Koiran silittäminen

Innostunu

Koirani on pian 1vuotias, osaa käyttäytyä muuten mutta nyt on ongelmaksi muodostunut otsikon asia. Eli kun meitä lähestyy joku tuntematon tai tuttukin ja tietysti tahtoisivat rapsuttaa koiraa niin eihän se onnistu kun koira ilostuu niin että hypähtelee ja saattaa ottaa lähestyjän käden suuhun yms... En tahtoisi olla tyly ihmisille että ei sitä voi silittää kun se innostuu liikaa. Näissä tilanteissa oon sitten vaan kieltänyt ja vetänyt koiran pois ja todennut muutaman yrityksen jälkeen että sori nyt ei näköjään tänään onnistu silittely. Niin kysymys kuuluukin että mitä tekisin että silittelyt onnistuisi kivasti neljä jalkaa maassa ja hampaat piilossa/kuono kiinni?

11

345

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asdasdasddd

      Koiraa ei tulis koskaan silittää jos se hyppelehtii tai käyttäytyy sun mielestä sopimattomasti. Eli vierailta ne näpit irti koirasta, ettei se palkkaudu vahingossa joka kerta ko. touhusta. Vain rauhallista koiraa voi koskettaa ja lopettaa silittely heti jos innostuu. Koira oppii ajan kanssa, että silittelyä tulee VAIN rauhallisuudesta.
      Vieraita olis hyvä myös opastaa, että kaikenlainen kimakka juttelu, höpsötys ja kohtikatsominen innostaa koiraa. Huomioimattomuus paras keino! (y)

      Muista ettet itsekään vahingossa palkkaile ko. käytöstä esim. kotiintullessa kun koira innostuu. Pitää olla kuin koiraa ei olisikaan. Ja nannaa naamaan kun on ihan rauhallinen. Ei tarvitse ihmeemmin kehua, ettei koira innostu uudestaan.

      • Innostunu

        Jep noinhan se just on, palkitse Vain Rauhallista käytöstä, moni vaan loukkaantuu kun ei pääse silittämään heti just nyt..
        Olen tehnyt niinkin että päästänyt silittämään koiraa samalla kun se syö mun kädestä, mutta sillonkin se on "blääh, se on vaan kiinnostunut nameista". Muuten on hyvä koira osaa kulkea ihmisvilinässä ja ohittaa toiset koirat, (eli oon onnistunut kuitenki jotain tekemään oikein) mutta herranjestas mikä energia sykähdys tulee kun joku ihminen tahtoo lähestyä. Olen ihan ihmeissäni! Itse olen rauhallinen mutta tiukka kaverini kanssa, en hötkyile sen kanssa turhia, enkä liperrä joutavia, meillä yhteistyö sujuu kyllä hyvin mutta nämä kohtaamiset... en vaan osaa. Pitääkö mun sitte kieltää tiukemmin jos ei onnistu silittely ts. intoutuu liikaa? Ja tietysti toistasataa toistoa..

        Toivottavasti en tee sillä koirasta ihmisvihaista kun/jos kiellän jyrkästi epäonnistuneesta kohtaamisesta... Tämä veijari kyllä tykkää silminnähden mahdottomasti ihmisistä. Ollut minulla 7viikkoisesta.


    • rusettirinta

      Hyvät ohjeet tulikin jo tuossa edellä, eli ei villitä vaan hillitään koiraa käsittelyssä.
      Vasten hyppiminen on koirien tapa hakea nenäkontaktia. Samoin, kuin kaksi koiraa kohtavat, niin ensin haistellaan nenät ja sitten pyllyt, onko narttu vai uros. Hyppimisellä koira yrittää tavoittaa ihmisen nenää. En totuttaisi nuorta koiraa siihen, että vieraat saa silittää, ellei halua, että koira aikuisena riuhtoo jokaisen luokse. Hyppimisen voi estää kaulapannasta kiinni pitäen ja samalla huolehtia, että jalat pysyy maassa. Toinen tapa on nostaa polvi koiran eteen.

      • Innostunu

        "En totuttaisi nuorta koiraa siihen, että vieraat saa silittää, ellei halua, että koira aikuisena riuhtoo jokaisen luokse."

        Meillä oli juuri pikku pentu aikana noin että koiraa kävi silittelemässä kaikki vähänkin koiraihmiset. Olihan se pieni ja söpö, mutta koira kasvoi ja huomasin että silittelijät väheni (siitä tuli iso ja pelottava?;)). Opeteltiin sitten ignoraamaan ihmisiä tuolla kulkiessa kun eihän kaikkien luokse voi mennä. Mutta kyllä niitä silittelijöitä silti aina jostain puskee :) Ois vaan niin kiva että semmoiset kohtaamiset onnistuisi!

        Pitää varmaan laittaa istumaan tai jotain ja pitää se aloillaan pannasta pitäen..?


    • hyvääpäiväävaan

      Komenna koira olemaan paikoillaan ja sitten vieras silittää. Itse en koe mitenkään tarpeellisena sitä että vieräät silittelee minun koiraa. Antavat koskea kenen annan koskea, mutta eivät erityisemmin pidä siitä miten vieraat kohtelee niitä. Tahdittomasti siis.

      • Innostunu

        Täytyykin kokeilla onnistuuko paikoillaan olo komennuksesta kun halukas silittelijä ilmaantuu. Jännä vaan se miten toiset saa koiran innostumaan pelkällä lähestymisellään. Eihän se tarpeellista oliskaan tuo et vieraat silittelee, mut onhan se mukava jos koirasta on iloa muillekin (kunhan vaan opin kuinka saan sen pidettyä rauhallisena muidenkin seurassa)..


    • asdasdasddd

      Niin ja yksi keino estää koiraa hyppimästä on tiputtaa hihna maahan ja astua sen päälle niin, ettei koira pääse hyppäämään koskaan. Joillakin se auttaa, ettei koira lopulta enää yritä. Noutajahihna vois olla paras tässä, että hypähtely ei olis kovin kivaa, kun kiristää jos tempoo.

      Koita olla tilanteissa aina rauhallinen, ei se koira aggreksi ala, ellet ala itse riehua ja opeta koiralle, että tilanteessa on jotain outoa! :D ei aggressiivisia koiria sillä tule, ettei vieraat ihmiset ole kokoajan lääppimässä.

      • Innostunu

        Niin tosiaan, oon tehnyt virheen siinä että oon vaan päästänyt koiran menemään että "ok, mee moikkaamaan" ja sitte toruen takaisin kun huomattu että läskiks menee... Hyvä, nyt jatkossa käytän näitä vinkkejä kun silittelijät pyrkii lähelle. Koira paikkaan ja hihna jalan alle varmuuden vuoksi, silittelijät voi lähestyä. Kaikkee pitää kokeilla niin sitä oppii :)


    • Innostunu

      Tulinpa vielä kertomaan miten meni :) Eli halukas silittelijä lähestyi meitä, komensin koirani istumaan ja hihna vielä jalan alle. Siinähän se ekas vähän poukkoili mutta keksikin sitten heittäytyä kokonaan seljälleen. Ihan hyvä sikäli et vasten hyppimistä oli nolla. Jes!
      Mutta sitten tää käden suuhun ottaminen, ärh, että se ärsyttää. Toki täytyy ymmärtää että koira on viel nuori ja leikkisä, eiköhän tuo jää pois kun komentaa.

    • Urpoliini2

      Aika huono syy siihen että vieraiden silittelyyn että koirasta pitää olla iloa muillekin... Mitäköhän koira ajattelee tuommoisesta? Kevytkenkäistä porukkaa se sanoo. Urpoja vasten hypitään. :D

    • Innostunu

      Urpoliini2 olen veemäinen ämmä sit kun en anna kenenkään tulla silittämään koiraani! Koettu on. Kommenttia on heti tullu kun oon kieltänyt ettei koiran silitys ole hyvä idea, nii blaablaa pitäähän koiran saada tutustua.... Kuten sanoin jo alkuun koirani osaa käyttäytyä ja on seurassani erittäin hyvätapainen, villiintyy ihmisistä ja eihän ne itse sitä tajua ennenku koira on vasten vöyhkönä ja retuuttamassa... Meille toki hyviä tilaisuuksia harjoitella että kuinka urpoja vasten EI hypitä EIkä purra sormille! :)

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1565
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      172
      1243
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1080
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      997
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      86
      910
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      841
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      828
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      754
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe