Kysymys Etelä-Pohjanmaan kilpirauhaspotilaille

kilppari_vaivaa

Sairastan kilpirauhasen vajaatoimintaa. Thyroxin on vedetty kohdallani "tappiin" eli sen annostusta ei voi enää lisätä. Kärsin yhä vajaatoiminnan oireista. Haluaisinkin tietää onko täällä etelä-pohjanmaalla lääkäriä, joka määräisi muitakin lääkkeitä tähän sairauteen kuin tuota pelkkää thyroxinia.

10

393

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • parempi_lääkitys

   "Tappiin"? Ennen nykyistä TSH:n mukaista annostelua annokset olivat kaksin- ja kolminkertaisia. Sinänsä valitettavaa kun tutkimuksissa on ilmennyt mm. että synteettinen tyroksiini alkaa suuremmalla määrällä estää omaa vaikutustaan. (Toinen tärkeä löytö on epätasainen vaikutus eri kudoksissa niin että TSH alenee vaikka elimistössä vielä on huutava T3-puutos. Tarkoittaa että lääkityllä TSH pitää olla luokkaa 0,2-0,5)
   Kohtuullisemmat annokset riittäisivät ottamalla mukaan Lithyroninia.
   BTW: Kokemustietoa Suomessa saa lähes ainoastaan Facebookissa.

   • kilppari_vaivaa

    Siis kolmen eri lääkärin mielestä t4-v arvoni on jo liiankin korkea 21,2 eli sen vuoksi thyroxinin annostusta ei voi enää nostaa.tsh on lääkäreiden mukaan hyvä 2,36. t3-v mitattiin nyt ensimmäistä kertaa se oli 3,97 (viitearvo 3,5-6,5). Thyroxin menee annostuksella 100 mikrogrammaa. Tämän vuoksi käytin ilmaisua thyroxinin annostus vedetty tappiin. Ilmeisesti tässä joutuu kohta ryhtyä Facebookin käyttäjäksi, jos se on ainoa paikka mistä kokemustietoa saa.


   • T3v_pysyttävä_rajoissa

    > kolmen eri lääkärin mielestä t4-v arvoni on jo liiankin korkea 21,2

    "The appropriate dose of levothyroxine is that which restores euthyroidism and serum TSH to the lower part of the reference range – 0.2-0.5mU/l.
    "In this case, free thyroxine is likely to be in the upper part of its reference range or even slightly elevated – 18-22pmol/l. Most patients will feel well in that circumstance.

    Näin brittien endoyhdistystä johtanut tri Toft hoidon ALKUVAIHEESTA
    Jollei auta, nostetaan T4v 26:n paikkelle tarkkaillen että T3v on ok. Allelinkitetyn kohdassa 'Treatment Options':
    http://www.thyroiduk.org.uk/tuk/about_the_thyroid/hypothyroidism.html


   • oireidenaiheuttajia

    >> tsh on lääkäreiden mukaan hyvä 2,36. t3-v mitattiin nyt ensimmäistä kertaa se oli 3,97 (viitearvo 3,5-6,5). <<

    Synteettinen tyroksiini sekoittaa aivolisäkkeen alentamaan TSH-arvoa ennenaikaisesti. Lääkityllä TSH pitää olla ainakin alle 1:n.
    T3v-arvo 3,97 saisi mieluummin olla n. 5

    Yleisiä oireidenaiheuttajia ovat puutokset näissä: ferritiini, B12, D-vitamiini ja folaatti


  • takapajuisinko

   EP on varmaan maan mustimpia alueita kilpparin hoidon suhteen:( Ulla Slama Seinäjoen lääkäritalolla hoitaa monipuolisemminkin, mutta epäilen, ottaako uusia potilaita. Ainakin jono on pitkä kuin nälkävuosi. Mutta voithan edes kysyä.

   • kilppari_vaivaa

    Lääkäritalolta kysyin asiasta.jono on kuulemma todella pitkä...EP tuntuu olevan tämän sairauden hoidon suhteen melkoinen takapajula!eräs lääkäri suorastaan hermostui kun erehdyin kysymään tähän sairauteen muuta lääkettä kuin thyroxin. Muut lääkkeet ovat hänen mielestään puoskarointia. On se outoa,että muihin sairauksiin käytetään erilaisia lääkkeitä mutta tähän pitäisi kaikkien käyttää yhtä ja samaa lääkettä,vaikka siitä ei apua olisikaan.


   • Chicacon_Bianco

   • T3-syrjintää
    kilppari_vaivaa kirjoitti:

    Lääkäritalolta kysyin asiasta.jono on kuulemma todella pitkä...EP tuntuu olevan tämän sairauden hoidon suhteen melkoinen takapajula!eräs lääkäri suorastaan hermostui kun erehdyin kysymään tähän sairauteen muuta lääkettä kuin thyroxin. Muut lääkkeet ovat hänen mielestään puoskarointia. On se outoa,että muihin sairauksiin käytetään erilaisia lääkkeitä mutta tähän pitäisi kaikkien käyttää yhtä ja samaa lääkettä,vaikka siitä ei apua olisikaan.

    Keskussairaalan yliendon puoskarointi-asenne saattaa säteillä koko maakuntaan. Vannoo pelkän tyroksiinin nimeen ja vaihtoehtoiset lääkitykset tuntuvat olevan aivan punainen vaate. Jos potilaan papereissa vilahtaa T3-lääkitys, ainakaan endokrinologian puolelle mihinkään erikoissairaanhoidon tutkimuksiin ei ole mitään asiaa, vaikka olisi TK:sta lähetekin. Törkeää syrjintää:( Kokemuksesta puhun ja tiedän etten valitettavasti ole ainoa tapaus.


   • T3_otettava_mukaan

  • Anonyymi

   Onko kenelläkään tietoa keneltä lääkäriltä saisi reseptin eläinperäiseen kilpirauirauhaslääkkeeseen.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Puhut olevasi hyvä ja kiltti ihminen

   Mutta todellisuudessa oletkin itsekeskeinen ja omahyväinen. Kaiken pitää pyöriä sinun ympärilläsi, kuten esimerkiksi tää
   Ikävä
   150
   1518
  2. Olisin halunnut...

   Olisin halunnut jutella kaikki asiat selväksi. Olen joskus kirjoittanut tänne huonossa mielentilassa ja todella ajattele
   Ikävä
   86
   1018
  3. Nainen kaunokainen

   Mitä teet tänään illalla?
   Ikävä
   42
   1017
  4. Kimmo Kivelä mikä pösilö.

   Kirkkoherra kehtaa kitistä saamastaan kunniamerkistä. Onpa törkee äijä. Ei niin pientä ojaa että meidän kirkkoherralla
   Kiuruvesi
   13
   1003
  5. Kulta miten menee

   Mitä tunnet nyt.
   Ikävä
   63
   839
  6. Paljonko sinulla nainen on velkaa tai säästöjä?

   Sitä tässä mietin jatkoa ajatellen.
   Ikävä
   107
   796
  7. No jos sulla on muitakin ottajia

   niin siitäpä sitten vaan. Ehkä niitä on sitte helpompi lähestyä! Eikait tämmöistä vaikeaa ujoa tapausta hittovie kannata
   Ikävä
   45
   778
  8. Palasina edelleen ja paras pala hukassa loppuun asti

   💞 Mä et ketään viereeni kaipaa Itselleni toistelen et kaikki hyvin on En tahdo et kukaan Perääni soittaa Helpompi on o
   Ikävä
   113
   774
  9. Tänään on mun viimeinen päivä kanssas Sun

   Tänään on mun viimeinen päivä Kanssas sun, täydellinen Ennenkuin mun mentävä on Kaihtimien välistä valo Tunkeutuu uniisi
   Ikävä
   183
   748
  10. Nyt faktoja tiskiin mies

   Kerro kaikki syyt miksi en kiinnosta. Arvaan jo joitain, mutta haluan kuulla ne sinulta.
   Ikävä
   68
   731
  Aihe