Pihakissa huonossa kunnossa, mitä teen?

mitenautankissaa

Meidän pihalla on pyörinyt viime kesästä lähtien kaunis pitkäkarvainen kissa. Viime kesänä se on pentu/nuori kissa ja sillä on kaulapanta. Tosi kaunis yksilö, kiltti ja seurallinen. Usein paijasin sitä kun satuin sen jossain huomaamaan.

Talvella kissaa ei näkynyt kertaakaan, oletin että se asustaa jonkun luona.

Tänä keväänä/kesänä kissa ilmestyi taas pihallemme. Nyt sillä on uusi, hienompi kaulapanta (eli joku sen kai omistaa, on ainakin jossain vaiheessa siitä pitänyt huolta). Menin äsken paijaamaan kissaa ja huomasin, että sen pitkä turkki on huopunut kivikovaksi, kyljet ovat jo melko kaljut, karva kulunut lyhyeksi kaulasta.. Ei ole mitenkään mahdollista harjata auki takkuja, en usko että edes saksilla niitä voisi saada irti, vaan kissa pitäisi viedä lääkäriin ja ajaa turkki pois.

Pitääkö mun etsiä jostain sen kissan omistaja (parilta naapurilta olen jo kysynyt ja ei ole heidän, eivät tiedä kenen), vai voinko suoraan ottaa kissan kiinni ja kiikuttaa sen a) eläinlääkäriin tai b) löytyeläintaloon. Kumpaan se edes pitäisi viedä? Mietin vaan, että jos omistaja olisi vaikka just varannut lääkäriajan ja itse sitä viemässä tms, ja mä nappaan kissan, tavallaan "varastan"? Ja mihin kissa menee sen lekurireissun jälkeen? Palautanko sen kaljuna tohon pihalle.. :/ Pakko se omistaja olisi jostain löytää... kyllähän asiasta pitäs tiedottaa hänelle.

Tiedän että pitkäkarvaisen turkki voi joskus mennä tosi pahasti huopaan, mutta tämä on tosi paha tapaus. Koko kropan matkalta pepusta rintaan asti kyljet joko kaljut tai kovan huopamaton alla.

Olen varma että saan kyllä kissan kiinni huomenna tai ylihuomenna, sen verran usein se kulkee pihani laidalla, eikä ole koskaan lähtenyt karkuun kun olen mennyt lähemmäs rapsuttelemaan.

7

190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kisukiinni

      Lain mukaan sulla on oikeus ottaa kissa kiinni ja viedä se löytöeläintaloon.

    • BronzeTiger

      Vie vaan löytyeläintaloon. Saa kissa ansaitsemansa hoidon ja kenties uuden omistajankin. Entinen ei ilmeisesti kissastaan piittaa, sellaisen kuvan tekstistäsi sai. Hyvä että sentään sinä kannat kissaparasta huolen.

    • vieläkinitkettää

      Tuntuupa tutulle! Meillä oli ihan vastaava tapaus, kesäisin kissalla oli vielä naama ja koko pää punkkia täynnä, pakkasella meidän rapuilla oli sulanut jälki, kun ressukka olisi tullut sisälle. Tiesin kenen kissa se oli, mutta omistaja kielsi laskemasta sitä sisälle ja syöttämisen myös. Kissa oli aina ulkona, kun pelkäsi omistajansa koiraa! Olisin ottanut tämän kauniin ja kesyn kissan omakseni milloin vaan, vaan paska naapurin ylpeys ei antanut periksi, vaan vei tämän ystävällisen ja kauniin kissan lopetettavaksi!!!?

    • kissatarvitseeauttajaa

      Ilman muuta viet kissan löytöeläintalolle.Kissalla on huono omistaja, jos olisi hyvä, karva olisi jo selvitetty, eikä kissa kuljeksisi vapaana vieraiden pihoissa.

      Kun kissa saa hoitoa löytölässä, niin jos sen omistaja sieltä hakee, jää hänelle selitettäväksi löytölässä, miksi hän on laiminlyönyt kissan hoidon , ja myös sen ulkoilujen valvonnan?
      Pitkäkarvaisen kissan turkki on hoidettava, on rääkkäystä antaa turkin huopaantua, ja kissan heitteillejättöhän on myös eläinrääkkäystä, oli sitten kyseessä millainen kissa tahansa.Kissan on aina pysyttävä omistajansa pihassa, jos ei pysy, on kissalla liian huono omistaja.
      Joten pelasta kissa polo, ja vie se löytöeläintalolle.Siellä se saa tarvitsemansa hoidon, ja sen uuden kodinkin toivottavasti.
      Löytöeläintalot on juuri "löydettyjä eläimiä varten".Auttavat, kun omistaja ei kykene huolehtimaan lemmikistään, tai laiminlyö sen hoidon.Jokainen on velvollinen auttamaan eläintä hädässä, eli ne irtokissat kannattaa kuljettaa aina löytöeläintalolle.

    • itkettääkurjakohtalo

      Otat kissan kiinni ja viet löytöeläintaloon. Voit vaikka sinne ilmoittaa, että otat sen lain määräämän pitoajan jälkeen itselle jos haluat. Suoraan et voi toisen kissaa omia.
      Löytöeläintalo havaitsee huonon hoidon, tuskin palaa omistajalleen. Omistaja voi olla sairas ihminen, hieno panta vähän viittaa siihen. Hänellä ei välttämättä ole realiteetin tajua asiasta. Minä ottaisin tuon kissan kiinni, vaikka olisi epäilys omistajastakin. Ei tuollaista kärsivää eläintä voi palauttaa omistajalleen. Eläinsuojeluyhdistykseen, Kissojen löytötaloon tai kunnalliseen eläinten löytötaloon vaan. Paikkakunnasta riippuu, löytyykö kissataloja.

    • hoito

      Vie sellaiseen löytöeläintaloon, joka ei tapa kissoja 15 vrk:n jälkeen. Voit sitten pyytää kissan itsellesi, ja pidä sitä sisäkissana tms. ettei naapurisi saa tietää.

    • öliöitä-onkoheit

      Kerro viestin alkuperäinen, kuinka katin kävi?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3218
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1972
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1841
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1528
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1375
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1099
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1028
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      844
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    Aihe