Aihe

Mitä cad-ohjelmaa käytätte ja miksi?

hjkojijiji

Näyttää olevan suuri määrä vaihtoehtoja tarjolla.

15

225

  Vastaukset

  • Electric, jos tarvitsee jotain suunnitella.


   • hjkojijiji kirjoitti:

    Siis tämä vai?: https://www.gnu.org/software/electric/

    Näyttää hylätyltä ohjelmalta.

    Ei ole: http://ftp.gnu.org/pub/gnu/electric/

    Joka vuosi sitä on ylläpidetty, kuten näkyy. Eli käytännössä pientä parannusta ominaisuuksiin, , korjattu bugeja jos löytynyt, siivottu deprekoituihin juttuihin riippuvaisia ominaisuuksia pois ja jne.


   • "Electric is a sophisticated electrical CAD system that can handle many forms of circuit design"

    Entä mekaaniseen suunnitteluun ?


   • Väärä_ala kirjoitti:

    "Electric is a sophisticated electrical CAD system that can handle many forms of circuit design"

    Entä mekaaniseen suunnitteluun ?

    En tee mekaanista suunnittelua.

    Se ainoa juttu mitä tekisi mieli suunnitella mekaanisesti on sen verran monimutkainen, että todennäköisesti parempi lopputulos tulisi ohjelmoimamalla simulaatio ja laittaa tietokone hakemaan optimaalista ratkaisua geneettisellä algoritmilla. Sitten kun on pääpiirteissään saatu malli aikaiseksi niin kai ne piirrustukset miten sen rakentaa saa tehtyä melkein millä huvittaa.


   • Et tee mekaanista suunnittelua ja siksi oletat automaattisesti ettei alkuperäinen kysyjäkään tee vaan haluaa sähkösuunnittelua ? Mekaaninen suunnittelu on kuitenkin huomattavasti yleisempää varsinkin yksityishenkilöillä.

    Lopettaisit joskus tuon omaan napaasi tuijottelun ja koittaisit vastata järkevästi etkä vain omien mieltymystesi mukaan.


   • Ajattele_joskus_vähän kirjoitti:

    Et tee mekaanista suunnittelua ja siksi oletat automaattisesti ettei alkuperäinen kysyjäkään tee vaan haluaa sähkösuunnittelua ? Mekaaninen suunnittelu on kuitenkin huomattavasti yleisempää varsinkin yksityishenkilöillä.

    Lopettaisit joskus tuon omaan napaasi tuijottelun ja koittaisit vastata järkevästi etkä vain omien mieltymystesi mukaan.

    Teen minä myös tietokoneavusteista ohjelmistosuunnittelua, ja kynän ja paperin sijasta voin käyttää UML mallinnustyökalua.

    Sekin sitten jotenkin väärin vai?

    Teet nyt itse jonkun oletuksen että pitäisi olla mekaanista suunnittelua vaikka kyse voi olla vaikka nestevirtauksiin liittyvästä suunnittelusta.

    Kannattaisi määritellä mitä oikein haluaa, siitähän ne hommat lähtee eikä olettaa asioita.


  • MIllainen sovellus tuo OpenSCAD on? Katselin tutoriaalia ja sitä käytetään helpon näköisesti c-kielen syntakseilla, mutta onko tuolla oikeasti mahdollista tehdä vaativia töitä vai vaatiiko se jo yli-inhimillisiä ohjelmointi kykyjä?

  • Autocadia tietenkin, koska se on teollisuusstandardi.

   • Joskus piirtelin sellaisella kun Designer softalla (Windows). Mutta se taitaa olla jo lopetettu aikoja sitten. Pystyyköhän noita tiedostoja lukemaan milään softalla enää ja/tai vielä parempi jos pystyisi editoimaan niitä?


  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   357
   17341
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   644
   9819
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   62
   5971
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   147
   2400