Aina vaan tasakattoja

VettäVaan

Uuteen uljaaseen Keskussairaalaan näyttää havainnekuvien mukaan olevan tulossa tasakatot. Ei pitäisi uskoa arkkitehtien vakuutteluja niiden kestävyydestä. Jyväskylä on jo maksanut Kyllön terveysaseman tasakaton vuoksi hirmuiset korjauskustannukset.

Ilmastonmuutoksen myötä rankkasateet yleistyvät. Silloin tasakatoille kertyy niin paljon vettä, että viemärit eivät sitä vedä. Näin kävi Kyllössäkin, kun poistoputket katkeilivat liitoksistaan kovan paineen vuoksi.

Haluavatko Keski-Suomen kunnat (tai sote-alue) todella maksaaa jatkuvasti vesivahinkojen aiheuttamia kustannuksia vain joiden puupääarkkitehtien vuoksi?

6

102

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • tyhmäätouhua

   Onkos havainnekuvasta nähtävissä onko räystäät olemattomat kuten esim. monessa terveyskeskuksessakin, vesi valuu pitkin seiniä aivan ylhäältä saakka ja sitten ihmetellään jossain vaiheessa kun vettä tulee sisälle rakennukseen jostain seinän välistä.

   Äly hoi älä jätä, ihmettelen että ylipäätään Suomen olosuhteissa suunnitellaan tasa-kattoisia rakennuksia ja vieläpä räystäättömiä kun ongelmia on jo harjakattoisissakin veden lumen ja jään takia.

   Toinen virhe on talonmiehien puute, nykyään huoltoyhtiöt tekevät vain mitä sopimukseen on rustattu ja tarkastuksia rakennukselle ei tehdä tarpeeksi usein, rakennukset tulisi tarkastaa vähintään kaksi kertaa vuodessa ja mielellään neljä kertaa ja eritoten sateella jolloin nähdään kuinka sadevedet ohjautuu, valuuko esim. ikkunoiden, ovien yms raoista rakenteiden sisään yms mutta ei, ei tällaisiin seikkoihin kiinnitetä huomiota. Pienillä korjauksilla rakennuksen ikää jatkettaisiin, esim, ikkunoita ei paikkamaalata vaan ne annetaan rapistua ja sitten kun kaikki paikat repsottaa, rakennetaan kalliilla uusi rakennus.

  • ROSkasakkia

   JA Lasiset kattoikkunat !!! Suomen arkkitehdit eilvat ole kuulleet tasakattojen ja kattoikkunoiden tuomasta homeongelmasta . Kukahan kerotisi heille ? Tilat ovat homeessa jo ennen käyttöönottoa , voisin lyödä vetoa moisesta.

  • köh_köh

   Se on katsos sitä Suomalaisten työllistämistä kun suunnitellaan , rakennetaan ja tehdään mahdollisimman halvalla. Näin varmistetaan rakentajille kosteus, home saneeraaminen vähintään 5-10 vuoden välein.

   Ai niin eihän home ongelmaa tunnusteta edes, kaikki jotka oireilevat huonosta sisäilmasta ovat henkisesti sairaita ja heille määrätään masennuslääkitys.

   Uuden sairaalan nimeksi voisi laittaa Homelo, Köhkölä, Ashtmadeus, Hapetus.

  • Turhajoukko

   Rakennus on homeongelmainen ennen valmistumistaan ! Tuosta voidaan lyödä veto , betoni ei ole juuri koskaan kerinnyt kuivua ihan oikeasti . Arkkitehdit ovat yhteiskunna heikoinlenkki .

  • niebcue

   Tuo on totta, yhdessäkään nykyrakennuksessa joissa valetaan jotain ei ehdi betoni kuivua kun päälle jo rakennetaan ja sitten ihmetellään miksi homehtuu rakennukset.

  • tilimies3

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Donald Trump joutui ammutuksi vaalitilaisuudessaan

   Näin se näyttää olevan, että Trumpilla on niin kannattajia kuin vastustajiakin. Hengissä käveli pois, ilmeisesti jokin
   Maailman menoa
   577
   5343
  2. Rakastan sua nainen vieläkin

   mut aion pysyy hiljaa 😔
   Ikävä
   66
   2576
  3. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

   Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
   Maailman menoa
   111
   1918
  4. Kova oli pauke!

   Kyllä oli viime yönä kova pauke Iisalmessa. Koko kaupunki taisi herätä ja säikähtää moista pauketta. Eikö tämä riko jo
   Iisalmi
   57
   1808
  5. Kerro kolme hyvää asiaa

   kaivatustasi :)
   Ikävä
   81
   1570
  6. Sunnuntain kirjainleikkejä

   Kuinka monta kirjainta kaivattusi etu- ja sukunimissä on yhteensä? Ap vastaa 11 ja miehen nimi alkaa heheee Jiillä 🧑‍🍳
   Ikävä
   20
   1252
  7. Sitä vielä...

   Että tiedätkö olisiko meidän suhde jotenkin kiellettyä/laitonta?
   Ikävä
   54
   1236
  8. Pelkään, etten unohda sinua koskaan

   Ja olo jää tällaiseksi. Kuin jotain puuttuisi koko ajan. 💔
   Ikävä
   41
   997
  9. Luovutetaanko nainen?

   En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
   Ikävä
   66
   942
  10. 78
   856
  Aihe