VAROITUS! Alektum perintä

Kokemuksialaittakaa

Olkaahan kanssa ihmiset varovaisia kyseisen puljun kanssa, toiminta vaikuttaa todella epäilyttävältä. Netistä löytyy kymmenittäin palstoja joissa käsitellään yrityksen toimintaa laitan muutaman tärpin:

http://kaksplus.fi/threads/onko-muita-jotka-ovat-saaneet-oudon-perintaekirjeen-alektum-perintae-oy-ltae.1576161/

http://www.laki24.fi/aihe/65939/

http://keskustelu.suomi24.fi/t/8624208/alektum-perintakirje

http://www.vauva.fi/keskustelu/4534881/ketju/alektum_kokemuksia

http://murobbs.muropaketti.com/threads/alektum-perinnaen-kummallinen-soittoaika-kusetusfirmako.662999/

http://forums.offipalsta.com/showthread.php?t=68207

http://www.meidanperhe.fi/keskustelu/646809/ketju/_aiheeton_lasku


http://www.kkv.fi/Ajankohtaista/Tiedotteet/2015/22.10.2015-toimintaohjeet-kuluttajille-westerfield-agn-mmbg-agn-ja-gothia-oyn-perinnasta/

100

23328

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ppppppppppppppppppo

      Perintätoimistossa (en yllämainitussa) joskus aikoinaan työskennelleenä nuo keskustelut vaikuttavat tooooooodella tutuilta. Ette uskokaan miten moni velallinen "enookoskaantilannu" tai "enooikäänkuullutästävelastaneljänvuodentakaa" ja kuitenkin näkyy selvästi, että on ollut asiasta yhteydessä, sopinut ehkä maksusuunnitelmaakin aikoinaan ja lyhentänyt erän tai pari.

      Lisäksi älyttömän moni menee tilaamaan "ilmaisen lahjan, maksat vain postikulut" ties missä sivustoilla, antaa tietonsa ja sitoutuu siinä samalla ehtoja lukematta, mutta ne hyväksymällä johonkin kestotilaukseen. Se on ihan oma moka ja laskut aivan täysin aiheellisia silloin. Hyvin harvoin joku lasku paljastuu petokseksi tai aiheettomaksi kuitenkin loppujen lopuksi. Hyvähän ne on selvittää, jos epäilyttää, mutta kokemuksesta sanon, että ammattiluotonottajilla tuntuu olevan erittäin valikoiva muisti, mitä tulee omiin velkoihin ja sitoumuksiinsa ;)

      • NahkahanskaPaukkuu

        Oletko koskaan törmännyt ns. "vastaperintään" ? Moottoripyörä jengit tekevät vastaperintää perintä toimiston niljakkaisiin "bisnismiehiin" eikä se ole kovin kallistakaan...... ugh


      • pppppppppppppppppppo

        Turhaan käytät energiaasi uhkailemalla minua (ja syy oli: vastasin keskustelupalstan viestiketjuun vai?). Jos vasta-argumentit ovat muutenkin tuota tasoa, niin parempi jättää tämä keskustelu sinun osaltasi tähän :)


      • vattuuntunu

        mutta perintätoimistojen täytyy noudattaa perintälakia ja jos perintätoimisto rikkoo selkeästi lakia on perintä laiton.


      • Köyhätkyykkyyn8D
        NahkahanskaPaukkuu kirjoitti:

        Oletko koskaan törmännyt ns. "vastaperintään" ? Moottoripyörä jengit tekevät vastaperintää perintä toimiston niljakkaisiin "bisnismiehiin" eikä se ole kovin kallistakaan...... ugh

        Hahahaha huutista sikaniskan voimafantasioille :'D Joo NBK ja Janne Nacci lähtee mielellää jonku monikansallisen finanssialan yrityksen kimppuun ku et oo maksanu laskujad ajallaan :'D hahahaha meinas mennä aamukahvit väärään kurkkuun :D Paljos tällänen "vastaperintä" maksaa? :'D


      • AnnomenOy
        pppppppppppppppppppo kirjoitti:

        Turhaan käytät energiaasi uhkailemalla minua (ja syy oli: vastasin keskustelupalstan viestiketjuun vai?). Jos vasta-argumentit ovat muutenkin tuota tasoa, niin parempi jättää tämä keskustelu sinun osaltasi tähän :)

        Alektum ja Annomen oy nykyään samaa huijariketjua, varokaa varokaa


      • Anonyymi

        Minulta ne yritti periä pikkusiskon koulukuvista rahaa enkä minun mielestä ole velvollinen maksamaan siskon kuvia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulta ne yritti periä pikkusiskon koulukuvista rahaa enkä minun mielestä ole velvollinen maksamaan siskon kuvia

        Jep, todella rasittavaa! Itse löysin apua Kuluttajien Lakipalvelusta. https://kuluttajienlakipalvelu.fi/


      • Anonyymi

        Johonkin ilmaislahjan yhteydessä linkitettyihin vakioehtoihin pienellä printillä piilotetut ”sitoudut kestotilaukseen 5 vuodeksi” tyyppiset ehdot ei itseasiassa ole sitovia kuluttajaan nähden. Jos pätevää sopimusta ei ole syntynyt ja velkoja ei sen syntymistä pysty osoittamaan, ei kuluttajalla myösään ole velvollisuutta maksaa laskua.


    • Jukkakaartinen

      Älkää välittäkö per.toimistoista. Näyttö tuotteen vastaanottamisesta

      • Arne72

        Asuin Oulussa joka on täynnä Koillismaalta ja Kainuusta sinne virranneita varkaita. Sorruin kerran yhden sukkaparin tilaamaan josta seurasi kuukausittain sukkapari postilaatikkooni joita peruin. Sattui vielä alueen pissiskullannuput ynnä mopopetterit läheiseltä yläasteelta ( Maikkula) vetelehtimään luhtitalomme portaikossa. Säännöllisesti ne kakarat runkkasivat postilaatikot joskus jopa näitten varkaitten jälkeläiset rikkoivatkin laatikot, mutta milläs todistat huijarifirmalle ettet koskaan saanut sitä sukkaparia. Pari vuotta kättä väännettyäni oli maksuhäiriö ja Alektum peri 400e sukista. Oululaiset ovat varkaita.


      • gf78

        Annomen tutkinnassa Aluehallintovirastossa. Älkää missään tapauksessa maksako mitään tälle huijariyritykselle tai Alektum Oy:lle


    • Hvhgggjgjkg

      Ite oon ollu viimesten vuosien aikana lähes kaikkien perintätoimistojen asiakkaana ja AINOA firma mikä on yrittänyt selkeästi ja törkeästi kusettaa ylimäärästä rahaa on Alektum finans. Olkaa tarkkana. Pitkin hampain myönsivät huijauksensa mutta noin 5 kertaa sitä rahaa piti takaisin pyytää ennenkuin palauttivat.

      • Anonyymi

        Minäkin sain laskun kyseiseltä alektum finanselta ja en ole tilannut mitään?? Mitä teen??


    • dfgadlögl

      Itselläni on Alektumin kanssa maksusopimus, kulut olivat pienet mutta kuukausierä suuri. Muuten olen ollut tyytyväinen mutta nyt kun yritin olla yhteydessä ja laitoin lopulta sähköpostia, en saanut vastausta viikon sisällä.

      • nimism.rötösh

        Edes kaikkien rakastama INTRUM JUSTITIA ei vastaa sähköposteihin, jos tietää että se saattaa vähentää helpon rahan tuloa heille.


      • seuraavakohde

        Kaikki perintätoimistoilla on asiatonta käytöstä. Ymmärän, jos lasku on jostain syystä jäänyt maksamatta. Joskus voi olla maksamattomuusen taustalla inhimillinen virhe. Yleensä laskut riitautuu, kun palvelu tai tavara ei vastaa sitä mitäpitäisi olla. Jillakin yrityksillä on tapana lähetellä lakuja, vaikka ei ole mitään sopimusta. Kieroilevat sopimusten irtisanomisen kanssa ja vuosien päästä lähettelevät laskuja. Jotku yritykset käyttävät asiakkaitaa todella pahasti hyväkseen jamuuttelevat nimiään tai vähän omistu/johtopohjaa. Siirtävät tietoja vaan eteenpäin ja vähän väliä yrittävät periä jotain aiemmin otettua plvelua, joka on jo aiemmin moneen kertaan maksettu. Todella röyhkeää toimintaa joillakin yrityksillä. Sitten tulee vielä nämä perintätoimistot kiristämään viattomia ihmisiä. On vaan pieni osa, joka surffailee tai ei maksa laskujaan. Pitäisi olla parempi lakisuoja pienille yksityisyrityksille ja tavallisille ihmisille. En ikinä menisi perintäfirmaan töihin, niin epärehellistä perintää ja hyväksikäyttöä on paljon. On ihan eri asia nämä inhimilliset unohdukset. Mainos se on huonokin mainos.


    • impaantunut

      Kyseinen pulju on enemmän kuin outo. Omistaja touhuaa Virossa ruotsalaisten ystäviensä kanssa. Joten varokaa hyvät lukijat että ette edes tikulla koske mokomaan p...aan. Samalla kannattaa harkita ettei tilaa Vitality Clubilta mitään heidän mainostamia ihmetuotteita. Varokaa !!!!

      • pysyköötrajantakana

        Harva tavallinen ihminen ottaa palveluja perintätoimistolta. Kyllä nuo kusettaa ynsin yrityksiä ja sen jälkeen heiltä saatujen toimeksiantojen tai tietojen perusteella asikkaita ja tavallisia ihmisiä. On myös yrityksiä.jotka tietää tarkalleen miten saa perittyä laskuja, vaikka tavara tai palvelu olisi ns. kyhätttyä (Kusetus tavaraa tai palvelua). Aika vähällä tulee toimeen,kun ostaa lähikaupasta ruuat ja jostain punaseltaristiltä vaatteet, käyttää julkisia kulkuvälineitä ja jne. eikä ostele nettikaupoista, eikä osallistu kyselyihin, eikä ota mitään vastaan vaikka saisi ilmaiseksi varsinkin jos joku esitetee netissä tai puhelimessa, NIIN PALJOLTA SÄÄSTYY. Niin eikä osta mitään puhelinmyynnistäkään. Yksinrtaisesti yksinkertainen elämäntyyli, niin pysyy noista kauempana. Ainut harmi on kun pitää käyttää kaupungin terveyspalveluja, jotka on usein aika huonoja ja harmittaa maksella niistä ylisuuret laskut. Jos asiat olisi tehty kuntapuolella hyvin ja lskut kohtuullisia, niin olisi jo aika paljon perintätoimistolla perittävää. Aika narsistista ja epävakaata porukkaa näyttää olevan kaupunkienkin palveluksessa. Monet ammattilaiset on amatöörin tasolla hommissaan ja päätöksissään. Ei ole olemassa mitään ihmetuotteta. Ei arvi mitään maksuohjelmia, kun kaikki pysyisi rehellisinä ja avoimina.


    • kusetettu555

      Itse otin vastaan ilmaisen lahjan, ja saatuani ensimmäisen ilmaisen paketin (josta ei tullut laskua), soitin numeroon ja peruin tilaukseni, kuten "avulias" puhelinmyyjä oli neuvonut tekemään. Varmistin vielä, että eihän siellä ole enää mitään, että tämä oli tällä selvä eikä mitään kestotilausta jäisi heidän rekistereihinsä pyörimään. "Täysin" oli vastaus, ja ajattelin homman jäävän siihen. Sittenpä niitä paketteja laskuineen kuitenkin rupesi tulemaan, ja koettaessani soittaa (maksulliseen) palvelunumeroon, sieltä ei enää vastattu kertaakaan. Kulutusasianajajan kanssa pataroimaan sitten.

      • valotpäälle

        Etkö ole kuullut sanontoja "Ilmaisia lounaita ei ole" ja "jos kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se on."?

        Aina kannattaa epäillä, kun myyntityötä ja tulosta tekevät pulju alkaa puhua ilmaisista asioista, jotka eivät velvoita mihinkään, muka.


      • Anonyymi

        Äänittäkää tällaiset puhelut, tai mieluiten laittakaa sähköpostilla ilmoitus peruutuksesta niin että saatte osoitettua nyöhemmin että olette sen tehneet.


    • Eisaatama

      Mikä siinä on niin helvetin vaikeaa maksaa alkuperäisen suunnitelman mukaan. Ymmärrä ihmisiä, jotka luulee etteivät laskuja maksamalla joudu mihinkään vastuuseen. Hävetkää.

      • vipuunmenit

        Itse olet idiootti kun luulet että otamme lainaa maksaaksemme takaisin. Itse menit vipuun Mitään et saa takaisin.


    • vattuuntunu

      alektum perintärikkoo perintälakia... perintälaki 2&,4&4a&,10& ja 13& pykäliä sekä myös 10a& muistaakseni... olkaahan tarkkoja tän firman perintäkulujen kanssa. kusetusta koko lafka.

      • oooooffoff

        Laitatko esimerkkejä miten on rikkonut?


      • vattuuntunu

        perintäkulut jotka ovat suhteettomia rikkoo perintälain 2& pykälää sekä perintälaki myös sanoo että "velallisen on saatava tieto mistä velat koostuu" eli rikkovat myös tätä pykälää pyynnöistäni huolimatta en ole saanut tarvitsemiani tietoja ja sekä toimivat hyvän perintätavan vastaisesti mikä lakiin on kirjattuna. katso itse noi pykälän kohdat.


      • oooooffoff
        vattuuntunu kirjoitti:

        perintäkulut jotka ovat suhteettomia rikkoo perintälain 2& pykälää sekä perintälaki myös sanoo että "velallisen on saatava tieto mistä velat koostuu" eli rikkovat myös tätä pykälää pyynnöistäni huolimatta en ole saanut tarvitsemiani tietoja ja sekä toimivat hyvän perintätavan vastaisesti mikä lakiin on kirjattuna. katso itse noi pykälän kohdat.

        Mä tunnen perintälain, mutta sitä "rikkomista" on vaikea kenenkään arvioida (täällä) tietämättä asian toista puolta. Eli niiden mainittujen suhteettomien perintäkulujen syntyajankohtia esim., että tiedettäisiin aluksi että mitä lakia sovelletaan niihin jne.


      • vattuuntunu

        jos velkapääoma 12.95€ perintäkulut 148€ korko 0€ viivästys maksut 0€ niin kyllä haiskahtaa ja pahasti. ensinnäkin ne ei ole tehneet mitään ton laskun kanssa viimeiseen 13 vuoteen joten voisin myös väittää/kiistää vanhentuneena. perintälaissa on myös että "perinnässä ei saa aiheuttaa kohtuuttomia kuluja"


      • oooooffoff
        vattuuntunu kirjoitti:

        jos velkapääoma 12.95€ perintäkulut 148€ korko 0€ viivästys maksut 0€ niin kyllä haiskahtaa ja pahasti. ensinnäkin ne ei ole tehneet mitään ton laskun kanssa viimeiseen 13 vuoteen joten voisin myös väittää/kiistää vanhentuneena. perintälaissa on myös että "perinnässä ei saa aiheuttaa kohtuuttomia kuluja"

        Eli olet maksanut osan velasta alkuperäiselle velkojalle tai perinnän alkuvaiheessa toimeksiantajalle. Entisen maksukohdistusjärjestyksen mukaan maksusuoritukset on kohdistuneet ensinnä siihen saakka syntyneisiin kuluihin (todennäköisesti muistutuslasku tai kaksi, viisi euroa kappaleelta ollut silloin kun osan olet maksanut) ja korkoihin, sitten vasta pääomalle ja siksi korkoja ym. ei ole avoimena enää. Velkaa on jäänyt avoimeksi, jolloin siitä on lähetetty maksuvaatimuksia x määrä.

        Ennen vuotta 2013 perintäkulut tuon suuruiseen velkaan sai olla peräti 190€ ja tämä ei sisällä käräjäoikeuden kuluja. Ennen vuotta 2005 perintäkulujen ylärajoja ei oltu määritelty lainkaan lainsäädännössä. Jos velka on jossain vaiheessa haastettu oikeuteen, niin siihen on tullut käräjäkulut päälle. Jos laskun kanssa ei mielestäsi ole tehty mitään 13 vuoteen, niin sehän on varmaan ollut sitten ulosotossa edestakaisin tässä välissä? Koska jos mitään muistutusta ei ole tullut, eikä velassa ole oikeuden tuomiota, niin sitten se on vanhentunut. Mutta huomaa se, että maksuttomat kirjeet eivät yleensä tulostu maksuvaatimuksiin ym. kirjeisiin, koska ne eivät ole kasvattaneet velkasaldoa.


      • vattuuntunu

        noh Avilla sekä kuluttaja oikeusasiamiehellä tutkittavana tää firma ja mun keissi et saas nähdä miten käy. huom jos ei muistutus laskua ole 3 vuoteen tullut niin velka vanhentuu.


      • vattuuntunu
        vattuuntunu kirjoitti:

        noh Avilla sekä kuluttaja oikeusasiamiehellä tutkittavana tää firma ja mun keissi et saas nähdä miten käy. huom jos ei muistutus laskua ole 3 vuoteen tullut niin velka vanhentuu.

        niin unohtu mainita että en olisi tiennyt koko velasta jos en olisi tehnyt selvitystä perintätoimistoihin. myös kulut täytyy suhteuttaa velan määrään ja toi että pidetään perintä toimistossa yli 13 vuotta rikko perintä lain 4& 2 kohta/momenttia "Velalliselle ei saa aiheuttaa kohtuuttomia tai tarpeettomia kuluja" aika moni perintätoimisto myös Alektum rikkoo tätä lain pykälää pitämällä velkaa yli 10 vuotta kasvattamassa kuluja.


      • oooooffoff
        vattuuntunu kirjoitti:

        niin unohtu mainita että en olisi tiennyt koko velasta jos en olisi tehnyt selvitystä perintätoimistoihin. myös kulut täytyy suhteuttaa velan määrään ja toi että pidetään perintä toimistossa yli 13 vuotta rikko perintä lain 4& 2 kohta/momenttia "Velalliselle ei saa aiheuttaa kohtuuttomia tai tarpeettomia kuluja" aika moni perintätoimisto myös Alektum rikkoo tätä lain pykälää pitämällä velkaa yli 10 vuotta kasvattamassa kuluja.

        No milloin siihen on viimeksi lisätty perintäkuluja?


      • vattuuntunu
        oooooffoff kirjoitti:

        No milloin siihen on viimeksi lisätty perintäkuluja?

        sitä mistä ja milloin ja miksi eivät alektumilla kerro. laki sanoo että pyynnöstäni nämä tiedot on annettava joten rikkovat tätäkin lakipykälää.


      • oooooffoff
        vattuuntunu kirjoitti:

        sitä mistä ja milloin ja miksi eivät alektumilla kerro. laki sanoo että pyynnöstäni nämä tiedot on annettava joten rikkovat tätäkin lakipykälää.

        Laita kirjallisesti (sähköpostilla) pyyntö saada maksuton selvitys (kerran vuodessa saatava ilmaiseksi jos pyytää, useammin annettavasta saa periä maksun jos haluaa) velan alkuperästä ja siitä mistä se koostuu.
        Pistät liitteeksi vielä tämän pätkän:

        4 a § (21.1.2005/28)
        Velallisen oikeus saada tietoja

        Velallisella on pyynnöstä oikeus saada velkojalta maksutta ajantasainen tieto velkojensa kokonaismäärästä ja perusteista, erittely maksamattomista veloista ja niiden lyhennyksistä sekä selvitys velkapääomalle kertyneiden korkojen ja kulujen määräytymisestä. Jos velallinen pyytää erittelyn tai selvityksen useammin kuin kerran vuodessa, velkojalla on oikeus saada velalliselta kohtuullinen korvaus erittelyn tai selvityksen laatimisesta aiheutuvista kustannuksista.

        Kirjallisena jää sitten talteen, jos jotain vastaavat, mutta eivät suostu toimittamaan tietoja.


      • oooooffoff
        oooooffoff kirjoitti:

        Laita kirjallisesti (sähköpostilla) pyyntö saada maksuton selvitys (kerran vuodessa saatava ilmaiseksi jos pyytää, useammin annettavasta saa periä maksun jos haluaa) velan alkuperästä ja siitä mistä se koostuu.
        Pistät liitteeksi vielä tämän pätkän:

        4 a § (21.1.2005/28)
        Velallisen oikeus saada tietoja

        Velallisella on pyynnöstä oikeus saada velkojalta maksutta ajantasainen tieto velkojensa kokonaismäärästä ja perusteista, erittely maksamattomista veloista ja niiden lyhennyksistä sekä selvitys velkapääomalle kertyneiden korkojen ja kulujen määräytymisestä. Jos velallinen pyytää erittelyn tai selvityksen useammin kuin kerran vuodessa, velkojalla on oikeus saada velalliselta kohtuullinen korvaus erittelyn tai selvityksen laatimisesta aiheutuvista kustannuksista.

        Kirjallisena jää sitten talteen, jos jotain vastaavat, mutta eivät suostu toimittamaan tietoja.

        Niin ja kysy lisäksi päivämäärät, jolloin velasta on kirjeitse muistutettu ja mihin osoitteeseen kirjeet on lähetetty. Kaikki maksuttomat kirjeet eivät yleensä näy velkaerittelyssä, kun eivät kerrytä summaa.


      • Anonyymi
        vattuuntunu kirjoitti:

        perintäkulut jotka ovat suhteettomia rikkoo perintälain 2& pykälää sekä perintälaki myös sanoo että "velallisen on saatava tieto mistä velat koostuu" eli rikkovat myös tätä pykälää pyynnöistäni huolimatta en ole saanut tarvitsemiani tietoja ja sekä toimivat hyvän perintätavan vastaisesti mikä lakiin on kirjattuna. katso itse noi pykälän kohdat.

        Mun on vaikee ymmärtää miten nää menee ees läpi oikeudessa 😅tuntuu että ne ei tarkasta koko asiaa siellä, oikeudenkäynti kuluja kyllä maksellaan satasia mutta onko totuus että siellä vaa astellaan ne velat ulosottoon ja oikeus ottaa siitä omat rahansa. Luulis että ne jo tarkistaa että oikeuden mukaset korot perintäfirmoilla


    • vattuuntunu

      hauskinta on se et olen noi pyytäny mutta eivät laittaneet kun velka erittelyn ei muuta, eivät selitystä milloin menneet alektumille sanoivat puhelimessa suoraan etteivät minulle niitä tietoja anna. outoa ainakin minun mielestä joka juuri rikkoo tuota 4& pykälää perintälaista.

    • vattuuntunu

      oon muuten kysyny puhelimen että sähköpostin välityksellä mutta ei tietoa ole tullut.

    • virolainenko

      Tuli Alektumilta perintäkirje jossa päiväys 26.7. ja oli postilaatikossani 2.8., siis matkalla 6 päivää.
      Olin maksanut nettipankissa laskun 25.7. Vitality clubin riitelyn jälkeen. Olin maistraattiin yhteydessä ja sanoivat ettei pidä maksaa mitää Vitalityn maksuja. eivät noudata maistraatin mukaan liiketoiminnallisia ehtoja ja eivät vastaa kyselyihin eivätkä ole siis kiinniotettavissa. Tämä oli vastaus maistraatilta kuluttajan suojasta. Siinä tuntuu paita löytäneen perseen.

    • Alektumhuijaus

      Lähettivät vuodelle 2011 päivätyn laskun ilman tietoja mistä lasku on lähtöisin, jossa 7% korolla kertynyt 0,10 € korkoa 15 EUR maksusta?! Ja perintäkulut lisäksi. Eivät anna pyydettäessä tarkempia laskutustietoja eivätkä vastaa sähköposteihin. Soitettaessa yrittävät saada maksamaan laskun kun "tämähän on näin pieni summa niin eikö sen voisi maksaa?"!!! Kun lähettää kirjallisen reklamaation perusteettomasta laskusta, Eivät vastaa mitään, mutta laskujen tulo lakkaa...

      • kari.kommunisti

        Mutta täällä palstalla joku perintätoimistojen menetelmiä puolustanut lakimiehenalku kertoi varmana tietona etteivät perintätoimistot huijaa. Ne kuulemma eivät saa huijata.
        Perintätoimistojen tomintatapoja kuulemma säädellään tiukalla lainsäädännöllä.

        Mutta kun asiaa tarkemmin ajattelin, niin huomasinkin että se kaveri olikin sellainen tyypillinen perintätoimistojen juottovasikka.


      • kunonlusikallaannettunii
        kari.kommunisti kirjoitti:

        Mutta täällä palstalla joku perintätoimistojen menetelmiä puolustanut lakimiehenalku kertoi varmana tietona etteivät perintätoimistot huijaa. Ne kuulemma eivät saa huijata.
        Perintätoimistojen tomintatapoja kuulemma säädellään tiukalla lainsäädännöllä.

        Mutta kun asiaa tarkemmin ajattelin, niin huomasinkin että se kaveri olikin sellainen tyypillinen perintätoimistojen juottovasikka.

        Kas, täällä tämä, joka oppi n. vuosi sitten sana juottovasikka ja käyttää sitä ainoana argumenttinaan kaikkeen, kun ei muuta osaa.
        Hyvää joulua, saitko hyvin ostettua joululahjat ja herkut pyhiä varten, vai olisiko tarvinnut saada vähän pikavippiä niitä varten?


      • BitCoinChris
        kunonlusikallaannettunii kirjoitti:

        Kas, täällä tämä, joka oppi n. vuosi sitten sana juottovasikka ja käyttää sitä ainoana argumenttinaan kaikkeen, kun ei muuta osaa.
        Hyvää joulua, saitko hyvin ostettua joululahjat ja herkut pyhiä varten, vai olisiko tarvinnut saada vähän pikavippiä niitä varten?

        Jaahas, sama perintätoimiston juottovasikka se siellä tosiaan taas vollottaa kun ette saaneet rahaa mistään Jouluksi.
        Minä pistin pari Bitcoinia myyntiin ja Prepaid-luottokortti jonka jo vuosi sitten tähän tarkoitukseen ulkomaisesta pankista otin, on vinkunut iloisesti parin viime viikon ajan!
        Katso Bitcoinin kurssia ja vedä omat johtopäätöksesi siitä. Tuotto on muuten sen verran hulppea Bitcoineilla että siinä on perintätoimistojen huijaamat jättikulutkin pelkkiä taskurahoja.


      • kari.kommunisti
        kunonlusikallaannettunii kirjoitti:

        Kas, täällä tämä, joka oppi n. vuosi sitten sana juottovasikka ja käyttää sitä ainoana argumenttinaan kaikkeen, kun ei muuta osaa.
        Hyvää joulua, saitko hyvin ostettua joululahjat ja herkut pyhiä varten, vai olisiko tarvinnut saada vähän pikavippiä niitä varten?

        Voi tokkiinsa, osaanhan minä muutakin. Verbaalilahjakkuus kun olen, lähes lakimiehen veroinen. Valehdella tosin en osaa yhtä sujuvasti.
        Me kommunistithan emme vietä joulua kulutusjuhlana, kuten te, vaan pelkästään keskitalven juhlana. En siis ole tarvinnut lainkaan pikavippejä.


      • UOmies

        "Jaahas, sama perintätoimiston juottovasikka se siellä tosiaan taas vollottaa kun ette saaneet rahaa mistään Jouluksi."
        Aa että. Et taida olla tietoinen montako miljoonaa veronpalautuksia meni per perintätoimisto? Jos ne vähän pienemmätkin saa pari miljoonaa per naama, niin voit kuvitella millainen potti on mennyt suurimpiin :D Eiköhän heil oo joulukuun tuotto vaffasti plussalla kaikilla taasen .


      • Ilu-posteRestante
        UOmies kirjoitti:

        "Jaahas, sama perintätoimiston juottovasikka se siellä tosiaan taas vollottaa kun ette saaneet rahaa mistään Jouluksi."
        Aa että. Et taida olla tietoinen montako miljoonaa veronpalautuksia meni per perintätoimisto? Jos ne vähän pienemmätkin saa pari miljoonaa per naama, niin voit kuvitella millainen potti on mennyt suurimpiin :D Eiköhän heil oo joulukuun tuotto vaffasti plussalla kaikilla taasen .

        Ei taida kovin lujaa mennä perintälafkoilla kun täälläkin jo tarttee valittaa ja kertoilla satuja. Minä pidän aina huolen että tulee mahd. paljon mätkyjä. Ne nääs vanhenee 5 vuodessa eli paljon nopeammin kuin normaalit velat muuten. Ei saa uo eikä perintäfirmat mitään minulta ja palautuksia on turha heidän odottaa kun toimin näin. Toivottavasti kaikki muutkin alkaa tehdä samalla tavalla.


      • UOmies
        Ilu-posteRestante kirjoitti:

        Ei taida kovin lujaa mennä perintälafkoilla kun täälläkin jo tarttee valittaa ja kertoilla satuja. Minä pidän aina huolen että tulee mahd. paljon mätkyjä. Ne nääs vanhenee 5 vuodessa eli paljon nopeammin kuin normaalit velat muuten. Ei saa uo eikä perintäfirmat mitään minulta ja palautuksia on turha heidän odottaa kun toimin näin. Toivottavasti kaikki muutkin alkaa tehdä samalla tavalla.

        Sitä odotellessa tosiaan.. ;)

        "Vuoden 2017 veronpalautuksista tehtiin ulosottovirastoissa yhteensä yli 157 000 ulosmittausta. Niiden kertymä on yli 67 miljoonaa euroa.
        Veronpalautuksista tulevan kertymän osuus vastaa noin kuutta prosenttia ulosottolaitoksen koko vuoden perintätuloksesta, jonka arvioidaan tänä vuonna olevan noin 1,050 miljardia euroa.
        Ulosmittausten lukumäärä kasvoi kolme prosenttia ja niistä kertyi 11 miljoonaa euroa enemmän kuin vuonna 2016."

        Lähde: https://oikeus.fi/ulosotto/fi/index/ajankohtaista/tiedotteet/2017/12/noin157000velallisenveronpalautuksiaulosmitattiinvuonna2017.html


    • Runosuoli

      Mutta onneksi paperittomille palvelut on ilimasia, ko taivas linnuille.

      • 9tuntiamaksuaikaa

        Sain Gothialta maksuaikaa 15.2.2018 asti. Lähettivät kuitenkin 5.2.2018 viestin sähköpostilla, missä vaativat saatavan suoritusta samana päivänä 5.2.2018 ja kuitin lähettämistä Gothialle saman päivän aikana sähköpostiin.
        Mikäli suoritusta ei tehdä, saatava siirretään seuraavana päivänä eli 6.2.2018 käräjäoikeuteen.
        Viesti oli lähetetty noin klo. 15, maksuaikaa annettu ruhtinaalliset 9 tuntia ja tiedoksiantokin tehty sähköpostilla, aika erikoista toimintaa.
        Kyseessä oli Scandia Rent-autovuokraamon riitautettu saatava. Yllättäen Gothian perintätoimet alkoivat olla tätä tasoa, kun kerroin siirtäneeni riidan kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi.


    • Psu

      Minä sain ALEKTUM GROUP:ilta maksuvaatimuksen....
      Olen muka tilannut viime vuonna 30.10.2017 D-vitamiinitabletteja 300 kpl......No tämähän ei pidä paikkaansa ollenkaan.....
      Varokaa ihmiset tätä huijauspuljua!!!!!!

    • Kappas

      Alektum menetti juuri perintälupansa. :)

      • Suspiciousmind

        Jep. Jännästi kaupparekisterin mukaan toimitusjohtaja vaihtunut ihan äskettäin. Tällainen näyttää aina siltä kuin oikea syyllinen lähtisi karkuun.


    • Tuhoutunut

      Huomauttaisin joka perintöfirmasta, kun ovat persuja rahalle.

    • lmjdt

      Nonnii, nyt firman taival loppuu.
      Hurraa!
      Saavat mitä tilasivat. Toivottavasti ovat tyytyväisiä!

      "Aluehallintovirasto on päättänyt peruuttaa perintäyhtiö Alektum Oy:n toimiluvan.

      Viraston mukaan Alektum on menetellyt toistuvasti lain ja hyvän perintätavan vastaisesti. Se on vuoden 2018 aikana kohdistanut perintätoimenpiteitä sellaisiin saataviin, joiden perintä on todettu lainvastaiseksi."

    • Pauliina1234

      Mitäs tuo nyt sitten tarkoittaa? Entä jos on heidän kanssaan maksusuunnitelma? Kertokaa kiitos. :)

    • Jeejee123

      On näitä muitakin OK PERINTÄ kusettaa sen minkä ehtii perii 6-7vuotta maksettuja laskuja laskut menee vääriin osoiteisiin

      • Anonyymi

        Mulla tuli okperinnältä jäätävät perintäkorot. Asia kerkeisi mennä ulosottoon ennekuin tarkistin. Noh nyt maksellaan


    • Älälainaa

      Mutta kauan kesti ennenkuin tähän roistofirmaan saatiin järjestys.

      • bzhhqwbwbww6sgv

        Samaa kolikkoa te olette itsekin Alektumin kanssa: kolikon toisella puolella ovat roistomaiset yrittäjät ja toisella puolella valehtelevat loisketkut ja yhteiskunnan elätit eli juuri te.


      • Älälainaa
        bzhhqwbwbww6sgv kirjoitti:

        Samaa kolikkoa te olette itsekin Alektumin kanssa: kolikon toisella puolella ovat roistomaiset yrittäjät ja toisella puolella valehtelevat loisketkut ja yhteiskunnan elätit eli juuri te.

        Ottaako päähän?


      • bzhhqwbwbww6sgv

        Ottaa päähän, arvasit oikein.

        Minulle ei kuitenkaan kukaan ole velkaa. Minä olen päinvastoin velkaa yli 200 000, enkä ole edes ulosotossa.


      • Älälainaa
        bzhhqwbwbww6sgv kirjoitti:

        Ottaa päähän, arvasit oikein.

        Minulle ei kuitenkaan kukaan ole velkaa. Minä olen päinvastoin velkaa yli 200 000, enkä ole edes ulosotossa.

        Minulla on velkaa kokonaista 600 euroa.
        Sen jälkeen ajattelin säästämilläni ostaa uuden auton,KÄTEISELLÄ.Kas kun noita säästöjä on.
        Ajattelin maksaa tuon 600 euroa pois lähiaikoina.
        Minulle ei kukaan ole ollut mitään velkaa KOSKAAN.


      • Ilu-posteRestante
        bzhhqwbwbww6sgv kirjoitti:

        Ottaa päähän, arvasit oikein.

        Minulle ei kuitenkaan kukaan ole velkaa. Minä olen päinvastoin velkaa yli 200 000, enkä ole edes ulosotossa.

        Hahhahhaa, tulihan se sieltä lopulta, se totuus nimittäin julki.

        Tyyppi on 200000 euroa pystyssä eikä niillä rakennetut kulissit tehneetkään sinua onnelliseksi, tämän takia siis täytyy aina kiukutella ja aukoo päätään täällä palstalla. Arvasin kyllä että jotain tällaista on oltava taustalla että eipä yllättänyt.

        Maksele sinä vaan velkojasi siinä sulle onkin urakkaa vähäksi aikaa.

        Mullakin menee vielä pari vuotta veloista irtautumiseen mutta rahaa ei kulu lainkaan. Ottaako vieläkin päähän, kjäh kjäh!

        Ilu kaataa taas lisää kaljaa koneeseen ja miettii miksi pitää leikkiä jotain velkarahalla rakennettujen kulissiensa takana.
        Varsinkin jos siitä tulee tuollaiseksi kiukkutatiksi niin turhaa ja tyhmää on tuo!


      • Hyvätuloinen
        Ilu-posteRestante kirjoitti:

        Hahhahhaa, tulihan se sieltä lopulta, se totuus nimittäin julki.

        Tyyppi on 200000 euroa pystyssä eikä niillä rakennetut kulissit tehneetkään sinua onnelliseksi, tämän takia siis täytyy aina kiukutella ja aukoo päätään täällä palstalla. Arvasin kyllä että jotain tällaista on oltava taustalla että eipä yllättänyt.

        Maksele sinä vaan velkojasi siinä sulle onkin urakkaa vähäksi aikaa.

        Mullakin menee vielä pari vuotta veloista irtautumiseen mutta rahaa ei kulu lainkaan. Ottaako vieläkin päähän, kjäh kjäh!

        Ilu kaataa taas lisää kaljaa koneeseen ja miettii miksi pitää leikkiä jotain velkarahalla rakennettujen kulissiensa takana.
        Varsinkin jos siitä tulee tuollaiseksi kiukkutatiksi niin turhaa ja tyhmää on tuo!

        Jumalauta että on hauska palsta. Tuntuu aktiivisimmat olevan niitä, jotka tulevat vanhempana kuolemaan nälkään tai oman käden kautta.

        Mulla on velkaa muutama kymppitonni enemmän, kuin tuolla normiasuntovelallisella. Sillä ei ole mitään merkitystä, sillä osakkeissa on tuon normiasuntovelallisen velan verran kiinni. Ja tottakai asun omassa kodissa ja on oma vapaa-ajan asunto.

        Milloinhan idiootit ymmärtävät, että velan määrällä ei ole mitään merkitystä, ainoastaan maksukyvyllä ja nettovarallisuudella.


      • VipstaakiOg
        Hyvätuloinen kirjoitti:

        Jumalauta että on hauska palsta. Tuntuu aktiivisimmat olevan niitä, jotka tulevat vanhempana kuolemaan nälkään tai oman käden kautta.

        Mulla on velkaa muutama kymppitonni enemmän, kuin tuolla normiasuntovelallisella. Sillä ei ole mitään merkitystä, sillä osakkeissa on tuon normiasuntovelallisen velan verran kiinni. Ja tottakai asun omassa kodissa ja on oma vapaa-ajan asunto.

        Milloinhan idiootit ymmärtävät, että velan määrällä ei ole mitään merkitystä, ainoastaan maksukyvyllä ja nettovarallisuudella.

        Milloinka sä idiootti tajuat että velan määrällä todellakin on merkitystä?
        No ehkä siinä kohtaa kun osakkeesi jostain syystä romahtavat ja kohta perään velanmaksukykysi.
        Kyllä ne sun lukaalit voudille kelpaa osasuorituksena, se myy ne jollekin hallitusherrojen runkkurinkiin kuuluvalle polkuhinnalla ja sulle kerrotaan että jäi vielä yli puolet veloista jolloin et varmaan kauaa jaksa jatkaa duunissa suojaosuuden turvin.


      • bzhhqwbwbww6sgv

        Ylivoimaisia velkoja varten on jo olemassa velkajärjestelylaki silloin kun yllättävä työttömyys tai sairaus yllättää. Et itse voinut saada sellaista, koska sinulla on laissa mainittu velkajärjestelyn este, ”piittaamaton velkaantuminen”. Tuskin olisit edes jaksanut sitoutua mihinkään velkajärjestelyn maksuohjelmaan. Olet aiemmin kertonut asioineesi n. 50 eri pikavippifirman kanssa ja esiinnyt nyt tällä palstalla suurenakin talouselämän tietäjänä.


    • 3nnexparraatpiirakat

      Ammattilaisen neuvo, kiistä velkasi kirjallisesti JA soittamalla, säilytä lähettämäsi kirjallinen viesti. Ilmoita asiasta Aluehallintovirastoon jos epäilet epärehellisyytta tai lainvastaista toimintaan. Velallisella eli sinulla on lain mukaan oikeus tarkistaa tietosi eli voit pyytää kirjallisena velkaerittelyn joka sisältää lain määräämät tiedot veloistasi tai erillinen liite KOSKA ovat lähettäneet ja mihin osoitteeseen mitä muistutuksia, tämä tarkistetaan myös oikeuteen mennessä koska se on yksi asia millä he todentavat velan vanhentumisen. Toimi näin heti kun saat epäilyttävän kirjeen, soitto tai sähköpostia/perinteistä postia yritykseen ja selvitys mitä velka koskee, mitä on tilattu ja koska, mitä kautta, mistä IP-osoitteesta jne., kiistä velka selkeästi ja pyydä toimittamaan TOIMEKSIANTAJAN yhteystiedot. Ole suoraan yritykseen yhteydessä jos mahdollista, tiedustele samat tiedot.

      Laskut istuvat salkuissa ja niissä on tietty potentiaali tuottaa voitta näille yrityksille jotka laskevat voittonsa veroparatiisien helmoihin. Siellä ei pieni ihminen ole kuin numero vain ja valitettavan usein suomalainen vain hiljaisesti maksaa kun ruotsalaiset firmat (lähes 100% kaikki suomessa toimivat perintäyritykset) pistävät ukaasin postiin. Onneksi laki on kuitenkin tehty myös pienille ja isoille ja jos olet reipas ja aktiivinen niin voit sen kääntää omaksi oikeudeksesi. Toivottavasti joku noista neuvoista rohkaistuu ja ottaa VAARIA PARRASTA!

    • poliiseistatulirosvoja

      Huomasin tuon että perätöntä perintää tehdään jatkuvasti.

      Poliisikin ajelee muuten luvattomasti autoillaan, kun heillä lääkärintarkastuskin määrää että yli 40-vuotias ei saa kuljettaa valtion kulkuneuvoa, lainkaan.

    • Zog

      Perintätoimistot on alhaisinta saastaa mitä löytyy ja niissä työskenteleviä pitäis kiduttaa

      • bwhbkwkwss9sjwjwsj

        Melkoista saastaa ovat myös selkärangattomat vippivillet.


    • Ihmettelenvaan

      Tämä pulju ei vastaa edes mihinkään viesteihin. Lisäksi outoja laskuja ja uhkauskirjeitä tulee. Nämä perii minultakin jotain ulkomaalaisten sivujen pelivelkoja. Olen pyytänyt perinnän keskeyttämistä, mutta minulle ei vastata. Lisäksi tulee vanhoilla osoitteilla kirjeitä jatkuvasti.

    • Duunistöis

      Perintälupahan niiltä nyt meni, saas nähdä pystyvätkö korjaamaan asioita niin että saavat sen takaisin. Katsotaan mihin heidän asiakasyrityksensä sitten lähtevät... jos joku asia on ollut jo Alektumilla perinnässä, varmaan muutkin perintätoimistot nyt miettii, että voiko sitä ottaa perintään ettei saa itse jotain kuraa niskaan sen edellisen toimiston takia.

    • lähtisipä_luvat_intrum

      Joku politrukki tms voisi tutkia myös Intrumin ja Lindorffin toimintaa mutta taitavat olla liian suuria vastustajia. Kuolinpesä jonka osakkaana olin sai häätöuhkaisia perintäkirjeitä intrumilta ja lindorffi yritti ottaa KP:n asunnon halintaansa erääntyneen lainanlyhennyksen johdosta. Perunkirjoituksen aikana molemmat laintonta toimintaa

      • Raippe007

        @lähtisipä_luvat_intrum

        Tuommoisesta asiasta kannattaa tehdä ilmoitus Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Se ei maksa mitään ja saavat aineistoa, jolloin jutut etenee. Todennäköisesti heillä on näitä mainitsemiasi yrityksiä kohtaan tutkimukset menossa. Kaikki mahdollinen kannattaa ilmoittaa heille, jotta nämä rosvot joskus saadaan kuriin.

        Linkki heidän sivulle tässä: https://www.avi.fi/web/avi/kantelun-tekeminen


    • Sami-jo

      Alektum on menettänyt perintäluvat!
      Ei peri enää joten ei tarvitse maksaa saatavia

      Muistakaa tehdä ilmoitus kkv.fi niin pysyy luvat poissa

    • AnnomenOyAlektum

      Annomen Oy jatkaa samaa rikollista toimintaa kuin Alektum Oy

      • Anonyymi

        Luin juuri Kuluttajien Lakipalvelusta, että Alektum Group Oy, Alektum Capital AG ja Annomen Oy ovat viime viikkojen aikana haastanut oikeuteen useita tuhansia Suomalaisia! Haastehakemuksille on tyypillistä, että niistä ei usein edes selviä mitä velotaan, mistä määrät ovat peräisin. Väitetyt saatavat ovat usein hyvin vanhoja, vanhimmat voivat olla yli 15 vuoden takaisia.


    • Voi_hyvänen_aika

      Heh! Ei ne velat mihinkään häviä, vaikka perintäyhtiö menettää luvat.

      • tuksu87å

        joo ei, korot ja kulut vaan kiihtyy kun uus "yhtiö" saa velat siirrettyä, heh. Ann o MEN, eli anjomennä.fi


      • Anonyymi

        Avi ei ole vieläkään myöntänyt Annomen OY:lle uutta lupaa. Heillä on sama legal counsel kuin oli Alektumilla. Osto ei ole tainnut tapahtua ihan lain sallimalla tavalla.


      • Anonyymi

    • Anonyymi
      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Annomen Oy:ltä tuli maksuvaatimus ja lasku, jonka eräpäivä on marraskuussa, mutta yhtiön on lopetettava toiminta 30.10. mennessä, kun menettivät toimilupansa. Miten tässä tilanteessa tuolle maksuvaatimukselle käy?


    • Anonyymi

      Mäkin sain ihan ihan jumalattomasti niitä laskuja, tuli muutamia putkeen ja uhkailtiin ulosotolla ja ties millä muulla!!! Kyseessä oli kuitenkin jo 2009 vanhaksi mennyt lasku. Ai että otti aivoon pientä miestä. Ei tässä sentäs rahassa kylvetä! Onneksi apu oli kuitenkin lähellä ja löysin netistä Kuluttajien Lakipalvelun! Aivan todella loistavaa ja nopeaa palvelua! Enää eivät ole ylimääräiset laskut vaivanneet minua. Voin kyllä muillekin suositella rohkeasti ottamaan yhteyttä!

      • Anonyymi

        Aika monella on sama ongelma. Samoin maininta, että älä riitauta aiheetta. Tiedän tapauksen, että he ovat suoraan valehdelleet oikeudelle jo peritystä asiasta. Siis luit aivan oikein "Valehdelleet".


    • Anonyymi

      Oikeuslaitoksen kanssa myös. Turha nillittää litrahinnoista gallonaa niskaan kaadettaessa.

    • Anonyymi

      Olisipa jännä tietää kenellä tai monellako Kokoomuksen edustajalla on sormensa pelissä näissä firmoissa?

    • Anonyymi

      Minulla 3000e lasku tuli annomenin toimeksiannosta. Haastemies soitti minulle ja ilmoitti tämmösestä. Ei ollut kuullut koko skandaalista mitä selitin noista firmoista. Perintäkuluja eivät ollenkaan peri. Niin ainakin lukee papereissa. Tosin siellä myös lukee että 30.11.2019 asti maksettava perintäkulut. 😂Oli "jäädytetty" jossain vaiheessa velat kun 19 keväällä kyselin asiasta

      • Anonyymi

        Kaverilla samanlainen keissi just joulkuun llopulla, tosin hän ehti maksaa laskun joka oli joku 500e (ei tiennyt annomenin tilannetta). Velka oli siis ehtinyt haastemiehelle ja haastemies laittoin asian ns. jäihin kunne saavat tiedot että on maksettu...ei ole kuulunut asiasta mitään sitten joulukuun.


    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2870
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2430
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2210
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2022
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe