Vuokrat rästissä

Vuokralaisellani on toukokuun vuokra maksamatta kuin myös kesäkuun. Kysyin häneltä, koska maksaa. Ylimielinen vastaus oli, että kun saan rahaa. Koska kannattaa ryhtyä toimenpiteisiin ja millaisiin? Hän on lähtemässä pois asunnosta. Entä jos ei enää maksa ollenkaan vuokriaan. Miten saan perittyä maksamattomat vuokrat? Entä jos ei allekirjoita mahdollista irtisanomislomaketta?

5

189

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RupeaJo

      Onko takuumaksu sinulla? Niistä joudut ottamaan rästit jos ei maksa. Toimenpiteisiin kannattaa ryhtyä heti eikä jäädä odottelemaan.

    • jhjhjhutut

      Heti. Ulosottoon kaikki. Ehkä saa joksus perinnön tms.

    • hae_häätöä

      Eihän siitä ole montaakaan päivää, kun tätä on viimeksi pyöritelty. 2 kk vuokrat rästissä = irtisanomisperuste. Toimeen pitää ryhtyä heti, koska tyyppi saattaa ruveta esittämään vaikeasti tavoitettavaa (ei vastaa puhelimeen, ei avaa ovea, ei nouda kirjattuja kirjeitä). Jos lepsuilet, voi mennä lähes vuosi ennen kuin saat sen pihalle ja sitten pääset vielä remppaamaan asunnon. Eli kannattaa, varmuuden varalta, laittaa häätökin vireille.

      Aika tyypillistä on sekin, että ns. tiukan paikan edessä vuokraloinen maksaa rästissä olevat vuokransa ja enkä parin seuraavankin kuun vuokrat, mutta sitten jää taas yksi vuokra väliin, kohta toinen, sitten kolmas. Pian huomaat, että on 6 kk vuokrat rästissä eikä vuokralaiseen saa yhteyttä. Sitäkin on sattunut, että vuokraloinen on vähin äänin muuttanut pois, jättäen kämpän täyteen vanhaa romua & paskaiseksi. Älä mene tähän vipuun, vaan heitä hemmo pihalle.

      Takuumaksuista EI vuokrarästejä oteta, vaikka vuokraloiset (kuten tuossa edellä) tätä yleensä ehdottavat. Se on tarkoitettu ihan muuhun ja pitää palauttaa vuokraloiselle, jos kämppää ei ole paskottu.

      Mutta vuokrarästit saa ja pitää laittaa perintään. Jolloin pelleltä kärähtää luottotiedot -> menee vähän vaikeammaksi vuokraisäntien kusetus tulevaisuudessa. Jopa niin vaikeaksi, että se saattaa intoutua maksamaan velkansa!

      • Olet oikeassa ja samalla väärässä. Kahden kuukauden maksamattomat vuokrat ovat toki irtisanomisperuste, mutta samalla vuokrasopimuksen purkuperuste. Miksi siis ensin odottaa irtisanomisaikaa (irtisanomiskuukausi 3 kuukautta alle 12 kuukautta ja irtisanomiskuukausi 6 kuukautta yli 12 kuukautta kestäneissä toistaiseksi voimassaolevissa vuokrasuhteissa, määräaikaista ei edes voi irtisanoa), kun vuokrasuhteen purkuilmoituksen jälkeen voi heti laittaa häädön vireille?

        Siinä olet täsmälleen oikeassa, että vuokralainen joka ei maksaa vuokraansa ajoissa kuuluu laittaa pihalle heti tuon kahden kuukauden rästimäärän täytyttyä (tai mikäli vuokra jatkuvasti myöhästelee).

        Sen sijaan mitään "takuuvuokraa" ei edes ole olemassa, vuokravakuus kylläkin Itse asiassa sana takuuvuokra vuokrasopimukseen laitettuna todennäköisesti kumoaa mahdollisuuden ottaa siitä yhtään rahaa mikihinkään muuhun kuin vuokrarästeihin). Vuokravakuudesta otetaan ensin vuokrarästit ja mikäli rahaa niiden jälkeen jää, niin vuokranantajan todisteellisesti esittämät korjauskulut. Toisaalta, tämähän on asia joka ei vaikuta mitenkään jäljelle jäävän velan määrään, kokonaisumma kun pysyy vakiona.


    • Häätömies

      Vain sellainen perintätoimi on tehokas jossa vaihtoehtona on Häätö.Häätö on järeä toimenpide jossa Häädettävä poistetaan asunnosta ja irtain hävitetään.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Au Pairit Maltalla - Keskustelua !!

      Keskustelua uudesta kaudesta. Täällä kaikki jaksot katsottu kun verot pakko maksaa.. Myyn ulkopuolelle jättäminen oli su
      Tv-sarjat
      254
      2735
    2. Suomalaisia valmistautuneena pakenemaan

      https://yle.fi/a/74-20084635 “Auto on aina tankattuna ja pari laukkua valmiiksi pakattuna, jos tulee äkkilähtö.”
      Maailman menoa
      379
      1787
    3. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      66
      1709
    4. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      88
      1489
    5. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      112
      1241
    6. Ei kiinnosta idän humpuuki

      Onko kukaan ihminen koskaan hyötynyt idän opeista pätkääkään? Ei ole, uskallan väittää!
      272
      1047
    7. Ikävöin sinua nainen

      Vaikka lopetin yhteydenpidon kokonaan. Ehkä joskus ymmärrät, et se oli ainoa järkevä vaihtoehto. Ei rakkaus lopu siihe
      Ikävä
      43
      958
    8. Ristinryövärin kastamattomuus?

      KASTAMATON RISTINRYÖVÄRI Ristinryövärin pelastumista ilman kastetta on joskus käytetty perusteena sille, ettei kasteell
      Luterilaisuus
      276
      952
    9. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      31
      805
    10. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      97
      790
    Aihe