Uusi Talisman

Ranskisfani

Ajattelin käydä paikallisella Rellu-kauppiaalla vääntämässä kauppaa uudesta Talipaanista. 200hv, automaatti, hyvä varustetaso. Nykyinen Citroen annetaan perillisille, joten käteiskauppaa (pankista laina) tehdään.
Teenkö virheen ko. hankinnassa? Nykyinen ranskis C5 on palvellut hyvin n. 9 vuotta, mutta uusi Talipaani on hyvän näköinen ja uusinta tekniikkaa.
Ilmoitan tällä palstalla, kun pääsen johonkin lopputulemaan asiassa.

17

347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eläteesitä

      Sinuna jatkaisin sillä c5 linjalla, uusinhan on ihan hyvännäköinen. Rellut on häiriöherkkiä ja huonoja autoja. Kyllä sitikka on nykyään paljon parempi vaihtoehto jos sen on pakko olla ranskalainen. Rellu on se vihonviimeinen merkki ei kannata siihen mennä pian katuisit ostostasi...

      • utriu678

        Mikä kumma sullakin on juuri renaulttia vastaan? Jauhat paskaa ko. merkistä päivästä toiseen. Mene nyt hitsailemaan sitä tojoromuasi


      • riskisijoitus

        Joo, itsellä ei ole Toyotaa, mutta entäs sitten, vaikka ruostuukin? Pelti on halpaa ja hyviä hitsareita riittä, siksi japsiauto on fiksu ostos vanhanakin.
        Rellusta en osaa sanoa muuta kuin vanhan kansan varoitukset sen ostamisesta. Voi tietysti olla ihan hyvä auto nykyään, mutta kannattaako ottaa sellainen riski?


      • Eläteesitä
        utriu678 kirjoitti:

        Mikä kumma sullakin on juuri renaulttia vastaan? Jauhat paskaa ko. merkistä päivästä toiseen. Mene nyt hitsailemaan sitä tojoromuasi

        Kerron vaan totuutta omien ja tuttujen kokemusten perusteella. Minusta on vain hyvä varoittaa ihmisiä tekemästä virhettä että välttyy ongelmilta ja ylimääräiseltä rahanmenolta.


      • EläViitti
        Eläteesitä kirjoitti:

        Kerron vaan totuutta omien ja tuttujen kokemusten perusteella. Minusta on vain hyvä varoittaa ihmisiä tekemästä virhettä että välttyy ongelmilta ja ylimääräiseltä rahanmenolta.

        Pikemminkin tuntemattomien l. essom paarin miästen "perinne" kokemuksen perusteella.


    • Vaivtoehtoja

      Varmaan kelpo pirssi. Sen kanssa kilpailee ehkä eniten muut ranskikset..

      Kohta taitaa tulla uusi C5. Se näyttää kuvissa hyvältä ja tämä nykyinen on ollut tilava ja toimiva. Tosin ihan uuden mallin ostaminen on aina vähän riski.

      Taas sitten 508 on jo kertaalleen faceliftattu.

      • 508Toyota

        508 on jo vanha, mutta uusi kai tulossa pian ja siitä myös se Toyota-versio. Sen varmaan pitäisi olla teknisesti hyvä peli.


    • hieno.talisman

      AutoBildissä oli eilen kahden aukeaman koeajo Talismanista. Ainut moite tais olla ettei pitkät kuskit saa penkistä tarpeeksi reisitukea. Muuten lähinnä ylistettiin autoa. Oli juuri tuo 200 heppainen versio parhaalla varustetasolla ja automaatilla

    • Osta_auto_älä_mielikuvia

      Talismanin edeltäjä Laguna III sijoittui kärkipäähän viattomuustilastoissa. Mutta sillehän ei tietenkään pidä antaa mitään arvoa, kun kyseessä on Renu. Itse asiassa Laguna II:kin on paljon mainettaan parempi auto. Vaihdoin Mersusta sellaiseen, ja täytyy sanoa, että kyyti oli paljon hiljaisempaa, ruosteettomampaa, mukavampaa ja edullisempaa kuin samanikäisessä Väyrysessä. Häiriöherkkyysmyytillekään ei tullut tukea. Tuskinpa Talismanin laatu on heikentynyt Laguna 3:sta.

      Kaiken kaikkiaan Rellu on parantanut laatua kaikessa hiljaisuudessa (vähän Ooppelin tapaan), mutta vanhoista mielikuvasta on vaikea päästä eroon.

    • gsbirotor

      Talismaanin suurin aste on on aivan väärä hinnoittelu eli on todella ylihintainen ja sen vuoksi sitä ei myydä kuin marginaalisia määriä.

    • premiumisti

      Tottakai se on hyvän näköinen, farkku varsinkin takaosastosta valon muotoineen, kyljen pokkauksineen jne täysin uudesta Passatista kopioitu.

      Ei näköjään enää pelkät aasialaismerkit sorru tuollaiseen.

    • Premiumisti

      Mutta eiköhän tuo autona ole parasta Renaultia tähän mennessä, ellei jopa parasta Ranskalaista. Toki laadun näyttää vasta aika/ajetut kilometrit. Sitä minä en vain tajua, esim. 160 heppainen ja 380 nm vääntöinen diesel automaattina saadaan kiihtymään 0-100 km/h 9.6 sekassa, kun Saksalaiset vetää jo 150 hepalla ja 340 nm väännöllä tuonne 8.5 sekkaan. Ero eikun kasvaa, kun otetaan tehokkaampia pelejä mukaan.

      Ajo-ominaisuuksista en voi sanoa mitään, kun en ole Talismania koittanut, mutta aika ihmeitä saisi olla tapahtunut, jos sillä yllettäisiin Volkkareiden ja Audien tasolle, jotka ovat voittaneet vuosikausia joka ikisen testin, monesti varsinkin ajo-ominaisuuksien suhteen. Mutta, täytyyhän tuolle mahdollisuus antaa, varmasti käyn sen vielä testaamassa. Ajoja minulle tulee 70-80 tkm vuodessa ja uusi tulee alle parin vuoden välein, joten eiköhän tuossa yhden Talismaninkin voisi ajaa, jos on kokeilun jälkeen sen väärti. Näillä kilsoilla tuo vaatimustaso autolle alkaa olemaan aika kovaa luokkaa, kun siellä kuitenkin tulee vietettyä aika paljon aikaa työelämästä.

      • EpäileväErkki

        No parin vuoden vaihtovälillä ei Renun ruostuminen merkkaa mitään. Mutta entäs jos pitäisi vaikka 5-7 vuotta? Jokohan tulisi peltihommia?
        Jotkut väittävät japanilaisten ruostuvan, mutta eipä ole tullu vastaan vielä ruosteista alle 7-vuotiasta japanilaista, ihan näyttävät kuin pakasta vedetyiltä.


      • pullosta_tullut

        Heh. Voiko pahemmin pihalla olla. Japsirottelot ovat edelleen ruostemagneetteja pahimmasta päästä. Siis ainakin jos Datsun ja Tolloloota lasketaan japseiksi, vaikka niitä valmistetaankin Turkissa, Ranskanssa, Englannissa...


      • HaloSuomi
        pullosta_tullut kirjoitti:

        Heh. Voiko pahemmin pihalla olla. Japsirottelot ovat edelleen ruostemagneetteja pahimmasta päästä. Siis ainakin jos Datsun ja Tolloloota lasketaan japseiksi, vaikka niitä valmistetaankin Turkissa, Ranskanssa, Englannissa...

        Datsun!? Eikö se muuttunut Nissaniksi jo 35 vuotta sitten!!!


    • Monopol

      Kävin iltapäivällä koeajamassa Talismanin. Autossa oli paras varustetaso ja 160 hevoinen diesel. Siinä oli nelipyöräohjaus, joka tuntui antavan aavistuksen ketteryyttä. Renu meni hienosti pienemmissä nopeuksissa, mutta motarilla 120-130 km/h nopeudessa ajovakaus ei ehkä ollut aivan parhaiden tasoa, mutta ei missään nimessä huono. Autossa oli myös aktiivialusta, jonka säätöihin en perehtynyt. Ehkä jollain sport asetuksella olisin saanut sen vakaammaksi. Liikkeestä lähdin pois vm -03 Volvo S80 D5
      autolla jonka mittarissa 231 000 km. Volvo ei tuntunut sekään huonolta vaikka uutta autoa välissä ajoinkin. Oli se Talisman yleellinen niillä varusteilla, joten jäi hyvä käsitys ranskattaresta. Illalla Cognac maistui hyvälle :)

    • Ellos

      Talisman laatua voi kommentoida 300 000 km jälkeen. Tällä ajomäärällä auto näyttää tapansa. Toki olosuhteet ja ajotapa yms. vaikuttavat myös asiaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      78
      1393
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1205
    3. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      934
    4. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      139
      918
    5. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      91
      897
    6. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      162
      813
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      31
      804
    8. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      786
    9. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      59
      784
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      76
      685
    Aihe