Aihe

Alkoholiongelmat lisääntyy - IV ruokakauppoihin

ruokakauppoihin

Nelosoluen lisäksi vahvat lonkerot ja limuviinat tulevat ruokakauppoihin, joten päideongelmat vain kasvavat. Erityisen valitettavaa on tuo limuviinojen ruokakauppoihin tuominen, se nimittäin lisännee nuorison ryyppäämistä.
Sitäkö nykyhallitus haluaakin?

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016051921591175_uu.shtml

21

216

  Vastaukset

  • Joo, ei pohjoismainen alkoholinkäyttö muutu eurooppalaiseksi sillä, että alkoholi tuodaan ruokakauppoihin, vaikka SSS niin toivoiskin. Päinvastoin. Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Helppoa on vaatia kaikenlaista "vapautta" silloin, kun ongelma ei ole omassa perheessä.

  • Alkoholiongelmat tulevat lisääntymään,suomalaiset juovat sitten entistä enemmän,joten haitat tulevat todella kalliiksi veronmaksajille.Keskioluetkin olisi joutaneet ottaa pois ruokakaupoista.

  • On asiassa hyviäkin puolia. Esim. tyypillinen oluen juoja joka ostaa yleensä sen mäyriksen keskikaljaa ostaa jatkossa samalla rahalla 8 nelosolutta.
   Päihdyttävä vaikutus pysyy suhtkoht samana, kusella juoksu vähenee eikä kaljamahakaan kasva juomamäärän vähetessä.
   Eikä se nyt ole kovin radikaali muutos nykyiseen jos 4,7% juomien rinnalle tulee 0,8% vahvempia alkoholituotteita.

   • Tyypillinen juoppo ostaa tästä lähtien koko rahallaan IVA:a, kun hän tähän asti on ostanut koko rahallaan kolmea tolppaa.


  • Sitä kansa haluaa.

  • Kokkarit olis rahdanneet jo viininkin maitokauppaan. Laiskuuttaan varmaan, jottei tartte ehtiä aina kahteen kauppaan. Niiden pitäskin tunnustaa ensin omat alkohliongelmansa ja ajaa 'vapautta valita myymälä' vasta sen jälkeen, mut ne ei pysty siihen. Nähty kyllä yks jos toinenkin poliitikonretku naatiskelemassa erinäisissä tilaisuuksissa ilmasta viinaa sellasella himolla, että tunnusmerkit on ihan selvät. Mutta siitä ei passaa puhua. "Eliitti" jopa alkoholisoituu fiinimmi kuin alamaiset, uskoo ken tahtoo.

   • Kauppiaat on kokoomuksen äänestäjiä ja puolueaktiiveja.


  • Aikoinaan kun keskiolut ylestyi ravintoloissa hanaoluena niin se syrjäytti hetkessä nelosoluen.
   Halvemman hinnan lisäksi jaksoi istua kauemmin tuopin ääressä liikaa päihtymättä.
   Eli, alkuinnostuksen jälkeen palataan taas hyvin nopeasti halvemman kolmoskaljan pariin.

  • Väkevämpien juomien tuominen kauppoihin, ravintoloiden jatkoajat
   -> kansanterveyden tuho.

   Maikkarilla tehdään härskiä teollisuuspolitiikkaa kansalaisten terveyden kustannuksella. Onko sielut myyty Olville 30 hopearahasta ?

   • On se järkyttävää, kun ruokakaupasta saa 0,8% vahvempaa kaljaa, kuin mitä keskiolut on! Noin suurta vahvuuseroa ei suomalainen kestä. Ruumiita alkaa tulemaan!


  • On vain hyvä, että syrjäytyneet, pummit,rikolliset,työttömät ja selkärangattomat alkikset juovat itsensä nopeasti mullan alle

  • aivan järjentöntä tälläinen. eikös tupakkatuotteet laitettu tiskin taakse piiloon että nuoret ei saisi vaikutteita ja nyt laitetaan limuviinit ruokakauppaan. hallituksella on ihan helvetin paska logiikka. pitäis ottaa ne alas ja paikata roboteilla ja tulis parempaa jälkeä.

   • Onhan sitä limuviinaa nytkin ruokakaupoissa. Siiderit ja lonkerot maistuu kyllä teinillekin.


  • eivät alkoholiongelmat lisäänny siitä, että 5.5% vahvat alkoholijuomat tulevat ruokakauppoihin. nyt sieltä saa 4.7% juomia joten ero on pieni.

   ongelmakäyttäjät juovat vaikka sinolia tai kiljua joka päivä. saksassa saa väkeviä ruokakapoista ja juovat vähemmän ja järkevämmin kuin me. miksi meitä halutaan holhota?

   kyse on valtion alkoholimonopolin voitoista ja sen johdon tahdosta. tuskin tässä kukaan on vastuuntuntoinen kun haluaa pitää monopolinsa, lauloivat pikkulinnut, tai tarkemmin:
   Kauppalehdessä oli: http://www.kauppalehti.fi/uutiset/alkon-hille-korhosta-syytetaan-painostuksesta/8VA6kArg

   • Alkoholiverosta napsahtaa valtion kassaan sievoinen summa. Monikos siinä jaksaa ajatella kuinka mahtava lasku paukahtaa alkoholisairauksien hoidossa. Taitaapa verotulo olla suurempi kuin kulut.


  • Suomalainen ei osaa olla ilman että joku sanoo mitä pitää tehdä ja asettaa rajoituksia.

   Tsaari oli oikeassa; suomalaiset ovat kansa joka ei kykene hallitsemaan itseään.

   • Jaa. Olen kuullut että suomessa on itsepäinen kansa.


  • Päihdevalistus paranee, nykynuoret käyttävät alkoholia vähemmän, mitä joskus on ollut. Nykytekniikan räplääminen vie osansa, mutta päihteistä, alkoholista kertominenkin on varmasti nostanut tasoaan.

   • Toivottavasti tuo on totta.
    Joskus vaan vaikuttaa siltä, että ne jotka juovat, juovat aina vaan useammin, runsaammin ja vailla mitään kohtuutta ja rajaa.


   • Olen joskus lukenut, jotta kansamme olisi hiljalleen sivistymässä juopottelun suhteen. Lukemista en mitenkään tarkkaan tiedä, 10% alkoholinkäyttäjistä on suurkuluttajia, ongelmakäyttäjiä ketkä käyttävät puolet tai enemmän Suomessa käytetystä alkoholista.


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   165
   12761
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   300
   6041
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   89
   4711
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   97
   3356
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   194
   2445