Ei vanhaa rakennusta enään!

asunutvanhassatalossa

Mielestäni en enään uskalla muuttaa vanhaan taloon rivariin yms.. Ensimmäisenä pelottaa remontit kun tarvii heti tehä jotain, toiseksi saa lukea näitä hometalo juttuja... Korkeintaa 20vuotta vanhaan taloon jossa kunnon ilmanvaihto....

12

243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SAMAAMIELTÄOLEN

      Riippuu tietysti miten kiinteistöä on hoidettu. Jos kyseisen kiinteistön omistaa suurehko vakavarainen taloyhtiö jolla on kunnon isännöintitoimisto apunaan, huoltoja on tehty säännöllisesti sekä perusparannukset ja korjaukset on tehty säännöllisesti aikataulujen mukaan, niin en näkisi tällaisesta yhtiöstä osakkeen oston olevan ongelma.

      Sen sijaan yli 20 vuotta vanhat pienet taloyhtiöt tai omakotitalot joissa ei ole huolto sekä korjaustöitä tehty, on riskisijoitus.

      Mutta ei se uudenkaan osto ole välttämättä riskitöntä. Naapuriin rakensivat rivitaloyhtiön, mutta rakennuttaja ahneena säästi maatöistä. Ko. taloyhtiön tontti on savimaata ja matalin kohta ympäröivässä maastossa. Rakennuttaja ei korottanut yhtään tonttia, kiinteistö perustettiin paalujen päälle ja tuulettuvalla alapohjalla. Ensimmäiset asukkaat muutti sisään 2012. Nyt taloyhtiö taistelee jatkuvasti kosteuden kanssa kun vedellä on kummallinen taipumus virrata aina alaspäin ja kun kiinteistöt on montussa. Viime kesänä kaikkien talojen alle asensivat poistopumput, samalla salaojia lisättiin, piha viemäröinti meni uusiksi ja asfaltointi tehtiin siten että kaikki vesi saadaan ohjattua sadevesikaivoihin. Silti kiinteistö on edelleen montussa ja maa on aina kostea eli yhtiö kärsii aina rakentajan ja paikallisen kunnan rakennusvalvonnan virheestä. On paljon muitakin asioita jotka voi mennä uuden rakentamisessa pieleen eli ei riskitöntä vaihtoehtoa ole tai on jos ei itse omista ja asuu vuokralla.

    • heikkiloppp

      Mikäs kun tässä oli joku aika lehdessä juttua rivitaloyhtiöstä, joka oli niin pahassa kunnossa että taloa ei kannata/pysty korjaamaan..

    • JalluJallu

      Suomi on pullollaan vastaavankaltaisia rivi- ja pientaloja. Liian matala pohjalaatta tai valesokkeli jonka kruunaa tasakatto. Olen tuosta talosta lukenut juttuja ja nähnyt kuvia. Kyse on yhdestä rakennuksesta, oliko siinä 6-7 huoneistoa. Siellä ilmeisesti on laskettu tyyliin mitä maksaa jos se rempataan uudenveroiseksi. Itse lähtisin katosta, uusi harjakatto tilalle sitten sokkelit auki ja sadevesiviemäröinnit ja salaojat kuntoon. Näin ne muutkin on tehnyt. Sitten muut rempat jaotetaan pidemmälle ajalle, eikä yritetä mitään uudenveroista vaan pyritään siihen, että niissä on turvallista asua.

      Jos tuolla "kaikki uusiks kerralla" metodilla lähdetään, suomessa saadaan purkaa puolet vanhemmista ok:sta ja rivareista.

    • syytön-noihin

      "Jos tuolla "kaikki uusiks kerralla" metodilla lähdetään, suomessa saadaan purkaa puolet vanhemmista ok:sta ja rivareista."

      Myös koulut-päiväkodit-virastot-muutama kerrostalo ja on purettukkin !

    • JalluJallu

      Niitä on silloin helppo purkaa kun tekee sen "toisten rahoilla". Paras ratkaisuhan olisi purkaa lähes kaikki yli 30 v vanhat rakennukset ja rakentaa uutta ja ehoa tilalle (ja syklin tulisi olla katkeematon).

      Herra siunaa... se olis konkurssi noin puolelle suomalaiselle ja sitä kautta koko maalle. Sitten voidaan vielä miettiä, kuinka tosia nuo vauriot ovat.

      Alaa kohtuullisen hyvin tuntevana, voin sanoa, että isoa osaa sisäilmaongelmista ei ole korjattavissa, koska vikaa ei löydy. Tätä vois verrata aavejahtiin. Joku näkee aaveita, suurin osa ei. Teknisillä konsteilla niille ei voida mitään.

    • Syyseuraus

      Jousut sitten vaihtamaan 5 vuoden välein, kun aina on tehty sutta ja sekundaa jonka perinteet jatkuu aina vaan. Rakenteet ja aineet muuttuu mutta aina niitä syitä löytyy.
      Nyt trendinä "sisäilmaongelmat" joita kukaan ei pysty määrittelemään, ennen ei ollut ongelmaa, nyt kaikki psyykkiset syyt laitetaan kouluissa sisäilman syyksi, kun äiskä vaatii kakaroiltaan 200% suoritusta, vaikka ei ole kauhalla annettu. Kaikki ei vaan tule samaan toistakymmentä ällää.

    • Jousut_saunanlauteille

      "Jousut." ;) D. D. Heh heh. Vähän on näköjää "älliä" sulla Syyseuraus. On tainnut äiti laiminlyödä poikansa koulunkäynnin valvomisen. Tai sitten ei ole tyypille "kauhalla annettu." Miten lie?

      Sisäilmaongelmat selviää rakenteita aukomatta homekoiratutkimuksilla. Sen jälkeen virolaiset korkean ammattitaidon rakennuskorjauksessa omaavat paikkoja korjaamaan. Kyllä onnistuu ilman homeenpoistomyrkkyjä. Son varma se!

    • Jousut_5_v

      Ei ole tosiaankan "kauhalla annettu" sinulle "Syyseuraus."

    • rakentaja2

      Näiden hometalojen takia tilanne on mennyt jo aika hulluksi. Kommentoijienkin kannattaa miettiä, mitä kirjoittaa, eli antaa vain asiallisia neuvoja. Jos haluaa laskea leikkiä, niin sen voi tuoda selvästi esiin.
      Aina ei se uusikaan talo ole ongelmaton, ikävä kyllä. Ei kaikkia rakentajia voi kukaan valvoa. Tällä alallakin on niitä valerakentajia, jotka ehkä pärjäisivät muissa töissä paremmin.
      Vaikka näilläkin palstoilla toistellaan, ettei rakentaminen ja remontointi ole mitään tähtitiedettä, niin kokemusta se vaatii aika paljon. Perusasiat oppii ehkä kymmenessä vuodessa, mutta ei koko rakentamisen kirjoa.
      Talon ostossa jo yleensä, pitäisi olla mukana kokenut ammattilainen. Sen palkkion saa helposti takaisin onnistuneella talokaupoilla.
      Omakotitalo pystytään rakentamaan homeettomaksi, sekin vaatii jo ammattitaitoa. Mutta hoitamattomana siitäkin voidaan saada muutamassa vuodessa hometalo. Varmimmin vielä jos talo on vuokralla.
      Koulujen kohdalla tilanne on huonompi, johtuen pitemmästä rakennusajasta. Avotaivaan alla rakennettaessa talvikaudella rakenteiden kuivana pitäminen vaatii erittäin hyvää ammattitaitoa, aikaa ja rahaa. Silloi on tärkeää että aloitetaan rakentaminen oikeaan aikaan.
      Tällaisessa rakentamisessa taitaa olla ainut hyvä asia, se työllistäminen, kun tehdään ja puretaan. Jo kuusikymmenluvun kirvesmiehet osasivat talot rakentaa, mutta siitä mentiin pitkään alaspäin. Keksittiin tasakatot ja valesokkelit, mutta kukaan ei tunnusta jälkikäteen kuka oli keksijä. Joutuisi ehkä kivitetyksi.

    • suttajasekundaa

      Mene raksalle töihin jollet muuta osaa.

    • Nappijuttu
    • kädellätöitä

      Tietyn aikakauden taloissa on omat ongelmat ja siihen lisätään korjaukset kuten kellarien tekeminen asuinkäyttöön.
      Jos korjataan pitäisi tehdä asianmukaisesti.
      Tietty uusi on aina uusi ja vanhasta ei saa uutta, mutta uudesta saa nopeaa myös vanhan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      452
      3284
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      411
      2909
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      127
      2789
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2162
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      1990
    6. 176
      1390
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1337
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1216
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      77
      1181
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1030
    Aihe