Hidas laajakaista

Liittymäongelma

Minulla on tilattuna Soneran 100/10 kuituliittymä asuntooni. Se kuitenkin toimii järjestelmällisesti 55-65 megan nopeudella. Olenko oikeutettu liittymän hidastamiseen 50 megan liittymäksi, koska jäädään aika kauaksi siitä mistä maksan.

Minulla oli sama liittymä edellisessä asunnossa, jossa se toimi 80-90 megan nopeudella. Uusin sopimuksen, kun muutin, mutta en muista teinkö 2 vuoden sopimuksen. Todennäköisesti kyllä, koska sain kaksi ensimmäistä kuukautta ilmaiseksi. Liittymä on ollut nyt käytössä reilu puoli vuotta.

Taloyhtiölläni on sopimus Soneran kanssa ja 10/10 liittymä kuuluu asuntoon ilman lisämaksuja ja 50 ja 100 megan liittymään saa nopeutettua alennettuun hintaan.

6

134

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 4gajaaohi

   4G:tä saa 150 megaan asti joten suosittelisin vaihtamaan... en ymmärrää hypetystä näiden kiinteiden yhteyksien puolesta kun langaton tekniikka ajaa ohi mennen tullen.

   tässäkin meidän kylällä vaihdettiin uusi pylväs vanhoihin puhelinjohtoihin kun oli kallistunut ja johdot roikkui melkein tiellä. olisivat minun puolesta saaneet kerätä pois maisemaa rumentamasta kaapelinsa!

   kiinteää saa 24 megaista ja 4Gtä 150 megaista joten sanomattakin selvää ettei kukaan käytä kiinteää. ei minullakaan ole ollut moneen vuoteen enää kiinteää kun 4G kännykän kautta toimii paremmin.

   ja koko ajan on 5g sitten 6g jne tulossa joten kohta saadaan monen kymmenen gigabitin yhteydet langattomasti joka niemeen ja notkoon ilman kaapelin pätkääkään.

   • Liittymäongelma

    Kiinteä yhteys on tasaisempi, joten soveltuu käyttööni paremmin. Toisekseen taloyhtiön sopimuksen takia kiinteä laajakaista on myös halvempi kuin 4g, joten minun kannattaa käyttää sitä.


   • Dööner

    Langatonyhteys on jaettu yhteys. Mitä enemmän käyttäjiä on tukiaseman alueella, sitä vähemmän irtoaa nopeutta per käyttäjä. Kiinteällä tätä ongelmaa ei ole. Valokuidulla vedellään terabittejä ja sä puhut jostain megabiteistä niin herää ny oikeesti todellisuuteen.

    http://www.tivi.fi/Arkisto/2014-10-28/Huh-mikä-nopeusennätys-koko-maailman-nettiliikenne-mahtuisi-samaan-valokuituun-3149907.html

    Langattomalla on myös etäisyyden kanssa ongelmia. Mitä kauempana tukiasema on sitä alemmas sen jaetun yhteyden nopeus putoaa, valokuidulla sama homma, mut kaukana langattomista paskeista.


  • SUESUESAE

   Liittymäsi nopeus on ihan normaali rajoissa. Oletko kokeillut yhdistää koneen kaapelilla vai käytätkö pelkkää langatonta yhteystapaa?

  • Jarrualisää

   Sain sadan megan yhteyden talooni. Kaikki oli uutta valokuitua perille jakomoon asti ja myös runkolinja ja taloon laitettiin uudet johdot sisälle asti. Asennuspäivänä ja muutaman viikon ajan yhteysnopeus oli huimat 116 megaa molempiin suuntiin, nyt se on jotain 50 megaa ja hieman ylikin ja koskaan ei alle 50 megaa, joten siellä Soneralla laitettiin joku jarru päälle.

  • SeppoSeponSeponSeSeppo

   Kannattaa ajaa nopeustesti piuhan perässä ja jos nopeudet silloin ok, niin wlan hidastaa yhteysnopeutta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jetin syöksy saanut lisää vauhtia

   Huh huh - uusimmat uutiset viittaa siihen aika vahvasti, että nyt mennään lujaa kyytiä kohti pohjaa! Mutta eipä sitä koskaan tiedä, jospa sieltä viel
   Kotimaiset julkkisjuorut
   78
   3151
  2. Nainen tuutko mun vaimoksi

   Ostin jo sormukset ja rakastan sinua ♥️♥️♥️♥️
   Ikävä
   80
   1539
  3. Mulla on ikävä sinua

   Kun oli edes joku yhteys. Nyt ei ole enää mitään, ja tuskin tulee koskaan olemaan. Katsoin kuvaasi ja tulin niin iloiseksi, mutta samalla haikeaksi.
   Ikävä
   32
   968
  4. Uusi viihdesarja-tietovisa Hengaillaan sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit?

   Ylen uusi Hengaillaan starttasi lauantaina. Jenni Poikelus juonsi ja Riku Rantala tuomaroi. Ohjelma sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit
   Tv-sarjat
   48
   923
  5. Suomi kuihtuu ilman maahanmuuttoa

   Aika pahan laittoi Iltalehti persuille :-D https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/87de288c-7c6f-4ed3-b81c-72bea585649a
   Maailman menoa
   413
   901
  6. Hyvää iltaa

   Onko tullut edistymistä kaivattunsa kanssa? Tämä kysymys erityisesti yhdelle miehelle täällä. :)
   Ikävä
   88
   889
  7. Törmäsin lauseeseen

   "Kun ihmiset tietävät tehneensä sinulle väärin, he välttelevät sinua". Taitaa olla totuuden siemen.
   Ikävä
   73
   759
  8. Ikuisuusaihe yön pimeiden tuntien mausteeksi

   Kuka nyt sitten on koijannut, ketä ja miten, se on aina hyvä debatin paikka. Ei ne miehetkään puhtaita pulmusia tuolla saralla ole, siksi kummeksuttaa
   Sinkut
   166
   727
  9. Suomalaisen koulun alamäki alkoi ministeri Vikkusen aikana

   konsulentit hyppäsivät pöydällä ja meno jatkui Graham-Laasosen aikana, kun kokoomus halpuutti suomalaista koulutusjärjestelmää parhaansa mukaan. Nyt t
   Perussuomalaiset
   62
   690
  Aihe