Delhi sää kesällä?

eliiisaaa

Elikkä ainut kk vuodesta mulla matkustaa tuo heinäkuu kauan haaveissa olleeseen delhiin ystäviä tapaamaan. Sanokaapa suomalaisina jos tiedätte onko tuo kuumuus kauheaa siellä silloin niinkuin näyttäisi olevan. Kai siellä turisteja silloinkin on. Mietin vain lähteäkö vai haudatako koko ajatus..

10

202

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jospakysytheiltä

      Ystäväsi varmaan osaavat kertoa tarkemmin, jos kerta heitä olet menossa sinne Delhiin tapaamaan...
      Kokemuksella voin sanoa, että kuumuus on aika kauheaa, kun vielä on sadeaika ja on kosteaa. Jokainen voi jo päätellä siitä jotain, jos keskilämpötila on tuolloin 30°C ja päivällä lämpötilat reilusti yli 40°C.
      Kyllähän siitä selviytyy, juotavaa mukaan reilusti missä liikkuukin. Monissa paikoissa on mm. kaupat on ilmastoitu vuorostaan niin kylmiksi, että siitä tulee ongelmia. Vaan kokemus sinänsä!

    • kannattaamennä

      Kyllä se Intian kesä ja monsuuniaika vain yksinkertaisesti on kuuma, mutta ei kannata sen takia jättää menemättä. Jos sanotaan että matkailu avartaa niin eihän se silloin mitään avarra jos odottaa kohteelta samaa mitä kotimaalta. Jos intialaiset itsekin vihaavat kuumuutta niin kyllä tavallinen suomalainen pulliainenkin on ehdottomasti mukavuusalueensa ulkopuolella. Mutta siitähän matkailussa on jossakin määrin kyse. Suosituin turistikausi kuumuudestaan tunnettu heinäkuu ei ole, mutta eipä se ole turisteja koskaan poissakaan pitänyt. Juuri sateiden takia ilma voi tuntua hiostavalta ja hautovalta aivan kuten suomessakin ukkosta edeltävinä hellepäivinä, mutta vain sitäkin pahempana. Joskus sateessa seisominen kuuman päivän jälkeen tuntuu virkistävältä!
      Auringonvarjo, juomapullo ja kosteusliinat (vai mitä ne nyt on joilla voi pyyhkiä hikeä kasvoilta?) mukaan kun ulos lähtee. Paras aika olla ulkona on aamusta varhain ja auringonlaskun jälkeen. Valitse vaaleita ja löysiä vaatteita joissa on mukava liikkua ja olla ja jotka eivät liimaannu ihan ihoon kiinni. Aurinkorasva tietysti hyvä olla mukana ja miksei joku hattukin tai huivi päähän auringonpistosta estämään. Jos on taipumusta migreeniin, aurinkolasit voivat auttaa.
      Vaikka siinä kuumuudessa voisi tehdä mieli lähteä ulos lyhyessä mekossa tai nirunarutopissa niin suosittelen kuitenkin pukeutumaan vähän konservatiivisemmin jos et halua huomiota osaksesi peittävät vaatteet auttavat ehkäisemään ihon palamista ja jos vaatteet ovat ilmavia, niissä voi olla jopa mukavampi olo kuin paljastavissa vaatteissa (kuumuus ei tunnu iholla) ja on totta että jos pukeudut intialaisiin vaatteisiin paikalliset arvostavat sitä (osoitat kiinnostusta ja kunnioitusta heidän kulttuuriaan kohtaan). En kuitenkaan tarkoita, että sinun tarvitsisi vuorautua mihinkään säkkiin. Intiassa näkee paljon turisteja, jokainen eri tavalla pukeutunut ja varustautunut. Itse vain suosittelen tyyliä, joka sulautuu jossain määrin joukkoon. Napapaidat kannattaa jättää suosiolla pois ellet pistä päällesi saria (naisten pitkä mekko joka on itseasiassa vain metrejä pitkä kangas kieputettuna ympärille). Intialaisia vaatteita löytää halvalla joka kulmalta jos haluaa shoppailla vasta paikanpäällä.
      Intiassa on myynnissä pienen pieniä kädessä kulkevia tuulettimia ja niitä näkee myös paikallisten käytössä. Kuten edellinen vastaaja kirjoitti, kaupat ovat monesti hyvinkin viileitä. Itse olen kokenut niin kylmän ilmastoinnin linja-autossa että en edes pitänyt sitä päällä. Huomioi, että kaikissa linja-autoissa tai majapaikoissa ei ole ilmastointia joten valitse omasi viisaasti jos siis liikut julkisilla tai yövyt jossain muualla kuin ystävilläsi.
      Jos ystävilläsi on ilmastoinnilla varustettu auto, voit pyytää kyytiä tai lainata sitä (lainaa vain jos sinulla on kokemusta vastaavanlaisessa maassa autoilusta, sillä liikenteessä täytyy olla tosi tarkkana!). Riippuu tosin missä liikut, sillä auto ei aina ole se kätevin vaihtoehto Intian ahtailla teillä ja kaduilla suuren kokonsa ja ihmispaljouden vuoksi. Joka paikkaan ei autolla edes pääse. Aina voit vuokrata myös skootterin (sillä ajaessa tuuli tuntuu mukavammin ja pystyt pujottelemaan paremmin liikenteessä). Kävellessä kuumuus tietysti tuntuu hirveimmältä, mutta käveleminen on toisinaan kätevin tapa liikkua, etenkin jos ajatus sekalaisesta liikenteestä pelottaa. Takseista/riksoista varmista paikallisilta ystäviltäsi hintataso ennen kuin annat kuljettajan veloittaa sinulta liikaa. Nimittäin sitä intialaiset joskus tekevät nähdessään asiakkaan olevan länsimaalainen.
      Intia on kyllä näkemisen arvoinen maa eikä yksi visiitti tule riittämään. Voi olla, että kaikki kokemasi aiheuttaa kulttuurishokin, joten varaudu siihen, että kärsivällisyytesi tulee olemaan koetuksella. En usko että siitäkään huolimatta tulet katumaan jos lähdet. Suotuisampi aika sään puolesta olisi loka-maaliskuu (diwalista holiin) mutta kokemus se on heinäkuukin.
      Intiassa puhutaan englantia, onhan se entinen Englannin siirtomaa ja englanti on sen toinen valtion kieli hindin ohella, mutta ei kannata tuudittautua siihen, että kaikki sitä puhuisivat! Jos et puhu hindiä, kannattaa ulos lähteä sitä taitavan ystäväsi seurassa ellet ole menossa asioille paikkaan jossa varmuudella tiedät että pärjäät englannilla. Muutenkin kannattaa tutustua hieman intialaiseen kulttuuriin esim juuri kyselemällä ystäviltäsi ennen matkaa.
      Ihmiset saattavat tulla pyytämään valokuvia kanssasi tai lapset saattavat tulla luoksesi ihan muuten vain, koska olet white. Ihmiset saattavat muutenkin tuijotella kaduilla, mistä monet suomalaiset turistit valittavat. Itse en tosin tunne sitä vaivaksi, päinvastoin; suomessa tuijottelu ja ihmiskontaktit muutenkin tuntemattomien kanssa ovat sellainen tabu että huhuh. On kuitenkin hyvä katsoa ettei kukaan tuijottele pahat mielessään.
      Tekstistä tuli vähän pitka ja aihekin vähän pommpoili kun en ollut varma oletko menossa Intiaan kenties ensimmäistä kertaa. Toivottavasti olin kuitenkin avuksi!

    • eliiisaaa

      Miljoonat kiitokset :)

    • hikiheikki

      Itsekin lähtisin matkaan, jos siellä ystäviä olisi. Kuumaa tulee sitten takuulla kyllä olemaan, ja kosteuden vuoksi se tuntuu aika hikisen tukahduttavalta. Ilmastointi löytyy useimmissa turistien koluamissa kohteista, mutta ulkosalla asiat on toisin, ja siksi täytyy huolehtia nesteytyksestä ja pukeutumisesta sekä oleskella poissa auringosta. Intiassa naisen kannattaa käyttää väljää pitkää hametta tai paikallista saria, ovat ne vilpoisimmat vaihtoehdot aj kulttuurin takia suositeltavimmat. Miehet voivat seikkailla väljissä housuissa tai shortseissa, mutta jonkinlainen paita on päällä oltava. Tarkempia tietoja Intian ilmastosta ja paikallisista sääoloista suosittelen lukaisemaan täältä: http://intia.info/14-2

    • hiemankiinnostaa

      No, joko on nimim. eliiisaaa matkalaukku pakattu ja lennot Delhiin? Heinäkuu ihan kohta, matkakuumetta lienee Delhin lämmön lisäksi jo melkoisesti?

      • äläruokitrollia

        Et vissiin ole vielä tajunnut, että sama vakihörhö tekee palstalle näitä aloituksia, nyt oli muka menossa Delhiin heinäkuussa...


      • hauskojasilti
        äläruokitrollia kirjoitti:

        Et vissiin ole vielä tajunnut, että sama vakihörhö tekee palstalle näitä aloituksia, nyt oli muka menossa Delhiin heinäkuussa...

        Hauskoja nää trollit kuitenkin. Loppuu aina kun kanalento, nytkin todellinen Delhiin matkaaja olis jo pistänyt raporttia kuumuudesta ja blogia pukkaisi.


      • mummoparas
        hauskojasilti kirjoitti:

        Hauskoja nää trollit kuitenkin. Loppuu aina kun kanalento, nytkin todellinen Delhiin matkaaja olis jo pistänyt raporttia kuumuudesta ja blogia pukkaisi.

        Joo, hauskoja ovat ja se mummo on paras. Varmaan aloittelee kohta. Tää Delhi aloitus oli aika hyvä, ei paljon tullut sitten "matkan" jälkeen kommenttia, ei kuvia, ei mitään, kuten ei ole tullut muistakaan joutavista aloituksista.


      • Öymm
        mummoparas kirjoitti:

        Joo, hauskoja ovat ja se mummo on paras. Varmaan aloittelee kohta. Tää Delhi aloitus oli aika hyvä, ei paljon tullut sitten "matkan" jälkeen kommenttia, ei kuvia, ei mitään, kuten ei ole tullut muistakaan joutavista aloituksista.

        Öö miksi kenenkään pitäisi tulla jälkikäteen tänne enää kirjoittamaan että joo kyllä minä kävin ihan oikeasti jossain...kyllä minäkin tänne olen joskus ennen matkaani jotain kysynyt ja matkan jälkeen koskaan käynytkään koko sivulla ennen kuin nyt. Onkohan minuakin epäilty sitten joksikin "hörhöksi"? Aika hassua.


      • mummoparas
        Öymm kirjoitti:

        Öö miksi kenenkään pitäisi tulla jälkikäteen tänne enää kirjoittamaan että joo kyllä minä kävin ihan oikeasti jossain...kyllä minäkin tänne olen joskus ennen matkaani jotain kysynyt ja matkan jälkeen koskaan käynytkään koko sivulla ennen kuin nyt. Onkohan minuakin epäilty sitten joksikin "hörhöksi"? Aika hassua.

        No, onhan niitä aitojakin kerran kyselijöitä, mutta harvemmin täällä sellaisia on vierailemassa. Yksi mummo täällä päsmäröi hörhöilee Goan juttujaan, kohta taas alkaa kirjoittelemaan, sitten on taas hauskaa. Odota vaan!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4185
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1640
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1436
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1412
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1160
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe