Jalkapöydän 5 luun murtuma.

Vertaistukea

Hei,
itselläni todettiin vajaa neljä viikkoa sitten tapaturman seurauksena jalkapöydän 5 luun murtuma. Lisäksi noin 1,5 viikoa sitten jalan pohjelihaksessa tukos.
Olisin utelias tietämään, onko tällä hetkellä kenelläkään vastaavaa vaivaa tai onko kenties jollakin ollut aiemmin vastaavaa.

4

322

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Moi,Tsemppiä :) Miten on jalan toipuminen lähtenyt edistymään,vieläkö kepeillä liikut.?

  • Vertaistukea

   Hei,
   kiitos kysymästä. Viime viikolla oli rtg. (oli kolme viikkoa kulunut tapaturmasta) ja lääkärin mukaan ei luutumista ollut tapahtunut. Seuraava rtg. on 22.6. Sairausloma tällä hetkellä 13.6. saakka mutta pää ei tunnu kestävän joutenoloa, joten olen sopinut esimieheni kanssa, että menen kuluvan viikon perjantaina harjoittelemaan työntekoa.
   Kepit on jatkuvasti käytössä ja ulkona liikkuessa onneksi talvikenkenkä jonka pohja riittävän paksu ja päkiän alta taipumaton.
   Aina pitäisi yrittää ajatella kuinka asiat voisivat olla paljon huonommin kuin tällä hetkellä ovat. Itselleni tämä rajoittettu liikkuminen on niin päätä hajottavaa koska kävelen normaalisti noin 10 kilometriä/päivä ja lisäksi käyn kuntosalilla pari kertaa viikossa.

  • Moikka,
   Tosi ikävää ettei jalka ollut vielä luutunut :( joko saat laittaa painoa jalalle,onko jalassa kipsi.?mä ymmärrän et on turhauttavaa olla joutilaana kotona jos on tottunut liikkumaan päivittäin noinkin paljon kuin sinä.itse pyöräilen monta tuntia päivässä. :) oletko Facebookissa.?

  • Vertaistukea

   Heippa,
   jalassa ei ole kipsiä vaan viimeisimmän hoitavan lääkärin mukaan kotona köpöttelen kepeillä ja käytän vain kipeän jalan kantapäätä askelia ottaessa. Ulkona liikkuessa minulla on tietysti kepit ja oma talvikenkä, joka on tosiaan hyvin paksupohjainen eikä anna päkiän kohdalta periksi ja silloin saan astua koko jalan painolla siten , että kipu on rajana. Mielestäni hyvin pystyn ulkona liikumaan jo 2-3 kilometrin lenkkejä. Se mitä täytyy aina varoa on jalkakäytävien rosoinen asfalttipinta ja epätasaisuudet.
   Muuten olisi mukava kuulla sinun kokemuksia jos sinulla ollut vastaavia vaivoja kuin minulla. Minulla ei ole Facebookia käytössä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen keho ei ole miehen oikeus

   Miesten seksuaalisten tarpeiden täyttäminen ei ole naisten tai yhteiskunnan velvollisuus. Seksi ei ole kenenkään oikeus. https://www.hs.fi/mielipide/a
   Sinkut
   308
   2185
  2. Pelkäsin Sinua

   Nainen, siksi pakenin eikä meistä koskaan tullut mitään 😓. Pidin liikaa sinusta, niin siksi pelkäsin. Tiedän että meistä olisi tullut jotakin hyvää j
   Ikävä
   44
   1005
  3. Naiset tulleet liiankin itsenäiseksi

   Naisten asema on Suomessa yliarvostettua ja tämän kyllä huomaa naisten käyttäytymisestä.
   Maailman menoa
   375
   898
  4. Nainen tuutko mun vaimoksi

   Ostin jo sormukset ja rakastan sinua ♥️♥️♥️♥️
   Ikävä
   57
   818
  5. Erdogan haluaisi Suomen nyt Natoon

   Tuokin ukkeli on melkoinen tuuliviiri. Vielä muutama päivä oli ihan eri mieltä kuin tänään. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009358534.html "Turki
   Maailman menoa
   325
   744
  6. Miksi mies et voisi vaan

   ottaa yhteyttä suoraan kun selvästi kaipaat? En pure.
   Ikävä
   53
   726
  7. Hyvää iltaa

   Onko tullut edistymistä kaivattunsa kanssa? Tämä kysymys erityisesti yhdelle miehelle täällä. :)
   Ikävä
   88
   723
  8. Jos nainen et olisi tuollainen mörökölli

   Meistä olisi tullut vähintäänkin hyvät ystävät. Taidat suhtautua kaikkeen liian vakavasti, mietit liikaa ja rakennat itsellesi henkisen umpikujan.
   Ikävä
   42
   706
  Aihe