Sarjamurhia?

dfggjhtjh

Sarjamurhaaja? Sarjamurhia?

Murhainfosta lainattua:

1972- 76
Hilkka Laitinen. Katosi 19.7.1972 Nastolassa
Pekka Kauppinen. Katosi elokuussa 1972 Helsingissä
Isojokelainen 17-vuotias nuorukainen katosi 2.5.1975. Hänestä tehtiin viimeinen havainto tuon päivän iltana klo 21 aikoihin, jolloin hänen nähtiin liftaavan Kristiinan (Kristiinankaupungin, toim.huom.) ja Isojoen välisellä tiellä. Hän oli kateissa vielä 28.9.1975
Arvo Korpi. Katosi kesäkuussa 1975 Helsingissä
Esa Korte. Katosi syyskuussa 1976 Helsingissä

Sitten oli neljän vuoden hijainen jakso, tauko ja alkoi taas 1980 jolloin katosi 135 ihmistä, joista edelleen kateissa 49, vuodelta 1981 on 22 edelleen kateissa eli yli puolet vähemmän:

12. 4 1980 katosi Itä-Pasilassa asunut 41-vuotias sekatyömies
17.4 1980 Hämeenlinnassa opiskellut 19-vuotias espoolaisneito katosi 17.4.1980. Hän oli edelleen kateissa 4.7.1980.

27.6.1980 - Merja Vaara. Katosi 27.6.1980 Rovaniemellä
Kesän ja syksyn aikana 1980 tehtiin katoamisilmoitus kolmesta muustakin henkilöä ja heidän kohdallaan epäiltiin henkirikoksen mahdollisuutta varsin nopeasti – ja melko pian kaikki kolme kadonnutta löydettiin surmattuina. Tapaukset olivat Ruotsinpyhtäältä, Kangasniemeltä ja Lestijärveltä.

Jostain syystä vuosi 1981 oli hiljaisempi. Ihmiset ovat kadonneet yleensa huhti- syys/lokakuun aikana eli sulan aikaan ja ennen järvien tai soitten jäätymistä.

Hiljaisen 1981:n jälkeen vuonna 1982 taas alkoi urakalla:
1982 Tampere keväällä - Tyttö lähti Tampereelta aamujunalla Helsinkiin, kenties ei koskaan noussut junaan, ei ilmestynyt pääsykokeisiin. Kadonnut täysin.

1982 Turku - Turussa katosi kaksi naista, toinen elokuussa 1982 ja toinen marraskuussa 1982. Meri oli sula.
3. 7 1982 Helsinki- katosi 33-vuotias valintamyymälän kassalla työskennellyt nainen. Hän oli kateissa vielä lokakuun puolivälissä 1982.
27. 9 1982 Turenki- Jari Hännikäinen. Katosi 27.9.1982 Turengissa

1983- 84 hiljaisempaa.

1985 toukokuu Helsinki- Antti Koski. Katosi toukokuussa 1985 Helsingissä

1986- 87 ei taaskaan mitään.
Piia Ristikankare. Katosi 7.10.1988 Piikkiössä
Vilho Hauhia. Katosi 10.10.1989 Lahdessa
1995 elokuu Karkkilassa kadonnut Jarmo Vesteri, 40, osallistui tiedesymposiumiin, sen jälkeen ei mitään tietoa.

Maissa kadonneet löytyvät usein yllättävästä paikasta sellaisesta osasta vesistöä, joiden ohi heidän lyhyin reittinsä ei olisi kulkenut. Miksi kukaan haluaa kylmällä ilmalla kävellä mitään muuta kuin nopeinta mahdollista reittiä?

Nyt on taas "sesonki" jolloin hukkuneet ovatkin "hukkuneita".

27

527

Vastaukset

 • Olis se hurja juttu jos nuo kaikki olis jonku saman henkilön tekosia,tietysti ympäri Suomen Hangosta Utsjoelle niin ei osata yhdistää.

 • Kaikki tapaukset tuskin ovat saman tekijän, mutta jokin vastaavuus on kadonneiden ja "hukkuneiden" tilastojen kanssa. Ihmisiä on tapettu melkein liukuhihnalta, mutta osa tapauksista on luokiteltu hukkuneiksi ja osa kadonneiksi. Samoina vuosina on piikit sekä kadonneiden että hukkuneiden määrissä. Kadonneethan jäävät kadonneiksi, niitä ei tilastoida hukkuneiksi.

  Veikkaan, että joku taksikuski on erikoistunut sarjamurhiin ja on liikkunut ympäri Suomea.

  Outo on esimerkiksi Erik Sarinin tapaus, missä taksikuski selitteli mitä sattuu, jätti Sarinin muka 100 m. ennen kotiaan kadulle ja näki tämän kävelevän sitten ostarille päin. Kapakka oli kiinni ja miksi Sarin olisi mennyt snägärille, jos ja kun oli jo kotonaan ja jääkaapissa aina jotain?

  Sama Jussi Neuvosen tapaus. Taksikuski oli viimeinen jolla oli jokin havainto. Miten esim. turkulainen taksikuski saa tolppia Helsingissä? Mikä systeemi takseilla on tai on ollut?

  Lamautin, jolla on tehty uhrit toimintakyvyttömiksi ja heivattu järveen/ mereen.

  • Kiinnitin huomioni tuohon taksikuskiin. Taas oli MSN palstalla jotain vuoden vanhaa juttua Raisa Räsäsestä. Todistajana taksikuski joka yllättäen 17 vuoden hoksii kuskanneensa Raisaa ja kahta maahanmuuttaja miestä Tampereen keskustasta Multisillalle. Hän jopa muistaa, Raisan (vapaaehtoisesti) nousseen etupenkille ja pohtineen mitä hänelle tapahtuisi? Maahanmuuttajamiehien istuessa takapenkille. Taksikuski kertoo LUVANNEENSA viedä Raisa tämän kotiin.

   Nyt niihin kysymyksiin:
   - Miksi tämä ns. taksikuski ei välittömästi ilmaantunut kertomaan tapahtuneesta? Miksi vasta 17 vuoden jälkeen?
   Sopivasti maahanmuuttajavastaisuus on nousemassa Suomessa.
   - Miten tämä taksikuski voi tarkasti muistaa 17 vuoden jälkeen mitä puhuttiin?
   - Miksi Raisa nousi vapaaehtoisesti taksin etupenkille?
   Kukaan ei häntä siihen ollut pakottamassa.
   - Miksi tämä taksikuski ei vienyt tyttöä tämän kotiin jos kerran tämä oli ollut peloissaan?
   Taksikuski on sanonut, että hän lupasi viedä tytön kotiinsa.
   -Minkä tähden Raisa Räsänen olisi vapaaehtoisesti jäänyt miesten seuraan jos pelkäsi?
   - Miksi juuri Multisilta?
   Alue jolla on iso muuttovirta, ihmisiä muuttaa alueelle ja lähtee.

   A.) Joko koko tarina on tietyn porukan keksimää huttua.
   B.) Taksikuski on itse ottanut Raisa Räsäsen kyytiin ja polkenut suohon. Ja sopivasti vuosien aikana kyhännyt yhteen tarinaa uskottavaa tarinaa liittyen maahanmuuttajiin.
   Tarinan paikkaansa pitävyyttä on myös mahdoton lähteä tarkistamaan Multisillan asukkailta sillä alueelle ja sieltä ulos on 17 vuoden aikana muuttanut tuhansittain ihmisiä.

   Onkohan ns. taksikuskin taustat tutkittu kunnolla?
   Ite uskon, tyypin olleen itse syyllinen.
   Sillä hänen antama sepustus ontuu ja pahasti.
   -Miksi poliisi sittnen ilm. tutkii asiaa?
   Ehkäpä poliisi onkin kiinnostuneempi taksikuskista kuin tämän sanomisesta.


  • Mitä ilmeisimmin taksikuski Raisankin katoamisen takana. Raisa tuskin olisi ollut niin seikkailunhaluinen, että olisi mennyt jonkun ulkomaalaisen kanssa "peloissaan" kuten tuo taksikuski sanoi, todennäkoisesti raiskasi ja heivasi sitten jonnekin ruumiin. Sellainenkin juttu, että kannattaisiko tarkistaa tyypin kellari, ettei vain olisi pitänyt vankina tätä Raisaa siellä.


 • Sarin osuu -88 buumiin.

 • Taksikuski on sopiva ammatti jos on ns. tarve murhailla ihmisiä. Ketkä muut voivat jo ammatin puolesta liikkua ympäri maata ja olla tekemisissä avuttomien humalaisten kanssa ja ajella jossain jollain öisellä ja autiolla tiellä missä ei ole silminnäkijöitä tai muutakaan ?!
  Kukaan ei ylipäätään epäile taksikuskia murhaajaksi. Ilman sähkölamautinta homma ei tosin onnistuisi tai ole onnistunut. Lamautin ei jätä hukkuneisiin jälkiä ja sillä saa isommankin miehen toimintakyvyttömäksi. Lamauttimen saa kaiketi itsekin suht helposti rakenneltua, jos kova "tarve" on.

 • Syksyllä ja keväällä hukkuu helpommin kun vedet kylmiä. Jos ruumis nousee pintaan vasta jäiden tultua, ehtii painua uudelleen pohjaan ennen jäiden sulamista eikä kukaan huomaa, pimeällä ja kylmällä myös vähemmän liikutaan vesillä tai edes rannoilla. Tarpeeksi tehokkailla laitteilla löytyisi varmasti monta luurankoa.

  Monissa noista tapauksista varmasti läheinen henkilö syyllinen ja piilottanut ruumiin huolellisesti. Sarjamurhaajien uhreissa pitäisi yleensä olla jotain yhteistä ja sopii harvoihin tapauksiin.

 • Laivamurhaaja 70-luvulla, Turun hukuttaja ja Etelä-Suomen homomurhien tekijä on varmaan sama tyyppi. Jos se on taksikuski, joka liikkuu akselilla Turku- Tre Hki ja välillä Oulu. Kun illat vaalenevat se siirtyy sisätiloihin ja homo ja bimurhiin. Syys-kevät tappaa satunnaisesti kyytiasiakkaan, poikkeuksetta nuoren miehen tai vesistön lähellä aamuyöllä satunnaisesti kävelevän tyypin.

  Aaltonenkin tuli oletettavasti taksilla kotiinsa surmailtana.

  • Kohtalaisen mielisairaita juttuja nää. Ei sarjamurhaajat toimi noin, kuin b-luokan leffoissa.
   Hukkumisia en laittaisi isossa mittakaavassa sarjamurhaajien tekemiksi, eikä se tekotapana ole sellainen, mitä sarjamurhaaja käyttäisi.
   Ihmisillä on omituisia käsityksiä, että sarjamurhaaja olisi jokin sellainen todella salassa toimiva tyyppi, jonka tekoja ei edes ehkä tunnista murhiksi. Näin asia ei kuitenkaan ole.

   Suomessa on ollut kyllä kiinnijääneitä ja kiinnijäämättömiä sarjamurhaajia, mutta kyllä ne ovat toimineet aivan yhtä näkyvästi, kuin mikä tahansa kännitappaja.

   Muutama(pari-kolme) Suomessa tehty homomurha voi olla teoriassa yhden ja sama tekijän, ns. sarjamurhaajan tekemiä. Tällöin tekijä olisi itse homoseksuaali. Tämä olisi hänen tekotapansa, eikä siihen liittyisi taksi-ryöstömurhia, eikä laivakatoamisia.

   Selvimmät kiinnijäämättömät sarjamurhaajat ovat tappaneet naisia. Tekotapa on ollut yleensä kuristaminen ja sen yhteydessä mahdollisesti raiskaus.


  • älä_viitsi kirjoitti:

   Kohtalaisen mielisairaita juttuja nää. Ei sarjamurhaajat toimi noin, kuin b-luokan leffoissa.
   Hukkumisia en laittaisi isossa mittakaavassa sarjamurhaajien tekemiksi, eikä se tekotapana ole sellainen, mitä sarjamurhaaja käyttäisi.
   Ihmisillä on omituisia käsityksiä, että sarjamurhaaja olisi jokin sellainen todella salassa toimiva tyyppi, jonka tekoja ei edes ehkä tunnista murhiksi. Näin asia ei kuitenkaan ole.

   Suomessa on ollut kyllä kiinnijääneitä ja kiinnijäämättömiä sarjamurhaajia, mutta kyllä ne ovat toimineet aivan yhtä näkyvästi, kuin mikä tahansa kännitappaja.

   Muutama(pari-kolme) Suomessa tehty homomurha voi olla teoriassa yhden ja sama tekijän, ns. sarjamurhaajan tekemiä. Tällöin tekijä olisi itse homoseksuaali. Tämä olisi hänen tekotapansa, eikä siihen liittyisi taksi-ryöstömurhia, eikä laivakatoamisia.

   Selvimmät kiinnijäämättömät sarjamurhaajat ovat tappaneet naisia. Tekotapa on ollut yleensä kuristaminen ja sen yhteydessä mahdollisesti raiskaus.

   Tuo nyt kiinni jäänyt sarjahukuttaja voisi olla osan muuallakin tapahtuneiden hukkumisten ja homomurhien takana. Onkohan matkustellut paljon, etsinyt homoseuraa ja hukuttanut tai muuten tappanut jos ei suostunut.


 • Mistä ylipäätään tiedetään, että Aaltonen vei koirat ulos? Kun ei ollut kakkia lattialla?

 • voiko taksikuski olla sit helsingin naissurmien ja järvenpään sarjamurhien takana

  • 1980 luvun puolivälissä liikkui alueella mies, naisten sieppaaja vaalealla japani valmisteisella autolla, auton etupenkilllä oli lasten istuin. Yhtä uhreista ei taidettu koskaan löytää, yksi pakeni verissä päin ja kolmas näistä löytyi vainaana Hikiältä/ Hausjärveltä jostain Karhintien varren metsistä muistaakseni. Yhteistä näille naisille oli, että kaikki olivat brunetteja ja pitkätukkaisia ja ilmeisesti tuttuja paikallisissa kuppiloissa. Sattuipa niin, että minä asuin Hikiällä 1986-1989. Kuljin junalla töissä Helsingissä ja yleensä jouduin odottamaan jatkoyhteyksiä Riihimäen asemalla. Join kahvikupposen asemaravintolan ns. paremmalla puolella. Sunnuntaisin kävin syömässä riisipuuron. Illalla kotiin palatessa saatoin minä joskus juoda tuopillisen oluttakin Hikiälle paremmalla puolella. Ja nuori, kun tuolloin olin niin toki pubissakin kävin Riihimäellä. Eräänä iltana palasin työstä kotiin ja koska olin ollut poissa monta päivää ei jääkaapissa ollut ruokaa. Kaupat olivat kiinni kello jotain 21.00, lähdin siis käymään grillillä joka oli noin kilometrin päässä. Sieltä palatessa ohitseni ajoi vaalea auto hiljaa, jonkin ajan kuluttua sama auto tuli uudestaan takaani ja tällä kertaa se pysähtyi. Ikkuna avattiin, kuski oli tumma - tai mustatukkainen, suomalainen mies. Hän kysyi, haluanko kyydin jonnekin?
   Minulla ei ole koskaan ollut tapana nousta vieraisiin autoihin ja kotini oli parinkymmenen metrin päässä. Totta kai minä kieltäydyin! Auto jatkoi matkaa ja kääntyi edestäni Karhintielle.

   Vasta vuosia jälkeen päin lukiessani ensimmäisen kerran Järvenpään naissieppauksista, tuli mieleeni olinko minä nähnyt murhaajan?


  • MANNI777 kirjoitti:

   1980 luvun puolivälissä liikkui alueella mies, naisten sieppaaja vaalealla japani valmisteisella autolla, auton etupenkilllä oli lasten istuin. Yhtä uhreista ei taidettu koskaan löytää, yksi pakeni verissä päin ja kolmas näistä löytyi vainaana Hikiältä/ Hausjärveltä jostain Karhintien varren metsistä muistaakseni. Yhteistä näille naisille oli, että kaikki olivat brunetteja ja pitkätukkaisia ja ilmeisesti tuttuja paikallisissa kuppiloissa. Sattuipa niin, että minä asuin Hikiällä 1986-1989. Kuljin junalla töissä Helsingissä ja yleensä jouduin odottamaan jatkoyhteyksiä Riihimäen asemalla. Join kahvikupposen asemaravintolan ns. paremmalla puolella. Sunnuntaisin kävin syömässä riisipuuron. Illalla kotiin palatessa saatoin minä joskus juoda tuopillisen oluttakin Hikiälle paremmalla puolella. Ja nuori, kun tuolloin olin niin toki pubissakin kävin Riihimäellä. Eräänä iltana palasin työstä kotiin ja koska olin ollut poissa monta päivää ei jääkaapissa ollut ruokaa. Kaupat olivat kiinni kello jotain 21.00, lähdin siis käymään grillillä joka oli noin kilometrin päässä. Sieltä palatessa ohitseni ajoi vaalea auto hiljaa, jonkin ajan kuluttua sama auto tuli uudestaan takaani ja tällä kertaa se pysähtyi. Ikkuna avattiin, kuski oli tumma - tai mustatukkainen, suomalainen mies. Hän kysyi, haluanko kyydin jonnekin?
   Minulla ei ole koskaan ollut tapana nousta vieraisiin autoihin ja kotini oli parinkymmenen metrin päässä. Totta kai minä kieltäydyin! Auto jatkoi matkaa ja kääntyi edestäni Karhintielle.

   Vasta vuosia jälkeen päin lukiessani ensimmäisen kerran Järvenpään naissieppauksista, tuli mieleeni olinko minä nähnyt murhaajan?

   En juonut *Hikiälle. Vaan aikaa kuluttaakseni. ;)


  • Olipa onni, että olit kotisi lähellä ja mitään ei tapahtunut.


 • Tuli mieleen Jalo Seppänen, et muista oliko kyytiin kyselijä Jalo Seppänen, sarjamurhaaja? Sillähän oli tummat hiukset ja viikset yleensä. Googleta sen kuva, jos vaikka oli kyseinen hullu. Onneksi on jo kuollut.

  • Jalo oli silloin vankilassa.


 • CEELI BJÖRKVIST OISKO OLLU

 • "Manfred Seelin epäillään viettäneen vuosikymmeniä kaksoiselämää. Vuonna 2014 kuolleen miehen jäljiltä löytyi naisen jäänteitä ja poliisi tutkii useita muita murhatapauksia.

  Saksalainen Manfred Seel vietti aina päällisin puolin täysin normaalia elämää, teki töitä maisema-arkkitehtina, perusti perheen, oli musiikillisesti lahjakas eikä joutunut virkavallan kanssa tekemisiin."

  http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001183684.html

  Aivan käsittämätön juttu! Eikä kukaan huomaa mitään, vaan pidetään ihan fiksuna ja normaalina ihmisenä ja onkin sarjamurhaaja.

 • Minua on kummeksuttanut, kun Järvenpään sarjamurhaajalle laitetaan kolme uhria nimenomaan saman tekotavan perusteella, ja tuo ainoa kerrottu ja väitetyksi löydetty vainaja oli silvottu vatsasta niin taidokkaasti, että tekijällä arveltiin olleen anatomian tuntemusta.

  Samalla tavalla Ulvilan Lahden murhatapauksessa oikeudenkäynnissä 2010 keväällä kirurgian tohtori todisti oikeudessa, että tekijällä oli anatomian tuntemusta. Minusta Lahden murhaaja on tuo Järvenpään sarjamurhaaja, mutta sitä ei oteta kiinni jostakin syystä. Onkohan se niin korkeassa virassa oleva, vai miksiköhän ei?

  Vai olisiko sen löydetyn vainajan lisäksi ne kaksi muuta aivan toiset tapetut kuin mitä oletetaan?

  • "Hausjärven hiekkakuoppasurmat on 1990-luvun alkupuolella tapahtunut kahden, mahdollisesti kolmen tai useamman rikoksen sarja, joiden tapahtumapaikka oli Hausjärvellä sijaitseva hiekkakuoppa tai sen ympäristö.[1]

   Keskusrikospoliisi on koonnut jutusta kokonaisuuden, johon liittyy kolme erilaista tapahtumaa. Poliisin mukaan kaikki tapahtumat sitoo yhteen yksi ja sama tekijä. Oletetusta tekijästä on julkisuudessa käytetty nimitystä Järvenpään sarjamurhaaja.[2]"

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Hausjärven_hiekkakuoppasurmat

   Niin, että useamman, jopa enemmän kuin kolme "hiekkakuoppasurmaa"? Tällaista tarinointia yhden ruumiin perusteella. Ei mee läpi.

   Mies kuvataan muuten tummatukkaiseksi. Jossain palstallahan joku väitti tietävänsä kenestä on kyse, oli annettu uutisessa, (siis poliisi antoi) asuinpaikka ja että kyseessä oli joku uskovainen. Sitten poliisi ilmoitti, että on saanut kaikki tiedot, mutta ei ehdi millään kuulustelemaan ja tämän jälkeen koko tapauksesta ei olekaan kuulunut mitään enää. Eli annettiin selvästi tieto, että tyyppi voi tehdä ihan mitä lystää, eikä poliisi koske.


 • ei nainen sano, että "mitäkähän mulle tapahtuu", vieraan vanhemman ulkolaisen miehen seurassa. a) jos on oma komeampi ja nuorempi poika-ystävä odottaa jossain b) jos on mahdollista hakea apua taksikuskilta tilanteeseen c) jos ei ole aivan täysin itsetuhoisia ajatuksia. eli syyllinen taitaa olla taksikuski :-(

  • Ja miksiköhän se taksikuski olisi kertonut tuon kun ei ole missään vaiheessa ollut epäilty ja onhan hänenkin taustat selvitetty. Ihmetyttää kyllä että nyt vasta kertoo jos totta, huijarilta vaikuttaa, mutta poliisit uskoo. Onhan näitä ollut ennenkin, useimmista murhista monet tietää mutta eivät kerro, ehkä koston pelosta, murhasta kun ei Suomessa kovin kauaa vankilassa olla.

   Sarjamurhaajia voisi olla lähinnä hukkumistapauksissa, kuten tuokin itä-Suomessa kiinni jäänyt. En usko että nuori mies ravintolaillan jälkeen veteen useinkaan tahallaan tai vahingossa joutuu, esim Kotkassa kaksi kuukauden välein hukkunutta. Ripatti oli käynyt juuri nakkikioskilla ja sitten joutui veteen.

   Kaupunkien jokirannoille, vierasvenesatamiin jne olisi helppo laittaa vesistön suuntainen kameravalvonta, selviäisi moni tapaus ja ehkäisi hukuttamisia. Myös Tampereella ja Turussa monta hukkunut selittämättömästi, muutama selvinnyt kertomaan tönäisystä veteen tai sillalata tiputtamisesta.


  • Jos taksikuski on mamu, niin voi pelätä sekä kydissä olleita mamuja, että poliiseja, vaikka olisi syytönkin. Eipä kiinnostaisi joutua itsekään epäillyksi, vaikka varmaankin kertoisin tietoni tuollaisessa jutussa. Miehiä epäillään aina ja etenkin USA:ssa tuomitaan syyttöminä, naisia ei epäillä juuri koskaan ja Suomessa ei tuomita aina vaikka olisi täysin selvästikin syyllinen. Tässäkinhan voi olla tekijänä vaikka mustasukkainen nainen, ovat tappaneet myös esim pikkuveloista.


 • Tampereella huomannut monesti sen, että porukassa ryypiskellään ja yks saa kuningas idean ja hyppää humalassa veteen. Yks tuttuni teki juurikin tuon tempun ryyppy illan päätteeksi ja sitä sitten autettiin pois vedestä. Humalassa ei aina ajattele selkeästi ja rationaalisesti, eikä ajattele seurauksia.

  Olis aika outo toimintamalli sarjamurhaajalla 😂 En usko myöskään veteen heittäjään, eiköhän nuo ole ite veteen menneet tavalla tai toisella.

  Raisan tapauksessa tuo taksikuski oli kertonut, että ei aijemmin ole kertonut tuosta ja siihen oli syynä henkilökohtaiset syyt ja poliisi ei niitä kerro julkisuuteen. Humalassa on tempaukset aika uhkarohkeita ihan aikuisillakin, niin teineillä tuota on vielä enemmän.

  Mua vaivaa nää toisinaan paljon ja ihmettelen, että ei Suomessa ole järjestetty sellaista joukkoa jotka tarttuis heti etsintöihin, kun poliisi odottelee, noin pääsis heti jäljille ja vois toimittaa tiedot tutkivalle poliisille, veikkaan, että tuolla tavalla löytyis heti tuoreeltaan johtolankoja ja tuoreita havaintoja, mitkä olisi tärkeitä. Itseäni vaivaa eniten tuo odottelu ja se, että jäljet kylmenee ja sitten tulee näitä täysin pimeitä tapauksia.

 • Arvo Korpi ja Esa Korte. Nopeella googlaamisella en löytänyt heistä mitään. Onkohan etes näistä olemassa taustoineen ja katoamistilanteistaan olemassa julkisuudessa mitään? Jäi hämäämään nyt 😲

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.