin hulluja yksilöitä löytyy, jotka tostakin tykkäää/ei oo moksiskaan. :D


    • kädetverillä

      kiitos teille kaikille asiallisista neuvoista! ihanaa kun olette jaksaneet jakaa vinkkejä ja neuvoja! :)
      nyt ollaan tosiaan kokeiltu tota että sitten lopetetaan leikkiminen ja lähdetään pois tilanteesta. useimmiten on auttanut, välillä tosin hyppii sitten ja roikkuu housun lahkeissa.
      välillä ollaan laitettu tonne pikkuparvekkeelle jäähylle, ja siellä se on sitten nätisti odottanut että pääsee takaisin sisälle. jos on riehunut uudestaan, niin takaisin.
      ollaan oltu paljon ulkona, mitä on töiltä kerinnyt ja toki sekin on auttanut, niin on ollut illalla väsyksissä. koska yleensä se riehuminen on pahinta illalla..
      ja ton koiran kanssa ei kyllä just mikään "niskasta kiinniotto" ym äänen korotus auta, lähinnä niistä innostuu.
      nyt on pari päivää mennyt hyvin, onhan niitä koirillakin erilaisia päiviä. ja ehkä pitää vähän luottaa siihenkin, että kun ne hampaat on vaihtunut, niin loppuu se pureminenkin.

      kiitos kaikille neuvoista! :)

    • piranjanmamma

      Mun nykyinen koira oli pentuna oikea paholainen, puri niin maan bergeleesti. En käyttänyt mitään erityisiä rangaistuksia, siedin vaan ja kun en sietänyt, ilmaisin sen pennulle että en tykkää. En siis eristänyt, suihkinut, selättänyt, ottanut niskasta tai nipistänyt huulesta, kiljahdellut. Enempikin just sitä huomioimattomuutta. En reagoinut, korkeintaan poistumalla. Kädet ja jalat verillä.
      Ja kas kummaa, puolivuotiaana lopetti sen puremisen, ihan itse ymmärsi ettei ole hyvä juttu.
      Pointti on siis siinä, että pennun pureminen on luonnollista, rankaiseminen turhaa. Viestität myös pennulle omaa vahvuuttasi sillä ettet reagoi sen hammasteluihin. Kyllä se älystyy, luota siihen. Minusta pahempi jos asiasta tehdään joku hässäkkä ja pentu palkkautuu siitä huomiosta minkä saa aikaiseksi. Se huomaa, että saa vaikutuksen aikaan.
      Seitsemäs pentuni ja kaikkien kanssa menty onnistuneesti saman kaavan mukaan joten uskallan suositella.

    • dgfgfgggs

      Meillä on jokaisen pennun kohalla toiminu parin kerran jälkeen, eli kun koira puree ihmisen kättä niin laittaa pennun oman tassun sen suuhun. Siihen on puremiset nopeasti loppunu, mutta joku tietysti voi pitää tuota tapaa vääränä tapana, mutta tehokas se ainakin on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      133
      3537
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1389
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1320
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1219
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1124
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1081
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1019
    8. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1018
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1006
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      52
      904
    Aihe