Varoitus EXPLORIUKSEN toiminnasta !!!

KannattaaPerehtyäJaVaroa

Ruotsalaisen FriFiSi Utbildningsfabrik AB (om. Tom Olof Ericsson) konserniin kuuluvan Explorius Education AB yrityksen alaisista, maineeltaan kyseenalaisista, yrityksistä onkin jo useita keskusteluketjuja tällä foorumilla (ASSE, CETUSA, Educatius, Aiducatius..)
Eriytetäänpä vielä EXPLORIUS, joka lähettää myös suomalaisia vaihto-oppilaita maailmalle Helsingissä sijaitsevan toimiston kautta, jonka maajohtajana toimii Anu Husu-Peltonen.
Ohessa norjalaisen dokumentin sisältöä ja palautetta nimenomaan Exploriuksen ala-arvoisesta toiminnasta. Kuluttaja-asiamiehet paheksuvat toimintaa ja selvittävät laittomuuksia. Dokumentissa sivutaan mm. tuota pakkosopimusta, jonka allekirjoittamista Explorius edellyttää nuoren halutessa kotiin ja keskeyttäessä vaihto-ohjelmansa.
Toiminta täyttää kaikki törkeän rahastuksen piirteet, puhumattakaan alaikäisten nuorten siivottomasta kohtelusta! Kannattaa lukea! (tarvittaessa google translate kääntää..)
http://www.tv2.no/a/3360797

19

320

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ExploriusKiristää
    • Normitoimintaa

      Surullista, että niin monen vaihtokokemus on tätä: http://www.tv2.no/a/3368130
      Exploriuksen normitoimintaa, jonka Suomen maajohtaja arvosteli viiden tähden arvoiseksi!!
      Eikö yhtään hävetä Explorius?!

    • Minnesotawild

      Exploriukselle yks lysti lähteekö vaihtari kotiin kesken vuoden. Helpottaa vaan, kun on vähemmän porukkaa, joiden asioita tarvii hoidella. Tosta sopparistakin näkee, että ainoo huoli on omasta perseestä eli joutuu ehkä riiteleen myöhemmin ja mikä vielä hirveempää, makseleen jotain korvauksia.

    • Valitseoikein

      Ja vapautuu perheitä koska Exploriksella, niinkuin varmaan muillakin, ainakin näillä pahamaineisilla yrityksillä, on vaikea hankkia perheitä. Erään raportin mukaan ottavat vastaan enemmän vaihtareita kuin on koteja. Ei tarvitse olla matematiikan professori tajutakseen mikä seuraus siitä tulee. Kun vaihtari lähtee kotiin, välttyvät maksuilta (perheille maksetaan ainakin joissakin tapauksissa/lukekaa muita aiheeseen liittyviä keskusteluja), hommilta, ja perheitä vapautuu niille jotka ovat joutuneet"lojumaan" aluevalvojan patjoilla. Ja lisäksi vaihtoperheitä vapautuu niille jotka valittavat. Siirto huonosta perheestä toiseen huonoon. Silloin ovat velvollisuutensa tehneet. Tiedän ainakin yhden tuoreen tapauksen jossa vaihtari siirrettiin ensimmäisestä kodista jossa oli psyykkisesti sairas sisar (ei tietoa etukäteen vaihtarille) toiseen jossa perheen isä oli alkoholisti (ei tietoa etukäteen vaihtarille).
      Törkeää vaihtareiden, vaihtarivanhempien ja hostperheiden käsittelyä.

      • TIPSforparents

        Kyllä, juuri tämä on vakiintunutta vaihto-oppilastoimintaa, eikä se mitä värikkäissä esitteissä hymyilevien ja iloisina kirmaavien vaihtarinuorten avulla mainostetaan!!
        Kunpa ihmiset ymmärtäisivät, että vaihtariyritysten esitteet ja infot ovat puhdasta MAINONTAA!! Tällä toiminta-alalla kuluttajansuoja on olematon eikä valvontaa ole, mikä kannattaa jokaisen vanhemman muistaa!!!
        Mikäli kuitenkin päätyy ottamaan riskin ja lähettämään lapsensa vaihto-oppilaaksi tuntemattomaan, tuntemattomien ja rahanahneiden ihmisten käsiin, ovat nämä vinkit kultaakin kalliimpia:
        http://www.csfes.org
        Danielle Grijalvan "Tips for parents" sivun oikeassa laidassa.
        Älkää olko liian luottavaisia järjestöjen suhteen! Kysymyksessä on lapsenne terveys ja turvallisuus, ei pelkästään raha!


    • Varoituksiasatelee2

      "Värikkäissä esitteissä hymyilevien ja iloisina kirmaavien vaihtarinuorten avulla mainostetaan" ja Explorius poimii muutamia nuoria joille maksetaan mainostamisesta (=bloggin kirjoittamisesta). Nuoret sitten lukevat näitä bloggeja ja uskovat niihin. Ne joita huonosti kohdellaan ei jaksa bloggailla. Kannatta hakea tietoa myös esim näiltä palstoilta, kuluttajariitalautakunnasta ym.

    • Varoituksiasatelee2

      Myös amerikkalainen vaihtariperhe on kyllästynyt Exploriuksen yhteityökumppanin CETUSA:n touhuun/ Help 2014-07-29: Avoid doing any business with this company. This organization says it will help you but they are pretty much in it for the money. They place foreign students in your home and make a profit. The representatives were not helpful when we had problems with the students (everything from not helping around the house, sneaking out, probably drinking and smoking, lying, etc).......Tosi kurjaa ihmisten käsittelyä......

      • Varoituksiasatelee2

        Lähde:Yelp


    • ExliriusSensuroi

      Anu tädin päivä on alkanut näköjään taas sensuurihommissa... Eipä ihme, ettei Exliriuksella ehditä enää hoitamaan ja välittämään vaihtarien asioista, kun maajohtajan aika menee keskustelupalstoja sensuroidessa!

      Poistetussa kommentissa "arpapeliin osallistunut" kehotti sarkastisesti osallistumaan arvontaan:
      "Osallistu arvontaan, lähde vaihtoon! Joskus voi mennä hyvin, joskus voi käydä hyvin huonosti. Hinnat löytyy kotisivuilta ja niihin esitteissä oleviin hintoihin voi lisätä yli 2000 euroa."
      Tämäkö oli liikaa "kantrimanitzerille"??

      • Arpapeliä

        Sarkastinen kielenkäytön ei pitäisi olla sääntöjen vastaista. Eikä tekstissä edes mainittu Exploriuksen nimeä. Kiitos sinulle sarkastisen tekstin tallentaja! Kalliista arpapelistä on kuitenkin kysyntä. Kun lähtee vaihtoon voi sanoa että osallistuu arvontaan. Joskus asiat menee hyvin, joskus huonosti ja yrityksen työtekijöiden toimitavat eivät ole ammattimaisia. Exploriuksen hinnat eivät pidä paikkaansa missään Pohjoismaissa ja markkinointi on harhaanjohtavaa hintojenkin suhteen. Trustpilotissa joku tanskalainen kirjoittaa : "Jeg syntes, at man får det indtryk fra starten, at det koster x antal kroner, og ser slut opgørelsen som er blevet 30% dyere."


    • VajakkienPuuhakerho
      • Hommathoitoon

        No kaikennäköistä puuhastelua kyllä vaikuttaa riittävän. Ei ole tarpeeksi ammattitaitoa ja tietoa ja vastuuntuntoa.


      • Villamatto

        Voi hyvänen aika! En tiedä itkisinkö vai nauraisinko näiden kaikkitietävien ja kaiken päättävien maajohtajien puuhille. Harvinaisen yksinkertaista väkeä vaikuttaa olevan.


    • Tunnnistimmevalheet

      Lukekaa myös ketju "Järjestöjen kootut valheet". Yhteenveto näiden huonomaineisten yritysten toimitavoista.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      30
      1969
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      6
      1802
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1291
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1184
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1165
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      11
      1097
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1041
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1014
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1005
    10. 10
      980
    Aihe