Aihe

viikonloppujuominen

vknloppujuoja

Olen 20 vuotias poika, olen kohta ryypännyt noin 2 vuotta joka perjantai. Haluaisin lopettaa mutta, joku saa silti minut vain tarttumaan pulloon.. Koska kaveritkin juovat.. Miten voisin päästä irti alkoholista koska se on hyvin haitallista harrastukselleni

14

169

  Vastaukset

  • Nuorena voi remuta ystävien kanssa hyvällä omallatunnolla, mutta jos koet alkoholin itsellesi ongelmaksi, niin voit ottaa yhteyttä AA-seuraan.

   http://www.aa.fi/

   Älä häkelly muiden alkoholistien huikeista kertomuksista vaan liity joukkoon.

   • "Älä häkelly muiden alkoholistien huikeista kertomuksista vaan liity joukkoon."

    No, onhan se aika häkellyttävää, kun suht tavallinen viikonlopun viihdekäyttäjä joutuu AA:n sisäisten sääntöjen pakottamana diagnosoimaan itsensä alkoholistiksi.


   • Kyllä AA-palavereihin voi osallistua vaikka ei olisi alkoholisti, riittä kun on halu lopettaa juominen tai on utelias ja tulee paikalle.


   • LainenAA kirjoitti:

    Kyllä AA-palavereihin voi osallistua vaikka ei olisi alkoholisti, riittä kun on halu lopettaa juominen tai on utelias ja tulee paikalle.

    Jaa, meinaatko ettei tulokkaan tarvitse oman nimen jälkeen sanoa olevansa alkoholisti?
    Yhden kerran se voi onnistua, mutta seuraavaan palaveriin mennessä asia on jo tehty selväksi miten tulee toimia.


  • Aina voi sanoo kavereille ettei haluu vetää itteesä sippiin viikonloppuna. Jos voit harrastaa viikonloppunakin niin sitähän kandee tehdä mieluummin ku pämpätä automatiikalla. Ja voihan niitä kavereitakin pyytää mukaan tekeen jotain muuta. Kesällä ainaski luulis olevan muutakin menoa! Mielikuvitus käyttöön, nuorimies, ei se porukka vie jos ei sen anna viedä.

  • Koska olet noin nuori, niin voit vielä pelastua. Sinun täytyy vain tunnustaa voimattomuutesi alkoholin edessä ja nöyrtyä.

   AA:n toveripiirin sisällä saat hyvän lähtökohdan ja tuen loppuelämäksesi. Palavereissa käyminen tukee raittiuttasi ja toveri kannustavat raittiudessasi.

   Mutta ensin sinun pitää tietenkin nöyrtyä ja tunnustaa olevasi alkoholisti, mikä tietenkin oletkin.

   • Olen itse ollut raittiina AA:n tovereiden ansiosta 26 vuotta. Käyn edelleen pari kertaa viikossa palavereissa, se antaa ryhtiä viikolle.

    Ikää on 49 vuotta.


   • Pelastunut kirjoitti:

    Olen itse ollut raittiina AA:n tovereiden ansiosta 26 vuotta. Käyn edelleen pari kertaa viikossa palavereissa, se antaa ryhtiä viikolle.

    Ikää on 49 vuotta.

    Joudutko juomaan jos jää kokoukset väliin?


   • väärin.raitistunut kirjoitti:

    Joudutko juomaan jos jää kokoukset väliin?

    En ala pelaamaan kuoleman rulettia ottaakseni selvää. Olen kuullut juttuja tovereista, jotka jättivät kokouksia väliin ja retkahtivat pian ja kuolema korjasi pois.


   • Pelastunut kirjoitti:

    En ala pelaamaan kuoleman rulettia ottaakseni selvää. Olen kuullut juttuja tovereista, jotka jättivät kokouksia väliin ja retkahtivat pian ja kuolema korjasi pois.

    Jo kahden viikon poissa olo AA:n palavereista aiheuttaa epämielyttäviä alkoholin vieroitusoireisiin verrattavia tuntemuksia, joita ovat mm. levottomuus, hikoilu, koko kehon vapina, myös psykoottiset oireet ovat hyvin tyypillisiä.
    Juuri tässä piilee syy siihen miksi AA-aktiivi tarttuu herkästi pulloon jos laimin lyö toveriseuran tarjoaman vertaistuen.


  • No tuo kerta viikossa on ihan normaalia. Ei mitään hätää. Voit huoletta lisätä yhden juopottelupäivän, vaikkapa lauantain.

   Kun ikää tulee, keskiviikko on myös näppärä päivä vetää kännit...

  • Paltsuissa kannattaa ehdottomasti käydä! Eräs AA toveri ylpistyi ja lakkasi käymästä viikottaisissa palavereissa, mutta niinvaan kävi, että puolen vuoden sisällä siitä puski HORSMAA!!!

  • Vastasit itse omaan kysymykseesi: haittaa harrastusta. Mieti, kumpi on sinulle tärkeämpi, harrastus vai ryyppäys? Kumpa tarvitset enemmän? Ryhtiä saat elämääsi, kun sanot "kiitos ei, mulla on harkat", tms. Jos harrastat tosissasi, ja haluat kehittyä/voittaa, niin et voi ryypätä. Se, että kaverit juovat, on maailman typerin selitys omalle kännäämiselle. "Lyön vaimoa, koska muutkin äijät lyö". Paha vertaus, mutta sama logiikka: "ryyppään (vaikka se haittaa) siksi, että kaveritkin juo". Opettele käyttämään fiksusti alkoholia. Jos käytät alkoholia, niin KOHTUUDELLA!

  • Ei kaverit sun suuhus viinaa väkisin kaada. Itse olet vastuussa valinnoistasi. Olehan varovainen alkoholin kanssa. Hyvä kun jo funtsit juttua hyvissä ajoin.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   17031
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   145
   14188
  3. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   136
   8789
  4. Helsinkiläiset köyhtyvät vauhdilla, syy vuokralla asuminen

   Helsingissä on erikoinen muutos, nuoret aikuiset tulevat olemaan "varattomampia" kuin aikaisempi sukupolvi. Syy on asuntojen erittäin korkea ostohinta
   Helsinki
   241
   7731
  5. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1835