Mikähän luokkaretki oli pyöräilemässä

liikenneturvaako

Espoossa, lapset ajoivat finnoontien yli suojatietä pitkin letkassa pyörillä, lapsia oli siinä varmaan 20-30 ja joku aikuinen veti letkaa. Paikka oli siinä lähellä sitä eläinsairaalaa ja jotain pihapuutarha myymälää, jos tunnistat itsesi aikuinen..

Mikä pahinta oli se että mikä meni pieleen, ensimmäisenä esimerkki, oikein aikuinen näyttää miten mennään väärin. Toiseksi tieliikennelakihan määrää että pyörällä suojatien yli aikovalla on väistämisvelvollisuus kaikkia autotiellä ajavia kohtaan.

Totta kai tälläisessä annetaan heidän mennä tien yli mutta.. ei edes lapsikaan saa ajaa suojatien yli etuajo-oikeutetusti.

14

132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaxviis

      Mielenkiintoinen oikeusjuttuhan tuosta kehkeytyisi, onneksi kukaan ei saattuetta keskeyttänyt ! Selvittiin ehjänä perille.

      • A_pu_va

        Mitä todennäköisimmin kyseessä oli pyörätienjatke.

        Onkohan aloittaja koskaan lukenut, mitä on Tieliikennelain 6§2:ssa?


    • JOO_hienoo

      No, tota, jos joku oli pysäyttänyt autonsa, ehkä olivat nämä jonossa sitten odottaneet ihan pyöriensä vieressä seisten, niin, mitä väliä sillä on, miten ne sen tien ylittivät ajaen vai pyöräänsä taluttaen. Eikös se kaiken lisäksi mene nopeampaan se ylitys kun ajetaan!

      Niin, toivottavasti paluumatka sujui kanssa aikuisen johdolla, sillä jos ei sujunut, niin sitten se jono ei enää olekaan jono vaan sekalainen kaaos pyörätiellä, niin monta vekaraa rinnakkain kuin vain mahtuu...

      HIENO TEKSTI KUITENKIN SINULTA! OLISIT OTTANUT KAMERALLA KUVAA JA TOIMITTANUT POLIISILLE; POLIISI OLIS VARMAAN OPASTANUT OPETTAJAA MITEN JATKOSSA MENNÄÄN SUOJATIEN YLI, OLIKS VARMA ETTÄ VAIN SUOJATIE, EI PYÖRÄTIENJATKETTA!

    • ihmeellinen_maailma

      Mikä ihmeen katkeruus tässä nyt vallitsee tämän asian kanssa. Jos joku on antanut tietä, on pysähtynyt ja antanut pyörälijöille mahdollisuuden ylittää tien, niin mikä sinua risoo siinä, että ne ajavat sen tien yli! MIKÄ? Olisit sitten ajanut päin kun kerran ajoivat eivätkä taluttaneet suojatien ylitse. Ihmeellistä kyllä, ettei Espoossa ole vielä päästy maalaamaan pyörätienjatkeita tien ylityksiin!

    • rasittavaa_

      En usko, että koululaisryhmää vetänyt aikuinen väkisin yrittää mennä autoja päin. Kyllä siinä on joku antanut heille mahdollisuuden ylittää tie. Ja toisenkin kerran: OLISIT AJANUT PÄIN JOS NOIN KOVASTI SINUA ASIA KIUSAA! SINULLAHAN SE ETUAJO-OIKEUS ON!

      • laki-määrää

        Tienkäyttäjä ei saa keskeyttää tai muuten estää sotilasosaston, saattueen, valvotun lapsiryhmän tai muun järjestäytyneen kulkueen etenemistä.


      • A_pu_va

        rasittavaa_ Oletsä oikeesti sitä mieltä, että olisi pitänyt ajaa lasten tai opettajan yli?

        Mene heti tutkituttamaan pääsi !


      • Just_taas

        No, mitä sinä itse urputat siitä että ajoivat! Mitä? Mieti itse mitä kirjoittelet!


      • mieti_tekstiäs
        A_pu_va kirjoitti:

        rasittavaa_ Oletsä oikeesti sitä mieltä, että olisi pitänyt ajaa lasten tai opettajan yli?

        Mene heti tutkituttamaan pääsi !

        Itsehän tässä aloittaja taas sitä etuajo-oikeutta jankkaa, vaikka letka oli menossa tien yli, olivat jo menossa, vaikka autolla on etuajo-oikeus. kannattais miettiä mitä kirjoittaa, ennen kuin tulee sitten toisille huutamaan!


    • näinkuopiossa

      On se sekin nähty että poliisi houkuttelee kolmion takaa pyöräilijää suojatietä ylittämään ajamalla. Eikö tämä anna väärän singaalin pyöräilijälle että on laillista- ja näin pitäis muidenkin autoilijoiden tehdä.

    • ei.saa.keskeyttää

      Laissa lukee seuraavaa:

      6 § (19.1.2001/23)
      Esteetön kulku hälytysajoneuvolle ja kulkueelle

      Säädettyjä ääni- ja valomerkkejä antavalle hälytysajoneuvolle sekä sanottuja merkkejä antavan poliisiajoneuvon vetämälle saattueelle on liikenteen ohjauslaitteilla annetuista ohjeista riippumatta annettava esteetön kulku. Tällöin on tarvittaessa väistyttävä syrjään ja pysähdyttävä.

      Tienkäyttäjä ei saa keskeyttää tai muuten estää sotilasosaston, saattueen, valvotun lapsiryhmän tai muun järjestäytyneen kulkueen etenemistä. Tämä ei kuitenkaan koske säädettyjä ääni- ja valomerkkejä antavan hälytysajoneuvon kuljettajaa.

    • dfjsksjkfldskjk

      Ne oli varmaan jotain pölkkypieruilijoita vai mitä ne olikaan semmoisella rimpuiluraudalla kulkijat...

    • pellehermanniz

      Kuka niistä kymmenestä pyöräilijästä olisi se valvoja ja ketkä oli valvottuja, aika suurpiirteistä. Että jos vaan ihan vahingossa sattuisi se että joku ajaa parin pyöräilijän yli niin kyllä tuosta saisi aika mielenkiintoisen käräjöinnin kun lait riitelee keskenään tulkintojen takia.

      SIIS jotta tätä koko paskaa ei olisi niin lapset olisi hyvä ja taluttaisi pyöränsä tien yli ja maailma pelastuisi ja lain kirjaimet täyttyisi taatusti ja kirjaimellisesti aamen.
      Se on se pointti tässä, mikä on kovin vaikea ymmärtää, siksi siis älkää ihmetelkö jos liikenteessä on ongelmia, tässä vaan yksi sellainen esimerkki taas. Kirjoitan koko ajan liikenne asioista, moni ei tajua niistä mitään, osa tuijottaa kuin piru raamattua mutta ei ymmärrä liikenteestä mitään, toinen ääripää on se joka ei tiedä tieliikennelaista mitään vaan ajaa sen mukaan mitä isoisä ja isoisän isoisä opetti muonoin että isommalla nuijalla varistettu karvanaama menee ensin mutta voihan sitä kokeilla kumpi menee ensin ja loput sovelletaan sitten tilanteen mukaan, kaikki menee vähän omalla tyylillään.

      • sljdflksfjlfdkl

        Kellään ei ole kuitenkaan päälleajo-oikeutta ja pitää muistaa että liikenteessä on erehtyväisiä ihmisiä, pääasiana on välttää onnettomuus vaikka sitten "joutuisi" joskus luopumaankin ns. etuajo-oikeudestaan, se ei ole mikään tärkeä oikeus, velvollisuus välttää onnettomuus keinolla millä hyvänsä on mielestäni tärkeämpää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 122
      2936
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      83
      2692
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2168
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1757
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1499
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1459
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1417
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe