JVA toiminnassa paljon puutteita

Asukas5500

Jvan toiminta ihmetyttää useita asukkaita. Kirrissä asunnot osoittella "Metsärinteentie" ovat todella kylmiä asua. Asukkaita on lähtenyt pois kylmän asumisen vuoksi sekä asunnoissa ilmenneiden terveysongelmien vuoksi. (lapsia sairastunut) Asunnoissa olevat patterit lämpiävät vain kovalla pakkasella kun pakkasta yli -30C, koskaan muulloin juurikaan eivät? Pattereissa kiertävä vesi pidetään aivan liian alhaisella tasolla, joka ei todellakaan riitä asustojen lämmittämiseen kylmällä ja kostealla kelillä. Näihin asuntoihin ei kannata hakea, jos ei halua paleltua. Jos tykkää asua ja nukkua viileässä, näitä voi jopa suositella!
Jva:n toiminta asukasta kohtaan on muutenkin todella ala-arvoista. Siihen voi tottua heti jo alussa, kun heillä asioi. Mikään asumista toisille vuokraama yhtiö ei samaan pysty tässä kaupungissa. Asukasta kohdellaan todella huonosti, jos hän erehtyy hoitamaan omia asioitaan/tai omia etujaan/tai asumiseen liittyviä epäkohtia Jva:lle, hän saa törkeää käytöstä tai kuinkas ollakaan, sinun onkin kohta muutettava pois. Vuokrat nousevat joka vuosi kaikissa asunnoissa ja vuokran vakuudeksi saat vuokranantajan toimesta epäinhimillistä kohtelua, huonoa asiakaspalvelua ja asioiden hoitamattomuutta, välinpitämömyyttä, asukkaaan toimintaa rajoitetaan lain ulkopuolelle, asukkaita ei kohdella tasapuolisesti.
On tämä kumma että tämä yritys vaan jatkaa toimintaansa?! ja saa tehdä ihan mitä lystää.

60

6002

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Surullinen_asukki

      Keskustelun aloittajan mielipiteisiin JVA:sta voi hyvin yhtyä omien ja useiden muidenkin asukkaiden kokemusten perusteella. Tämä "yleishyödyllinen yhteisö" kohtelee todella kaltoin asukkaita ja asukkaiden edustajia, jotka uskaltavat tuoda esille asumisen epäkohtia, jotka usein olisivat hyvällä tahdolla helposti korjattavissa. Pahinta on se, että ylempien asukasdemokratiaelinten asukasjäsenet yhtä kahta lukuunottamatta eivät tue millään tavalla "ruohonjuuritason" asukkaiden edustajia vaan päinvastoin vaikeuttavat näiden toimintaa ja estävät asukasdemokratian kehittämisen JVA:ssa. Ovat herkkähipiäisiä eivätkä kestä toimintaansa kohdistuvaa aiheellistakaan kritiikkiä.

      • Piikeistä_saanut

        Ovat kuin siili piikit pystyssä, jos kokevat asemansa uhatuksi, vaikka ei mitään sellaista uhkaa olisikaan. Kokevat kaikki ehdotukset asukasdemokratian kehittämiseksi uhkaksi asemalleen ja vallalleen. Eivät ymmärrä, että valtaa tulisi käyttää vastuullisesti.


    • Pöyristyttävää

      Seuraava JVA:n asukkaan kokemus muutaman vuoden takaa kertoo hyvin yhtiön edustajien suhtautumisesta asukkaisiinsa. Asukas meni erään asumiseensa liittyvän asian vuoksi ensimmäistä kertaa JVA.n toimistoon tavatakseen isännöitsijän. Kun hän meni toimistoon, ketään ei ollut paikalla asiakaspalvelutilassa, mutta kovaääninen keskustelu ja naurunremahdukset kuuluivat jostakin huoneesta. Jonkin ajan kuluttua eteisaulaan, jossa asukas istui ja odotteli jonkun JVA:n työntekijän tuloa asiakaspalveluun, tuli ohikulkiessaan henkilö, joka epäkohteliaasti tivasi mm., miten asukas oli päässyt sisälle. Asukas oli hämmästynyt ja vastannut, että ovi oli auki. Ko. JVA:n työntekijä oli käskenyt asukkaan menemään ulos ja tulemaan paikalle, kun aukioloaika on. Asukas meni ulos ja tuli noin 15 minuutin kuluttua uudelleen, kun ovi oli nyt virallisesti auki. Hän koki saamansa kohtelun nöyryyttävänä. Hän oli tullut hoitamaan asiaansa ruokatunnillaan eikä ollut hoksannut tarkistaa JVA:n aukioloaikoja. Hän oli ajatuksissaan tullut ovesta sisään, kun ovi oli ollut auki. Hän piti erityisen nöyryyttävänä sitä, että tylyn puhuttelun lisäksi hänen oli käsketty poistumaan ulos. Asukas ihmetteli, että miksi hän ei saanut jäädä istumaan eteisaulaan, vaan hänen täytyi mennä ulos odottamaan. Alkoihan virallinen aukioloaika vain lyhyen ajan kuluttua.

      Ko. asukkaan ja usean muunkin asukkaan mukaan JVA on enemmän sen henkilökuntaa kuin asukkaitaan varten. Asukkaat ovat välttämätön paha, jotka häiritsevät puhelinsoitoillaan ja käynneillään henkilökunnan kahvikeskusteluja.

    • Mikko876

      Jvalla ei ole montakaan ammattitaitoista ihmistä töissä. Ihminen ei ole siellä ihminen .Jva ei tiedä mikä on ihmisarvo? Uskomatonta että tämä yritys on kaupungin asuntotoimisto. Ei missään muissa kaupungeissa saa vastaavaa kohtelua. Jva uusi logo voisi olla: "muuta Jva:lle, et ole enää missään arvossa ja kohtelu ei ole ihmisen tasoista"

    • Toivomus

      JVA:n henkilöt ja asukaseliitti! Lopettakaa panettelu selän takana! Käyttäkää sekin aika, kun puhutte asukkaista pahaa totuutta vääristellen, opiskeluun ja muuhun itsenne kehittämiseen, jottei tarvetta selän takana puhumiseen enää tulisi.

      • Mirka76

        Erittäin asiallinen kommentti tuo ylläoleva. Jva käytös asukkaita kohtaan on todella huonoa. Lupaukset ovat katteettomia, raha kelpaa sinne päin mutta asukas ei saa mitään vastinetta, asiakaspalvelut aivan alaluokkaa koko talossa, vastuun tunto nollassa. Koulutukseen koko talo /tai uuden ihmiset hoitamaan asioita oikealla tavalla. Ei voi paljon hyvää kommentoida kun sitä ei ole.


    • asd2016

      Keskustelun aloittaja kirjoittaa: "Asukasta kohdellaan todella huonosti, jos hän erehtyy hoitamaan omia asioitaan/tai omia etujaan/tai asumiseen liittyviä epäkohtia Jva:lle, hän saa törkeää käytöstä tai kuinkas ollakaan, sinun onkin kohta muutettava pois. "

      Ihan samoja kokemuksia minullakin on ollut JVA:n isännöitsijöistä ja heidän esimiehestään (nainen). Mutta kenelle voisi heistä valittaa? Ei ole rahaa lähteä oikeuteen. Eikös ole kaupungin yhtiö, niin voisko valittaa kaupungille?

      • naavamaailma

        Onko kellään kokemuksia jva:n Kirkkotie 5 talosta Tikkakoskella? Sisäilmaongelmaa? Meteliä? Olisiko tämä talo parempi kuin Tikkakosken rivarit, esim lämmityksen ja sisäilman kannalta?
        Mulla on hiukan hankala tilanne ja on pakko saada uusi asunto ja taloudelliset seikat tekee sen jokseenkin tuskaiseksi muuta kautta.
        Tuossa talossahan on se baarikin, mutta oikeastaan mekastus ei edes niin haittaisi, jos rakennus olisi sisäilmaltaan kelvollinen. Katsomani asunto oli ihan siistin oloinen ja sen mitä siinä olin ei haissut tunkkaiselta, ei myöskään kellaritiloissa.
        Itse Tikkakosken seutu on ok nyt juuri tässä tilanteessa.
        Kiitos, jos vaivaudut vastaamaan!


      • Kesäihminen40

        Mäkin olen kohdannut huonoa kohtelua jva:lla. Sitten JVA:lla toimii öykkäriasukasedustaja Nuutinenkin. Toivottavasti ei enää tule jatkovalituksi. Pitää osata käyttäytyä kun yhteisiä asioita hoitaa.


      • SamiJaKaija

        Meitä on muitakin, jotka olemme samaa mieltä!


    • mara2016

      Jva mainostaa Metsärinteentien asuntoja 100€ kampanjassa. Asunnot ovat todella kylmiä asua talvella, Jva kieltää lämpötolppien käytön, hallitsee asukasta ihan mielivaltaisella käytöksellään, huollon kanssa ei toimi mikään, että siinä ei satanen paljon auta. Asuntojen sijainti on hyvä mutta Jva:n kanssa ei mikään toimi eikä mikään muutu. Asukas on täysi 0 heille.

      • Pelottava_yhtiö

        Ihan samaa mieltä ollaan täälläkin eräässä JVA:n kohteessa. Todella härskin kohtelun kohteeksi olemme joutuneet, kun erehdyimme esittämään JVA:lle eräiden asumisen ongelmien poistamista, mikä ei olisi aiheuttanut edes suuria kuluja yhtiölle. Asukastoimikuntamme puheenjohtaja on joutunut todella epäasiallisen kohtelun kohteeksi JVA:n taholta. On pelottavaa osallistua asukastoimintaan JVA:ssa ja moni ei enää halukaan. Jos asukkaana tai asukkaiden edustajana on joutunut "silmätikuksi" tai koettu "hankalana tyyppinä", JVA voi kostaa poismuuttotilanteissa "löytämällä" asunnosta tavallista enemmän korvattavia vikoja tai vaikeuttaa asunnon vaihtoa, jos sellaiseen tulee tarvetta.


      • Sympatiaa_ja_voimia

        Viekää asia Vuokralaiset ry:hyn tai viranomaisille. Toivottavasti niiltä saatte apua.


      • PettynytJäsen

        Vuokralaiset ry:n puoleen on turha kääntyä. Se rahoittaa toimintaansa asumisoikeus- ja vuokrayhtiöiden mainoksilla nettisivuillaan. Vuokralaiset ry:hyn kuuluva Keski-Suomen Vuokralaiset ry majailee JVA:n vuokratalon kivijalassa muutaman kympin näennäisvuokralla ja saa JVA:lta toiminta-avustusta, jota ilman ei voisi toimia. Sekä valtakunnallisen yhdistyksen että sen keskisuomalaisen alueyhdistyksen toiminta on kaksinaamaista apua tarvitsevia asukkaita kohtaan. Molempien keskushenkilöt eivät halua "liata" käsiään asukkaiden puolesta. Jälkimmäisen yhdistyksen puheenjohtajaa kiinnostaa enemmän tanssi kuin JVA:n taholta kaltoin kohdelluiksi tulleet asukkaat. Ei ihme, että yhdistyksen jäsenmäärä on pieni ja yhdistyksen toimintaan pettyneiden jäsenten lukumäärä kasvaa koko ajan. Tilalle tulisi perustaa uusi vuokralaisten yhdistys ajamaan vuokra-asukkaiden vähäisiä oikeuksia ja parantamaan asukasdemokratiaa vuokryhtiöissä.


      • Pitääkö_pelätä_JVAta
        Pelottava_yhtiö kirjoitti:

        Ihan samaa mieltä ollaan täälläkin eräässä JVA:n kohteessa. Todella härskin kohtelun kohteeksi olemme joutuneet, kun erehdyimme esittämään JVA:lle eräiden asumisen ongelmien poistamista, mikä ei olisi aiheuttanut edes suuria kuluja yhtiölle. Asukastoimikuntamme puheenjohtaja on joutunut todella epäasiallisen kohtelun kohteeksi JVA:n taholta. On pelottavaa osallistua asukastoimintaan JVA:ssa ja moni ei enää halukaan. Jos asukkaana tai asukkaiden edustajana on joutunut "silmätikuksi" tai koettu "hankalana tyyppinä", JVA voi kostaa poismuuttotilanteissa "löytämällä" asunnosta tavallista enemmän korvattavia vikoja tai vaikeuttaa asunnon vaihtoa, jos sellaiseen tulee tarvetta.

        Asukastoimikunnan kokouksessa pari iltaa sitten yksi jäsen esitti, että ei viedä asioita eteenpäin, jotta sillat eivät palaisi JVA:han. Hän sanoi pelkäävänsä asumista JVA:lla tulevaisuudessa, jos vanhenee ja tulee vielä huonokuntoisemmaksi. Ko. henkilö esittää rajua kritiikkiä JVA:sta JVA:n henkilöiden selkien takana, mutta ei halua olla mukana esim. JVA:n henkilöiden (asiakaspalvelupäällikkö ja hänen alaisensa isännöitsijät) virheellisten väitteiden oikaisemisessa, jotta JVA:n toimintaa saataisiin tältä osin parannusta.


      • Kauheaa

        On kauheaa, että JVA:n asukkaana täytyy pelätä eikä siitä syystä uskalleta esittää yhtiön toiminnan kehittämistä.


      • Voiko_olla_näin
        Pitääkö_pelätä_JVAta kirjoitti:

        Asukastoimikunnan kokouksessa pari iltaa sitten yksi jäsen esitti, että ei viedä asioita eteenpäin, jotta sillat eivät palaisi JVA:han. Hän sanoi pelkäävänsä asumista JVA:lla tulevaisuudessa, jos vanhenee ja tulee vielä huonokuntoisemmaksi. Ko. henkilö esittää rajua kritiikkiä JVA:sta JVA:n henkilöiden selkien takana, mutta ei halua olla mukana esim. JVA:n henkilöiden (asiakaspalvelupäällikkö ja hänen alaisensa isännöitsijät) virheellisten väitteiden oikaisemisessa, jotta JVA:n toimintaa saataisiin tältä osin parannusta.

        Tarkennuksena nimimerkin "Pitääkö_pelätä_JVAta" kirjoitukseen todettakoon, että ko. henkilö on todella kertonut pelkäävänsä, että hankalaksi tyypiksi JVA:lla leimautuminen voi vaikeutaa asunnon saamista myöhemmin Jyväskylän palveluasunnoista, jos kunto vielä heikkenee tulevaisuudessa. Hänen mukaansa ko. yhtiöiden hallitusten jäsenet ovat ristiin rastiin valittuja ja sana menee eteenpäin. Kuinka uskottavaa ko. henkilön puheet ovat? Voisiko asukkaiden oikeuksien puolustaminen JVA:lla vaikuttaa asunnon saamiseen palveluasunnoista?


      • Voi_olla_hyvinkin
        Voiko_olla_näin kirjoitti:

        Tarkennuksena nimimerkin "Pitääkö_pelätä_JVAta" kirjoitukseen todettakoon, että ko. henkilö on todella kertonut pelkäävänsä, että hankalaksi tyypiksi JVA:lla leimautuminen voi vaikeutaa asunnon saamista myöhemmin Jyväskylän palveluasunnoista, jos kunto vielä heikkenee tulevaisuudessa. Hänen mukaansa ko. yhtiöiden hallitusten jäsenet ovat ristiin rastiin valittuja ja sana menee eteenpäin. Kuinka uskottavaa ko. henkilön puheet ovat? Voisiko asukkaiden oikeuksien puolustaminen JVA:lla vaikuttaa asunnon saamiseen palveluasunnoista?

        On se täysin mahdollista, koska Jyväskylässä on "pienet kuviot". Samat henkilöt ovat useissa hallituksissa ja lautakunnissa, koska se on hyvä ansaintakeino työttömälle ja eläkeläiselle tai muuten vain pienituloisille. "Liksa" on näille tärkeämpää kuin asioiden oikean laidan selvittäminen, koska se vaatisi vaivannäköä ja osaamistakin. Usein ovat myös vähän koulutettuja, joten eivät omaa edes alkeellista ajattelukykyä omilla aivoilla. Ovat siksi muiden vietävissä ja uskovat enemmän "ylempiään" (esim. JVA:n satutätejä) kuin yksiselitteistäkään näyttöä asioiden oikeasta tilasta.


      • Anonyymi
        PettynytJäsen kirjoitti:

        Vuokralaiset ry:n puoleen on turha kääntyä. Se rahoittaa toimintaansa asumisoikeus- ja vuokrayhtiöiden mainoksilla nettisivuillaan. Vuokralaiset ry:hyn kuuluva Keski-Suomen Vuokralaiset ry majailee JVA:n vuokratalon kivijalassa muutaman kympin näennäisvuokralla ja saa JVA:lta toiminta-avustusta, jota ilman ei voisi toimia. Sekä valtakunnallisen yhdistyksen että sen keskisuomalaisen alueyhdistyksen toiminta on kaksinaamaista apua tarvitsevia asukkaita kohtaan. Molempien keskushenkilöt eivät halua "liata" käsiään asukkaiden puolesta. Jälkimmäisen yhdistyksen puheenjohtajaa kiinnostaa enemmän tanssi kuin JVA:n taholta kaltoin kohdelluiksi tulleet asukkaat. Ei ihme, että yhdistyksen jäsenmäärä on pieni ja yhdistyksen toimintaan pettyneiden jäsenten lukumäärä kasvaa koko ajan. Tilalle tulisi perustaa uusi vuokralaisten yhdistys ajamaan vuokra-asukkaiden vähäisiä oikeuksia ja parantamaan asukasdemokratiaa vuokryhtiöissä.

        Kuulostaa kyllä ikävältä!


      • Anonyymi
        Pelottava_yhtiö kirjoitti:

        Ihan samaa mieltä ollaan täälläkin eräässä JVA:n kohteessa. Todella härskin kohtelun kohteeksi olemme joutuneet, kun erehdyimme esittämään JVA:lle eräiden asumisen ongelmien poistamista, mikä ei olisi aiheuttanut edes suuria kuluja yhtiölle. Asukastoimikuntamme puheenjohtaja on joutunut todella epäasiallisen kohtelun kohteeksi JVA:n taholta. On pelottavaa osallistua asukastoimintaan JVA:ssa ja moni ei enää halukaan. Jos asukkaana tai asukkaiden edustajana on joutunut "silmätikuksi" tai koettu "hankalana tyyppinä", JVA voi kostaa poismuuttotilanteissa "löytämällä" asunnosta tavallista enemmän korvattavia vikoja tai vaikeuttaa asunnon vaihtoa, jos sellaiseen tulee tarvetta.

        Nykyään "vikojen" löytäminen, ja niistä laskuttaminen alkaa olemaan enemmän sääntö. Paikataanko näilllä vukratuottoja?


    • Epätoivoinen_asukas

      Mistä sitten voisi saada apua JVA:n ja asukaseliitin mielivaltaa vastaan?

      • Moneen_kertaan_ohitettu

        Meidän asukastoimikunnassa on henkilö, jolla on suorat yhteydet eräisiin JVA:n työntekijöihin. Kun hän tai hänen vaimonsa pirauttavat JVA-tutuille, niin asiat hoituvat nopeasti. Ei tarvitse odottaa kuukausia tai vuosia kuten tapahtuu, jos asukastoimikunta tai asukkaiden kokous yrittää saada jonkun kiireellisenkin asian hoidettua. Ongelma on vain se, että ko. henkilö aktivoituu vain silloin, kun jokin asia on (myös) hänelle itselleen tärkeä. Jos asia ei ole hänelle tärkeä, hän ei tee mitään ja usein vain jupisee puoliääneen omiaan, kun puheenjohtaja tai muut jäsenet yrittävät keskustella jostakin asiasta. Mitähän varten ko. henkilö haluaa olla asukastoimikunnassa, jos ei jaksa olla tekemisissä sellaisten asioiden kanssa, jotka eivät ole hänelle itselleen tärkeitä? Onko hän siksi, että saa JVA:n etupisteitä asukastoimikunnan jäseneyydestä ja siksi, että saa varmistettua omien intressien toteutumisen? Eikö se riitä, että voi aina pirauttaa JVA-tutulle ja asiat hoituvat? Ja kun JVA:lta tulee ko. henkilön taloa koskevaa kysyttävää tai jotakin pyydettävää, niin otetaan yhteyttä ko. henkillöön ohi asukastoimikunnan puheenjohtajan. Miltähän ko. asukastoimikunnan puheenjohtajasta tuntuu, kun hänet ohitetaan mennen tullen?


      • Etupisteet_pois

        JVA:N etupistejärjestelmä houkuttelee asukastoimintaan myös henkilöitä, joilla ei ole mitään halua eikä edes kykyä ymmärtää, mitä yhteishallintolaki sanoo asukastoimikunnan tehtävistä. Useilla heistä voi olla oikeastikin luetun ymmärtämisen vaikeuksia. Enemmän on kuitenkin kysymys haluttomuudesta perehtyä asioihin. Nämä henkilöt aktivoituvat asukastapahtumissa, joissa syödään ja juodaan. Mutta siihen aktiivisuus päättyykin.


      • Valitettavaa

        Asioihin perehtymättömät ja vähän kouluttautuneet asukkaat mahdollistvat JVA:n henkilöiden ylimielisen suhtautumaistavan asukkaisiin. Asukas on susi toiselle asukkaalle. Uskoo enemmän JVA:n tätejä kuin vertaisiaan, vaikka nämä olisivat kuinka perehtyneitä asioihin.


      • Toivonsa-menettänyt

        Valitettavasti näin on JVA:ssa, mutta pelkään pahoin, että muutosta parempaan ei tapahdu ennen kuin sukupolvenvaihdos tapahtuu JVA:n tätikaartissa ja asukasdemokratian johtohenkilöiksi itseään kutsuvissa asukkaiden "edustajissa".


    • Toivotonta-on

      Vuokralaisista suurin osa on yksinkertaisia ihmisiä, joita on yhtiön helppo manipuloida. Siksi vuokralaiset eivät koskaan ole yhtenäinen joukko ajamaan oikeuksiaan. Vuokralaisten edustajista asukashallintoelimissä suurin osa on yksinkertaisia ja oppimattomia naisia, joita vielä helpompi manipuloida. Uskovat vuokranantajan edustajia - varsinkin jos nämä ovat samaa sukupuolta - kuin jumalaan. Siksi asioihin ei saada koskaan parannusta.

      • Omat_aivot

        JVA:ssa on asukkaiden edustajina itseään asukasdemokratian johtohenkilöiksi kutsuvia vallankäyttäjiä, jotka pitävät asukashallintoelimiä omina hiekkalaatikkoinaan, joissa leikkivät leikkejää yhdessä JVA:n tätien kanssa. Leikkikavereiksi hyväksytään vain kiltit ja hiljaiset myötäilijät, ei sellaisia, jotka ajattelevat omilla aivoillaan.


    • Kriittinen_palaute

      JVA:lla on myös kylmä ja tyly töksäyttäjä johtajana.

      • Uhrinne

        Isännöitsijöiden lähiesimies, jota JVA:lla kutsutaan asiakaspalvelupäälliköksi, antaa virheellistä/yksipuolista tietoa "Palokunnanmäen ongelmista" JVA:n asukashallintoelimissä. Toimitusjohtaja kylmyys ja välinpitämättömyys tulee hyvin esille siinä, että ei puutu mitenkään alaisensa asiakaspalvelupäällikön antamiin vääriin tietoihin. Ovat tehneet elämästä helvetin!!!


      • Hätähuuto

        Kuka osaa neuvoa, miten voisi saada JVA:ta oikaisemaan asiakapalvelupäällikkön ja asukasisännöitsijän eri yhteyksissä esittämät virheelliset tiedot Palokunnanmäen ongelmista ja niiden hoitamisesta? Jääkö viranomaistie ainoaksi vaihtoehdoksi? Onko oikea viranomainen aluehallintovirasto vai Ara vai mikä?


      • Lainsuojaton_asukki

        Kannattaa viedä kaikki asiat ARAn tietoon ja pyytää ARAa vaikuttamaan ympäristöministeriöön asukkaiden ja asukkaiden edustajien oikeusturvaa parantavan lainsäädännön säätämiseksi. Nykylainsäädännön aikana ollaan lainsuojattomia suhteessa härskeihin vuokrayhtiöihin.


    • Pitkäaikaisasukas

      Kirkkokatu 5:ssä vaihdettu saunan ja pesutuvan ovien lukot maksavia asukkaita informoimatta.Vuokrat ja vuorot maksanut asukas ei siis pääse ko.huoneisiin enää.Mitä tehdä?Soitettu on!

    • Altistuinko

      JVA:n kämpissä ihmisiä oireilee sisäilmasta. Kiertäkää kaukaa kyseinen firma jo kommenttien perusteella.

      • Anonyymi

        Kyllä koska ihmiset tukkii ilmanvaihto venttiilit.


    • Pettynyt1

      Jva:lla on hyvin paljon parannettavaa asiakaspalvelussa ja suhtautumisessaan asukkaihin.

      • Koleaajva2019

        Vastuuntunnotonta toimintaa jo vuosikausien ajan. Asunnot ovat kylmiä, ja, kuten joku tässä aiemmin kirjoitti, veden lämpö pidetään tarkoituksellisesti matalalla. "Eihän vuokralaiset tarvitse lämpöä", on se viesti, jonka Jva:n flegmaattisuus ja välinpitämättömyys selkeästi viestittää. Johtoporrasta asia ei hetkauta. Jos hetkauttaisi ja kantaisivat vastuunsa, olisi asuntojen lämmitys kunnossa ja talojen kunto otettaisiin myös huomioon, vetoiset huonosti rakennetut talot tarvitsevat totta kai enemmän lämpöasteita kuin terve talo.
        Koleus kerää myös kosteutta rakenteisiin, ei siis ihme että sisäilmaongelmia, kostesuvaurioita ja hometta on.
        En valitettavasti minäkään voi ketään suositella kyseisen yhtiön asiakkaaksi ja asukkaaksi. Kokemus on ollut aivan toista luokaa toisen kaupungin asukkaana. Mutta meininkihän on juuri selllaista kuin vastuuhenkilöt ovat.


      • Anonyymi

        joo sama kokemus itsellä, ei ikinä vastaavia ongelmia muitten asumisorganisaatioiden kanssa. Jva:n kyselyn vastaus kiteytti kaiken tyytyväisimpiä ovat olleet vähän aikaa asuneet haha, löytyy viimevuoden raportissa kun taas kerran olivat kovalla rahalla tilanneet jonkun tutkimuksen. Jva:lla löytyy kyllä rahaa linja-autollinen lapsiperheitä kuskata ilmaisiin huvipuistoretkiin ruokineen päivineen mutta välttämättömiä puutteita asunnoissa eivät halua korjata, myöskin käyttävät b-luokan alihankkijoita jotka on saatu mahdollisimman halvalla ja laatu sen mukaista


    • Anonyymi

      Toukotiellä ei saada rikkinäistä ikkunaa korjattua. Huoltoyhtiö ja isännöitsijä tietoisia. 3v ollut rikki

      • Anonyymi

        Tee kantelu kaupungille/viranomaisille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tee kantelu kaupungille/viranomaisille.

        Kyllä, jyväskylän oma valvova virkamies saattaa olla kyllä epärehellinen


    • Anonyymi

      Viime viikolla miehen kanssa muutettiin jva rivariin. Asunto oli ollut 1kk tyhjillään ennen meidän muuttoa. Haettiin avaimet ja mentiin kämppään. Ikinä en ole nähnyt niin likaista asuntoa nähnyt, putket tukossa ja edellisen asukkaan tavaroita löytyi myös. Tämähän ei jva vika ole, mutta se on että asunnossa ei olla käyty 1kk aikana tarkistamassa tilannetta. Oltiin sitten muuttotarkastukseen yhteydessä että saako tästä korvauksia kun kaikki on itse tehtävä koska muutto oli tehtävä seuraavana päivänä (lauantai). 90€ voivat kuulemma korvata, koska kattaa kuulemma 2h k s asunnon siivouksen ja 9 tunnin työn. Summahan on aivan naurettava ja vastattiinkin että ei olla tyytyväisiä niin sieltähän tuli heti vittuilua perään "toinen vaihtoehto on että järjestämme siivouspalvelun 3 ARKIPÄIVÄN kuluessa". Loppu pelissä siivottiin asunto 4 hengen voimin 2 päivän aikana ja koskaan mitään pahoittelua ei kuulunu jva päästä.

      • Anonyymi

        Ota yhteyttä kuluttajasuojaan samantien, he neuvovat. Kaikki joilla on ongelmia viekää asiat sinne. Jva:han ei ikävä kyllä voi tuollaisissa asioissa luottaa.


      • Anonyymi

        Olitko käynyt katsomassa asuntoa ennen muuttoa vai tuliko asunnon kunto yllätyksenä vasta muuttaessa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olitko käynyt katsomassa asuntoa ennen muuttoa vai tuliko asunnon kunto yllätyksenä vasta muuttaessa?

        Asuntoa käytiin kurkkaamassa tietenki ennen kun sopparit kirjotettiin ja oli vielä vanha asukas. Edellisten kokemuksien perusteella odotukset oli, että jos asunto ei ole siisti, jva hoitaisi siivouksen. Varsinkin kun asunto oli tyhjänä 1kk ennen meidän tulemista, mutta väärässä olin :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asuntoa käytiin kurkkaamassa tietenki ennen kun sopparit kirjotettiin ja oli vielä vanha asukas. Edellisten kokemuksien perusteella odotukset oli, että jos asunto ei ole siisti, jva hoitaisi siivouksen. Varsinkin kun asunto oli tyhjänä 1kk ennen meidän tulemista, mutta väärässä olin :)

        Jvan työntekijöiden moraali taas joustanut odottamaan tilipäivää. Ei mitään uutta auringon alla. Todella ikävää että teitä kohdeltiin noin, tee ihmeessä valitus


    • on kumma ku ei saa sähkörilliä käyttää parvekkeella eihän siitä tuu mitää palovahinkoa? sit asukkaat pitää autoo vieraspaikalla :D

      • Anonyymi

        Ei saa grillata Palokunnankatu 7:: kaan mutta grillataan silti kyllä siitä on isännöitsijä tiedottanut. Mut asukkaita on silti muutama jotka grillaa aina myöhällä 21 - jopa kello 2 yöllä. Ei nämä asukkaat itsekkään noudata sääntöjä. Turha on JVA ..ta syyttää kaikesta. Katsokaapa peiliin.


      • Anonyymi

        Mietippä ,aiheutat naapureillesi vahinkoa ei kaikki voi hengittää niitä rasvan käryjä, kun se tapahtuu vielä yötä vasten. On hirveää mennä nukkumaan kun koko huusholli haisee vielä joskus jopa palaneelle rasvalle. Siihen vielä tupakan hajut on muuten aikamoinen seos.


      • Anonyymi

        Niin pitävät varsinkin viikon loppuisin, varaavat autollaan vierailleen paikan . Nämä on aikalailla samat henkilöt. Vieraille odotta aina heidän oma paikkansa. Että silleenhän sopu säilyy.


      • Anonyymi

        On se outoa, kun kahvinkeitin poltti talon . Mutta sähkö grilli ei muka voi tulipaloa aiheuttaa, jossa rasva tirisee. Ompa ihme juttu.


    • Anonyymi

      Meillä asukastoimikunta on kunnostautunut asukkaiden asioiden juoruamisessa, siellä piiri pieni pyörii. Eräs jvan henkilökuntaan kuuluva on muutaman heidän kaveri ja käy ryyppäämässä heidän kanssa ajoittain, joten voitte uskoa, että nämä asukkaat saavat erityiskohtelua ja mitä ikinä soittavatkaan jvalle ja omalle kamulleen, niin asia hoituu.


      eräs tuttuni sai x vuotta sitten järjestettyä lapselleen asunnon samasta talosta, kun soitti kaverilleen jva:han.... onhan tuokin toki tarveharkintaa, että kun kaverilla on tarve, niin toki kaveri auttaa...

      • Anonyymi

        Keltinmäessä kenties?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keltinmäessä kenties?

        Lohikoskella kenties?


    • Anonyymi

      Ensi viikolla ei tarvitse enää palella.

    • Anonyymi

      Muutin toiselta paikkakunnalta JVA:n vapaarahoitteeseen rivitaloon.
      Aluksi olivat jopa kohteliaita, mutta kun toin epäkohtia esille, kaikki muuttui. Sain osakseni niin huonoa ja ihmisarvoani alentavaa käytöstä, että tuntui jo epätodellista, voiko tällaista olla olemassakaan. Olenko ollut sitten onnekas, kun minua ei koskaan elämässä ole kohdeltu niin huonosti, mitä JVA:lla tapahtui. Terveisiä vain asiakaspalvelupäällikölle ja toimitusjohtajalle, olette tosi sairaita, kun saatte ilmeisesti nautintoa asukkaiden nöyryyttämisestä. Mutta ilman vuokralaisia, teillä ei olisi työpaikkaa. Huono käytös asukkaita kohtaan ei alenna asukkaita, ainoastaan se alentaa teidät itsenne.

      • Anonyymi

        Kysymyksessä ei olekaan asiakaspalvelupäällikkö, vaan asiakkuuspäällikkö, nimike voisi paremminkin olla asiakasnöyryytyspäällikkö!


    • Anonyymi

      Turha jva.ta haukkua pitäis asukkaitten ensin alkaa noudattaa talon sääntöjä. Tässä talossa grillataan ja sen päälle suihkutetaan hajuvettä ettei grillaus hajut tulis naapuriin ,se vasta haju on hyi. Talossa ei saa grillata. On se yhdenlaista KIUSAAMISTA SAMA PARISKUNTA ASIALLA AINA.

    • Anonyymi

      Toiveeni olisi että nämä talo terroristit laitettaisiin kuriin. Yksin asuvia vanhempia varsinkin naisia häiriköidään ja kiusataan , yritetään kyykyttää näitten kiusaajien mielen mukaan. Ei saa nousta liian aikaisin, jaei saa lusikka liian kovaa kilahtaa puuroa syödessä, tv pitää ollä ääneti. Sunnuntaisin ei sais nousta sängystä ollenkaan ettei vaan alakerrassa unet häiriinny, kun ovat itse yön kolistelleet ja iso äänisesti jutelleet ja riidelleet. Olisi kiva näihin tosiasioihin saada selkoa jotenkin...

    • Anonyymi

      Ketjun avaaja ilmeisesti joskus asunut kirrin metsärinteentiellä (itse myös 6v siellä asuin). Asunnossa oli iso home vaurio seinässä ja sairastuin siellä asuessa homeen takia. Homeenmittaaja ilmoitti että asunto asuinkelvoton homeen takia ja muutin pois ja parin kk päästä siihen asuntoon muutti uusi ihminen ja kun kävin hakemassa vielä varastosta omaisuutta niin näin uuden asukin ja kysyin onko hajuhaittoja niin hän sanoi että on ja hän ei pysty astman takia siinä asua ja oli muuttamassa pois. Homeasunto siis "korjattiin" vain pintakäsittelyllä. Ja asunto oli kylmä, ei kannata jvan mörskissä asua. Saat törkeetä palvelua ja sinua uhkaillaan, asunnontarkastaja kyllä keksii mitä olet rikkonut ettei heidän tarvitse takuuvuokraa maksaa takaisin. Asunnontarkastaja yritti uhkailla mutta sanoin sille että jos omin jaloin haluat lähteä niin lähde nyt helevettiin asunnosta ja sen jälkeen meni välit jvan idiootteihin. Kirissä asuessa syksyllä ja talvella asunnossa oli 15-17astetta kylmää. Boikotoikaa huijari jva. ta. Jvalla ympäri jyväskylää homeisia asuntoja. Sato ja vaikka lumo on kunnon firmoja ja pitää asunnoistaan huolta. 3v meni kun sain uuden jääkaapin ja sekin oli joku käytetty kaappi. Enää ei ole ilmeisesti se ääliö vaaleahkohiuksinen mies Jvalla asunnontarkastaja, jäi vielä pari lausetta sille sanomatta, sanon kun sen jossain nään, mielellään jossain pimeällä metsätiellä vähän keskustelen... Jaksan odottaa kohtaamista, sen verran se gangsteria luuli olevan kun mulle puhui.

      Harmi kun se asunnontarkastaja ei varmaan nää tätä viestiä mut tiedät ettet helpolla selviä kun nään sut vitun näätä 😆. Kävin sua jvan toimistoltakin etsimässä. Vielä sä löydyt, olisi pitänyt heti kun se tarkastaja alkoi uhkaileen lyödä hampaat sisään, mut oli asunnossa muitakin niin selvisit turpasaunalta sillä kertaa.

    • Anonyymi

      Jvan pitäisi puuttua oikei tosi toimin tähän parveke grillukseen . Tässä talossa alkaa grillin kolistelut ja grillaus yöllä kun on pimeää noin kello 21- puoli 3 aikaa . Välillä tulee hyvin voimakasta käryä ja mausteen hajua. Tässä hajussa pitäisi pystyä nukkumaan. Ei voi tuulettaa, kyseessä on alakerta. Talossa ei ole lupa grillata. Minusta tämä on kiusantekoa. Talo sijaitsee palokunnan mäellä. Mikä auttaa asiaan. Yrittävät hajuvedellä lievittää käryjä. Tuntuu et henki lähtee mikäläiseltä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      306
      3608
    2. 205
      2996
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2554
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      241
      2027
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1455
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1337
    8. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      170
      1334
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1318
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe