kroatia dubrovnik adriatic kokemuksia

Kroatianlikka

Tulin juuri kroatiasta. Matkakohde eli kroatia oli ainoa vaatimus kun päätimme lähteä. Halvalla yritimme päästä , tosin ystäväni ei ollut tarpeeksi rohkea joten netistä piti siis löytää lentojen lisäksi hotelli. 370 euroa meni lentoihin ja hotelliin. Siitä olisi saanut vielä satasen pois jos olisi jaksanut kaivella enemmän netin tarjontaa.
Hotellimme oli todella vaatimaton(ei esim hissiä), mutta hintaansa nähden nukuin kuitenkin joka päivä puhtaissa lakanoissa. Parveketta ei ollut, mutta niitäkin huoneita oli. Itse heräsimme ennen kukonlaulua ja tulimme vaan nukkumaan joten meille pointti oli vaan se että oli suihku ja sänky.
Hotelli sijaitsee Lapadissa joka periaatteessa on täynnä hotelleja vieri vieressä. Paikka oli todella puhas, ei siis roskia kadut täynnä. Juovuksissa olevia en tavannut kun kerran paikallisessa pikkukaupassa hotellimme alapuolella. Ihmiset ei tunkee iholle, matkamyyjät ovat kai ainoat jotka hieman tyrkyttää omia matkojaan. Paikallinen bussisysteemi on hyvä. Sen oppii suht äkkiä ja on halpaa. Lapadiin menee bussit 4 ja 6 josta 4:nen Lapdin kärkeen asti , siis meidänkin hotellin kohdalle. Vanhasta kaupungista se maksaa 15 Kunaa yhteen suuntaan. 150 kunalla saa tosin päivälipun millä pääsee myös suosittuimpiin nähtävyyksiin vuorokauden ajaksi. Ruokapaikat olivat siistejä ,vessojen siisteys vaihteli. Ruokaa saa n. 50-130 kunalla jos on pikkubudjetilla liikenteessä. K'ävimme ns. ökypaikassakin syömässä jolloin kahdelta hengeltä meni vajaa 600 kunaa.
Kurssi n. KunaX0,142=euro.
Itse pidän mausteista ja olisin kaivannut sitä lisää, mutta valitsemalla mitä söi, sai kyllä makuakin. Teimme yhden kolmen saaren matkan, sis ruoan kapteenin kotona maksoi 250 kunaa.
rannat oli siistejä ja itse pidän kivisestä rannoista kunnei hiekka hierrä kengissä. teimme oman reissun montenegroon, taksilla säästääksemme aikaa. reissuja sinne tehdään muistaakseni 250 kunalla. tarvitset vaan passin ja rahana käy eurot. Me maksoimme 70 euroa taksilla sinne. Syötyämme kysyin tarjoilijalta hyvää ja halpaa taksia. Eli kotimatka maksoi 40 euroa, tosin annoimme 50 euroa. montenegrossa tupakka maksaa n. 1,70 euroa. Kroatiassa n. 23 kunaa. (euro=n.7kunaa).
Montenegrossa söimme (2hengen)ison grillattua lihaa, joka tuli kinkkuvadissa. Maksoi 6euroa. Oman hotelimme ruokaravintolassa aamupala oli runsas mutta vihaneksia emme saaneet kertaakaan. kahviautomaatti/kaakao ja teetä. Muslitja murot ja maidopt. Banskua, kiviä , omenaa. Leipää monta lajia, 3 eri jugurttia joka oli ohutta mutta ihan bueno. juustoa leikkeleitä marmeladdia voita tai margarinia. Lämmin puoli joku makkara/pekoni/nakki keiteyt munat ja munakas. Pekoni ei ole rapeaa vaan lämmintä..siis ei mun juttu. vatsan sai siis tyteen ja meille se kuului hintaan. Illallista sai mutta ei minun mielestäni ollut mieltä ylenevää. Maksoi 110 kunaa eikä sisältänyt juomia. Viinaa en juo, mutta mitä nyt hintoja katselin , niin viiniä/drinkit maksoi keskimäärin 25 kunaa. ostin kaupasta tulijaisiksi baileyspullon litran maksoi reilusti alle sata kunaa..muistaakseni70kunaa. tosin juuri sitä ois saanut taksfreestä hiukan edullisemmin mikä oli yllätys..aurinkorasvat maksoi pikkuoputiikista jossa oli kiva nainen 60-100 kunaa..itse ostin ison pullon aloeverageeliä auringon oton jälkeen..65kunaa..
laadukkaat huivit maksoi 60-90 kunaa..
kaikkea saa. Tosin villapaitoja en löytänyt (pari pv satoi ja tuuli) , eikä Lapadissa löytynyt juurikaan miehille mitään, valikoima olematon (tulijaisia hain). Kävin kampaajalla, ja ammattitaito ehkä jopa parempi kuin suomessa. raidat koko päähän, sisälsi öljyhoidon mitä en tiennyt..350 kunaa,nousi kun halusin että leikataan otsatukka ja tasoitetaan latavat 410 kunaan. mutta olisi saanut jopa 150 kunalla raidat..jututin tyttöjä ja heillä on 3 vuoden koulutus..joogatunti maksoi n 10 euroa..en käynyt..
Hinnat jos maksaa taksilla kannattaa sopia etukäteen. sakki on rehellistä, eikä ollut turvaton olo.
tässä nyt mitä ykskaks muistui mieleeni..

0

358

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Melkein lähetin viestin.

        Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
        Ikävä
        129
        1757
      2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

        Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
        Ikävä
        71
        1567
      3. Ikävöimäsi henkilön ikä

        Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
        Ikävä
        56
        1273
      4. Liikenne onnettomuus

        Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
        Orimattila
        68
        1102
      5. Kuka jäi auton alle

        Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
        Kuortane
        2
        745
      6. Oli kyl kunnon reissu

        Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
        Kuhmo
        10
        739
      7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

        kaivattusi kanssa?
        Ikävä
        45
        727
      8. Vähän pelottaa

        Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
        Ikävä
        41
        705
      9. Plösö ja synttäriruusut

        Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
        Kotimaiset julkkisjuorut
        150
        692
      10. Tiedätkö autereen?

        Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
        Tunteet
        8
        688
      Aihe