41 pahoinpitelyä, 1 törkeä pahoinpitelyä

iioioiiiiioiioo

Sai jatkaa poliisin ammatissa! Onko jossain jotain pielessä?

Syyskuun lopussa 1996 mäntsäläläinen poliisi suuttui 12:tta viikkoa raskaana olleelle vaimolleen. Hän tarttui naista ranteista kiinni, painoi seinää vasten ja heitti tämän sängylle. Nainen joutui viikoksi sairaalaan , koska hänen kohtunsa alkoi supistella ja alapäänsä vuotaa verta.

Pahoinpitely ei ollut ensimmäinen. Mallinakin työskennellyt poliisi oli hakannut lentoemäntävaimoaan jo parin seurusteluaikoina, mutta kolmekymppinen pariskunta oli silti mennyt vähän aikaisemmin naimisiin.

Lokakuussa 1997 mies hakkasi vaimonsa päätä auton lasiin. Kotona mies heitteli naista sängylle ja seinille, hakkasi ja puristi kaulasta. Nainen sai mustelmia, kuhmuja ja hänen kohtunsa alkoi taas supistella.

Mies pahoinpiteli vaimoaan tämän raskauden aikana yhteensä 12 kertaa. Hän vakuutti väkivallan loppuvan, kun perheeseen tulee lapsia.

Huhtikuussa 1997 nainen sai kaksoset. Synnytyksen jälkeen mies löi naista kasvoihin, repi hiuksista, potki vartaloon ja hakkasi tämän päätä lattiaan. Naista sattui erityisesti keisarileikkaushaavaan, joka ei ollut vielä parantunut.

Parin päivän päästä mies hakkasi vaimonsa uudestaan ja löi tätä vielä autossa kasvoihin, kun nainen oli ajamassa autolla lääkäriin.

Pahoinpitelyt jatkuivat säännöllisesti koko kevään ja kesän 1997, pahimmillaan peräkkäisinä päivinä. Vaimo kertoi pahoinpitelyistä useita kertoja lääkäreille ja pakeni välillä naapuriin, muttei halunnut nostaa syytettä. Myös jotkut miehen työtovereista tiesivät pahoinpitelyistä.

Syksyllä poliisin esimies kävi miehen kotona, ja mies lupasi lopettaa pahoinpitelyn.

Lupaus ei pitänyt edes päivää. Naisen syntymäpäivänä marraskuun alussa mies löi, potki ja heitteli vaimoaan jälleen.

Seuraavina päivinä hän jatkoi pahoinpitelyä, hakkasi, painoi kättä vaimonsa suun ja nenän eteen ja painoi naisen kasvoja tyynyä vasten.

Kun pariskunnan tuttava näki naisen pahoinpitelyn jälkeen, hän ei heti tunnistanut tätä.

Viikon kuluttua syntymäpäivästä mies hakkasi vaimonsa päätä lattiaan ja seinään, raahasi tämän vähissä vaatteissa ulos ja hieroi tämän selkää puista aitaa vasten.

Naapurit näkivät pahoinpitelyn. Nainen sai mustelmia, ruhjeita, hiertymiä ja hänen huulensa ja ikenensä vuotivat verta.

Jouluostosmatkalla mies hakkasi vaimoaan autossa kasvoihin, palleaan, vatsaan ja jalkoihin.

Maaliskuussa 1998 mies pahoinpiteli vaimoaan kolmessa erässä samana päivänä niin, että nainen menetti tajuntansa.

Kuulustelupöytäkirjojen mukaan nainen kertoi pitäneensä parin toista lasta sylissään paetessaan miestä huoneen nurkkaan. Toinen lapsi konttasi perässä, mutta mies jatkoi hakkaamista lapsista välittämättä. Lopulta mies soitti itse poliisit.

Pariskunta erosi.

Kun viimeisestä pahoinpitelystä oli kulunut pari päivää, poliisi pidätettiin virasta ja tuomittiin toukokuussa 1998 yhteensä 41 pahoinpitelystä ja yhdestä törkeästä pahoinpitelystä 11 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Orimattilan käräjäoikeus määräsi miehen myös menettämään poliisinvirkansa, koska hänen tekonsa osoittivat hänet sopimattomaksi poliisin toimeen.

Helmikuussa 2000 mies aloitti työt Vantaan poliisissa.

Helsingin Sanomat 27.1.2002

12

175

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • qwqwq

      Vakiohäirikkö paljastaa taas kirjoituksellaan tyhmyytensä. Rikokset ovat tapahtuneet n. 20 vuotta sitten. Mies menetti oikeuden päätöksellä poliisin virkansa. Mitään elinikäistä virkakieltoa ei Suomessa ole.
      Jos joku suostuu tällaisen henkilön palkkaamaan, niin ei laki kiellä palkkaamasta poliisia, kuten jonkin muunkaan ammatin harjoittajaa. Miksi tällainen henkilö ei voi toimia poliisina, kun samanlaisia on lainsäätäjinä Eduskunnassa ja jopa ollut ministerinä. Jokainen saa rangaistuksensa kärsittyään aloittaa puhtaalta pöydältä, niin myös poliisit.
      Tehdyn rikoksen laatu on tietysti ratkaiseva palkattaessa uudelleen. Tuskin pankkiinkaan palkataan varasta, tai kavaltajaa, jos hänen rikoksensa vain on tiedossa.

      • ioiioiioioiooiioio

        Toki varmasti palomies saa jatkaa ammatissaan kunhan menee toiselle paikkakunnalle, jos on syyllistynyt 41 roskakatoksen sytyttämiseen ja vaikka 1 kirkon. Eikö se ole vähän sama asia?


      • qwqwq

        Lahtelainen vanhempi konstaapeli Saku Luoto joutuu elokuussa vastaamaan syytteisiin entisen avovaimonsa pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta, kirjoittaa Iltalehti.

        Vakiohäirikölle tiedoksi tämä ei ole 20.v vanha juttu vaan tuoreimpia.


    • oouioiooioioioiioioioio

      Hoidetaanko poliisin tekemää rikosta jotenkin erilailla kuin toisen ammatissa olevan henkilön? Eihän sellainen pitäisi olla mahdollista, vai onko?

      • Suurrealismia

        Kyllä se on mahdollista ja maan tavan mukaista ja suurin osa niistä poliisin tehtailemista kansalaisen vastaisista rikoksista jää pimentoon eihän poliisikaan sentään niin tyhmä ole että itseään alkaisi tutkimaan ja eihän semoinen edes onnistukaan ja siksi toisekseen on monia jo poliisin sössimiä keissejä.

        On Bodomia. Ulvilaa. Hiihtoliittoa ja Aarniota ja Alpo Rusia. onhan näitä.. sitten niitä vähemmän media seksikäitä juttuja on tuhansittain. mutta koneistohan vaikenee ja vaientaa jokaisen joka koittaa saada äänensä kuuluviin ja oikeuttaan anomaan.

        Tämä on se punainen vaate joka ei poliisia ja syyttäjää sekä asianajajija hetkauta yhtään eikä mihinkään ja em. henkilö porukat on niitä valkokaulus rikollisia tosin poliisi on häntä joka huiskiin sinne missä makupaloja tietää olevan. eli isntiensä renki koirana huseerava stalinin piski. jolaiseksi tuohon aikaan poliisi päällikkö "kääpiötä" kutsuttiin ja stalin lopun viimenin tappatti tuon päälikkö "kääpiönsä" joka sangen innokaana tappatti neuvostoliittolaisia ihmisiä kohdaten itsensä karmansa myötä.


    • Sundförnuft

      Heikki Lampila, asianajaja jatkuvasti käräjillä. Mitäpä mahtaa maksaakaan yhteiskunnalle mökkiriitojen jatkuva selvittely oikeudessa. Kyllä yhteiset rahat voisi paremminkin suunnata, kuin kännisten asioiden jahkailuun

      • 9-5

        Lampela tuskin saa oikeudenkäyntejään verovaroista. Kaikki prosessissa mukana olevat virkamiehet poliisit, syyttäjät ja tuomarit ovat kuukausipalkkaisia, jotka saavat palkkansa vaikka Lempelalta heille ei tulisi yhtään juttua.


    • Karmis

      Poliisilla on omat lait no laitonta tai ei mutta kukas sitä valvois, ehkä karma.

    • Molarina

      Tuomarin punainen kortti nousi usein futismatsissa tälle sankarille, kun oli kentällä pelaamassa. Pulpettituomareiden tuomiot olivat sitten miedompia.

      • voikähmintä27

        Miten mulla on mielikuva että äijä ois saanut potkut Vantaalta kun asia tuli julkisuuteen.

        Onhan se outoa että syyllistyt vakaviin rikoksiin ja saat jatkaa poliisina. Hakkaat naista, eli kidutat häntä. Fyysisesti ja henkisesti. Miten vittua toi voi olla mahdollista.


    • Tuoreempi-Juttu

      Iltalehti: Konstaapeli Saku Luoto syytteessä naisen pahoinpitelystä
      Pahoinpitelyn kohteena on syytteen mukaan poliisin entinen avopuoliso.Lahtelainen vanhempi konstaapeli Saku Luoto joutuu elokuussa vastaamaan syytteisiin entisen avovaimonsa pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta, kirjoittaa Iltalehti.

      • Psykopaattinen

        Toi se tapaus kun polisi oli kuristanut eukkoonsa ym ilkeetä on siinä meillä oikea tyyppi lakia valvomassa ja oikeutta jakamassa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6263
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4006
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2416
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1413
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      971
    Aihe