Lootan öljynvaihtoväli

E-sarjalainen

Kuinka pitkä teillä on ollut automaattivaihteiston öljynvaihtoväli E-sarjan W211 mallin Mersuissa? Tarviiko 60.000 km:n jälkeen vaihtaa lainkaan jos esim. vuosittain tarkistaa että öljyä on riittävästi? Sitäpaitsi öljyä ei saa vaihdon yhteydessä poistettua kuin 4,5 litraa, niin onko järkeäkään vaihtaa. Onko tullut ongelmia esim. vaihteiden vaihtoon liittyen sen takia että öljyt on vanhat? Huolto-ohjelmaanhan ei kuulu automaattivaihteiston öljynvaihto kuin yhden kerran 60.000 km:n kohdalla.28 Kyse on siis siitä E-sarjan laatikosta jossa ei voi glykolia mennä vaihteiston sekaan.

18

4254

  Vastaukset

  • joutuvat laittaa uutta, jos ja kun tulloo vikaa lodjuun

  • 150 000 - 175 000 km riittää vallan mainiosti vaihtoväliksi. W212 5-vaihteiset oli alunperin tarkoitettu, ettei öljyjä vaihdeta ollenkaan. W211 sama 5-laatikko.

  • Minä teille lootan vaihtovälin näytän!

  • Enpä pihistelisi tuossa kohtaa, vaan vaihdattaisinlaatikon öljyt ja suodattimen joko joka 60tkm tai maximi viiden vuoden välein ja sitten kuitit huolella mappiin auton myöhempää myyntiä ajatellen.

   Hyvin kohtuuhintainen vakuutus laatikon toiminnasta, sillä rikkoutuessaan remontti onkin sitten aivan eri asteikolla.

   Tämän vuoksi en edes harkitse paljoa yli 60tkm ajetun automaattilaatikollisen auton ostoa.

   Manuaalilaatikkoonkin vauhdatan öljyt ja sama tilanne takavetoisten perän suhteen. Eivät ne öljyjen voiteluominaisuudet ikuisesti säily.

   Ps. Aikoinaan ostin noin 180tkm ajetun MB:n (oli tuolloin 4-vuotias auto) ja vaihdatin perän öljyt siihen ja todella korkea aika olikin, sillä ulos tuleva 'öljy' oli hyvin surullisen näköistä tummaa kuin liete-litkua, kuin olisi ottanut kondensaatiosta vettä itseensä, ei öljyltä juuri näyttänyt.

   Sitten manuaalilaatikon vikaa olettessaan marmorihuolto tarkisti laatikon ja vaihtoi siksi öljyt ja suodattimen. Vika oli lopuksi finaalissa olevissa kumi-tukilaipoissa ja sain laatikon öljynvaihdon liki maksutta.

   Ennenvanhaan kun oli pienempiä kinnereitä käytössä ja joihin pääsi helposti käsiksi, niin aina käytettyä ostaessa aivan ensitöiksi vaihdoin auton _kaikki_ nesteet ja suodattimet, öljyt laatikosta, moottoriöljyt, jarrunesteet, jäähdytysnesteet, jotta saattoi aloittaa varmuudella puhtaalta pöydältä ja eihän tuo edes paljoa maksanut. Edullinen käyttövarmuuden vakuutus.

  • Hei kaikille veli Ahmed sanota jos gearbox paha melu laittaa vaseliini rasva, mercedes taas arvokas.

  • Mitenhän lie kannattaneen vaihdattaa ?

   c mersun ostin juuri 2000 mallia,no jos nyt pitäs vaihtaa niin huuhtelu ja pesu ja näiden hinta olisi tuossa 550e vähintään öljyineen.

   Mutta auton hinta oli 650e niin kannattaneeko olensakkaan,jos vikaa onkin muualla ,meinaan töksii vaihteita ja vaihtaa miten satuu,pariviikkoa kesti hyvänä mutta nyt on jo sekaisin.

   • Taitaa vähän sekaisin olla tämä autoilijakin.


   • "Mitenhän lie kannattaneen vaihdattaa ?"

    Mitähän mahdat tarkoittaa?


   • Siis saksasta öljyt ja kukan tuo meilläpäin tekisi homman edullisesti meinaan laitteet pitäs olla.

    Tuo 4.9l taitaa maksaa 100e,öljyä menee kumminkin enemmän ja kun huuhtelee sen niin vielä enemmän eli kaksi purkkia menee ainakin,jolloin ollan 2000e postitus ja työt.

    Ei taida päästä 250 eurolla mitenkään.


   • öööörn kirjoitti:

    Siis saksasta öljyt ja kukan tuo meilläpäin tekisi homman edullisesti meinaan laitteet pitäs olla.

    Tuo 4.9l taitaa maksaa 100e,öljyä menee kumminkin enemmän ja kun huuhtelee sen niin vielä enemmän eli kaksi purkkia menee ainakin,jolloin ollan 2000e postitus ja työt.

    Ei taida päästä 250 eurolla mitenkään.

    Niin,siis 20 litran pänikkä maksaa 97,92 20,50 postikuluja!
    Tulee suoraan kotiovelle!Onkos öööörnillä joku lukihäiriö?
    Pitääkö laittaa vielä Kahvimaan Auton lasku todisteeksi työn ja tarvikkeiden osuudesta?


  • Kysyin pikkukorjaamolta 7g automaatin öljynvaihdosta. Sanoivat ettei huuhtelulitkut aina sovi laitettavan öljyn kansa yhteen ja aina ne vähän sekoittuvat.

   Parempi olisi vaihtaa 30 000 km välein laskemalla pois mitä tulee ja täyttämällä samalla öljyllä.
   Tässä siis lyhyt vaihtoväli eikä öljyt sekoitu ja liat tulee ulos. Näin laatikko kestää.

   • Pikkukorjaamot voi painua vittuun.
    Vaihtaa ne öljyt huuhtelemalla, etta alkaa tulla puhdasta öljyä mitä sinne laitetaankin.


   • KaikkeaSitäKuuleekin kirjoitti:

    Pikkukorjaamot voi painua vittuun.
    Vaihtaa ne öljyt huuhtelemalla, etta alkaa tulla puhdasta öljyä mitä sinne laitetaankin.

    Vaihdatin omaan mersuun öljyt pikkukorjaamolla. Ensin lauhduttimen liittimet auki, joiden kautta yhdistettiin kierrätyskone, huuhteluaineet vanhan öljyn joukkoon, vartti kierrätystä, sitten öljynvaihto (laitteen putkista näät mitä menee sisään, mitä tulee ulos) ja uutta öljyä sisään niin pitkää et sisäänmenevä ja ulostulevan öljyn väri sama. 15,5 litraa käytettiin uutta öljyä, laatikon tilavuus 8l, olin operaation ajan läsnä. Laatikon toiminta parani, samalla uuteen öljyyn lisättiin RVS vaihteistoöljyn lisäaine ja tietenkin suodatin uusittiin. Hintaa kertyi 450,-. Voihan operaation toki suorittaa veholla ja toivottaa pikkukorjaamot vittuun, mutta hintaa on varmasti vähintään tuplat, eikä lopputulos ole sen parempi.

    Oli muuten ekan kerran öljyt+suodin vaihdettu 120tkm merkkiliikkeellä, ja varmasti vain tuo n. puolet joka tulee ropun kautta, oli sen verran hurja väriero uus/vanha


  • Uusimpien ohjeiden mukainen automaattilaatikon vaihtoväli:
   Ensimmäinen vaihto toisen öljynvaihdon yhteydessä. Sen jälkeen 120 000 km:n välein.

  • Itselläni on uudesta asti oleva W211 CDI 320 v. 2004. Automaattilaatikon öljy vaihdettiin huuhtelemalla n. 320000 km kohdalla kun ilmeni pientä nykimistä kiihdytettäessä. Suurin syy oli laatikon suodattimen osittainen tukkeutuminen. Nyt autolla ajettu n. 500000 km eikä mitään laatikko- oireita ole. Ehkä se alle 100000 km välein on turhan usein. Volvon käyttämissä aisinin laatikoissa ei ehkä noin pitkä vaihtoväli onnistu. Huuhtelussa meni öljyä n. 20 litraa ,tosin viimeisiä litroja voisi kyllä käyttää uudelleen aloitettaessa uutta huuhtelua.

  • mulla E 250 bensa, 2013 ajettu 40000 km, Veho haluaisi vaihtaa tulpat ja vaihdelaatikon öljyt,,,onko järkee ?

  • Pikkukorjaamo Juvalla vaihtoi öljyt ja huuhteli laatikon w204, 350 cdi farkkuun. Vaihteet alkoivat töksähdellä sen jälkeen, mikä milloinkin päälle. Varasin ajan mb huoltoon kierrostunnistin levyn vaihtoon (minkä uset liikkeet ja vika koodi ehdotti, olevan vikana). Tutkittuaan soittivat, että vika korjattu.: Lisäämällä 3l öljyä, eli 12 l kokonaisuudessaan.
   Eivät pikkukorjaamolla osanneet tarkistaa reiästä. milloin riittävästi...

   Että näin pikkukorjaamolla "säästö".

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Poker Run kolari

   Ei mennyt aivan putkeen! Joku loukkaantui vakavasti ja taphtuma keskeytetty. Videolta näkyy ensin yksi vene ajaa melko hiljaa kovalla melulla ja vesis
   Yleistä veneilystä
   167
   3187