Miksi ränstynyttä

Ränstynyt

Omakotitaloa myydään kiskuri hintaan, en ymmärrä?

38

434

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaupantekoa

      Oliskohan syy se, että myyjällä on toisenlainen käsitys talon kunnosta ja arvosta. Vähän niinku turkkilaisella torilla, jossa myyjä kehuu myytävää tavaraa ja ostaja etsii siitä vikoja saadakseen hintaa alemmaksi.

    • periaatekysymys

      Savipellolla asumisen idea on, että asutaan halvalla. Kustannukset vain pari tonnia vuodessa. Tästä pidetään kiinni -> eipä siinä sitten mitään remonttia tehdä. Siis lukuun ottamatta jotain meikkausta, kuten OH seinän maalaus tai keittiökaappien ovien uusiminen. Salaojat, poissa silmistä, poissa mielestä? Tasakatto vuotaa? No, kaadellaan vähän bitumia halkeamiin, niin taas pärjää talven yli! KPH vesieristykset, kuka niitä tarvii?

      Kun teeveessä ja lehdissä toitotettiin, että onni asuu savimajassa, hölmöläisiä riitti ja remonttipommitkin meni kaupaksi. Ei mene enää - kuka hullu ostaa talon 150 tonnilla ja käyttää remonttiin 100 tonnia, kun samalla rahalla rakentaa uuden?

      Myyjien vaan on mahdoton myöntää itselleen, että OK-ladon kulut ovat PALJON suuremmat kuin 200 €/kk. Jos remontit jättää väliin, talon arvo laskee vääjäämättä. Pakko yrittää saada talosta vähintään ostohinta ja mieluummin reilu arvonnousu päälle. Se on helpompaa kuin myöntää tosiasiat.

      • Ihmisiä on monenlaisia. On ihmisiä, jotka elää "tosottavat" päivästä toiseen laput silmillä ja asunto rapistuu. Sitten on ihmisiä, jotka huolehtivat omaisuudestaan. Sama koskee autoja, puhelimia ja ihan kaikkea.
        Yleistää ei voi - tai voi, mutta se on tyhmää.
        Nopeasti kyllä huomaa, kummasta ihmisryhmästä on kysymys.
        .
        Itse en asu missään savipellolla, vaan pk-seudulla suht. lähellä keskustaa suht. uudessa omakotitalossa. Olen myös havainnut, että monet kommentoivat asumiskustannuksia vailla minkääntason käsitystä asiasta. Silloin syntyy väkisinkin olettamus, että kommentoija ei ole ikinä omassa asunnossa asunut, vaan vuokralla eikä tiedä asumiskustannuksista tuon taivaallista.
        .
        Asunnon vuokraaminen on sijoittamista. Sijoittaja hakee omaisuudelleen tuottoa. Sijoittaja hinnoittelee asunnon vuokran niin, että se kattaa kiinteät kulut, korjauskustannukset ja voiton eli tuoton. Voittoon ja tuottoon sisältyy myös maksettava vero. Vuokra on siis lähtökohtaisesti enemmän, kuin mitä vastaavan asunnon kiinteät kulut ja ylläpitokustannukset ovat.
        .
        Omakotitaloissa pystyy paljon laajemmassa määrin kuin muussa asumismuodossa käyttämään hyväkseen kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennyksessä on muistaakseni 100 euron omavastuu, mutta loput työkustannuksiin menneet eurot saa vähentää suoraan veroista.
        .
        Kirjoituksestasi kyllä pystyy päättelemään vahvan kaunan omakotitaloasumista vastaan (savipelto, OK-lato). Mistä moinen katkeruus ja kauna johtuu?
        .
        Minulle on ainakin varsin yhdentekevää missä kukakin asuu. Jokainen kantaa viimekädessä seuraamukset omista valinnoistaan. Sinäkin voisit miettiä, mistä vihasi omakotitaloasukkaita kohtaan johtuu.


      • vuokransisältö

        ""Sijoittaja hinnoittelee asunnon vuokran niin, että se kattaa kiinteät kulut, korjauskustannukset ja voiton eli tuoton.""

        Unohdit oleellisen. Sijoittaja haluaa myös sijoitetun pääomalle maksajan. Eli kaiken mainitsemasi lisäksi vuokralaiset maksavat tietyllä aikavälillä myös asunnon...


    • ei_köyhille

      Kyllähän se betonikorsussa asujaa kyrsii, kun ok-talossa tänään tullut sähkölasku huhtikuulta on 14,02€. Tähän päälle toki siirto, mutta jos ei saunoisi joka päivä, niin energian osuus olisi kesäaikaan noin 8€/kk.
      Sähkö lämmittää veden, niin saunominen lisää laskua..

      Tonttia on sen verran, että aurinkoa voi ottaa vaikka munasillaan, jos sellaisesta tykkää, ei ole naapureita lähistöllä.

      Rastaat ja harakat voi täräyttää päiviltä ihan rappusilta haulikolla, eikä ketään häiritse.
      Ilmaiseksihan ne pitäisi ok-talot korsuasujille antaa.

      • säästöä_savella

        Tuohan on just sitä köyhäilyä pahimmillaa, kun tumputetaan onnesta soikeana, kun tässä kuussa pärjättiin muutaman kympin kuluilla. Mitään kunnossapitoa/remonttia, mihin uppoaisi 4 tai 5 numeroinen summa, ei voi harkita edes pahimmissa painajaisissaan.

        Ei tässä ennenkään ole remonttia tarvinnut tehdä on motto. Toki samaa myös monessa rivitaloyhtiössä, jossa alkup. asukkaista (jotka luonnollisesti muita ylempiarvoisia & kaikkitietäviä) koostuva kööri hoitaa sekä hallituksen että isännöitsijän virat & pitää kiinni pyhästä periaatteesta "vastike ei nouse". Huolto = kerran 10 vuodessa maalataa piha-aita talkoila.

        Vähän myöhemmin ihmetellään, kun on betonijulkisivu jo kaiken avun tuolla puolen ja kattokin pitäisi uusia...


    • sdcvfr

      """""Miksi ränstynyttä

      Omakotitaloa myydään kiskuri hintaan, en ymmärrä?""""

      Etkö ymmärrä? No ihan samasta syystä kuin muidenkin talojen kiskurihinnat, myyjä haluaa mahdollisimman paljon rahaa, ei siinä sen kummempaa ole.

    • vanha_sääntö

      Vanhaa koettua kaupankäynnin periaatetta täytyy näköjään taas kerrata:
      Ei se ole hullu, joka pyytää, vaan se, joka maksaa...

      • eiääliö

        On toinenkin sanonta...ei se ole tyhmä joka kysyy...mutta tämäkin tuntuu olevan aika usein pelkkää pötyä. Palstalla kysymykset ovat aika usein sitä luokkaa, että täytyy ihmetellä, miten pelkkä hengittäminen onnistuu useimilta.


    • Hintalaatusuhdee

      Ainahan niistä taloista voi pyytää mitä tahansa. Se on eri asia mitä ostaja haluaa tarjota ja minkä hintaiseksi talon katsoo. Kolmet asuntokaupat on ehditty tehdä, mutta mistään ei ole tarjottu sitä mitä on pyydetty ja kolmesti on kaupat syntyneet.

    • rak.mies5

      Kävin kaverin kanssa katsomassa 40-vuoden ikäistä ok-taloa. Pyyntö oli 59000euroa. Kaupungin keskustaan n.12km. etelä-karjalassa. Valesokkelia vähän näkyvissä, ja lattia maapimnnan alapuolella. Yhdestä huoneesta revitty pois muovimatto ja runkotolpat alapäästä parikymmentä senttiä mustina. Erittäin luiva alkuperäinen peltikatto ruosteessa. Räystään alla ei tuuletus rakoja joten villat homeessa. Asukkaan muuraamat tiiliseinät ,saumat 10-40 mm. paksut, ei saumausta.
      Ilmalämpöpumpun voisi ottaa talosta talteen ei muuta.
      Purkukulut ovat niinpaljon että ne nipinnapin korvaa tontin hinnan ja ulkorakennuksen plus pihamaan. Eli talo on alkuperäisessä kunnossa vesijohtoja myöten.
      Se pitäisi saada ilmaiseksi, muuten sitä ei kannata ottaa.

    • hometalot-suomen

      Suomessa 75%:ssa okt on hometta viimosen tutkimuksen mukaan...Miksi ostaa vanha siis? Pitäkää kuplahintaiset talonne,ostan uuden.

      • olet_pahvipää

        No eipä ole. Tuon keksit ihan omasta pahvipäästäsi.


      • home_sweet_home

        Tutustupa muutama vuosi sitten Sisäilmaseminaarissa julkistettuun kartoitukseen. Siinä arvoitiin useampi sata savimajaa kuntoarvion menetelmin ts. pääasiassa silmämääräisesti, rakenteita avaamatta. Ihan varmasti jäi vielä paljon vaurioita löytämättä. Silti 91 %:sta savimajoja löytyi kosteusvaurio ja kolmasosasta näkyvää homekasvua.


      • olet_pahvipää
        home_sweet_home kirjoitti:

        Tutustupa muutama vuosi sitten Sisäilmaseminaarissa julkistettuun kartoitukseen. Siinä arvoitiin useampi sata savimajaa kuntoarvion menetelmin ts. pääasiassa silmämääräisesti, rakenteita avaamatta. Ihan varmasti jäi vielä paljon vaurioita löytämättä. Silti 91 %:sta savimajoja löytyi kosteusvaurio ja kolmasosasta näkyvää homekasvua.

        Laitahan pahvipää todisteet kehiin tai ole hiljaa. Luulis, että paskanpuhuminen alkaa maistumaan paskalta jossain vaiheessa. Ehkä sulla on pahvia suussakin.


      • home_sweet_home

        Savimajan asukas voi käydä lainaamassa kirjastosta Sisäilmastoseminaarin 2013 julkaisun.


      • oletoikeassa
        home_sweet_home kirjoitti:

        Savimajan asukas voi käydä lainaamassa kirjastosta Sisäilmastoseminaarin 2013 julkaisun.

        Asiallinen kommentti homeongelmasta. Olen itse huomannut ettei ok-asujat kestä livenäkään keskustelua koko asiasta. Vastassa on joko syvä hiljaisuus tai sitten tuollainen edellisen laukoma asiattomuus. Ei kestetä minkäänlaista arviotakaan ainoan velkarahalla hankitun omaisuuden mahdollisesta arvottomuudesta. Asuinkelvottomuudesta puhumattakaan.

        Jos ostaa vanhaa, lasken vanhaksi kaikki ennen 2010 rakennetut, pitäisi kuntotarkastuksen olla kattava ja kaikin käytettävissä olevin keinoin tehty. Helpointa on varmaan aloittaa homekoiralla. Jos koira löytää merkkejä homeesta, kannattaa kohde unohtaa tai alkaa miettimään mahdollisia korjausarvioita ja sitä myöden sen mukaisia hinnanalennuksia.


      • home_sweet_home

        Tosin pitää muistaa, että "kosteusvaurio" voi olla niinkin vähäpätöinen juttu kuin jääkaapin kondenssivesikaukalosta joskus yli tulvineen veden jättämä tumma läiskä parketissa. Eli niitä vakavia ongelmia on "vain" kolmasosassa. Tai siis näkyviä & vakavaksi luokiteltavia ongelmia kolmasosassa...

        Linjauksella, jonka mukaan vanha ja/tai lähinnä kosmeettikseksi haitaksi luokiteltava vaurio = kosteusvaurio saadaan nimittäin myös sellainen tulos, jonka mukaan käytännössä kaikki isot rakennukset (kerrostalot, koulut, päiväkodit) ovat "kosteusvaurioituneita", kun yhdestäkin huoneesta/huoneistosta löytyy joku vanha vauriopaikka. Tämä siis sitä ennakoiden, että joku saviasukas kohta rupeaa linkittämään taas jotain uutista aiheesta "kaikissa kerrostaloissa on kosteusvaurio".

        Homekoiraan en kyllä itse luottaisi kuin jumalan sanaa. Koira voi tehdä vääriäkin löytöjä eli "hälyttää" ilmavuotojen mukana maaperästä tms. kulkeutuvasta homeenhajusta (toki tällaiset ilmavuodotkin ovat haitallisia), toisaalta rakenteisiin päässyt kosteus voi aiheuttaa ongelmia ilman mitään mikrobitoimintaakin. Tyypillisiä ovat kaseiinipitoisten tasoitteiden ja muovimattojen liimojen kemialliset emissiot.


      • oletoikeassa
        home_sweet_home kirjoitti:

        Tosin pitää muistaa, että "kosteusvaurio" voi olla niinkin vähäpätöinen juttu kuin jääkaapin kondenssivesikaukalosta joskus yli tulvineen veden jättämä tumma läiskä parketissa. Eli niitä vakavia ongelmia on "vain" kolmasosassa. Tai siis näkyviä & vakavaksi luokiteltavia ongelmia kolmasosassa...

        Linjauksella, jonka mukaan vanha ja/tai lähinnä kosmeettikseksi haitaksi luokiteltava vaurio = kosteusvaurio saadaan nimittäin myös sellainen tulos, jonka mukaan käytännössä kaikki isot rakennukset (kerrostalot, koulut, päiväkodit) ovat "kosteusvaurioituneita", kun yhdestäkin huoneesta/huoneistosta löytyy joku vanha vauriopaikka. Tämä siis sitä ennakoiden, että joku saviasukas kohta rupeaa linkittämään taas jotain uutista aiheesta "kaikissa kerrostaloissa on kosteusvaurio".

        Homekoiraan en kyllä itse luottaisi kuin jumalan sanaa. Koira voi tehdä vääriäkin löytöjä eli "hälyttää" ilmavuotojen mukana maaperästä tms. kulkeutuvasta homeenhajusta (toki tällaiset ilmavuodotkin ovat haitallisia), toisaalta rakenteisiin päässyt kosteus voi aiheuttaa ongelmia ilman mitään mikrobitoimintaakin. Tyypillisiä ovat kaseiinipitoisten tasoitteiden ja muovimattojen liimojen kemialliset emissiot.

        En minäkään luottaisi koiraan täysin mutta ns. puolueettomaan kuntotarkastajaan verrattuna se on lahjomaton. Tekee antaumuksella sitä mitä on opetettu. Oikeassa olet siinä ettei koira osaa muuta kuin todeta ongelman. Oli se sitten maaperästä tai rakenteista johtuvaa. Tosin kaikki kosteus aiheuttaa ajan mittaan haittoja. Itse kuitenkin hylkäisin koiran merkitsemän talon jo varmuuden vuoksi.


      • normaali_kusettaja

        Tulihan se sieltä. Olet yksi näistä palveluita tarjoavista pelleistä, jotka lupaavat ummet lammet, mutta vastuu jää kantamatta.

        Koira ilmaisee vain ne homeet, mitä se on koulutettu tunnistamaan. Kaikki sisäilmaongelmat eivät todellakaan johdu homeista. Esim. just nää muovimattoliimojen kemialliset reaktiot.

        Eli koira voi antaa vääriä hälytyksiä tai olla hälyttämättä ongelmapaikasta. Eikä se onglema useinkaan ole just siinä kohtaa, mistä ilmavirtaus puskee hajun koiran nokkaan. Tässä kohtaa tarvittasiin ymmärystä rakennetekniikastakin, mutta sitähän koirapellella ei ole. On vain kyky laskuttaa.

        No, hyvässä seurassa olet. Yhtä hyödyllisiä ovat myös useimmat sisäilman pitoisuuksia mittaavat ja hyvinhän sitä aikanaan kusetettiin jengiä tekemällä tutkimusta parin satasen pintakosteusmittarilla aseistautuneena. Raporttiin vaan mittarista luetut %-lukemat (jotka eivät sinällään merkitse mitään, ne eivät ole rakennekosteus-%) ja ao. lappu lasku asiakkaan käteen.


      • Oletväärässä
        normaali_kusettaja kirjoitti:

        Tulihan se sieltä. Olet yksi näistä palveluita tarjoavista pelleistä, jotka lupaavat ummet lammet, mutta vastuu jää kantamatta.

        Koira ilmaisee vain ne homeet, mitä se on koulutettu tunnistamaan. Kaikki sisäilmaongelmat eivät todellakaan johdu homeista. Esim. just nää muovimattoliimojen kemialliset reaktiot.

        Eli koira voi antaa vääriä hälytyksiä tai olla hälyttämättä ongelmapaikasta. Eikä se onglema useinkaan ole just siinä kohtaa, mistä ilmavirtaus puskee hajun koiran nokkaan. Tässä kohtaa tarvittasiin ymmärystä rakennetekniikastakin, mutta sitähän koirapellella ei ole. On vain kyky laskuttaa.

        No, hyvässä seurassa olet. Yhtä hyödyllisiä ovat myös useimmat sisäilman pitoisuuksia mittaavat ja hyvinhän sitä aikanaan kusetettiin jengiä tekemällä tutkimusta parin satasen pintakosteusmittarilla aseistautuneena. Raporttiin vaan mittarista luetut %-lukemat (jotka eivät sinällään merkitse mitään, ne eivät ole rakennekosteus-%) ja ao. lappu lasku asiakkaan käteen.

        Puhut omiasi. Minä puhuin vain homeesta. Koira antaa vain viitteen siitä, että ongelmia on. Jatkotarkastus jää sitten muitten huoleksi. Itse jos olisin ostamassa vanhaa taloa, tekisin, kuten sanoin. Ja en ole missään tekemisissä asuntobisneksen kanssa, enkä edes koirien.


      • joko_tai_sekä_että

        Koira antaa viitteen tai on antamatta. Tai antaa aiheettoman viitteen. Tärkeintä on, että koiran omistaja saa rahat. Muut miettikööt syyt ja seuraukset.

        Saman tuloksen tosiaan saa myös ilmanäytteillä tai niiltä mittarinheiluttajilta, jotka eivät muuta osanneet kuin mittaria heiluttaa.


      • selitäsävaan
        joko_tai_sekä_että kirjoitti:

        Koira antaa viitteen tai on antamatta. Tai antaa aiheettoman viitteen. Tärkeintä on, että koiran omistaja saa rahat. Muut miettikööt syyt ja seuraukset.

        Saman tuloksen tosiaan saa myös ilmanäytteillä tai niiltä mittarinheiluttajilta, jotka eivät muuta osanneet kuin mittaria heiluttaa.

        Verrokkina. Antaako koira paljonkin aiheettomia viitteitä huumeita haistaessaan? Eipä anna. Se haistaa sen, mitä sille on opettu. Eli on paljon luotettavampi kuin mainostamasi mittarinheiluttajat tai muut turhikset.


      • fgghhoo
        selitäsävaan kirjoitti:

        Verrokkina. Antaako koira paljonkin aiheettomia viitteitä huumeita haistaessaan? Eipä anna. Se haistaa sen, mitä sille on opettu. Eli on paljon luotettavampi kuin mainostamasi mittarinheiluttajat tai muut turhikset.

        Homekoira ei ilmoita, mikä home on kyseessä, se merkkaa koiralle opetetut homeet (eli toimii samoin kuin huumekoira). Homekoiralle on opetettu tietty määrä homeita, juuri niitä ihmiselle vaarallisia lajikkeita. Ihmisen tehtävä on selvittää, mikä homelaji on kyseessä.


      • normaali_kusettaja
        selitäsävaan kirjoitti:

        Verrokkina. Antaako koira paljonkin aiheettomia viitteitä huumeita haistaessaan? Eipä anna. Se haistaa sen, mitä sille on opettu. Eli on paljon luotettavampi kuin mainostamasi mittarinheiluttajat tai muut turhikset.

        Kyllä anta vääriä viitteitä. Sekä vääristä paikoista. Ei koira löydä hometta, vaan ilmavirtausten mukana kulkevan hajun. Kasvusto voi olla jossain ihan muulla. Myös ja erityisesti sellaisessa paikassa, jossa siitä ei ole haittaa tai jossa mikrobitoiminta on ihan normaali ja väistämätön ilmiö. Jolloin siitä ei olisi haittaakaan, jos mikrobien aineenvaihduntatuotteet eivät ilmavuotojen mukana pääsisisi sisään.

        Kusettaja kun olet, siivuutit jo ties kuinka monetta kertaa senkin, ettei koira löydä kaikkia ongelmia. Kun ei sitä ole opetettu kaikkia mikrobeja löytämään eikä etenkään sellaisia vaurioita, joihin ei liity mikrobitoimintaa. Niinkuin nämä kosteuden vaikutuksesta hajoavat mattoliimat ja kaseiinipitoiset tasoitteet.


      • asennevammaiselle
        normaali_kusettaja kirjoitti:

        Kyllä anta vääriä viitteitä. Sekä vääristä paikoista. Ei koira löydä hometta, vaan ilmavirtausten mukana kulkevan hajun. Kasvusto voi olla jossain ihan muulla. Myös ja erityisesti sellaisessa paikassa, jossa siitä ei ole haittaa tai jossa mikrobitoiminta on ihan normaali ja väistämätön ilmiö. Jolloin siitä ei olisi haittaakaan, jos mikrobien aineenvaihduntatuotteet eivät ilmavuotojen mukana pääsisisi sisään.

        Kusettaja kun olet, siivuutit jo ties kuinka monetta kertaa senkin, ettei koira löydä kaikkia ongelmia. Kun ei sitä ole opetettu kaikkia mikrobeja löytämään eikä etenkään sellaisia vaurioita, joihin ei liity mikrobitoimintaa. Niinkuin nämä kosteuden vaikutuksesta hajoavat mattoliimat ja kaseiinipitoiset tasoitteet.

        Älä valehtele. Koira nimenomaan löytää ne paikat, joita edes mittarimies ei huomaa. Koiran hajuaisti on miljoona kertaa tarkempi kuin ihmisen. Se löytää juuri ne ihmiselle haitalliset homekasvustot joita se on opetettukin löytämään. Eikä se valehtele.

        Mikä tässä on vaikea ymmärtää vai oletko kenties jotenkin asennevammainen mittarimies?


      • Kokemuksesta
        fgghhoo kirjoitti:

        Homekoira ei ilmoita, mikä home on kyseessä, se merkkaa koiralle opetetut homeet (eli toimii samoin kuin huumekoira). Homekoiralle on opetettu tietty määrä homeita, juuri niitä ihmiselle vaarallisia lajikkeita. Ihmisen tehtävä on selvittää, mikä homelaji on kyseessä.

        Meillä koko perhe alkoi sairastelemaa melkein heti muuton jälkeen, Lapsilla puhkesi astma. Aloimme epäillä homeongelmaa sairastelun takia. Ilmanäytteet olivat puhtaat, mitään ongelmia ei tuntunut oleva mutta sairastelu jatkui.

        Tilasimme homekoirat ja koirat merkkasivat talossa todella monta kohtaa. Näistä kohdista otettiin materiaalinäytteet ja 95%:ssa näytteistä oli suuria pitoisuuksia todella vaarallisia homekasvustoja.

        Ilman homekoiria asia ei olisi ratkennut, koska ei ollut mitään tietoa mistä lähteä homeita etsimään. Nyt seiniin porattiin reikiä vain koiran osoittamiin kohtiin ja homeongelma selvisi: säästää myös kustannuksia kun ei tarvitse mutu-periaatteella etsiä rakenteista hometta.

        Koira siis merkkaa paikan jos haistaa hometta ja on muiden asiantuntijoiden tehtävä ottaa näistä paikoista näytteet, tutkia ne ja tehdä tarvittavat toimenpiteet. Homekoiran käyttö vain säästää aikaa ja rahaa.


      • turha_välivaihe

        Eli puolessa talossa kosteusongelmia ... ja joka tapauksessa piti ottaa rakennenäytteet. Jotka kuntotutkijakin olisi ottanut, ilman sitä koiraakin.

        Joten mihin sitä koiraa oikeasti tarvittiin?


      • asennevammaiselle
        turha_välivaihe kirjoitti:

        Eli puolessa talossa kosteusongelmia ... ja joka tapauksessa piti ottaa rakennenäytteet. Jotka kuntotutkijakin olisi ottanut, ilman sitä koiraakin.

        Joten mihin sitä koiraa oikeasti tarvittiin?

        Mutta koirat näyttivät ne oikeat kohdat, mistä ottaa. Ei tarvitse summassa etsiä. Onko noin vaikea tajuta yksinkertaista asiaa?


      • HelppoaRahaa

        Jos otan sekarotuisen piskin ja laitan pannan kaulaan tuoden sen kämppään ja väitän homerakiksi niin paljonko voin veloittaa? Per käynti vai per 15min?500€ vai oliskos 1000€ käynti hyvä?


    • tilastonikkari

      kuinkahan monta savimajaa Suomesta löytyy?
      Ei varmaan edes sataa!

    • terveisiämyyjille

      Myyjät on laitettava kuriin,ne jotka myyvät paskoja koteja muille, niille on laitettava ikuinen muisto,ja se on liivimiehet hakevat hyypän kyytiin.

      • Hähähhähhääää

        Hähähähääää.....jollekin on jäänyt mustapekka käsiin......taitaa vähän jurppia? Etkä saanut myytyä seuraavalle hölmölle sinun jälkeesi?


    • terveisiämyyjille

      Minä vielä kerran muistutan kaikkia paskan talon ostajia,se joka möi paskaa teille se maksaa tai katuu sitä miksei maksanut jopa ylimääräistä ajoissa.Kun hommaan tartutaan niin se on myöhäistä sitten noilla kusipää myyjillä,kyytiin lähtö tulee vaikka suoraan työpaikalta,ei auta niillä enään siinä vaiheessa mikään itku tai laulu.

    • SuomenHomehelvetit

      Suomalaiset haluavat asua homeen keskellä ja haistella sitä.....ovathan he valinneet keskustan puolueenkin johtoon...joten ilmankos kaikki suomessa haisee paskalle...

    • faktaa000

      Moneltakohan jää hometalon korvaukset saamatta kun myyjä osoittautuukin varattomaksi kauppojen jälkeen?

      Se raha kun on helppo hävittää heti kauppojen jälkeen esim. lapsille ,ulkomaille, patjan alle jne. ja jos myyjä onkin vanhus niin kuolla kupsahtaa ennen oikeuden päätöstä ja
      sukulaiset ovat jo pumpanneet koko omaisuuden jemmaan.

      Opetuksena on siis että älä ikinä osta ok-taloa joka on vanha rötiskö 70 -90 luvulla tehty homepommi, sitäkin vanhemmat rintsikatkin ovat erittäin suuria riskiostoksia joita voi harkita erittäin suurella varauksella.

      Uusia talojaakaan en menisi kehumaan, vain hirsitalot ja niistäkin vain osa olisi sellaisia minkä voisin ostaa.

    • KahdenAsunnonLoukku

      Jos myyjällä on aikomus muuttaa asuntoon itse, jollei saa siitä kiskurihintaa.
      Myyjällä ei ole varmaan hirveitä kuluja ja huolia asunnosta, jos sitä kiskurihinnalla myy.
      Myyjä ei ota huomioon sitä, että asunnon ylläpidosta aiheutuu kuluja ja pidemmällä aikavälillä niistä muodostuu kymmenien tuhansien kuluerä.
      Talon ylläpitokulut, kuten lämmitys kustannukset, sähkö, vesi, kiinteistövero ja asunnolle kulkemiseen kuluvat auton aiheuttamat kulut.
      Minä möisin ränsistyneen asunnon heti pois, jos ostaja tulisi ja sanoisi ostavansa talon.
      Ränsistyneestä asunnosta ei voi pyytää uuden asunnon hintaa, koska lisää kustannuksia tulee asunnon remontoinnista, kuten, lämmitys järjestelmän uusiminen, käyttövesiputkien uusiminen, kuluneiden puulattioiden hiominen, asunnon sisäpintojen uusiminen, asunnon ulkopintojen maalaus ja ehkä kattoremontti.
      Ne jäävät ostajan maksettaviksi, mutta niistäkin koituu muutaman kymmenen tuhannen menoerä asunnon ostajalle.
      Ennemmin kannattaa myydä vähän edullisemmin, kuin pitäytyä korkeassa hinnassa ja jää asunto kokonaan myymättä.

    • HuoliikoIlmaiseksi

      Onhan se ränsistynyttä kiinteistöä yritettävä myydä siihen hintaan, mikä kiinteistölle on annettu arvioitu arvo ja josta on perintöverot maksettu.
      Perintöveroon pitää saada muutos, että syrjässä sijaitsevalle ja huonokuntoiselle kiinteistölle arvo määräytyy sen perusteella, mitä ostajat ovat valmiita maksamaan.
      Suurin osa tällaisista sivussa olevista kiinteistöistä on sellaisia, ettei kukaan osta.
      Jos ränsistyneestä kiinteistöstä suuria summia pyydetään, niin silloin kysyntä on kova.
      Jos ei ole kysyntää, niin hintakin tippuu.

      Helpoin tapa olisi vaan kaivinkoneella nurin, jollei kiinteistöllä olisi tunneiteitä, kuten perintönä saadulla vanhempien syntymäkodilla ja syntymäpaikalla on.
      Tuollaisen kiinteistön, joka sijaitsee 50km päässä, niin kuluja kertyy vuodessa 1300-2000€: kiinteistövero, sähkölaskut, lämmityskustannukset, vesilaskut ym.
      Mukaan täytyy laskea autosta koituvat kulut: polttoaine, huolto, korjaus, katsastus, ajoneuvovero, vakuutus.
      Nämäkin täytyy laskea asunnon huolehtimisesta aiheutuviin kuluihin.
      Kymmenessä vuodessa ollaan lähemmäs 20 000€ turhia menoja, jolla saisi ostettua uuden henkilöauton, mutta ei voikaan ostaa, koska rahat hupenee asunnon ylläpitoon.

      Huolehdittavalla kiinteistöllä joutuu käymään vähintään joka toinen viikko ja usimmin viikottain.
      Kesällä ruoho kasvaa, että jos on pari viikkoa leikkamatta, niin jo on mahdoton työmaa leikata pitkäksi venähtänyttä heinikkoa.
      Talvella kiinteistöllä jotuuu käymään vähintään joka toinen viikko tarkastamassa, että lämmitys toimii ja jos on oikein kylmää, niin melkeinpä kerran viikossa.
      Asunto ei tarvitse olla montaa päivää ilman lämmitystä jos on kova pakkanen, niin nopeasti kylmenee asunto.

      Vanhaa ja remontoimatonta asuntoa on vaikea saada kaupaksi, huoliiko kukaan edes ilmaiseksi, jos antaisi.
      Asunto, jota ei tarvitse ja josta on kuluja, niin kukapa sitä remontoisi, koska jos sille ostaja ilmestyy, niin ostaja tuskin laskee remontille mitään arvoa.
      Yleensä ostaja tekee täysremontin, vaikka myyjä olisi juuri remontoinut koko talon jalaittanut remonttiin 100 000€, niin siinähän myyjälle tulee enemmän kuin puolet tappiota.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      107
      7714
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2852
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2432
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2155
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1819
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1583
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1436
    8. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1434
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1397
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1359
    Aihe