Hyvä pelitietokone mahdollinen halvalla?

Uusipelitietokone

Onko se yhtään mahdollista saada hyvä ja halpa pelitietokone, joka kestäisi edes parin pelin painon (pari peliä on Sims ja minecraft esimerkiksi)? Halpa ei millään tarkoita 100 euroa, vain joku 200-600? Onko kenelläkään mitään tietoa, ja voisiko auttaa? Tai omaa kokemusta nettikaupoista mistä voisi ostaa ja saada hyvä tietokone? Jostain kuulin että suositellaan ostaa tietokoneita Elisalta, DNA:lta tai Soneralta, kuulemma ei ole mitään prosentteja hintaan tai mitään.
Voisitteko suositella minulle tietokoneiden nimiä mitkä olisi hyviä. En osaa muuta tietokoneista kuin käyttää niitä :D. Läppäri tai iso tietokone, ei väliä. Kunhan ei itse tarvitse koota.

Kiitän avusta paljon, apu on todellakin tarpeen!

18

2051

  Vastaukset


   • Tuossa koneessa on myös 32GB 2400MHz ddr4-muistia, 256GB SSD, 700W poweri, Win10 Pro, ja edelleenkin myymättä 650€ hintaan   • Kyllä se tuote on täysin ehjä, mutta asiakkailla on oikeus palauttaa postimyynnistä tilattuja koneita ilman syytäkin.
    Onhan niitä myynnissä myös verkkiksen outlet-osastolla, tosin lievemmillä alennusprosenteilla kuin tuolla saksassa. Täysin ehjiä ja hyviä tuotteita.

    Joko verkkiksen yläkerran remontti on valmis, että outlet-osasto olisi taas auki?


   • Ja kyseessä siis ei ole vaihdettu tuote vaan palautettu, täysin ehjä tuote. Ehkä edellinen asiakas ei vain ollut tyytyväinen kotelon ulkonäköön.


   • Nyt se asiakaspalautuskone on jo myyty - joku on saanut 650€:lla todella hyvän pelikoneen.
    Samaa pakettia myydään tarjouksessa 1299€ hintaan (2kpl jäljellä uusia koneita) joka edelleenkin on halpa verrattuna jimmsin tai verkkiksen koneiden hintoihin samantasoisilla spekseillä.


  • Valmispaketeissa on aina ilmaa hinnassa, esimerkiksi hobbyhallin acer 799 euroo on on 350 euroo muuta kun ohjelmaa ja rautaa ... sekä maksutapalisät .. ELisan asiakas osti läppärin 359 euroon, gigantissa sama oli 269 euroa samaan aikaan. Kasasin (AMD FX) kuusiytimisen 3 vuoden komponenttitakuulla 430 euroon ennen windowsia .. Et siitä voi päätellä. 700 euron osilla ja windowsilla saa taatusti jos tiedät jonkun kasaamaan. ÄLÄ kokoa itse jos et tiedä mitään osista.

   • Kyllä, valmispaketit on yleensä ylihinnoiteltu ja niissä harvemmin on esim. mikään kovin hyvä emolevy sisällä, siksi moni jälleenmyyjä jättää ne spekesistä myös tarkemmin ilmoittamatta (emolevyn valmistaja / malli). Myös muistit ja virtalähde voi olla ihan mitä sattuu halpis rautaa, jopa kalliimmissa paketeissa.

    Ehkä poikkeuksena, tuollaiset valmiit Asus ROG keskusyksikkö paketit sisältävät hieman laadukkaampaa rautaa myös näiltä osin?


   • Asus ROG keskusyksiköt nimestään huolimatta eivät sisällä edes asus rog emolevyä tai muutakaan laaturautaa, vaan niissä on mahdollisimman halpa emo ja poweri kuten muissakin konepaketeissa. Ne ovat myös hitaita, melusia, komponenttien päivitys hankalaa ja parhaimmillaankin hyvin rajoittunutta, ja mukana tulevat oheislaitteet, näppäimistö ja hiiri todella heikkolaatuisia. Ovat saaneet myös kaikissa arvosteluissa huonot pisteet.


   • Lähinnä tuollaisia merkkikoneita kuten HP tai Asus ROG kannattaa välttää. Varsinaisissa tietokonekaupoissa kuitenkin myydään valmiita konepaketteja jotka usein ovat ihan laadukkaista osista koottuja. Muualta tietokonetta ei kannatakaan ostaa kuin alan erikoisliikkeestä - ei esim. hobby hallista, elisasta tai gigantista.


  • Asus:ksen valmistama emolevy joka tapauksessa ja näille Asus ROG G20 valmiskoneille räätälöity (AMD tai Intel piirisarjalla). Vastaavat HP:t tuskin samalle viivalle kuuluu, siitä olen aika varma.

   Joissakin PC-liikkeissä on sitten myös näitä valmispaketin kasaus palveluita, missä kuluttaja voi pitkälti vaikuttaa siihen, että mitä rautaa tarkalleen sen kotelon sisälle haluaa ja tämän mukaan määräytyy myös hinta.

   Ja jos max. budjetti on uudelle pelimasiinalle 600€, niin eipä sillä nyt mitään kovin hyvää saa edes itse kasaamalla aikaiseksi, ellei sitten pohjana ole jo tarvittavat... 400-600€ on jo pelkän näyttiksen hinta tai vieläkin enemmän, jos tälle ei-rahasta-kiinni alueelle mennään.

  • Voisiko mitenkään kasata koneen 900-950€

  • No et kyllä tiiä koneista mitää ei pahalla jos simssiä ja minee haluut pelaa ni 300€ saa helposti osta taitonetti.fi sivulta 400€kone ni varmasti toimii

  • Voit kasata ostamalla osat Jimmsiltä.

   AMD ryzen kokoonpano on halpa minkä saa pieneen pakettiin.

   SSD 128Gt vähintään. Alle 100e
   CPU Ryzen 1400/2400 tai suurempi.
   GPU NVIDIA joku voi ehdotella mikä olisi hyvä. Ainakin GTX.
   RAM 8Gt tikku tai mitä saatkaan halvalla. Min 8Gt yhteensä.
   MB miltei kaikki halvat alle 80e. Ota mATX koko
   Kotelo alle 50e mATX
   PSU alle 500W riittää helposti.

   Näyttö mikä tahansa 1080p IPS
   Näppäimistö mikä tahansa, ominaisuuksia esim. valaistu
   Hiiri näppäinten määrä saa halvalla alle 30e tai osta 70e Razer/logitech
   Headset joku alle 150e.

   Windows 10 149e tai voit kokeilla ilman lisenssiä 0e ei huomattavia puutteita.
   USB muistitikku 8Gt 8e asennus media.

   Jos et halua kasata voit maksaa Jimmsille.
   Postikulut + kasausmaksu

   https://pcpartpicker.com/list/

  • Osta käytetty.
   Tai osta osat pikku hiljaa pala palalta mistä halvimmalla löytyy. Käytettyjenkin pitäisi kelvata.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Poker Run kolari

   Ei mennyt aivan putkeen! Joku loukkaantui vakavasti ja taphtuma keskeytetty. Videolta näkyy ensin yksi vene ajaa melko hiljaa kovalla melulla ja vesis
   Yleistä veneilystä
   170
   3227