Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

YKSITTÄISTAPAUS.. !!

sä1

Helsingin Pasilassa tapahtuneesta ryöstöstä, jossa kolme tummaihoista parikymppistä nuorta hakkaa ja ryöstää silmitöntä väkivaltaa käyttäen nelikymppisen miehen, jolla ei onnettomuudekseen ollut tarjota kolmikolle tupakkaa. Herää kysymys, miksi uutinen julkaistiin vasta nyt, lähemmäs kuukauden myöhässä?– Jotain todella raflaavaa pitää aina tapahtua, ennen kuin näistä asioista voidaan suomalaisessa yhteiskunnassa keskustella.


Tapanilan raiskaus avasi keskustelukulttuuria sen verran, että nyt näitä ongelmia uskalletaan tuoda enemmän esiin myös silloin, kun ne liittyvät maahanmuuttajiin, kertoo yli kaksikymmentä vuotta poliisina Helsingissä toiminut Tom Packalén.Ihmiset joutuvat pelkäämäänJuuri tällainen asioista vaikeneminen oli yksi painavimmista syistä siihen, miksi Packalén yleensä alun perin liittyi perussuomalaisiin.– Videolle kuvattu ryöstö on aivan tyyppiesimerkki syrjäytyneiden somalinuorten tekemästä katuväkivallasta. Tekijöinä on aina 3-4 nuorta, ja uhriksi valikoituu usein noin nelikymppinen mies – sellainen josta katsotaan, että tälle voisi joukolla pärjätä. Tilanne alkaa tupakan pummaamisella, ja jos oikein nöyränä suostuu tarjoamaan, niin hyvässä lykyssä selviää sillä.


Mutta jos tupakkaa ei ole tai sitä ei halua antaa, alkaa tulla nyrkkiä ja kenkää, kertoo Packalén.Ihan pienestä taputtelusta ei olekaan kyse, sillä uhri potkitaan aina sairaalakuntoon.– Tällainen hyssyttely teki työstäni poliisina todella vaikeaa. Kyse ei olekaan mistään marginaalisesta ilmiöstä, vaan on todella suuri joukko ihmisiä, jotka joutuvat pelkäämään, sanoo Packalén.Kotouttamista kehitettäväPackalénin mukaan joidenkin yksittäisten poliisimiesten puheet siitä, ettei Suomessa muka ole katujengejä, ovat täysin paikkansapitämättömiä.– Se, että asioista nyt keskustellaan, on aivan loistava avaus.

Kissa pitää nostaa pöydälle ja myös somaliyhteisön on tartuttava ongelmaan. Suomalaisten on yhteistyössä somaliyhteisön kanssa toimittava siten, että tällainen toiminta on kerta kaikkiaan saatava loppumaan, sanoo Packalén.Myös liberaalia maahanmuuttopolitiikkaa ajaneiden poliitikkojen tulisi ottaa vastuu tapahtuneesta. Eivätkö he aikanaan ymmärtäneet, että näin tulisi käymään?– Tulevaisuudessa pitää kehittää järkeviä kotouttamismalleja, eikä maahanmuuttajia ehdoin tahdoin edes pitäisi ottaa maista, joista tulijat tilastojen perusteella kotoutuvat heikosti.


On väärin niin maahanmuuttajia kuin suomalaisiakin kohtaan ottaa maahanmuuttajia, jotka eivät suomalaiseen yhteiskuntaan sopeudu, kun sellaisiakin tulijoita olisi, jotka tänne sopeutuvat. Myös sijoittamiskysymystä kannattaisi miettiä. Sijoitetaanko kaikki tänne Helsinkiin vai pitäisikö ehkä hajasijoittaa laajemmin ympäri Suomea? Packalén pohtii.”Yksittäistapauksia” yhä enemmänKansanedustaja Mika Raatikainen,hänkin pitkän linjan helsinkiläispoliisi, pitää ryöstöä täysin käsittämättömänä ja raukkamaisena tekona. Mitä muutakaan voi ajatella, kun kolme nuorta miestä murjoo yksinäisen uhrin sairaalakuntoon.


– Lehdet aina puhuvat yksittäistapauksista, mutta aika usein näitä yksittäistapauksia tuntuu olevan. Meininki on aika karua. Ja kun poliisienkin määrää koko ajan vähennetään, se näkyy katurauhassa. Suomessa on jo vähiten poliiseja suhteutettuna Euroopan väkilukuun, eikä kaikkiin hälytyksiin enää edes ehditä reagoida, Raatikainen toteaa.Tekijöiden kansallisuuteen Raatikainen ei tämän ryöstön yhteydessä halua ottaa kantaa, sillä tekijät eivät vielä ole selvillä, mutta kyllä teko luonteensa puolesta syrjäytyneisyydestä kielii, ja somalinuorissa on paljon syrjäytyneitä. Raiskaustenkin kohdalla tietyistä kulttuureista tulevien maahanmuuttajien osuus on väestöön suhteutettuna huomattavan suuri.MIKA MÄNNISTÖ

4

254

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • menetettymaa

      Google : Yksittaistapaus.com

    • sä1

      Sotaa ja vainoa paenneet sytyttivät jättimäisen tulipalon Saksassa


      Saksassa Düsseldorfissa paloi tänään jättimäinen vastaanottokeskus. 

      Düsseldorfin messukeskus, joka oltiin muutettu vastaanottokeskukseksi ja siellä asui väliaikaisesti 282 miespuolista sotaa ja vainoa paennutta, sytytettiin tuleen tyytymättömien turvapaikanhakijoiden toimesta.Palo luokiteltiin suurpaloksi ja se aiheutti kaupungille valtavan savupatsaan. Läheisellä teollisuusalueella jouduttiin erikoistoimiin.

      Satoja palomiehiä oli sammuttamassa paloa ja yhdessä vaiheessa rakennuksen kattorakenteet olivat pettää palomiesten päälle. Iltaan mennessä palo oltiin saatu jonkinlaiseen hallintaa.

      Syttymisaikaan hallissa oleskeli 130 henkeä ja 28 ihmisen kerrotaan hengittäneen savua.Palolaitoksen mukaan ei ole olemassa mitään todisteita ulkopuolisesta hyökkäyksestä.

      Myöskään mikään tekninen vika ei ole mahdollista, koska palo levisi niin nopeasti.Poliisi pidätti jo heti palon alkuvaiheessa useita turvapaikanhakijoita

      . Pidätetyistä ainakin yksi on irakilainen, mutta muiden henkilötietoja ei vielä tiedetä.Näin sotaa ja vainoa paenneet kiittävät turvapaikasta.

    • sä1

      Turvapaikanhakijat lakkoon Norrköpingissä: liian pieni asunto
      Norrköpingissä oli torstaina iso draamatilanne, kun useita turvapaikanhakijoita meni bussilakkoon ja .kieltäytyivät poistumasta bussista.


       Kyse oli siitä, että turvapaikanhakijoita oltiin kuskaamassa ruotsalaisten veronmaksajien kustantamaan ilmaiseen asuntoon Nygatannille, joka sijaitsee Norrköpingin paraatipaikalla kaupungin ytimessä.

      Asunto ei kuitenkaan kelvannut sotaa ja vainoa paenneille vaan tilanne riistäytyi hysteeriseksi draamaksi ja paikalle hälytettiin poliisi.

      Turvapaikanhakijat linnoittautuivat bussiin ja bussi tuki koko kadun. Paikalle tuli viisi autollista poliiseja maanittelemaan, jotta turvapaikanhakijat tulisivat ulos bussista ja muuttaisivat uuteen kotiinsa. 

       Maahanmuuttovirastosta tiedottaja Sophia Öhvall kertoo, että asumisen standardit eivät kelvanneet perheille ja he olisivat halunneet korkeatasoisempaa ja asumisen laatua ja isommat huoneet. Kyse ei kuitenkaan ole kiittämättömyydestä. Öhvall tarkentaa:– Kyse on kovia kokeneista hauraista ihmisistä, jotka ovat kokeneet sotaa, kuolemaa ja kidutusta.

      He voivat psyykkisesti huonosti ja haluavat antaa lapsilleen jotain turvallisuutta.

      Tilanne on todella vaikea turvapaikanhakijoille, jotka joutuvat asumaan ahtaasti.Pitkien maanittelujen jälkeen muuttivat sotaa ja vainoa paenneet uuteen asuntoonsa, joka on kivenheiton päässä Norrköpingin ytimessä.

      Kyse ei siis ole siitä, että sotaa ja vainoa paenneet olisivat jollain tavalla epäkiitollisia päästessään sodan ja vainon keskeltä vihdoinkin rauhalliseen paikkaan, jossa on ilmainen katto pään päällä vaan vain vaikea tilanne.

    • sä1

      Terveisiä alati pitenevästä leipäjonosta: "Eikö talkoiden pitänyt olla yhteiset?"

      Itä-Helsingin Myllypurossa sadat ihmiset jonottavat ruoka-apua kolme kertaa viikossa.

      Hiljaisia jonottajia on keskimäärin 750 päivässä. Kasvanut työttömyys näkyy jo ruoka-avussa. Jakelun johtaja muistuttaa, että eläkettä ei kerry ruokajonossa.

      Myllypuron elintarvikeapu ry jakaa ruokaa kolme kertaa viikossa. Leipää on aina jaossa paljon. Taustalla yhdistyksen toiminnanjohtaja Sinikka Backman ja muut työntekijät järjestelevät kulkureittejä, jotta jako sujuisi joutuisasti. 

      Myllypuron ruoka-apuun itäisessä Helsingissä on aamulla kello kahdeksan aikaan jo satojen metrien pituinen. Sateella ja kovallakin pakkasella. Ensimmäiset tulevat jonoon jo aamuseitsemän jälkeen, vaikka jakelu alkaa vasta kello yhdeksän.Useimmilla on mukanaan perässävedettävä ostoskassi, joka täyttyy kauppojen ja logistiikkakeskusten lahjoittamista elintarvikkeista.

      Nyt on saatu jaettavaksi muun muassa leipää, maitoa, hedelmiä, tomaatteja, makkaroita, maksamakkaraa, jugurtteja, raejuustoa, juustoa ja valmiita einesruokia. Lihaa on hyvin harvoin.

      Joissakin tuotteissa on kaupan aletarra merkkinä lähestyvästä tai jo ohimenneestä viimeisestä myyntipäivästä.Jonossa pakkasessa värjöttelee huoliteltu joukko eläkeläisiä, sairaita, yksinhuoltajia, yli 50-vuotiaita työttömiä. Jonottavat puhuvat muitakin kieliä kuin suomea.

      Osa kääntyy ja peittää kasvonsa nähdessään mikrofonin ja kameran. Joku muistuttaa vihaisesti, että myös vaatteista voi tunnistaa jonottajan.


      Mutta työelämästä fuusioiden kautta pois joutunut Tarja Rönkä puhuu.– Kun ei ole kerta kaikkiaan rahaa, pakkohan sitä on ruokaa hakea, jo kolmatta vuotta sairaslomalla oleva Rönkä sanoo suoraan.Hän toivoo pääsyä sairaseläkkeelle.

      Hinnat ja vuokrat nousevat

      Kaikki jonottajat eivät halunneet proteiinijugurttia, joten osa sai monta purkkia. 


      YleOskuksi esittäytyvä mies haukkuu hallitukset – nykyisen ja menneet. Hän tuntee hyvin taitetun indeksin ja eläkkeiden reaaliostovoiman.– Eihän valtiota voi johtaa kuin firmaa. Jos jostakin leikkaat, valtion tulotkin pienenevät ja lainanottotarve kasvaa. Sitten pitää nostaa veroja ja taas tulot pienenevät ja ostovoima häviää. Pikkuhiljaa on luu kourassa,

      Osku ihmettelee.– Kun hinnat nousevat ja vuokrat nousevat, eläkkeiden reaaliostovoima laskee. Tässä on syy näihin jonoihin, suurelta osin, Osku väittää.


      Eräällä toisella yli 50-vuotiaalla miehellä on jo kassi täynnä ruokaa. Viime syksynä työttömäksi jäänyt mies sanoo, ettei ole tottunut leipäjonoon.– Eihän tämä nyt ihan oikein mene. Olen ollut 30 vuotta työelämässä, mies miettii vakavana

      .Pari naista ihmettelee, miksi pienikin työ syö yhä ansiosidonnaista päivärahaa tai opintotukea, vaikka poliitikot ovat puhuneet ongelmasta jo kauan.

      Eläke ei kerry leipäjonossa

      Myllypuron elintarvikeavun toiminnanjohtaja Sinikka Backman on huolissaan tulevaisuuden eläkkeistä. 

      Jonossa seisoi viime vuonna keskimäärin 750 ihmistä – kolme kertaa viikossa. Säässä kuin säässä. Nyt määrä on kasvussa.– Vuosi vuodelta jonottajissa näkee nuorempaa porukkaa. Nyt työttömyystilastot alkavat näkyä: tämän vuoden alun kävijämäärissä on hienoista nousua,

      Eipä näy maahanmuuttajia..!!!!!!@#$$@@


      Myllypuron elintarvikeapu ry:n toiminnanjohtaja Sinikka Backman kertoo.Hän on työskennellyt ruoka-avussa jo yli 10 vuotta. Hän muistuttaa leipäjonojen kalliista laskusta yhteiskunnalle.– Kun nämä ihmiset ovat aikanaan eläkkeellä, niin heillä ei ole eläkekertymää. Niitä tavallisia töitä pitäisi löytyä.

      Ja lisää maahanmuuttajia...!!@##$$$@

      Syrjäytynyt vai syrjäytetty?

      Kameran ulkopuolella ivataan päättäjiä tyhjistä lupauksista ja kysytään, eikö talkoiden pitänyt olla yhteiset.@#$$@

      Ministerit toivotetaan mukaan jonottamaan.– Meidän yhteiskunta on hurjalla tavalla eriarvoistumassa, oppilaitospastori Sanna Uusitalo Helsingin seurakuntayhtymästä toteaa.Sinikka Backman muistuttaa, että leipäjonoon joutuminen ei ole oma syy.–

      Jonottajat eivät ole syrjäytyneitä, vaan syrjäytettyjä, Backman sanoo.Jonottajista kahdeksalle kymmenestä (eli 82 prosentille) ruoka-apu on välttämätöntä elämässä pärjäämiselle, todettiin myös pari vuotta sitten ilmestyneessä Kuka seisoo leipäjonossa? -tutkimuksessa. Sen mukaan jonottajat ovat usein eläkeläisiä, työttömiä tai lomautettuja ja asuvat usein vuokralla ja yksin.

      Myös presidentti ja piispa kertovat leipäjonosta


      Helsingin Vanhassakirkossa kuullaan laajemmin ruoka-apua hakevien tarinoita. Niitä keräsivät viime marraskussa vapaaehtoiset opiskelijat ja diakoniatyöntekijät oppilaitospastori Sanna Uusitalon johdolla.

      Vanhassakirkossa noita tarinoita ovat lupautuneet kertomaan muun muassa presidentti Tarja Halonen, Helsingin piispa Irja Askola, Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri sekä joukko näyttelijöitä.

      Tilaisuus on maksuton ja sinne järjestetään Herttoniemen kirkolta ilmainen bussikyyti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2047
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1440
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1374
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1311
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      75
      1282
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe