Sonax vahat?

2464634

Millaisia kokemuksia? Voitti TMän kevään vahatestin joten tekisi mieli kokeilla. Testissä oli 2-vaiheiset käsittelyt ja taakse jäi esim Autoglymin punainen kultainen. Testin mukaan Sonax oli parempi niin kiillossa kuin kestossa.

Tätä Sonax extreme 2 extreme 1 yhdistelmää ajattelin kokeilla, ensin hieman kiillottava ja puhdistava vaha, sitten kestävä ja kiiltävä kovavaha. Onko Sonaxin vahat kuinka helppokäyttöisiä? Ymmärsin että tuo extreme 1 ainakin on sellaista läpinäkyvää joka on yleensä helppo kiillottaa kun kuivuu.

11

2633

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • lueTM

   Kannattaa kokeilla ihan itse.

   • afgaegeagae

    Muilla kuin idiooteilla kommentoitavaa?


   • kenen_syy

    Typerä kysymys poikii typeriä vastauksia.


   • Anonyymi
    afgaegeagae kirjoitti:

    Muilla kuin idiooteilla kommentoitavaa?

    Jos kysyy muiden kokemuksia jostakin asiasta, ei se ole tyhmää. Jos antaa tyhmän vastauksen järkevään kysymykseen tai pyyntöön, on aika typerä.


  • fffffffhsh

   Itse en käytä Sonaxia koska tuon extreme 1 vahan ohjeissa sanotaan että pinta tulisi ensin käsitellä extreme 3 kliinerillä. En ala hyväkuntoista lakkapintaa millään kliinerillä kuluttamaan.

   Voihan sen esikäsitellä lievemmin kiillottavalla extreme 2 vahallakin mutta se on sitten vastaan ohjeita.

   Omaan autoon hain juuri Korrek kestovaha pro viimeistelyaine yhdistelmän, oli kakkosena TM vahatestissä eikä kumpikaan noista ole voimakkaasti kiillottava joten ei turhaan kuluta ok-kuntoista lakkapintaa.

  • Eriaine

   Ainakin täällä on oltu tyytyväisiä. Sonaxit ovat kohtuuhintaisia ja ominaisuuksiltaan oman kokemuksen perusteella kaikin puolin mainioita.

   Näkyvät olevan saksassakin testien kärjessä:
   http://www.autozeitung.de/zubehoer/politurentest

  • itsellämequiqrs

   Sonaxeissa on sen verran paljon hiovia aineksia, että ihan uuteen en niitä 10-20€ tuotteita laittaisi. Kokeilin kerran uuteen autoon ja taisi tulla hiusnaarmua lisää liian karkean vahan takia. Se Extreme Shine kestokiilloke spraypurkissa on kyllä asiallista ainetta. Se taas ei hio ollenkaan vanhaa pintaa ja toimii VAIN uudella pinnalla. Mutta kiilto on hyvä silloin.

  • fffffffhshpuhuupotaskaa

   Kuluttaako vahaaminen auton maalipintaa?

   Vaha hoitaa maalipintaa, joka on noin 30 µm paksu. Erittäin intensiivinen käsin tehty vahaus, esimerkiksi SONAX Xtreme Polish + Wax 3 -vahalla voi kuluttaa auton maalipintaa noin 0.3 µm. Tämä tarkoittaa, että auton voi vahata voimakkaastikin puhdistavalla vahalla ongelmitta jopa 100 kertaa.
   Koneellinen vahaaminen/hiominen kannattaa jättää ammattilaisille, sillä liian kova paine hiovalla vahalla saattaa kuluttaa maalipinnan jopa puhki.

   Itse olen todennut tm testimenestyjä yhdistelmän todella hyväksi ja helpoksi vahakäsittelyksi.
   Hinta laatu suhde on huippua.

   • rshrshsrrs

    Olen saanut tuhottua erään vanhemman auton konepellin noilla kliinereillä. Maalipinnassa oli aluksia happautumia, en tiedä johtuuko moottorin lämmöstä kun ei muualla autossa ollut. Yhteensä 5-6 kertaa käsitellyt kliinerivahalla ja lopulta lakkapintä jäi niin ohueksi että sen alle tuli kuplia ja lakka alkoi irtoilemaan. Tämä siis alkoi vasta kliinereiden käytön jälken.

    Voi olla että hankasin turhan voimakkaasti joku kerta, kliinerin kuluttavuus riippuu erittäin paljon myös voimankäytöstä. jos tuo 0.3 mikrometriä on normi, niin ei ole mitenkään mahdotonta että lähtee vaikka 5 mikrometriä jos voimakkaasti hankaa. Sen tietää jokainen joka tehnyt hioma/kiillotushommia että voimalla saa kyllä hiottua tosi helposti liikaa.
    Ehkä edellinen omistaja myös käyttänyt kliinereitä, vaikutti ainakin ettei lakkapinta kestänyt noita ollenkaan.

    Uudessa autossa mielestäni ihan turha ohentaa lakkapintaa kliinereillä jos maalipinnassa ei ole suuria ongelmia. Kliinerit kuitenkin tarkoitettu erittäin huonolle maalipinnalle. Siksi ihmettelen noita vahatestejä missä ensin vedetään kliinerillä kuten sonax extreme 3 tai vastaavat, useimmille autoille tuollaista käsitelyä ei kannata tehdä.


  • Make12300

   Kyllähän auton maali/lakkapinta hapettuu. Kliinerillä tehty kiillotus poistaa tuon hapettuman ja varsinainen vaha suojaa tuon kiillon. Lopputulos on uudehkoilla maalipinnoilla selvästi parempi.

   • Anonyymi

    Ei se maalipinta hapetu kun uudesta asti sitä vahaa.
    Ei tarvita mitään kovempia aineita, eikä hiomista.

    Vahaus on niin helppoa nykysin, että kerran kuukaudessa sellaisen tekee.
    Ihan huvikseen. Ainakin kesällä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Hävetkää rokotetut!

   Olen tässä lueskellut näitä palstalla olleita koronakeskusteluja ja saanut hävetä silmät päästäni siksi, että suurin osa rokotettujen kirjoituksista o
   Iisalmi
   387
   4587
  2. Joku pahoitti mielensä Afrikantähti pelistä

   Rasismikohu Helsingin yliopistossa – riistoleikkejä ja Afrikan tähti -vitsailua: ”Olen sanaton” Musta vaihto-opiskelija tyrmistyi, kun opiskelijat esi
   Maailman menoa
   211
   4144
  3. Oot sä oikeasti

   rakastunu muhun nainen? Oon kyllä huomannu katseet mutta että kyse ois vakavammasta niin se on tullu yllätyksenä minulle.
   Ikävä
   84
   1756
  4. Iltalehti: Päijät Hämeen teho-osastolla uuvutaan koronan takia. Totuus ketään ei teholla.

   Olen koko ajan suhtautunut näihin lehtien pelottelutarinoihin kriittisesti. Niissä ei anneta oikeasti mitään taustatietoja potilaista, määristä, iästä
   Maailman menoa
   341
   1586
  5. Stefu, otathan sinäkin tyttäresi lomalle mukaan?

   Sofia kertoi pääsevänsä pian reissuun ( hänhän ei pysty ilman Stefania matkustamaan), joten jään mielenkiinnolla odottamaan, ottaako isä tyttärensä mu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   1527
  6. Seksikäs naispari! Sita Salminen innoitti Jukka Haapalaista: "Toteutui monenlaiset päivä- ja yöunet"

   Sita Salminen ja Kia Lehmuskoski vetivät naisparina hitaan, mutta sitäkin sensuellimman valssin Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa. Ja saivat sekä yle
   Kotimaiset julkkisjuorut
   13
   1125
  7. Paikallisessa bubissa 16.10-21

   Ei uskoisi, että löytyy tämmöisiä juippeja, että lyö Marjuskassa 70- vuotiasta miestä niin, että hän loukkaa itsensä ja joutuu osastolle! Miehellä
   Haapavesi
   33
   935
  8. Professori tyrmää Marinin hallituksen korona toimet

   https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/6a55281c-4f12-46d6-be17-f9ee97637f12 Professori Martin Scheinin esittää rajua kritiikkiä Suomen koronapäätöksi
   Maailman menoa
   65
   898
  9. Tuliko sinusta onnellinen?

   Toivon kaikkea hyvää
   Ikävä
   81
   885
  10. Nyt on jo pummattu syysvaatteetkin ja kengät

   Huonoa mainostamista kun ei edes lenkkareiden nauhojaviitsitä solmia, melkein kengät tipati jalasta, huvittavaa viihdettä kun on niin amatöörimaista,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   865
  Aihe