antenni signaalin jakaminen kahteen talouteen

digidigi

Eli kyseessä paritalo ja naapurilla näkyy kanavat paremmin (on LTE suodatettu antenni ja itselläni ei ole) , niin mietittiin voisiko hänen antennin signaalin jakaa meillekkin esim. tällä http://www.mediaplazashop.com/triax_ats-2_5-1000mhz_jaotin_kahteen

Molemmilla on omat vahvistimet, joihin kaapelit voisi jakorasian jälkeen vetästä.
Toimiskohan tuolla?

5

1495

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JakavaAntenniVahvistin

      Vahvistin kannattaisi laittaa antenniin ja jakaa signaali vasta vahvistimen jälkeen. Jos lähetysaeman on voimakas voisi kyllä näkyä tuollakin jakajalla.

    • näin-oikein

      Yleensä paritaloissa on "keskusantenni", jos kahden talouden järjestelmää sellaiseksi voi kutsua. Mutta siis yksi antenni, jonka signaali on jaettu molempiin asuntoihin.

      Järjestyshän menee antenni->vahvistin->jaotin->haaroitin->antennirasiat. Eli jaottimella jaetaan signaali yhtä suuriin osiin molemmille asunoille, ja haaroittimella haaroitetaan signaali asunnon sisällä antennirasioille.

      Jaotin siis vain jakaa signaalin osiin mahdollisimman pienella vaimennuksella. Jaotinta ei välttämättä tarvita, jos antennipisteitä on vähän.

      Haaroittimessa on useita eri vaimennuksisia ulosottoja (tap), joilla kompensoidaan rasioille menevien kaapeleiden vaimennusta, ja se on aina viimeinen komponentti ennen rasioita. Haaroitinta ei tule koskaan korvata jaottimella, mutta jaottimen voi tietyssä tapauksissa korvata haaroittimella.

      Eli kun kauimpana haaroittimesta olevalle rasialle menee pisin johto, niin se kytketään haaroittimen ulosottoon, jossa on kaikista pienin vaimennus. Ja kun lähimpänä haaroitinta olevalle rasialla menee lyhyt johto, se kytketään haaroittimen ulosottoon, jossa on suuri vaimennus. Näin sekä lähimpänä, että kauimpana oleville rasioille saadaan suurinpiirtein yhtä suuri vaimennus. Näin vahvistin saadaan säädettyä kunnolla, koska joka pisteessä on sama vaimennus.

      No, miksei voida vain käyttää mahdollisimman pienivaimennuksista kaapelia ja haaroittimen tilalla mahdollisimman pienivaimennuksisia jaotinta? Koska antennisignaali ei saa olla liian voimakas, josta aiheutuu vastaaottimien yliohjautuminen, jonka tuloksena on, että kuva ei näy. Vaimennusta tarvitaan myös rasioiden väliseen häiriösuojaukseen. Eli jos jokin vastaanotin aiheuttaa häiriötä verkkoon, vaimennus estää häiriön heijastumisen muihin pisteisiin.

    • Kerralla_kuntoon

      "näin-oikein" antama selvitys on hyvä ja sen mukaan kannattaa tehdä kunnollinen antenniverkko ja asentaa rasia kaikkiin huoneisiin.
      Jos järjestelmästä halutaan tehdä hyvä, niin kannattaa ilman muuta investoida antenneihin ja vahvistimeen. Kannattaa hankkia erilliset VHF- ja UHF-antennit, sillä harvoin DNA:n VHF-lähetin on samalla suunnalla kuin Digitan UHF-asema.
      https://kauppa4.dna.fi/DNA-Open/Nettiyhteydet-ja-laitteet/DNA-Antennipakkaus/p/VMISC00001 on DNA:n edullinen tarjouspaketti, jossa on VHF-antenni taajuusalueittain säädettävä mastovahvistin. Antennin asennuksen videosta saatte hyviä vinkkejä. Samassa yhteydessä järjestelmään voitte lisätä ULA-antennin (esim. Z-mallinen), niin kaupalliset radiokanavatkin kuuluvat hyvin..
      Jos ette välitä katolla kiipeilystä vahvistinten säädön yhteydessä, niin mastovahvistimen voi asentaa vaikka ullakolle paikkaan, jossa sen säätö on helppoa. Muutama metri hyvää kaapelia antennista vahvistimelle ei vaimenna paljoa signaalia eikä terveys vaarannu katolla turhan kiipeilyn takia;) Kattokin tykkää, kun siellä ei jatkuvasti kiipeillä..

    • YamahaKenwNakamichi

      Asiasta en mitään ymmärrä ja varmaan asian sivustakin, mutta jostakin syystä 2007 valmistuneen kerrostalon keskusantenni on epäherkempi radiolähetyksille kuin alle 10 cm päähän peltisestä ilmastoinitiputkesta vedetty sisäantenni, ns lapamato-T-antenni. Kokeiltu kahdella eri stereolla, aikansa huippulaatua -70 ja -90 luvuilta.

      • Johtoeijohda

        Oireet ovat sellaiset kuin olisit kytkenyt radion antennijohdon tv-antennin pistokkeeseen. Johtokin voi olla viallinen. Jos näin ei ole, taitaa talon antenniverkossa olla jotain vikaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      202
      4810
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      279
      2942
    3. 134
      1757
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      219
      1526
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1421
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1186
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1154
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1129
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1097
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1081
    Aihe