Aihe

ADHD vs Bipolaarihäiriö

ADHDVAIBIPO

Sairastan perustyyppistä Adhd:ta, mutta joskus tulee pohdittua, että voisinko olla bipolaari ihminen.

Elämäni on aina ollut rytmitöntä ja spontaania tunteen mukana menemistä. Innostun asioista ja sitten taas kyllästyn. Teen asioita usein hetken mieljohteesta. Olen ollut masentunut etenkin ennen ADHD diagnoosia. Huomaan, että aina keväisin unentarpeeni vähenee huomattavasti ja olen normaalia toimeliaampi.

12

279

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Justus32

   Tervetuloa joukkoon. Lähes kaikki Adhd:t voisivat saada myös bipo-diagnoosin.

  • ivrfyklb

   Oletko sulkenut pois, että et ole vain riivattu yksisarvinen?

  • bettym

   Eikö tunteita sitten saisi olla. ?????
   Lääkkeillä pyritään saamaan ihmisistä samanlaisia tunteettomia yhteen suuntaan tuijottavia musta- valkoisia suoraturpia.

   • LeenaPa

    Täytyy kyllä peukkua nostaa tälle kommentille. Minuakin on yritetty tasoittaa, mutta lääkkeet ei tehoa, enkä niistä niin välitäkkään, olen onnellinen kaikkien ylä ja alamäkieni kanssa.. Kiitos, hyvä vastaus


  • AloittajaADHD

   Olen kouluttautunut yliopistossa, mutta ilman Adhd-diagnoosia tuskin olisin saanut tutkintoa suoritettua. Lääkitsen Adhd:ta, jotta selviän velvollisuuksistani ja en hukkaile koko ajan tavaroita. En käytä lääkitystä säännöllisesti. Lääkitys ei ole muuttanut tunteitani millään tavalla.

  • hhjjkk

   itselläni päinvastoin: olen kakkostyypin bipo ja olen miettinyt voisinko sittenkin olla introvertti adhd.

   • aloittajaadhd

    Voihan se olla mahdollista, että sinulla olisi introvertti adhd.

    Itsellä perusmuotoinen ADHD, jossa kuitenkin maininta, että yliaktiivisuus korostunut enemmän. Aina meno päällä. Aloin pohtia, että olisiko parempi diagnoosi lievä krooninen mania. En ole mihinkään kovin outoihin juttuihin koskaan lähtenyt, mutta elämä on ollut värikästä.


  • Pekkakivi1

   Mun mielestä aloituksessa kuvattu rytmittömyys, spontaanius, innostuminrn, kyllästyminen, hetken mielijohteesta toimiminen on nimenomaan hyvin tyypillisiä adhd oireita... Ja väittäisin että aika monella ihan normillakin unentarve vähentyy keväisin, kun päivätkin pitenee. Jos sulla lääkitys adhd:een niin eikö auta tuohon krooniseen rauhattomuuteen?

   Mulla adhd, mutta luultavasti ei selitä kaikkea mielialanheilahteluita, mm. toistuva masennus ja muita kausiluontoisia heittoja suuntaan ja toiseenkin.

  • jaaapadaaapa

   Olen joskus tehnyt jonkun ruksi-ruutuun -tyyppisen bipo-testin, sivu tai pari kysymyksiä. Sain negan siitä, enkä kyllä itsekään pidä itseäni bipona. Luulisin, että erona on se, että bipot ovat pitkäjänteisempiä mielialavaihtelussa. ADHD voi vaihtaa mielialaa useasti saman päivän aikana, bipoilla jaksot kestävät päivistä kuukausiin. Mutta tämä on täysin epälääketieteellistä mutua. Ehkä tällä palstalla joku voi kertoa oireistaan tarkemmin.

   • dfjkl

    Epävakaalla persoonallisuushäiriöisellä mielialat vaihtelevat päivän aikana tiuhaan.


   • jaaapadaaapa

    Tietääkseni epävakaa persoona ei ole perinnöllinen eikä synnynnäinen, aiheutuu yleensä lapsuuden traumoista, oireilee pahiten nuoruusiässä ja on täysin parannettavissa. Minuun ei päde yksikään noista kriteereistä. Enkä ole ikinä kuullut, että epävakaa persoona hukkaisi tavaroita.

    Siihen kyllä uskon, että ADHD:n kanssa eläminen voi aiheuttaa paljonkin häiriöitä persoonaan lieveilmiönään. Taas vaikeita tai omituisia ihmisiä löytyy varmasti kaikista ihmisryhmistä ihan ilman mitään diagnoosejakin.


  • 1234567890rtyuio

   Minulla on adhd ja masennus. Ulkopuolisen silmin elämäni voisi olla bipolaarisuutta, kun masennustaki, mutta adhd eroaa varsin paljon bipolaarisuudesta. On sitä joskus itsekin miettinyt, koska voi olla molemmat sairaudet päällekäin. Tutkimuksissa selviää tällaiset.

   Adhd on paremminkin persoonallisuuden kuvaus.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   108
   5240
  2. Sofia muutti hotelliin ilmaiseksi

   "Seiskan saamien tietojen mukaan kohukaunotar Sofia Belorf, 30, olisi muuttanut helsinkiläiseen luksushotelliin äskettäin. Seiskan saamien tietojen mu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   360
   1801