Ongelmalliset matkakumppanit

Ottaa.päähän

Kuinka toimitte, kun naapurimatkustaja käyttäytyy sopimattomalla tavalla? Eli häiritsee, kuka milläkin tavalla.

Itseäni ärsyttää henkilöt, jotka eivät varaa itselleen tarvittavia tavaroita, vaan ovat aina hiukan "lainaamassa" jotain. Milloin kynää, paperia, matkakirjaa, karttaa, ym., vain ojentaen kättään ja sanoen: "Saanks mä lainata sun kynää?" "Onks sul antaa paperia?", tai "Saanks mä vähän katsoa sun karttaa?" "Mikä matkakirja sulla on, saanks mäki lukee?" Tällaisille kun alkaa "lainailla", oma matka häiriintyy. Nämä ovat pieniä asioita ja juuri siksi ärsyttäviä, sillä aikuisen ihmisen odottaisi hoitavan itse omat asiansa ja ottavan mukaansa sen mitä otse tarvitsee. Jos ei ole ottanut mukaansa, sitten on ilman. Miten vastaatte? Ojennatte tavaran, vai sanotte, että enkä lainaa?

Vaikka itse olen melko raihnainenkin, pyrin omatoimisuuteen, niin, etten häiritsisi muiden lomaa. Jos jalkavaivainen ihminen laittautuu ulkomaanmatkalle, hän ei voi odottaa muilta lomailijoilta ilmaisia vammaispalveluita ja pilata näiden matkaa. En koskaan pyydä apua, pari kertaa sitä on tarjottu ja olen jopa hiukan torjunutkin apua, sillä on noloa, jossei aikuinen ihminen itse pärjää siellä minne on itse vapaasta tahdostaan laittautunut. Sanon: "Ei kiitos, kyllä mä pärjään." Tällainen on suorastaan kunnia-asia.

Tässä äskettäinhän oli tapaus, jossa muuan Finnairilla aikonut matkustaja pyysi, ettei lennolla tarjottaisi kenellekään pähkinöitä, koska hän oli niille allerginen. Finnair ei ottanut tätä rouvaa kyytiin ollenkaan. Eli tällaisia omituisia matkailijoita pyrkii aina matkaan, vaatien muiden elävän juuri hänen tarpeidensa mukaan.

Lähden oletuksesta, että jos olen itse matkalle yksin lähtenyt, myös itse omin neuvoin pärjään, pyytämättä muilta mitään ja tätä samaa odotan myös muilta.

Toinen ärsyttävä piirre, jota pidän tahallisuutena, on kävellä jonkun kameran eteen, juuri kun on kuvaamassa kaunista maisemaa, tai ihmisiä.

8

205

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ottaa.myös.kaaliin

      Joo, tuo on sietämätöntä, kun lennät maahan, johon täytettävä maahantulolomake. Aina on niin, että vierustoverilla, edessä ja takana istuvalla ei tietenkään ole kynää. Siksi pidänkin mukana aina useita halpiskyniä, koska se kynä ei tule koskaan takaisin, jos lainaat.

      • lomamieli

        Kyllä on joidenkin loma pienistä asioista pilalla. Parempi pysyä tohmajärvellä.


    • näinonon

      Kylläpä on pinna kireällä, jos ei kynääkään uskalla/voi lainata. Jos kaikki olisi tuollaisia tiukkapipoja, niin matkailu olisi ankeaa. Onneksi näihin törmää aika harvoin. Lomamieli mukaan, sillä pääsee pitkälle..
      Eikä ole häpeä pyytää apua tai ottaa vastaan jos sitä tarjotaan. Surkuhupaisaa katsoa, kun ylpeys menee edellä..Asenteessa on jotain katkeran sekaista omahyväisyyttä.
      Pähkinäallergia on joillekin vakava juttu. Muistaakseni joidenkin lentoyhtiöiden sivuilla kielletään pähkinöiden tuonti koneeseen..

    • Ottaa.päähän

      Ongelma ei ole se, jos joku todella, todellista apua tarvitseva pyytää apua, eli hätä on todellinen, mutta aikuisen ihmisen pitää ennakoida tilanne, että esim. kynää ja varmasti muistilehtiötäkin tarvitaan matkalla, monessa paikassa. Samaten monia muita perustarvikkeita. On noloa pummata muiden tavaroita.

      Ennenkuin itse lähden matkalle, kirjoitan listan kaikista pikkutavaroistakin, joita matkalla tarvitsen. Mitään, mitä itse tarvitsen, ei puutu.

      Tällaiset, nimenomaiset pummit, ovat taatusti monille tuttu ja rasittava ilmiö. Jos joltain puuttuu esim. kynä, menköön kioskista itselleen ostamaan.

      • näinonon

        No murheet ne on kullakin.


    • lomallaollaanlomalla

      Tulee näin äkkiseltään mieleen, että kyllä ne lentoemot ja stuertit lainaa kynää, jos sellaista tarvitsee. Ei sitä tarvitse alkaa kanssamatkustajilta lainailemaan:) Jos joku kanssamatkustaja kuitenkin pyytää kynää lainaan, niin eipähän tuollainen pikkujuttu minua häiritse. Jos liikuntaesteinen/vammainen pyytää apua, niin silloin myös haen henkilökunnan paikalle. Tietysti joku akuutti hätätilanne on asia erikseen, mutta mitään siirto apua ym. en todellakaan ala antamaan. Vaikka hoitoalan henkilöstöön kuulunkin. Loma se on hoitsullakin:)Niissä koneissa on ihan henkilökunta niitä asiakkaita varten.

    • nopeakuvajapois

      "Toinen ärsyttävä piirre, jota pidän tahallisuutena, on kävellä jonkun kameran eteen, juuri kun on kuvaamassa kaunista maisemaa, tai ihmisiä."

      Ainakin suosituissa nähätävyyspaikoissa niitä kameroita heiluu vähän joka paikassa, joten väkisin siihen eteen aina joku tuuppaa. Ajoitus on kovaa peliä.

    • resinallaperässä

      Onko joku oikeasti tolla asenteella lähdössä lomalle !!!! Voi hyvän tähe

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      138
      3972
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      120
      1551
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1392
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1366
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1224
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1111
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      47
      1108
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1071
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1066
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      60
      1018
    Aihe