Focus ilmastointi ei toimi?

Il.astoonti

Focus 1.6 bensa vm 2010.
Ostin auton talvella ny ei ilmastointi ei toimi vaikka käytin täyttöhuollossa.
Puhaltaa aika samaa ilmaa onko ilmastointi päällä vai ei.
Onko tietoo missä vika?
Toivottavasti ei oo kompura sökönä.
Vois kuvailla että on vähä niiku lehmän henkäys ku laittaa ilmastoinnin päälle.

12

7254

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RMB

      Nyt pitäisi tietää onko asianmukaisesti täytetty. Aluksi järjestelmään on tehtävä alipainetesti, jolla todetaan järjestelmän tiiveys. Sen jälkeen kun järjestelmä on todettu tiiviiksi, saa tehdä täyttö. Mutta jos alipaine ei järjestelmässä pysy tai on pientä vuotoa, ei ehdottomasti järjestelmää saa täyttää ilmastointikaasulla. Ilmastointiala on vain karannut käsistä ja täyttöjä tehdään vaikka on todettu lievää vuotoa. Tämä on välinpitämätöntä rahastusta. On voitu laittaa vuodonilmaisuaine sisään ja näin on helppo tarkistaa vuoto. Näin vaan ei saa mennä tekemään jos vuotoa on todettu. Vuotopaikan testaukseen on olemassa toinen keino.
      Huoltomiehelle pitää olla ilmastointiasentajan pätevyys. Työ on luvanvaraista eli henkilöllä pitää olla ilmastointiasentajan tutkinto. Myös liikkeessä pitää olla vastuuhenkilö, joka on läpäissyt ko. pätevyystutkinnon.
      Kaasu, jota käytetään kylmälaitteissa tuhoaa ilmakehää. Siitä syystä ainetta ei saisi päästää ainakaan tahallisesti vuotamaan luontoon. siitä syystä työ on luvanvaraista.
      www.tukes.fi sivuilla enemmän asiasta. Heiltä on myös saatavana liikkeen nimet ja henkilöt joilla on lupa ja asiallinen koulutus.

    • Kylmäaine

      Rengasliikkeessä kävin täyttämässä ilmastoinnin auts...
      Auton alla ei ole läikkiä johonki se kylmäaine häviää ku ei toimi.

      • RMB

        Ilmastointiaine kaasuuntuu vuotaessa ja vuodon ei tarvitse olla suuri. Joku putken O-rengas voi olla viallinen. Jos edellisen täytön yhteydessä on käytetty vuodonilmaisinainetta, niin kuin tapana on, vuotokohta näkyy erikoislaseilla vihreänä.
        Kun järjestelmä toimii, tulee auton alle kondenssivesilammikko.


      • Anonyymi

        Kannattaa käydä rengas ja lasiliikkeissä huollattaa niin kaikki menee päin pyllyä...ei ne osaa korjata! Saatikkaa huoltaa. Käski ajaa korjamoon. Tulee loppujen lopuksi kalliiksi. Kerran kävin enkä mene enää ikinä. Opin kantapään kautta että kun menee asiantuntijalle homma toimii. Kannattaa käyttää jos liikkuu tai asuu lahden lähellä vähän helsinkiin päin. vmautojakone.fi jos haluaa selvitä edullisesti ilmastoinnin huollosta jos ei toimi saa ainakin tiedon ja kustannus arvion mikä rikki.


    • R134

      Katso nyt ihmeessä konepellin alle putkistoja. Mulla oli ilmastoinnin alumiiniputki syöpynyt ja siitä kohtaa valunut ulos neonvihreää mönjää, eli seassa on tarkoituksella vuodonilmaisuun tarkoitettu väriaine, jotta vuotokohdan huomaa.

    • foordistimake

      Mikä on lämpötila pyyntö? laita LO ja koita uudestaan siis jos autom. ilmastointi.
      Vika mahdollisuuksia on melkos paljon oli sitten manuaali tai autom. Ratkaisevaa on myös paljonko järjestelmässä oli kylmäainetta ennenkuin se imettiin pois.
      Sait varmasti huollosta tositteen josta selviää kylmäaineen määrä ennen ja jälkeen täytön.

      • RMB

        Juurikin näin. Asiakkaalle kuuluu antaa täyttöraportti. Joissain liikkeissä peritään täyttömäärän mukaan, Varsinkin kun on laite, joka käyttää R1234yf kaasua. Tässä kuitenkin R134A. Kaasuja ei saa sekoittaa.
        Jos on peritty täysi määrä, noin 500g, (Täyttömäärämerkintä näkyy konehuoneessa olevasta tarrasta), on järjestelmä tyhjä eli vuoto jossain. Esimerkiksi kiveniskemä lauhduttimessa, O-rengasvuoto putkistossa ym.
        Normaali kylmäaineen haihtuminen järjestelmästä on noin 10%/vuosi. Puolitäyttö alkaa olemaan jo niin alhainen ettei järjestelmän tehoa enää huomaa.


    • Anonyymi

      Tuliko sitä kylmää silloin ilmastoinninhuollon jälkeen ? Pyöriikö kompura nyt, kun laittaa ilmastoinnin päälle ? ( Yleensä näkee siitä, kun se kompuran päätylaippa eli kytkinlevy pyörii) Jos se kompura pyörii, niin on luultavasti laitteisto on vajaa ja vuotaa jostain. Toki voihan kompurakin olla sökö tai sitten joku muu vika.... Nyt selvität lähimmän liikkuvan kaluston ilmastointeja korjaavan lafkan ja menet sinne näyttämään fordia. Siellä luultavasti kaverit osaavat tarkistaa onko aineet sisällä ja jos ei niin tekevät typpipainetestin nähdäkseen ilmastoinnin toimivuuden ja samalla etsivät vuodon saippuan ja uv-valon avulla, kun ja jos sitä väriainetta siellä on eikä ole kerennyt peseytyä pois vuotokohdasta. Aika yleinen syy vuodoille on se lauhdutinkenno, on niin ohutta alumiinia, että tuppaavat hapettumaan puhki suolan ansiosta. Jos se lauhdutin vuotaa suosittelen ostamaan tilalle esim. nissenin tai behrin kennon. Kestävät pidempään. kuin 1-2 vuotta :-)

    • Anonyymi

      mangeetti kytkin kannattaa tarkastaa jos kulunut väli liian suureksi ei välttämättä jaksa kompuraa vetää päälle. Irrotin mutterin kompuran päästä ja ohensin rikkaa välissä olevaa on toiminut sen jälkeen viime kesän tänne asti.

    • Anonyymi

      Vanha ketju, mutta vastaan kuitenkin, järjestelmässä on kaksi painekytkintä, toinen korkeapaine- ja toinen matalapainepuolella. Ne pystyy vaihtamaan itsekin, netin varaosakauppiailta saa edullisesti molemmat. Järjestelmä ei tyhjene paineventtiilien vaihdossa, kun liitoksissa on venttiilit. Painekytkimet on toinen 10m kierteellä ja toinen on 12mm kierteellä.

    • Anonyymi

      Mehut ovat tipotiessään jokaisesta foordista!!

      • Anonyymi

        Sinähän sen tiedät.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe