Innostunut läski

miehelläkertynytvattaa

Suoraan asiaan: voiko 90 kiloinen jötkäle mennä melomaan? Tai varmaan voi, mutta pysyykö kajakki pinnalla ym? Kurssille meno vähän arveluttaa.

8

925

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanha_Jeti

      Kyllä normaali merikajakki kantaa sen 90 kg, onhan siihen tarkoitus latoa retkikuormaakin. Malleja on myös erikseen keveille ja vähän rotevammille. Kurssit on hyvät, vaikka melontatekniikka kajakilla on melko helppoa.

      Jos (inkkari)kanoottia meinasit, niin ei mitään hätää, normi 16 -jalkainen retki-inkkari kantaa helposti rapiat 200kg. Yksin sellaista melotaan tietysti keskeltä, ettei mene keula kohden taivasta. Inkkarin melonnassa on omat niksinsä, joita harva keksii itse. Nimittäin J-vedon teko koko ajan lavan samalla puolella, se kun ensin tuntuu epäluonnolliselta. Mutta kun sen oivaltaa ja oppii, se onkin ainoa järkevä tapa meloa.

      • 8855KKll999

        Taitaa olla hieman kanootista kiinni tuo keuliminen. Itse noin 85 kiloisena melon kanoottia yleensä nk. perseestä; kovin tuulisella säällä keskipenkki on parempi. Keulimisongelma on ollut vähäinen/ lähes huomaamaton. Tuntuu tekniikkakin kärsivän kivuista päätellen (ainakin minulla) keskeltä kauhoessa. Jos sattuu joku päivä se keuliminen muodostumaan ongelmaksi nakkaan mieluummin keulaan kymmenkiloisen kiven kuin asettaudun keskelle. Olen käyttänyt joskus kanootissa kajakkimelaakin. Matka etenee myös sillä, mutta hölmöllehän se touhu näyttää. Toisena ongelmana se, että tuppaa sillä taktiikalla roiskumaan vettä jatkuvasti polville/ kanootin sisään.

        Avaajalla tuskin on sen 90 päälle niin monta etteikö sopivaa kajakkia tai kanoottia löytyisi.


    • blackstreet

      Heh, ei hätää - itse olen parhaimillaan painanut yli sata kiloa, eivätkä kajakit toistaiseksi ole alla uponneet. :) Mutta, niitä on erilaisille painosuosituksille, joten ota selvää ennen kuin lähdet kokeilemaan!

    • Zjap

      ..Hyvin voi mennä... Tämä äijä on aina ollut 110 ja ollut kajakeilla ja kanootilla vesillä yli 30 vuotta.
      ...tavallinen kajakki jossain liki viisi metriä ui jo mukavasti...
      ..nykymallin sit on top kajakeiden ilmoitetusta kantavuudesta voi ottaa noin 20% pois niin on likellä totuutta.. niissä on istuin kaukaloissa tyhjäksi vuotoaukot, joista kuormalla ja vauhdilla kajakki uppoaa syvemmälle ja istuin kaukaloon nousee vettä.. ui ne silti..

    • IsoMiesJosOlisin

      No 90 kilonen kaveri menee hyvin myös koskikajakkiin. Pituudesta saattaa tulla ennemminkin ongelma. Eli jos on yli 195 cm niin useissa koskareissa ei riitä säädöt.
      Jokiretkeilyyn tai järvi/merimelontaan löytyykin sitten jo hyvin monia vaihtoehtoja.

    • ikbljn

      Eiköhän 90kg ole aikuiselle miehelle ihan normaali paino ja sen mukaan kajakitkin tehty

    • Okdsgsfs

      Pinnan alla melominen sopii lihaville.

    • Eläke_läski

      Pistän paremmaksi. Painan 115 ja käyn melomassa harva se päivä. Ja käytän kanoottia, koska tässä kuosissa kajakkiin istuminen ja varsinkin siitä nouseminen on jokseenkin hankalaa. Paikasta riippuen jopa mahdotonta. Kehitin vielä ylimääräisen ongelman itselleni, koska melon aina yksin. Huomasin piankin, että kevyet soolokanootit eivät ole ylipainoiselle sopivia välineitä. Jos kanootti on 4 m pitkä ja 70 cm leveä, niin tällaisella massalla painopiste nousee niin korkealle, ettei melominen enää tunnu turvalliselta, jollei sitten istu kanootin pohjalla. Kanootin paino (tai keveys) on kriittinen, jos laite on aina yksin hinattava auton katolle. Tavallinen 15-jalkainen lasikuitukanootti painaa noin 30 kg. Atleetti tietenkin nostaa sen kevyesti, mutta kaikki eivät ole atleetteja. Näitä pohtimalla päädyin koottavaan Ally 13,7 kanoottiin, jonka paino (valmistajan ilmoittama) on 15 kg, pituus tuo 13,7 ´ja leveys 80 cm. Tein siihen selkänojallisen istuimen, jolla ratkaisulla saan painopistettä alemmas ja voin käyttää kajakkimelaa. Valmistajan ilmoittama kantavuus on 290 kg muistaakseni. Tuskin se ihan noin paljoa kantaa, mutta minut ja parikymmentä kiloa tavaraa se kantaa kevyesti. Olen varsin tyytyväinen kyseiseen laitteeseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5066
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe