Avokado on hedelmä, jossa on hiilihydraatteja hyvin vähän. Onkin sen takia monen vhh-ruokavaliolla olevan diabeetikonkin mielihedelmä. Kaupasta ostettaessa on useimmiten ongelmana se, että ne ovat kovia. Vaativat yleensä useamman päivän ennen kuin pehmenevät sopiviksi huoneenlämmössä.
Osui sattumalta silmiin oheinen pikakypsennyskeino. Avokado tai useampikin kääritään alumiinifolioon, laitetaan käärö 10 minuutiksi 100-asteiseen uuniin. Pitäisi olla sen jälkeen kypsä.
http://www.iltalehti.fi/iltv-pippuri/201605110163659_cj.shtml
Avokadon pikakypsytys
13
475
Vastaukset
- 813
Avokadon (kuoreton, kivetön) ravintoarvot /100g:
energia, laskennallinen 829 kJ (198 kcal)
hiilihydraatti imeytyvä 0.8 g
rasva 19.4 g
proteiini 2.6 g
Energiansaanti:
rasva 87 %
proteiini 5 %
hiilihydraatti imeytyvä 2 %
kuitu, kokonais 6%
https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/11057
On siis hyvin energiapitoinen, mutta rasva on ns. pehmeitä. Kuituja ja proteiineja on hedelmäksi paljon. Energiasta vain 2 % on hiilihydraateista. Jos söisi normaalin 2000 kcal päivässä ja se olisi kokonaan avokadoista, tulisi hiilihydraateista vain 80 kcal eli 20 grammaa.
https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/11057 - hpv
Tuo pikakypsytys tuottaa erilaisen lopputuloksen kuin pöydällä kypsyttäminen. Toimii kyllä jos tarkoituksena on tehdä guacamolea tms..
Vaikka avokado on kasviopillisesti hedelmä niin ruuanlaitollisesti se ei ole sitä. Aika köyhä mangon korvike.- 813
Sinänsä tuota kypsyttämistä en ole itse kokeillut vielä.
Mango on täysin erityyppinen hedelmä kuin avokado. Mangon energiansaanti:
rasva 3 %
proteiini 8 %
hiilihydraatti imeytyvä 78 %
Mangossa 78 % kaloreista on peräisin hiilihydraateista, avokadossa 2 %.
https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/11071 - hpv
813 kirjoitti:
Sinänsä tuota kypsyttämistä en ole itse kokeillut vielä.
Mango on täysin erityyppinen hedelmä kuin avokado. Mangon energiansaanti:
rasva 3 %
proteiini 8 %
hiilihydraatti imeytyvä 78 %
Mangossa 78 % kaloreista on peräisin hiilihydraateista, avokadossa 2 %.
https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/11071Aivan. Siksi avokado on huono korvike muille hedelmille.Itse en esimerkiksi söisi avokadorahkaa mutta mangorahka on oikein hyvää.
Energiajakaumia ei kannata tuijottaa vaan sitä, kuinka paljon ruoka-aineissa on rasvaa, proteiinia ja hiilihydraattia. Mangossa on 11% hiilihydraattia eli varsin vähän.
Olen pohdiskellut avokadosalaatin tekoa mangosalaatin tyyliin. Voisi toimia siinä oikein hyvin. - avokaato.vainen
Avokadon kanssa sopii esim. sitrushedelmät, esim. appelsiini.
- Väärällä_palstalla
Koko keskustelu ketju on lipsahtanut väärälle palstalle. Kuuluisi ruokakeskusteluihin. Avokado ja sen kypsentäminen ei liity vähääkään diabetekseen.
- T2D
Toisaalta avokado on monen diabeetikon käyttämä hedelmä vähähiilihydraattisuutensa takia. Itsekin syön melkein joka päivä yhden avokadon. Ongelmana on, kuten ketjussa on todettu usein se, että ne ovat kaupan hyllyllä raakoja ja vaativat aikaa viikonkin ennen kuin ovat kypsiä.
Söin juuri avokadon. Saan kakkosena sen verran suolistoon täytettä, että inkretiinitoiminta voimistuu ja saa haiman erittämään insuliinia, jolloin verensokeri laskee jonkin verran. Tässä on tärkeätä, että syöty on suolistoa täyttävää. Hiilihydraatteja ei saa olla paljon, jotta verensokeri ei nouse niiden takia ja kumoa inkretiinien vaikutusta. Vuosien mittaan opiskeltua.
Avokadoja syödessä on syytä huomioida sen suuri energiapitoisuus. Iso avokado vastaa hyvinkin ateriaa kaloreiltaan. - Edelleen_väärä_palsta
T2D kirjoitti:
Toisaalta avokado on monen diabeetikon käyttämä hedelmä vähähiilihydraattisuutensa takia. Itsekin syön melkein joka päivä yhden avokadon. Ongelmana on, kuten ketjussa on todettu usein se, että ne ovat kaupan hyllyllä raakoja ja vaativat aikaa viikonkin ennen kuin ovat kypsiä.
Söin juuri avokadon. Saan kakkosena sen verran suolistoon täytettä, että inkretiinitoiminta voimistuu ja saa haiman erittämään insuliinia, jolloin verensokeri laskee jonkin verran. Tässä on tärkeätä, että syöty on suolistoa täyttävää. Hiilihydraatteja ei saa olla paljon, jotta verensokeri ei nouse niiden takia ja kumoa inkretiinien vaikutusta. Vuosien mittaan opiskeltua.
Avokadoja syödessä on syytä huomioida sen suuri energiapitoisuus. Iso avokado vastaa hyvinkin ateriaa kaloreiltaan.En usko että diabeetikot käyttäisi yleisesti avokadoa. Muutenkin se on jo "last season". Ilmeisesti LCHF dieettiä käyttävät sitä.
- hpv
Edelleen_väärä_palsta kirjoitti:
En usko että diabeetikot käyttäisi yleisesti avokadoa. Muutenkin se on jo "last season". Ilmeisesti LCHF dieettiä käyttävät sitä.
Saisivat kyllä käyttää. Ei siksi, että karppaus olisi (paitsi painonhallintamielessä) tehokas apu diabetekseen vaan siksi, että avokado on varsin terveellinen ruoka-aine. Oikeastaan ainut huono puoli on sen omega-3 -rasvan vähyys mutta ei siinä toisaalta ole paljon omega-6:stakaan.
Itse en sitä käytä kuin guacamolessa ja sitä taas syön pääasiassa täysjyväleivän päällä. Kaupasta ei kunnollista guacamolea saa, niissä ei ole juurikaan avokadoa.
Avokadosalaatteja on pitänyt kokeilla vuosia vaan on unohtunut kaupassa käydessä. Avokadosta tulee ilmeisesti myös kohtuullisen hyvää salaatti- ja pastakastiketta.
- seauttavaveku47
"Tähän ylläolevaan palstahäirikkö vekun viestiin ei kannata vastata."
Ei tietenkään kannata jos hauat pilata terveytäsi edelleen niinkuin hpv - jgvfyuguiygy67t88767
Tällaiset ruuanlaittovinkit eivät liity mitenkään diabetekseen. Poistoon vaan koko ketju!
- Puoliammattikokki
Tottahan mikä tahansa "kypsyy" kun ruokaa paistetaan uunissa. Ihan hölmö vinkki. Hedelmän kypsyttäminen on aivan eri asia kuin paistaminen "kypsäksi". Makukaan ei ole sama. Kokeilkaapa maistaa varressaan kypsäksi saakka kasvanutta tomaattia (tumman punainen). On meinaan aivan eri makuinen kuin kaupasta ostetut lähes raakana kerätyt tomaatit. Tällä hetkellä kaupassa myydään espanjalaisia puoliraakoina kerättyjä mansikoita. Kunhan muistelee miltä suomalainen mansikka maistuu Juhannuksen jälkeen suoraan pellolta, tietää missä mennään.
- avokadot_kunniaan
Jossakin mainittiin, että avokadot saisi nopeammin kypsymään laittamalla omenan samaan suljettuun pussiin avokadojen kanssa.
Joskus avokadot ovat tosin niin kovia, että ne eivät pehmene millään konstilla. Ovat siis aivan liian raakoina poimittuja.
Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ikävä sinua
Onkohan sulla ollut sama tunne kuin mulla viimeisten parin päivän aikana, eilen varsinkin. Ollaan oltu ihan lähellä ja k374906- 823496
- 302943
- 612915
- 82737
Kesäseuraa
Kesäseuraa mukavasta ja kauniista naisesta. Viesti tänään mulle muualla asiasta jos kiinnostaa Ne ketä tahansa huoli, t552270- 381763
Tuksu on edelleen sinkku - nuori Joonas jätti!
Hihhahihhahhaahheee Joonas keksi hyvän syy. : Tuksu on liian Disney-prinsessa hänelle. (Mikähän prinsessa lie kyseessä….91690- 181681
- 161574