Käytätkö aurinkovoidetta?

Carmiina

Ei ollut aurinkovoiteita minun nuoruudessani.
Muotia oli ruskettaa itsensä mahdollisimman ruskeaksi,pidettiin jopa heijastavaa foliota kasvojen edessä. Minulla oli myös alppiaurinkolamppu.
Ei puhuttu suojakertoimista eikä suojavoiteista mitään.Nykyisin kaupoissa on jopa 50 suojakertoimen voiteita.
Itse olen vasta viime vuosina alkanut käyttää aurinkovoiteita.

30

1058

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miesz

      En käytä, turhia tarpeita ihmisille luotu.

      • melakaihi

        Jos paljon joutuu ulkona olemaan,kannattaa iho suojata jollain tavalla.
        Ja myös silmät.


    • Kikso

      Aloin käyttämään korkeakertoimista suojavoidetta maksaläikkien päällä, niitä tuli aikoinaan kun söin ehkäisypillereitä, eivätkä ole häipyneet voiteista huolimatta.

    • henrjii

      tummelia tuli josku laitettua kun aurinko paahtoi heinähommis

    • Liukkarialarvaanko

      Käytän. Liukuvoiteita. Tarvittaessa. Tai siis. Vastapuolen intim asia se.

      • Ffy

        Sinne ei aurinko paista.


      • tarkista
        Ffy kirjoitti:

        Sinne ei aurinko paista.

        Riippuu näkökulmasta.


    • ösdgjodg

      Tottakai käytän, ehkäisee ihosyöpää ja maksaläiskiä ja ryppyjä. Tietysti nyt noista vain se ihosyöpä on vaarallinen.
      Meidän nuoruudessa ei ollut sellaista säteilyä kuin nykyisin, kun otsoonikerros on melkein ohentunut ,silloin ruskettuminen oli turvallisempaa.

    • Etelässäkään en ole käyttänyt kun alkupäivinä. Puhumattakaan nuorena, kukaan ei käyttänyt rasvoja, eikä lapsena. Päivät pitkät rannassa suorastaan asuttiin, huulet sinisenä, hampaat kalisten.
      Kasvoissa käytän nyt hyvää kasvoille tarkoitettua aurinkovoidetta, ei pala ja tulee tasainen rusketus. Tosin en nykyään makaa auringossa vaan puuhastelen pihatöissä. Ystävä sai melanooman, vesillä ilman paitaa, kalamies kun on. Miten käy, ei tiedä, älyttömän raskas tauti, kuten syöpä yleensä. Ongelma suojavoiteissa, kuka laittaa selkään, vaikea sinne on itse saada. Paikalla ei aina toista joka voiteen levittäisi.

      • Gardin_Salusin

        Kannattaa suojata itseään myös lierihatun avulla. Omaiseni kuoli korvalehdessä ilmenneeseen ihosyöpään - mahdollisesti nuorena miehenä merellä työn puolesta "hankittuun".


    • Helppoh

      Tummelissa ei tietääkseni ole suojakertointa, vaikka aurinkovoiteena jotkut käyttäneet.

      • henrjii

        suojakertoimet saattaa aiheuttaa syöpää, jos sitä oikein tutkitaisiin


      • anteeksi-aloituksesta

        Nykyisin välttelen aurinkoa, mutta suojakertoimia minulla ei ole, enkä ole auringossa, kuin pakollisen ulkona liikkumisen, joka on vähäistä.

        Lapsena sain jopa auringonpistoksen, kuten sitä silloin nimitettiin, siis kuumetta ja kuten aikaisemmat kirjoittajat ovat "todistaneet", niin silloin oltiin rannalla uimassa, tai muuten vain pihalla, koska ei ollut näitä nykyisiä "härpäkkeitä", joiden kanssa olisi viihtynyt sisälläkin...tarvittaessa.

        Nyt on hieman huoli minulla, sillä oikean korvani ala-laitaan on kasvanut pieni "ylimääräinen" nipukka ja vieressä on kaksi luomea, toinen tumman ruskea, mutta toinen lila. Äskettäin huomasin, että korvan takana on myös puolenrusinan kokoinen luomi, mutta ei ole epäsäännöllinen, mitä tuolla "luomi"jutuissa kerrotaan, joten kai, ehkä, no olkoon,...vaaraton? Vai onko?

        Tiedän, tiedän, että mene lääkäriin- kehoitus tulee, mutta en halua omilla ounasteluillani tukita Terveyskeskusta, lääkäreitä, ja Terveydenhoitajia, vaikka joku epätoivoinen soittoni olisi antanut ajan heti!

        Tuli vain mieleeni se kirjoitus, kun joku oli soittanut "hätäkeskukseen", saadakseen varmuuden, kuinka paljon hän voi ottaa särkylääkettä? Zeezus-Maria!

        Loppu merkistäni on "poiketen", koska aloin kertoa omista vaivoistani, vaikka en niitä vaivoiksi koe, koska ei ne mitää oireita anna.


    • Carmiina

      Tuota en tullut ajatelleeksi että otsonikerros on nykyisin ohuempi kuin meidän nuoruudessamme, näin ollen nykyisin onkin syytä käyttää aurinkosuojaa.
      Enpä muuten enää makaile auringossa ottamassa aurinkoa niin kuin ennen muinoin. Ja muutenkin etsin mieluummin kadun varjoisaa puolta,

    • Riippuu siitä kuinka kauan aion olla auringossa. Lyhytaikaiseen oleskeluun en käytä aurinkosuojaa enkä rusketusvoidetta; en edes tropiikissa. Hyvä kosteusvoide ja sopiva ilman kosteus auttavat.
      Täällä pohjolassa kehitin paitsi herkemmän ihon niin myös aurinkoihottuman; todennäköisesti ohuempi otsoonikerros sai sen aikaan kohta näille leveysasteille palattuani.
      Minulla on heikosti pigmenttiä ihossa ja sekin on alkanut vanhemmiten kasaantua pilkuiksi etenkin käsivarsissa. Palan herkästi rannnalla eli siis suojakerroin vähintään 30 jos aion säästyä palovammoilta.
      ***
      Oma ihoni on muuttunut iän mukana ja en tahdo enää saada hyvää, tasaista rusketusta joten olen antanut periksi. Muuten, tuli taas havaittua hiljakkoin matkallani miten liika auringonpalvominen vanhentaa ihoa. Floridan sukulaiseni olivat aika kurttusia ruskeita mummoja.

      • muistojavainen

        Ensikosketukseni oli, kun mieheni tarvitsi heinäpellolla 80-luvulla aurinkorasvaa. Silloin poltin joskus olkapäät sen pölyn ja paahteen takia. Mies ehti jo polttaa käsivartensa tänä keväänä! Etelän reissulla opettelin rasvaamaan ja käyttämään after sunia.
        Nyt käytän suojakerroinpuikkoa lähinnä poskipäihin. En ole auringossa niin pitkään ilman vaatteita, että palaisin. Pidän kyllä auringossa lötköttelystä. Kai ikä on tuonut sen, ettei enää rusketu niin kuin nuorena.


    • Sun_lousson

      Toimii hyvin liukkarina noissa ruskeisa hommissa.

    • siilimuori3

      Juuri nyt kun ikkunasta katso ulos ei tuleaurinkovoiteet mieleen tai ylipäätään arunko. Vettä roikaa kaatamalla. Tsoin aurinkoisellakaan säällä en "ota aurinkoa" vaan mieluummin viihdyn varjossa. Auringonottoajat on ohi.

    • Ei voiteet auttaneet, 16 vuotta sitten syöpä leikattiin pois.

    • Sweetis

      Kyllä se on vanhemmiten ihan turha ihoansa auringossa rypistää, vaikka olis minkalaiset aurinkorasvat kehissä. Se D- vitamiinikin suositellaan otettavaksi purkista.
      Käytän päivävoidetta, jossa on uva/ uvb mitä ne sitten lienevätkään, enkä varsinaisesti yritä ruskettaa itseäni.

    • entinenmiäs

      En. Paljonhan tuolla auringossa "joutuu"olemaan mutta lierihattu päähän ja kaulus pystyyn. Juuri tänään, auringon paahteessa, harvensin ja kitkin porkkana- ja punajuuripenkit ja käytin suurta aurinkovarjoa työn helpottamiseen.
      Eli mieluummin varjossa, jos se vain suinkin on mahdollista.

    • Bytheway-

      Toi Ruotsin kunkun systeri Margareta, joka asuu jossain Espanjassa, ei varmaan ole koskaan käyttänyt mitään aurinkovoidetta, ja ottanut tosi paljon aurinkoa,kun näyttää sellaiselta ruskealta ryppyiseltä rusinalta.

    • burn

      Ei ollut rasvoja joten paloin muutaman kerran kesässä.
      Välivuosina käytin rasvoja eikä viime vuosina ole ollut siihen tarvetta.

    • Syövästä: Itselläni ei ole mitään mustia tai ruskeita pilkkuja ihossa eikä ryppyjä. Kerran Italiassa otin auringoa oli voiteita tunsin piston selässä näin jälkeenpäin ajatellen että siitä alkoi. Kun oli ohut paita päällä tunsin kuin piikin selässä ihon päällä ei näkynyt mitään, tunnustelemalla oli siinä pieni kova kohta jonka itse puristin ja sain vähän verta ulos ja siitä se pahannäköinen millim -parinkokoinen tuli, leikkaus oli joulunaatonaattona. Hyvin vanha mies leikkasi osasi vähän suomea sanoi olleen talvisodassa. Ehkä itse autoin alussa että elän.

      Tässä suuressa koepalassa todettiin syöpä ja uusi leikkaus oli kolmenviikon päästä.
      Oikea vuosiluku tässä on 1988. Kävin kolmessa jälkitutkimuksessa jätin siihen.

      Nyt vielä vähän naisista vakavaan aiheeseen. Leikkaussalissa kun makasin, otti minua kädestä hyvin kaunis nuorinainen, ajattelin jos nyt kuolen kaunis kuva jää. En kuollut, heräsin kun taas tutun näköinen vahenpi nainen kysyi kuinka on katseli papereita ja kysyi muistatko minua, myös hän erityisen kaunis, ajattelin nyt ei lisää sotkuja sanoin en muista, sain kylläkin vahvan piikin nukuin 3 tuntia. Illalla ajoin kotiin.

    • Tyytyväineneläkeläinen

      Aurinko, tupakka ja sokeri vanhentavat ihoa. Joten suojaan kasvot 50 kertoimella, en halua syöpää. Luomet on myös poistettu ihotautilääkärillä yhdellä n 30 min käynnillä jäädyttämällä ( ei satu) ja laserilla. Poisti 10 pientä luomea tms. Maksoi n 150 euroa. Olen tyytyväinen. En halua stressata terveysasioilla vaan teen itse kaiken sen eteen ettei sairauksia tule. Riittävä liikunta, joka päivä vähintään tunti, ei punaista lihaa, ei kaljaa (yäk). Mutta hyvä mieli ja kaikkea voi tehdä kohtuudella.
      Yksityisiltä lääkäriasemilta löytyy kyllä ihan kohtuuhintaista luomenpoistoa. Vielä suurempi on se helpotus ettei tarvitse pelätä kun luomet tummuvat tai kutiavat tai muistuttavat syövän mahdollisuudesta.
      Jos vielä uskaltaisin ilman luunmurtumariskiä lähtisin ilman muuta vuorikiipeilemään. Mutta ei kun melomaan ja fillaroimaan ja ulos metsään lintuja katsomaan ja eläinten kanssa keskustelemaan. :)

      • Tyytyväineneläkeläinen

        Kun vielä tiedostaa, ettei elämää ole edessä kuin n20 vuotta hyvä niinkin, lähtö voi tulla koska vaan. Ei ole varaa olla tyytymätön. Jos voisi aloittaa alusta tällä kokemuksella niin riemu olisi rajaton mutta hyvä näin. Hyvä, iloinen mieli on paras tae terveydestä. :) :) :)


      • luomet

        Yleensä uudet luomet kasvavat poistettujen paikalle, mutta se ottaa aikaa, ja siksi pieniä viattomia luomia ei poisteta.


    • En käytä.
      Olen liian vanha avio-liittoon.
      Haluan myös paljon ryppyjä.
      Etten vanhemmiten putoile vuoteista.

      H.

    • kesi.vä

      Käytän aurinkovoidetta kevään ensimmäisillä aurinkoisilla päivillä. Ihon rusketuttua käydän kosteusvoidetta ettei iho ala kesimään.

    • 60 on aika---kuolema lähestyy 100% varmaa. Mitä teette elämässä-kaikki vanhat luulen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      261
      2403
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      84
      1921
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1586
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      141
      1371
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      65
      1224
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1165
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1000
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe