Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Finnsat FSH 2500 PVR -digiboksi vikaantunut

ei_toimi

Huomasin, että boksi ei mennyt päälle kaukosäätimestä. Kovalevy kuulosti pyörivän, vaikka mitään tallennusta ei pitänyt olla menossa. Boksi ei myöskään reagoinut etulevyn I/0-kytkimeen. Resetointi (virran katkaiseminen boksin takana olevasta kytkimestä) ei auttanut.

Avasin boksin, eikä siellä ollut kärynneitä komponentteja. Akun jännite oli vain 2,9 V. Kovalevyn jännitesyötön irrottaminen ennen resetointia ei auttanut. Softan uudelleen asennus ei myöskään auttanut.

Resetoinnin jälkeen etupaneeliin tulee normaali boot-teksti, ja sen jälkeen laite menee valmiustilaan (niin kuin ennenkin) mutta kovalevy jää pyörimään. Toisinaan laite reagoi kaukosäätimeen ja tv-katselu sen kautta voi onnistua, mutta laite ei tunnista kovalevyä. Kun laite lähti ensimmäisen kerran "toimimaan", se oli kadottanut kaikki asetukset, eli siinä oli tapahtunut ns. tehdasasetusten palautus ja oletettavasti aivan itsestään.

Laitteessa on aina ollut seuraavat ”viat”:

- kello saattaa joskus jäädä jälkeen

- jos tallennuksen ollessa käynnissä keskeyttää toisen tallennetun ohjelman katselun, laite saattaa mennä jumiin, mihin auttaa vain resetointi.

Mikähän mahtaa olla vikana..?

6

289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huijataanko_meitä
      • Huijataanko_meitä

        Sorry, menin halpaan ja katsoin päivämäärän väärin. Tarkista ja vaihda se akku, kiitos. MuroBBS:n väki on antanut sinulle hyviä ohjeita. Poistun tästä häpeämään tekstiäni...


      • ei_toimi

        Kerropa sinä osaavana, mistä löydän vastaavanlaisen akun? Mitat n. 12 x 5 mm.

        LIR1130 näyttäisi olevan vähän sinne päin (vaikka onkin ohuempi), mutta sitä ei myydä muualla kuin tukussa (tuhansia kappaleita).


      • Huijataanko_meitä

        En ole tähän malliin tutustunut, mutta minkä Muro BBS:n sivulla olevasta powerin kuvasta voi päätellä, niin kondensaattoreista osa saattaa olla viallisia. Olen korjannut muutamia Topfieldin, Handanin, Humaxin ja Samsungin powereita, ja niissä osa konkista on hieman pullistunut (=konkan pää koholla). Olen vaihtanut aina koko konkkasarjan niitä jälkikäteen tutkimatta.
        Tämä virtalähde on suhteellisen avaraa suunnittelua, joten konkat mahtuvat hyvin paikalleen. Olen korjannut tuttavan huoltoliikkeessä korjatun Handanin powerin, jossa oli käytetty mekaanisesti liian kookkaita konkkia. Kun konkat eivät mahtuneet piirilevylle niille varattuun tilaan, niin niihin oli laitettu kytkentälangasta pitemmät johdot. Oli aikamoinen viritys, mutta eihän ne asiakkaalle näy kun kotelo on kiinni;)
        https://www.dvdplaza.fi/forum/threads/finnsat-fsh-2500pvr.69730/page-2 on tämän mallin powerista asiaa viimeisimmässä viestissä. Akku saattaa vielä toimia, mutta Finnsatin joillakin malleilla on kondensaattoreiden kanssa ongelmia ja mm. Verkkokauppa on joskus myynyt varaosina Finnsatin powereita..


    • ei_toimi

      Kyseisessä boksissa on erittäin pieni stand-by-tehonkulutus. Ilmeisesti osa jännitteistä kytketään pois päältä tuolloin, ja ainoastaan 12 V menee emolle, jotta kello pysyy ajassa ja ajastukset onnistuvat. Muutaman eri jännitteen tuottamiseksi powerin ei tarvitsisi olla noin kompleksinen...

    • 6-10

      Outoa, että olet onnistunut hankkimaan Finnsat-digiboksin, joka on vikaantunut. Ne ovat yleensä viallisia jo heti kaupasta tuotaessa, eikä niihin mahdu enää uusia vikoja, koska niissä on jo kaikki viat valmiina.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2033
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1470
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1228
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe