Neil Dovestonen tapaus

Mysteries

11. joulukuuta 2015 tuntematon vanhempi mies käveli sisään Saddleworth Moorin lähellä Greenfieldissä Englannissa sijaitsevaan Clarencen pubiin. Miehellä oli harmaa tukka, ruskeat silmät, hän oli pitkä, isonenäinen ja näytti noin 70-vuotiaalta. Tuntematon mies kysyi reittiä vuoren huipulle. Sää oli huono, eikä mies ollut pukeutunut retkeilyvarusteisiin vaan tavallisiin housuihin ja paitaan sekä kenkiin. Pubin isäntä Robinson neuvoi miehelle reitin korkeimmalle lähellä sijaitsevalle maastopaikalle, mutta varoitti miestä, ettei tämä ehtisi perille ja takaisin ennen pimeän tuloa. Mies lähti kuitenkin matkaan.
Sunnuntaina 12. joulukuuta miehen ruumis löydettiin makaamasta selällään reitiltä. Kuolinsyyksi oletettiin sydänkohtausta, miehen ikä huomioiden. Outoa oli se, ettei miehellä ollut mukanaan mitänn henkilöllisyystodistusta. Hänen taskustaan löytyi rahaa ja junalippuja. Ei selvinnyt, miten mies oli päässyt syrjäiseen Greenfieldiin. Taksikuski ei ilmoittautunut. Miehen taskusta löytyi myös tyhjä thyroksiinilääkepakkaus, jonka teksti oli kirjoitettu sekä englannin että urdun kielellä.

Saddleworhilla on synkkä historia. Murhaajat Ian Brady ja Myra Hindley hautasivat seudulle uhrejaan vuosikymmeniä sitten. Seudulla oli tapahtunut myös usean kuolemaan johtanut lento-onnettomuus 1949, ja epäiltiinkin että mysteerimies voisi olla jompikumpi henkiin jääneistä lapsista. Toinen kuitenkin löytyi elävänä ja toinen oli jo kuollut. Ruumishuoneen työntekijät nimesivät tuntemattoman vainajan Neil Dovestoneksi löytöpaikan mukaan.Eräs mies oletti, että Neil voisi olla hänen kauan sitten kadonnut isänsä. Yhdennäköisyys oli huomattava, mutta DNA-tutkimus todisti oletuksen vääräksi.

Matkalipuista voitiin päätellä Neilin tulleen paikalle Lontoon ja Manchesterin kautta, mutta ei sitä, mistä mies oli alunperin lähtöisin.
Ruumiinavaus tehtiin viimein tammikuussa. Miehen reidestä löytyi murtumien korjaamiseen käytetty titaaninen laatta. Selvisi, että leikkauksen oli täytynyt tapahtua Pakistanissa. Mies näytti kuitenkin valkoiselta eurooppalaiselta ja oli puhunut englantia. Ehkäpä hän oli vaan ollut leikkauksessa Pakistanissa? Suuri yllätys oli kuitenkin myrkkyseulan tulos: miehen ruumiista löydettiin strykniiniä, joka oli ollut kielletty Englannissa jo kymmenen vuotta. Jälkiä strykniinistä löytyi myös tyhjästä lääkepakkauksesta. Strykiniinimyrkytys on hyvin tuskallinen tapa kuolla, eikä sitä siksi sallita enää edes tuhoeläinten tappamiseen. Ei ole tietoa mistä myrkky oli peräisin, ehkäpä Pakistanista?

Oma kysymyksensä on myös se, miksi mies halusi tappaa itsensä noin tuskallisella tavalla? Tulee mieleen halusiko hän rangaista itseään jostain? Totuus selvinnee jos miehen henkilöllisyys joskus saadaan selville.
Hänestä on juuri tehty luonnoskuva, joka on selvempi kuin aiemmin julkaistut valvontakameran kuvat.


http://www.theguardian.com/uk-news/2016/may/14/mystery-saddleworth-moor-who-was-neil-dovestone

1

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3630
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2982
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2880
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2758
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      23
      2663
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2455
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      251
      2149
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1897
    9. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      190
      1833
    10. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      44
      1827
    Aihe