ADHD vs Bipolaarihäiriö

ADHDVAIBIPO

Sairastan perustyyppistä Adhd:ta, mutta joskus tulee pohdittua, että voisinko olla bipolaari ihminen.

Elämäni on aina ollut rytmitöntä ja spontaania tunteen mukana menemistä. Innostun asioista ja sitten taas kyllästyn. Teen asioita usein hetken mieljohteesta. Olen ollut masentunut etenkin ennen ADHD diagnoosia. Huomaan, että aina keväisin unentarpeeni vähenee huomattavasti ja olen normaalia toimeliaampi.

12

3271

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Justus32

      Tervetuloa joukkoon. Lähes kaikki Adhd:t voisivat saada myös bipo-diagnoosin.

    • ivrfyklb

      Oletko sulkenut pois, että et ole vain riivattu yksisarvinen?

    • bettym

      Eikö tunteita sitten saisi olla. ?????
      Lääkkeillä pyritään saamaan ihmisistä samanlaisia tunteettomia yhteen suuntaan tuijottavia musta- valkoisia suoraturpia.

      • LeenaPa

        Täytyy kyllä peukkua nostaa tälle kommentille. Minuakin on yritetty tasoittaa, mutta lääkkeet ei tehoa, enkä niistä niin välitäkkään, olen onnellinen kaikkien ylä ja alamäkieni kanssa.. Kiitos, hyvä vastaus


    • AloittajaADHD

      Olen kouluttautunut yliopistossa, mutta ilman Adhd-diagnoosia tuskin olisin saanut tutkintoa suoritettua. Lääkitsen Adhd:ta, jotta selviän velvollisuuksistani ja en hukkaile koko ajan tavaroita. En käytä lääkitystä säännöllisesti. Lääkitys ei ole muuttanut tunteitani millään tavalla.

    • hhjjkk

      itselläni päinvastoin: olen kakkostyypin bipo ja olen miettinyt voisinko sittenkin olla introvertti adhd.

      • aloittajaadhd

        Voihan se olla mahdollista, että sinulla olisi introvertti adhd.

        Itsellä perusmuotoinen ADHD, jossa kuitenkin maininta, että yliaktiivisuus korostunut enemmän. Aina meno päällä. Aloin pohtia, että olisiko parempi diagnoosi lievä krooninen mania. En ole mihinkään kovin outoihin juttuihin koskaan lähtenyt, mutta elämä on ollut värikästä.


    • Pekkakivi1

      Mun mielestä aloituksessa kuvattu rytmittömyys, spontaanius, innostuminrn, kyllästyminen, hetken mielijohteesta toimiminen on nimenomaan hyvin tyypillisiä adhd oireita... Ja väittäisin että aika monella ihan normillakin unentarve vähentyy keväisin, kun päivätkin pitenee. Jos sulla lääkitys adhd:een niin eikö auta tuohon krooniseen rauhattomuuteen?

      Mulla adhd, mutta luultavasti ei selitä kaikkea mielialanheilahteluita, mm. toistuva masennus ja muita kausiluontoisia heittoja suuntaan ja toiseenkin.

    • jaaapadaaapa

      Olen joskus tehnyt jonkun ruksi-ruutuun -tyyppisen bipo-testin, sivu tai pari kysymyksiä. Sain negan siitä, enkä kyllä itsekään pidä itseäni bipona. Luulisin, että erona on se, että bipot ovat pitkäjänteisempiä mielialavaihtelussa. ADHD voi vaihtaa mielialaa useasti saman päivän aikana, bipoilla jaksot kestävät päivistä kuukausiin. Mutta tämä on täysin epälääketieteellistä mutua. Ehkä tällä palstalla joku voi kertoa oireistaan tarkemmin.

      • dfjkl

        Epävakaalla persoonallisuushäiriöisellä mielialat vaihtelevat päivän aikana tiuhaan.


      • jaaapadaaapa

        Tietääkseni epävakaa persoona ei ole perinnöllinen eikä synnynnäinen, aiheutuu yleensä lapsuuden traumoista, oireilee pahiten nuoruusiässä ja on täysin parannettavissa. Minuun ei päde yksikään noista kriteereistä. Enkä ole ikinä kuullut, että epävakaa persoona hukkaisi tavaroita.

        Siihen kyllä uskon, että ADHD:n kanssa eläminen voi aiheuttaa paljonkin häiriöitä persoonaan lieveilmiönään. Taas vaikeita tai omituisia ihmisiä löytyy varmasti kaikista ihmisryhmistä ihan ilman mitään diagnoosejakin.


    • 1234567890rtyuio

      Minulla on adhd ja masennus. Ulkopuolisen silmin elämäni voisi olla bipolaarisuutta, kun masennustaki, mutta adhd eroaa varsin paljon bipolaarisuudesta. On sitä joskus itsekin miettinyt, koska voi olla molemmat sairaudet päällekäin. Tutkimuksissa selviää tällaiset.

      Adhd on paremminkin persoonallisuuden kuvaus.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2466
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      38
      1399
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      60
      1368
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1156
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1123
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1101
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1032
    Aihe