Isot lippaat luvanvaraisiksi

kanssarikollinen

Tiedetäänköhän taas mitä ollaan tekemässä.

Uuden eu-asedirektiivin lausuntokierroksella ollaan yli 10 patruunan lippaista tekemässä luvanvaraisia. Onkohan asiassa otettu huomioon, että puolustusvoimat on myynyt niitä vuosikausia muistoesineiksi. Esim. kp:n rumpulippaita ja emman vastaavia on tuhansittain elli kymmeniätuhansia suomalaisilla kodeissaan. Näistä kaikista tulee luvattomia.

Mitenkähän iranomaiset meinaavat saada nämä kerättyä pois kodeista. Emman lippaista on tehty mm. kelloja.

16

1753

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ammuskelija

      Aika mahdoton yhtälö.
      Minullakin on rk, kp ja emman lipas vaikka en asetta omista. Ostaako ne joku minulta pois vai pitääköne sitten joskus toimittaa poliisille hävitettäväksi. Mitenkähän noita voidaan laillisesti omistaa ja myydä, sillä lippaista puuttuvat yksilöintitiedot.
      Muutenkin nuo eu määritelmät ovat keinotekoisia: "sotilasasetta muistuttava puoliautomaattiase". Jos esim otetaan puutukkinen 10/22 rugerin piekkari. Puutukin kanssa se olisi laillinen, mutta jos vaihtaa mustan kompsiittitukin käsikahvalla, niin siitä tulee sotilasasetta muistuttava vaarallinen ase. Sama ase, mutta eri kuorilla ja tukithan ovat lupavapaita osia. Rugerihan on sotilaskäytössä erikoisjoukoila.
      Eu säännöistä on tulossa varsinainen "aivopieru" ja olisi paljon parempi keskittyä laittoman asekaupan suitsimiseen kuin lailliseen valvottuun kauppaan.

    • kassarikollinen

      Seuraavana toivoisi EYn kieltolistalla olevan ne automerkit, joilla ajetaan pöllyssä tahikka tehdään eniten liikenneonnettomuuksia.
      Myöhemmin kielletään ne liikkumistavat, missä eniten onnettomuuksia.

    • Pullonavaaja

      Minkähän rangaistuksen lippaan hallussapitämisestä voi saada? Itse käytän intistä tuotua rynkyn lipasta saunassa pullonavaajana.
      Onko noissa valmistelevissa virkamiestyöryhmissä yhtään maalaisjärjellä ajattelevaa jäsentä. Suomeen saadaan tällä lipaspelleilyllä kymmeniätuhansia ampuma-aselakia rikkovia rikollisia ja taas voidaan puhua räjähdyksenomaisesta rikollisuuden lisääntymisestä. Saadaan hyvä tekosyy kieltää vähän lisää.
      Eurooppa tarvitsee näköjään taas yhden suursodan niin asioiden tärkeysjärjestys asettuu muutamaksi vuosikymmeneksi kohdalleen

    • Luvallisestavaarallinen

      9mm pistoolissa saa olla 20 patruunan lipas.
      9mm karbiini 20 patruunan lippaalla on sotilasasetta muistuttava ase.
      Entä jos laitan 9mm pistooliin muunnossarjan, jolla siitä tulee pistoolikarbiini, niin muuttuuko pistooli vaaralliseksi sotilasaseeksi?

    • rikollinenkansalainen

      Kyllä terroristin on helppo olla. Ei tarvitse miettiä onko käytettävä ase laiton. Lainkuuliainen kansalainen eksyy pykäläviidakkoon ja huomaa kohta olevansa tahtomattaan rikollinen.

    • adressi

      http://www.adressit.com/aseet

      Jos tähän adressiin olisi aikoinaan saatu puoli miljoonaa allekirjoitusta, niin asialla vois olla ihan eri painoarvo. Mutta kun juuri ketään ei kiinnostanut.

    • dekoseko

      Kotimaa 5.6.2016 klo 11:50
      Alkaako Suomessa koristeaseiden kätkentä – muun muassa tuhannet Suomi-konepistoolit deaktivoitava uudelleen ja EU-leimattava,

      Dekoaseet on eu säännösten mukaan dekottava uudestaan, jos ne vaihtavat omistajaa. Miyen ihmeessä omistajanvaihdos pystytään näyttämään kun aseita ei ole mitenkään rekisteröity. Kukaan ei tiedä mitä joku omistaa ja milloin deko on hankittu.

      Onnea virkamiehille mahdottoman tehtävän edessä.

    • rubeno

      No, helppo homma, jokainen vastuullinen ja rehellinen deko-aseen omistaja/myyjä/ostaja saattaa deko-aseen lain vaatimalle tasolle.

      • noenmaksa

        Helppo homma...Suomi kp dekottuna vanhan lain mukaan 600e siihen asesepän töitä 200e kun ase hitsataan liikkumattomaksi klötiksi ja porataan piippu täyteen reikiä. Hinta nousi 800 e. Sen päälle toimitus asevalvontayksikköön, eu tunnistimien tekeminen, hyväksyntä ja rekisteröinti (hinta ei tiedossa) olisikohan 100-200e. Eli hinta nousee lähes kaksinkertaiseksi.

        Alkuperäisen dekon osat liikkuivat, mutta uuden dekon kaikki osat on hitsattu yhteen ja piippu porattu täyteen reikiä. Maksaisitko tästä noin 4kg klöntistä 1000e.


    • tekninenluokittelu

      Kuka määrittelee miten ase muistuttaa sotilasasetta? Määritelmähän on mielipide eikä teknisen luokittelun tulos. Ei lakiteksti voi perustua näin heiveröisiin määrittelyihin.

    • luvatpoisjalinnaan

      Jos nämä direktiiviesitykset menevät läpi, kokee miljoonat ammunnan ja metsästyksen harrastajat EU:ssa ikäviä aikoja. "Ei koske metsästäjiä" ei nyt sitten enää auta. Vainoharhaisten EU-päättäjien pelkotilat vaino kohdistuu tosiasiassa miljooniin kaikkien luotettavimpiin EU-kansalaisiin, heihin joille on viranomaisen arvioimana myönnetty aselupia!

      Ota nyt heti yhteys kansanedustajiin ja europarlamenttiedustajiin (mielellään asiallisesti ja faktapohjaisesti) sillä on myöhäistä reagoida sitten kun poliisilta tulee sinulle postissa virkakirjeenä aseiden lupien peruutus ja takavarikkoontuonti-kehoitus (ilman valistusmahdollisuutta), jossa on annettu määrä-aika aseiden poistuonnille, jonka jälkeen ne katsotaan luvattomiksi vastaavin seurauksin (ampuma-aserikos tai törkeä sellainen aseesta tyypistä riippuen). Aselupien peruutusten ja aseiden takavarikoinnin logistiikka on viime vuosina jo harjoiteltu mm. Espoossa ja Helsingissä, joissa molemmissa poliisin lupatoimi lähetti 70 vuotta täyttäneille aseluvanhaltijoille useita satoja "kuulemiskutsuja" tulla ennakkoon määrättynä ajankohtana aselupaharkintatapaamiseen aseet mukana (asian tultua julkisuuteen ja harrastajien edunvalvojien reagoitua siihen tämä hanke keskeytettiin).

      EU-asedirektiiviesityksen "Saksa-Ranska kompromissiesitys" lähtee siitä, että kaikki direktiivin vastaiset aseet (sekä kiellettävät varusteet kuten "suurikapasiteettiset latauslaitteet" =lippaat) takavarikoidaan korvauksetta. Jos direktiivin vastaisia "latauslaitteita" löytyy tämän jälkeen, johtaa se luonnollisesti kaikkien muidenkin aselupien peruutukseen ja veikkaanpa, että Suomessakin sitten luonnollisesti myös rikostutkintaan ja tuomioon, josta monella sivuseurauksena voi olla esim. työpaikan menetykseen jne.

      Sokea reettakin tajuaa, että mahdollisesti luvalliseksi jäävien "ei-sotaisen näköisten" ja pienilippaisten itselataavien aseiden (kiväärien) lupien määrä-aikaistus 3 vuodelle on lupahallinnollisesti mahdoton yhtälö Suomessa. Mikäli itselataavia pistooleita aletaan takavarikoimaan, koskee tämä Suomessa noin 100.00 - 150.000 pistoolia, jotka direktiiviesityksen mukaan siis takavarikoidaan korvauksetta ja tuhotaan. Samalla menee kyselemättä arvokkaatkin muisto- ja keräilyaseet, kuten Englannin asehysteriassa aikanaan tehtiin (ja mikä on lopputulos siellä; käsiaseiden takavarikointia perusteltiin kansalaisten turvallisuudella, mutta todellisuudessa rikollisuus ja esim. koteihin tunkeutumiset ja törkeät ryöstöt ovat räjähtäneet käsiin ja poliisi lähinnä keskittyy peittelemään ja vääristelemään näitä ikäviä tilastoja).

      Millään osallahan EU-asekieltohankkeessa ei ole mitään todellisuusperää tai järkeä, sillä rikolliset ja terroristit eivät vaivaudu varastamaan harrastusaseita tai sotkeutumaan jäljitettäviin harrastusaseisiin. Rikolliset hankkivat ja käyttävät mm. Balkanilta puoli-ilmaiseksi saatavia oikeita sarjatuliaseita ja räjähteitä, joita ei voi jäljittää minnekään. Näitä esim. saksassa saa kuulemma muutamalla sadalla eurolla ja sekä Pariisin, että Belgian terroristeilla oli näillä taustoilla olevat aseet.

      EU:n järjestämä oma kansalaiskysely toi asekieltolobbauksen pääarkkitehdille ruotsalaiselle komissaari Cecilia Holmströmille ikävän tuloksen, sen mukaan 75% haastatteluun vastanneista EU:n kansalaisista EI PITÄNYT luvallisia aseita minkäänlaisena uhkana! Tämä tutkimustulos unohdettiin ja tilalle tekaistiin vääristelty tilasto, jonka mukaan EU:ssa varastetaan vuodessa liki 470.000 luvallista asetta! Suomessa varastetaan muka 8.000 (oikea luku pari sataa), Ruotsissa muka 17.000 (oikea luku kolme sataa) ja saksassa peräti 147.000 (oikea luku noin 300, kiitos jo vuosia voimassa olleen asekaappilain). Aika lailla romuttuu usko koko EU:n päätöksenteon oikeellisuuteen kun katselee näin ilmiselvän räikeitä valheita omien harhaisten missioiden ajamiseksi.

      Myös harrastusasevastaiset tahot Suomessa hierovat nyt tyytyväisenä käsiään, kun EU-direktiivihankkeen varjolla päästään toteuttamaan täällä omia asekieltohaaveitaan. Esimerkki tällaisesta asenteellisesta ajatusmallista oli Helsingin poliisijohdon lausunnossa eduskunnalle EU-asedirektiiviesitykseen liittyen. Lausunto väitti ns. reserviläiskivääreitä olevan vain noin 8.000kpl ja että nämä eivät olisi missään todellisessa käytössä! Tätä tuulesta temmattua väitettä kiirehti sitten kumoamaan Reserviläisliitto, joka totesi yksistään ampumaharjoitus-tapahtumia kirjatun vuositasolla noin 80.000 kpl ja erilaisissa aselupakategorioissa luvitettuja reserviläiskivääreitä olevan todellisuudessa noin 50.000 kpl!

      Myös Sisäministeriössä ja Ase-Arpajaishallintokeskuksessa on jo arvioitu harrastajien taloudelliset menetykset osana lausuntoa eduskunnalle ja voidaan olettaa, että on myös jo tehty selkeät suunnitelmat oletetun direktiivin mukaisten takavarikointien toteuttamiseksi. Ja lainkuuliainen suomalainenhan tottelee, sillä muuten viedään saman tien ne direktiivin (tällä kertaa) säästämätkin aseet, jos sellaisia sattuu luvallisina olemaan.

    • pohdintaa

      Lueskelin pikaisesti isojen lippaiden kieltämistä ja sain sen kuvan, että isot lippaat ja puoliautomaatiase ovat sen kaltainen yhdistelmä, jota halutaan rajoittaa. Käsittääkseni iso lipas ja pulttilukkoinen kivääri olisi sallittua. Ota tuosta nyt sitten selvää. Onneksi vaikuttaa siltä, että kielto ei ole menossa läpi vaan purustellusta syystä nämäkin ovat laillisia.
      Toivottavasti lippaita ei aleta vaatia luvanvaraisilsi, sillä silloin ne kaikki täytyy rekisteröidä. Loppuu polliisilta resurssit, sillä lippaita on miljoonia.

      • Laitonlipas

        Jos iso lipas on sellainen, että sen voisi kiinnittää itselataavaan aseeseen, olisi tällainen direktiiviehdotuksen mukaan kielletty esine.


      • nurmetonjuomari
        Laitonlipas kirjoitti:

        Jos iso lipas on sellainen, että sen voisi kiinnittää itselataavaan aseeseen, olisi tällainen direktiiviehdotuksen mukaan kielletty esine.

        Jos tekee adapterin, jolla iso lipas, jota ei voi kiinnittää itselataavaan aseeseen, voidaan kiinnittää itselataavaan aseeseen, niin onko adapteri laiton sellaisenaan vai muodostaako se kiinnitettynä isoon lippaaseen, jota ei voida kiinnittää itselataavaan aseeseen, laittoman yhdistelmän, joka katsotaan laittomaksi isoksi lippaaksi?


    • aselupakuulemiskirje

      Kyllä ase- ja arpajaishallintokeskus on varmasti tarkkaan jo valmistellu kuinka tullaan toimimaan direktiiviehdotuksen kieltävien aseiden osalta!

      Ei poliisin tarvitse muuta kuin lähettää virkakirje, jossa todetaan sinun vastaanottaneen se 7pv kuluttua päiväyksestä ja aseluvan/lupien no. 123456 ja 7890 peruutetun direktiivin mukaisen Suomen uuden aselain nojalla (ei valitusoikeutta) ja sinulla olevan 30 päivää aikaa toimittaa mainittu ase/aseet niihin kuuluvine patruunoiden (ellei hallussa ole muuta niihin sopivaa luvalliseksi jäävää asetta) ja direktiivin vastaisten lippaiden kanssa kirjeessä ilmoitettuun poliisin vastaanottopisteeseen osoittessa x, klo nn - Xx välillä. logistisista syistä sinun suositellaan asioivan vastaanottopisteessä päivinä bb - cc. Kehotuksen noudattamatta jättäminen mainittuun eräpäivään mennessä johtaa siihen, että hallussasi on luvaton ampuma-ase/aseita, jolloin asia siirtyy syyteharkintaan ja poliisi ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin aseiden takavarikoimiseksi. Tällöin myös muiden aselupien katsotaan päättyneen.

      Tämän kaltaisia "kirje kuulemiseen aselupa-asiassa" -kirjeitä lähetti muutama vuosi sitten 70v. täyttäneille sekä Espoon että Vantaan poliisilaitokset. Kun asiasta nousi haloo ja mm. länsiväylä -lehti kirjoitti hankkeesta, se lopetettiin vähin äänin ja satoja jo valmiina olleita "kuulemiskutsuja" joissa oli valmiina aseiden kanssa "kuulemiseen" saapumispäivä ja -aika ei sitten lähetettykkään (tieto peräisin poliisilaitoksella).

      Ja tietysti liki kaikki noudattavat saamaansa määräystä vaikka hammasta purren ja hiljaa kotona nyrkkiä puiden, sillä jäähän se tavallinen haulikko ja kivääri jäljelle, ja aserikostuomioista voisi vaikkapa ikävästi lähteä työpaikkakin. Vaan sitten eräänä päivänä tulee seuraava kirje............

      • Näinhän_alkuun_olikin

        ainakin pääsääntöisesti, kun vallesmanni tunsi paikalliset...Mutta muumimamman aikaan alkoi oikea suvaitsevaisuusaalto kun sivareille ja muille hörhöille tuli NIIN paha mieli kun ei saanut pyssyä ostaa... Sittenpä niitä myytiinkin kaikille...


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      155
      6469
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3888
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2005
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1969
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1799
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1646
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1553
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1508
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      19
      1499
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1380
    Aihe