KFRPNMY Pietarsaari

SukkahousuErkki

Hei taas !

Ollaan tässä Liisan kanssa istuskeltu terassilla nyt pari aurinkoista päivää. Huuhdeltu janoa alas kurkusta ja lioteltu varpaita vilpoisessa merivedessä. Tuumailtu tässä kahdestaan että. Jokohan se riittäisi tämä pivossa pitäminen ja kotona sälekaihtimien takana, kaapissa eläminen riittäisi.
Näinä päivinä kun kaikki sateenkaaren väritkin loistaa taivaanrannassa tulevaa enteillen. Nelisenkymmentä vuotta ollaan nyt ihan kahdestaan tahollamme vaivihkaa harrastettu. Muutama sukulainen ja luottoystävä on asiasta ollut tietoisena, kartalla. Varmaan meidän kaltaisiamme on täällä rannikolla muitakin. Lienevät hekin pitäneet asian enemmänkin vakan alla, tahoillaan piilossa, hiljaa kuiskien ja supisten.
Mutta niinkuin usein aina. Mikään ei ole salassa pysyvä ja kaikki on julki tuleva. On aika tulla kaapista ulos.

Perustamme siis Liisan kanssa.
Kauniin Foneettisesti Ruotsinkieltä Puhuvien Naisten Miesten Yhdistyksen.

Toiminnan tarkoituksena yhdistyksessä on puhua ja laulaa kauniin foneettisesti ruotsinkieltä. Maassa, merellä ja ilmassa.
Jokainen tahoillaan tai muita tavatessaan. Tavoitteena tänä kesänä on myös pitää oma kesäkokoontuminen jonkun kaupungin suuren kesäjuhlan yhteydessä. Jolloin koko kylä täyttyy kauniin foneettisesta ruotsinkielen puheensorinasta ja laulusta.

Toivomme yhdistyksen toimintaan mukaan tulevilta perustavaa kauniin foneettisen ruotsinkielen taitoa. Niinkuin allekirjoittaneella ja Liisalla on. Myöskin palava halu ja motivaatio oppimiseen riittää osallistumiseen. Pakko ei ole etukäteen osata. Siinähän sitä puhuessa ja laulaessa oppii.

Tunnuslaulunamme kajahtakoon !
https://www.youtube.com/watch?v=mANWq6pecmE

Laituriterveisin ! Eki ja Liisa

4 kommenttia

Vastaukset

 • Kiva kuulla että teillä siellä on kivaa keskenään. Eilen olin taas vaihteeksi Hietsun kirpparilla ulkona Helsingissä. ja kuinkas sitten kävikään? Iltapäivällä tuli valtava ukonilma ja kasteli koko porukan perusteellisesti. Itse heitin tyynen rauhallisesti ison pressun koko oman mestan päälle ja kököttelin siellä pressun alla kamojeni kera pahimman yli. Onneksi päivän työ oli jo tehty sitä ennen. Hyvä fiilis oli kaiken kaikkiaan illalla nauttiessamme paikallista hyvää pizzaa itämaisin voimin tehtynä vielä tietenkin. Sitten kun haen rauhaa ympärilleni tulen taas mitä pikemiten koiran kanssa sinne Pietarsaaren Koulupuistoon vielä tänä kesänä ilman muuta.

 • Hei taas !

  Ja niin koitti viimein aamu aurinkoinen.
  Pitkän nelivuotisen vallattomassa äänettömyyden ja saamattomuuden hiljaisuudessa odottaneille.
  Nyt meilläkin on mahdollisuus, sillä tämä edellinen yrityksemme paikallisen kauniin foneettisuuden tiimoilla tuotti kovin laihan tuloksen. Kovista ennakko-odotuksista huolimatta emme saaneet yhdistyksen perustamistilaisuuteen kymmeniä tahi satoja kiinnostuneita.
  Kahdestaan siellä...siis kaffiteltiin ?

  Vaan nyt kun ovat he alkaneet vallan voimallisesti, valtakunnallisesti ja totutun paikallisestikkin taas suomalaista peruskoulutuverkkoa omiin kielikylvyllisiin toimintamalleihin uudistamaan. Olisi mahdollisuus myös lisätä paikallisen yliopiston koulutus-ja tutkimusohjelmaan kauniin foneettisesti puhutun ruotsinkielen prohvessuuri ja muut tykötarpeet.
  Koulutuslupaus nyt !

  Vain taivas voi olla innovoinnin rajana ja sen jälkeen aukeaa kin rajaton avaruus.
  Sillä joka ei kuuseen uskalla kurottaa se ei katajaankaan koskaan kompastu. Nostetaan siis laatutasoa sen laatuvaatimuksien rimaa nostamalla.

  Ja virallisesti kaksikielisesssä valtakunnassakin haluavat alkaa ihan vallan omaa, vallan kielijalanjälkeään levittämään laveammalle kuin perinteiselle länsirannan kaistaleelleen...

  Kyllä meidän täällä paikalllisesti pitäisi saada tällainen yhdistys pystyyn heittämällä ja yleisöryntäyksellä.

  Kaikki mukaan, sillä.
  Nyt meillä on uusi mahdollisuus !

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.